ArbaQ´s Kennel
Om mig

Vi har en liten uppfödning av svart riesenschnauzer. Målet är friska , sunda, mentalt stabila hundar som har bra arbetskapcitet. De ska vara kompletta brukshundar men även fungera i familj. Exteriören skall vara rastypisk.

Förutom riesenschnauzer så föder vi även upp dvärgschnauzer i peppar och salt färgen. Och självklart så vill vi få fram friska, sunda, trevliga och snygga dvärgar.

Våra hundar är familjemedlemmar och lever med oss inomhus i vårt hus i Upplands Väsby. Vi har precis köpt ett hus i Ekeby i ett villaområde som ligger lantligt men ändå centralt och det finns barn i nästan varenda villa. Förutom jag själv så bor Thomas här och vi har två barn, Vidar snart 5 år och Emil tre år.

Här hemma så finns för tillfället tre dvärgar och två riesen. För att alla hundar ska få komma till rätt så har jag dessutom en del hundar ute hos fodervärdar.

Vi vill ha gott om tid till varje valpkull och vara ett bra stöd till köparna. Kvalitet går före kvantitet! Mitt liv började för ganska många år sedan i Sala och har alltid bestått av hundar. Visserligen var hästar totaldominerande ett tag, men eftersom jag spenderade ganska mycket av min fritid hos kennel Säterjäntans i Sala hos Solans två hästar så blev man liksom totalimpregnerad av hundar. Solan födde nämligen upp schäfer och schipperke. Jag lyckades aldrig övertala mina föräldrar att skaffa schäfer, men väl en schipperke som jag tävlade i lydnadsklass 2 med.

Sen bar det iväg till Stockholm för studier i kemiteknik på KTH och då blev det paus i både hästar och hundar. På KTH så blev jag tillsammans med den allergiske Thomas (ja det är fortfarande samma Thomas) och valde då att prova en riesenschnauzer som enligt förstå-sig-påare skulle vara lite bättre allergimässigt. Och här sitter man då tusen år senare med ett gäng hundar…..

Min första riesentik kom från Laila Perzon och hette Con Flequillos Priscilla (SUCH INTUCH SBCH Korad Con Flequillos Priscilla) eller Kulan. Kulan blev både utställningschampion och brukschampion och tävlade i elit spår och elit sök. Hon blev även Årets Bästa Riesen ett år. Tyvärr så gick Kulan bort i cancer när hon var 6 år gammal. Jag köpte in den 1,5 åriga tiken Stablemaster´s Bric-a-Brac från Cicci i Finland. Lilla Bricka (Korad SUCH FinUCH IntUCH Stablemaster´s Bric-a-Brac ) var en riktig snygging och blev utställningschampion och tävlade i högre klass spår och i elit lydnadsklass.

Två av Brickas barn har jag behållit. Lilla Lillan (SUCH FinUCH ArbaQ´s Unexpected) som var godkänd i högre klass spår och Tuva (Korad ArabQ´s Tuva) som är godkänd i lägre klass spår och fullcertad. Tuva är idag 10 år gammal men still going strong. Lillan blev nästan 14 år gammal.

Därutöver så har jag importerat flera hundar, bla Korad SUCH FinUCH IntUCH Vendela V Bergherbos ”Ixi”, Deja v/h Sameritahof ”Vilja” och Elesiha V/h Sameritahof ”Krux”.

I dagsläget så har jag en liten valp från min N-kull hemma där Ixi är mormorsmor. Ska bli spännande att se vad framtiden har i sitt sköte.

När det gäller dvärgar så började jag min avel med en Irländsk tik som hette Kinorla On the Move ”Stina”. Därefter har ytterligare några vovvar köpts in från bla Ungern ”Silver Senator Amy”, Ryssland ”Mini-Maksi Ostin” och Finland ”Super Play´s High Noon ”Frank” .

Stina blev mamma till min A, B och E-kull. Amy är mamma till min G och I kull. Ostin är pappa till G och F kullen. Kennelns senaste tillskott kommer från Charlotta och heter Riesenspass Abosolut ”Torsten” och har en rysk mamma och en dansk pappa. Ska bli spännande och se hur den grabben utvecklar sig.

Jag är en genuin tävlingsmänniska som har fått lägga träningen på is ett tag eftersom det här med hundavel tar ganska mycket tid, mina barn tar också mycket tid samt att jag har ett roligt, spännande jobb som jag brinner för….Och jag har i sanningens namn även prioriterat hundutställningar med mina dvärgar här ett tag. Men jag hoppas att komma igång igen med träningen helhjärtat.

Just nu så består mitt liv av ett puzzel för att få ihop allting, mitt jobb, mina hundar, mitt avelsarbete, mina barn, ja faktiskt mitt liv….Jag önskar ibland att dygnet skulle ha minst 30 timmar…..

April 24 2010