ArbaQ´s Kennel

Tords tävlingsrapport eller - ...vad man med en Riesenschnauzer kan göra! 2004Vi har varit på spårtävling i Södertälje... O det blev ju en intressant upplevelse :-)

Uppladdningen var lagom oseriös! Ett spår sedan Riesen-SM har vi lagt o det gjorde vi igår (fre) kväll o då åkte jag som vanligt på hälarna runt spåret o vovven missade 50% av pinnarna :-) Lydnad har vi tränat typ ingenting! Var på klubben i tisdags för första gången sedan KM:et i juli...

Så blev man lätt förvånad när vovven vid spårpåsläppet går klockrent 30 m rakt ut, o plockar spåret ÅT RÄTT HÅLL :-) För första gången någonsin, kan jag tillägga... Dom 5 första pinnarna går som vanligt... Allt i motorvägsfart... Hänger som en vante i linan o försöker plocka pinnarna han rusar över... Behövde bara plocka 1 dock :-) Sen säger vovven till Husse nåt sånt här :-)

Nu Husse, så finns det nåt jättespännande djur alldeles i närheten! Känner du?? Mmmm, det luktar sååå gott!!! Kom, vi följer efter... Nämen gör som jag, upp med nosen så känner du säkert... Mmm... Vad kan det vara?? En gris? En älg? En Gnu??

Argh!!!

Så efter ca 2-300 meter av viltsök så vred jag vovvens öron 15 varv åt vardera hållet, tog honom i släptåg och med löpsteg som till och med en orienterare hade blivit impad av, navigerade till stället där sista apporten hittades (o det tog ju en stund!!)... O ta mej katten, med lätt slokande öron o ett klart lugnare tempo så börjar vi om, med näsan på en mycket sundare nivå över marken, o åt ett annat håll, fortsätter han spåret!! Plockar sista pinnarna o slutpinnen efter 31 minuter! Fullt på spår o upptag!! Helt sanslöst :-))

Sen var det lydnad...

Där var det mer som vanligt... 153 (exkl. platsen) poäng...Domare o tävlingsledare lyckas med stora problem låta bli att gapskratta, men kan inte låta bli att le stor o medlidsamt säga att, den där han är inte så gammal va? Nää, bara medelålders typ! Jaja, det går som man förtjänar :-)

Platsliggningen gick bra!

O sen var det dags för nästa cirkus nummer, uppletande! Kollar in rutan... Riktar upp hunden vid ena kanten o säger SÖK! Här kan tilläggas att det vi tränat dom sista veckorna är just sök! Så hunden drar med hög näsa ut 40-50 meter vinklar höger o försvinner snabbt utom synhåll... Tar någon minut innan jag fattar att jag just skickat hunden på ett sökslag :-) På långt håll hörde vi några frustationsskall o sen kommer han snart rusande tillbaka med lika hög nos, o säger typ: Ok husse, nu är jag lite konfunderad här... Hittade en figge (husse vill inte veta vem det var :-)), helt synlig, men inte fick jag någon lösrulle o inte hade du satt på min fasta rulle, så vad menar du med det här egentligen?? Mmm...

Samlar ihop vovven, säger leta, o vovven börjar leta grejor istället :-) Svår ruta som många nollade i men vi lyckades prexis hitta 3 st... Får en 6:a med kommentaren att hunden var MKT utanför rutan :-)

Jojo!!

Så vi fick till slut ihop 510,5 o kom 4:a av 12 vilket man måste vara toknöjd med...

Så kan det bli, med en Riesen från Arbaq´s hunderi :-)

Anledningen med tävlingen var mest att vi skulle få lite tävlingsträning för vi ska till Eskilstuna o tävla högre sök på söndag... Det ska bli skitfränt... Inte för att vi är klara för det egentligen, men du vet hur det är :-) Vi har tränat 5-6 ggr sista veckorna o det har gått riktigt bra... Han saknar helt systematik på slagen, dvs det kan bli höger o vänster, grunt o djupt, huller om buller :-) Men har, peppar peppar, klarat o markera dolda figgar, vilket varit vårt stooora problem... Han konverterar ju oftast till kombinerad gryt/skallhund när figgarna är heldolda :-) O skulle det spricka i söket så "slipper" vi ju bli uppflyttade :-) Ska man klara en elitruta så är man ju tvungen o bli seriös :-)

Så är det... Återkommer med rapport från E-tuna!

///Tord...26 september