ArbaQ´s Kennel
2001 2002
2003 2004
2005 2006
2007 2008
2009 2010
2011 2012
2013 2014
2015

Aktuellt - 2016


21 november
Fullt ös medvetslös! Ja så har det kännts lite här den senaste tiden och då är det inte bara med hundsaker utan det sker saker i familjen och på jobbet. Oberoende detta så har vi den fantastiskt roliga nyheten att ArbaQ´s Nemo blivit brukschampion. Ett jättestort grattis, ni är bara så sjukt duktiga!!!!
Förutom att tävla i elitklass sök och ha cert där så tävlar även Nemo i elitklass spår och även där med cert, dom har ett första pris i lydnadsklass 2 på 193 poäng och tävlar i mästarklass i rallylydnad. Ett mångsidigt och väldigt duktig ekipage!! Nedan en bild på Nemo och Elin taget på bruks-SM i år.Sedan har vi fått ett gäng dvärgvalpar. Anna och Zorro har fått fyra stycken guldklimpar, runda och goa. Tre töser och en kille. Nedan några bilder på dom


Ett gäng söta Anna-Zorro barn


Life is good!!

2 oktober
Jag ska inte säga att det är lugnt den här helgen, men tillräckligt i alla fall för att jag ska försöka mig på lite uppdateringar.
Z-kullen har fått sin egen sida.
ArbaQ´s Qlura har blivit ögonslyst utan någon anmärkning.
Det ser ut som om Anna är dräktig, men jag har inte hunnit uppdatera hemsidan ännu...
Även Maggie har varit på en rendez-vous till Skåne som vi hoppas bär frukt
Vi söker en halvfodervärd till vår fina Zinnia, en social, lekfull och trygg tös! Vidar har förresten döpt henne till Sid. Jag vet dock inte om jag riktigt tycker om det namnet. Tänker på Sid i Iceage vilket är föga smickrande.
Jag har uppdaterat aktuellt men insåg att jag missat lite om Cupen där Nena (ArbaQ´s Your Highess) och Diva debuterade.
Nedan har ni några bilder på Nena. Hon fick Exc2 och så superfint trimmad av Tori Malm. Jag blev så inspirerad av hennes trimning att jag kände att jag måste ut och trimma lite på Yolo (kullsyster till Nena).ArbaQ´s Your Highness


ArbaQ´s Your Highness

Sen har jag och barnen hunnit varit en sväng till Uppsala och tränat lite bitarbete och samtidigt träffat 5 härliga mallenuttvalpar efter Caos och Magic hos Matts och Stina på kennel Cherberos. Kolla in nedan vilka otroliga gulliga och häftiga valpar * I am in LÖVE"


Valpmys


Ännu mer vapmys


Gulle valpar och genomgång av mina fickor i jakt efter korv och plastpåsar att dra i :)


Oc här har vi de stolta "föräldrarna Matts och Stina" tillsammans med valparna. Caos saknas dock :)

1 oktober
I rasande fart går det för Noa med sin ArbaQ´s Major som sprang hundlöpet den 21 september på norra djurgårdsstadion och kom på en fjärde plats i sin klass. Vi gratulerar både husse och vovve!!

Sedan var det dags för Velamsundsdraget, Nacka ett par dagar senare då både husse och vovve fick kämpa som djur.


Noa och ArbaQ´s Major efter hundlöpet.


Full fart! Ett otroligt fint foto på ett otroligt trevligt ekipage! Noa och Major på Valamsundsdraget.

Jag och Vidar har dessutom hunit ta en sväng till Åland och ställt Socker. I hård konkurrens så kom Socker tvåa i champuionklass, blev andra bästa tik och fick R-Cert och R-CACIB.

Vidar och Socker i väntan på att Eckeröfärjan ska anlända.

17 september
Man hinner liksom inte med att uppdatera allt för visst har det hänt saker på dvärgschnauzersidan. Anna har blivit parad med Zorro och nu väntar vi med spänning om det blir några valpar, mer info kommer inom kort.

Vi söker fortfarande ett bra hem till Zinnia som vi vill sätta ut på halvfoder. Hon är busig och härlig och för tillfället väldigt rund om magen :)....

Vi har hunnit med att ställt ut, bland annat i Högbo. På lördagen debuterade Diva (Älv Barkens Arwen) i officiell klass i spöregn. Det gick bra och hon fick excellent och kom 3.a i konkurrensen. Även Maggie ställdes och det gick inte lika bra, hon var lite väl tjock och hade lite för dåligt med benhår så vi fick nöjas oss med ett VG. Dagen därpå så ställes vi ut Socker och Diva. Denna gång fick Diva ett VG, Socker fick CK och kom trea i konkurrensen.

Nedan några bilder från lördagen som vi tackar Zorros matte och husse för.


Diva i juniorklass springandes i regnet...


Diva i juniorklass på blöt gräsmatta :).


Maggie

11 september
Fantastiska Elin Carlsson med sin lika fantastiska ArbaQ´s Nemo gjorde det igen! Inte nog med att det för ett par veckor sedan tävlade SM, nu har två helger i rad knipit två cert. Så jäkla duktiga och bra. I Varberg den förra helgen så blev det 598,5 poäng och denna helg blev det 617,5 poäng och ett cert till. Nu har dom 4 brukscert. Jag är så STOLT!!!


Förra helgens cert för Nemo och Elin.


Dagens cert för Nemo och Elin

7 september
Nu är nästan hösten här och vi har hunnit med en hel del. Bland annat så har vi varit och tittat när ArbaQ´s Nemo och Elin Carlsson deltog i sitt första Bruks-SM i sök. Jag säger första för så bra och stabilt som det ser ut så tror jag att dom kommer att kvalificera sig fler gånger. Jag är så glad att jag fick följa med på stigen och se Nemo jobba. Banan var lite knepig och det var mycket nerver som gjorde att Nemo blev lite osäker på markeringarna. Men vilken vovve och vilket ekipage! Elin är så cool och bra och det är en fröjd att se ekipaget jobba. Nedan kommer några bilder från lydnaden.


Inkallning med ställande och läggande.


Full fart!


Framåtsändande!


Ett riktigt fint kryp!


Mer kryp


Ljudgivning


Tungapportering


Hopp över hinder!


Vi klättar även stegen


Här har vi Elin och Nemo!

24 augusti
Tog några bilder på valparna för några dagar sedan. Se och njut, ja det gör jag i alla fall. Till helgen bär det iväg till Borås där vi ska få se Hexas bror ArbaQ´s Nemo tävla i SM i sök och även passa på att hejja på de övriga riesenekipagen!!!


Här sitter jag med en kvist i munnen.


Ett gammal äppelskrutt kan vara intressant....


Är man stor ska man vara snäll är en devis som Hexa lever efter när hon umgås med dvärgvalparna.


Här kommer jag!


Hopp och bus!


Liten valp i gröngräset

15 augusti
Ja så har ännu en helg flugit förbi. Jag fick hälsningar från ”down under” dvs Nya Zeeland, från Kepler som kommer från P-kullen. Jag inser att det inte finns ArbaQ vovvar i så många länder; Sverige, Finland, Norge, Holland och Nya Zeeland. Inte för att det har någon betydelse förutom att det bara var en tanke som slog mig.

Jag har dessutom glömt att berätta att berätta att Emil och jag drog iväg till Ransäter och ställde ut Socker och Shanya. Socker fick CK och BTK-3. Shanya fick ett excellent.

Nu i helgen så är valparna 6,5 vecka gamla och nedan kommer de första uppställningsbilderna. Det finns ännu en tik att tinga.


Omärkt tik, 6,5 vecka


gul tik, 6,5 vecka


Röd tik, 6,5 vecka


Lila hane, 6,5 vecka

13 augusti
Sommaren går emot sitt slut, själv så har jag jobbat en stor del av den men också försökt att göra roliga saker med barnen. Vi har varit nere i Sala Silvergruva som var himla spännande. Vi har ställt ut hundar i något mindre omfattning än vad vi brukar, vi har varit ute på vandring, vi har besökt Ullared, vi har skjutit vilt på varandra i laserdome, hoppat och studsat på Turbo, jagat pokemos och vi förstås hunnit pussa och ta hand om ett gäng valpar!

Billo och Kolas valpar mår bra och är nu riktigt söta och härjar vilt. Nedan några bilder på gånget! Fortfarande finns det en tik att att boka och vi söker även en pälsvårdsintresserad halvfodervärd i Stockholm.


Hela gänget.


Hmmm jag sitter här och filosoferar lite...


Visst är jag söt?


Här står vi tillsammans med Hexa. Hon är stor och bra!


Hej världen!

26 juli
Sommaren rinner på ett i rasande tempo, själv har jag jobbat större delen av tiden förutom när vi väntade på Kolas valpning. Den gick bra och nu har Kola (ArbaQ´s Qaramell) fyra fina valpar som imorgon blir 4 veckor gamla.En pojke och tre flickor. Alla mår bra och en tös söker fortfarande ett nytt hem och jag vill även sätta ut en tikvalp på halvfoder till någon pälsvårdsintresserad person som bor i Stockholm.

Förutom detta så kan vi konstater att istället för riesenvalpar så fick vi en livmoderinflammation. Hexa är nu nyopererad och under rehabilitering.

X´Mary eller Nellie har flyttat hen till Barbro Lindberg med familj i Täby och allt verkar gå bra.

Your Highness har flyttat till Sollefteå till Eva Medin och även där verkar allt fungera bra.

Jag får återkomma med lite valpbilder senare.

29 juni
Nu är det sommar och vi går i väntans tider. ArbaQ´s Qaramell ”Kola” väntar valpar med Tres Pes Bootstrap ”Billo”. Tyvärr så blev inte Hexa dräktig denna gång så just nu känns livet lite förvirrande….Mary från vår X-kull som numera heter Nelly har flyttat från oss. Jag hoppas och tror att Nelly kommer att få ett bra och varmt hem.

Förutom det så har det hänt en rad roliga saker; Elin Carlsson med ArbaQ´s Nemo ska tävla SM i sök. Extra roligt känns det att Nemo är Hexas bror. Vi håller alla tummar och tår för att det ska gå bra för dom.

Jennie Bergstrand och ArbaQ´s Qarusell har fått sin andra titel i rallylydnad och kan nu titulera sig RLD NRLDF ArbaQ's Qarusell. Ett stort grattis till Jennie!! Nedan en bild på Qarusell!

Qarusell med sin fina rosett.

Sedan har Bosse, ArbaQ´s XNT Xtark varit på besök i början av juni och jag passade på att dra bort lite valppäls på honom. Han artar sig riktigt fint tycker jag.
ArbaQ´s XNT Xtark, 3 månader gammal


Jag återkommer senare och berättar hur det gått med valpningen.

6 juni
Återigen ett långt uppehåll vad gäller uppdateringar av hemsidan. Beror inte på att det inte hänt saker, utan snarare tvärt om.Maggie och Messis valpar är nu redan utflugna, ja förutom de två töser som jag valt att ha hemma då.

Elin och ArbaQ´s Nemo har återigen tävlat i elitklass sök och tagit sitt andra cert. Så fantastiskt kul och med så fina poäng att det nu även ser ut som om dom kommer med på SM, dom ligger nu som nummer 12 på kvallistan. Wow och JIPPI!!!!!

Nedan följer några valpbilder på Messi och Maggie valparna innan dom flög ut ur boet :)


ArbaQ´s Yu-Gi-Oh 7 veckor gammal.


ArbaQ´s Your Highness 7 veckor gammal.ArbaQ´s Yentl 7 veckor gammal.
ArbaQ´s Yroll 7 veckor gammal.


ArbaQ´s Yves Saint Laurent 7 veckor gammal.17 april
Ja det har hänt en massa saker sedan den senaste uppdateringen. Bland annat så har valparna i X-kullen flyttat till sina nya ägare och allt verkar gå bra. Den första april så nedkom Maggie med ett gäng dvärgvalpar, fem stycken. Tre flickor och tv¨å pojkar som nu ligger i valplådan så runda och trinda och goa. Nedan en bild på hela gänget.Vem tusan vill sitta i plastlåda när man kan hoppa och studsa runt på gräsmattan tycks alla valpar säga.


Och nu till det som är roligast av allt!!! Elin med sin ArbaQ´s Nemo vann Riesen-SM i Norrköping den 10 april med fantastiskt fina 614,25 poäng och CERT!!! Tyvärr hittade jag ingen händelse från detta men hoppas att det är OK att jag lägger in denna bild ändå....(tagen Ale BK´s hemsida)Inte nog med detta, Joakim och ArbaQ´s Major genomförde Hapimagdraget i Vaggeryd i helgen och fick en silvermedalj!!

31 mars
Nedan är en liten bildkavalkad på valparna. Se håll tillgod! Idag blev dom 8 veckor och ArbaQ´s Xlnt Xerxes har flyttat till sitt nya hem. Vi önskar honom och hans nya familj lycka till!

29 mars
Tiden springer verkligen och valparna efter Starlings Anais och VDH CH , PSK Klubsieger Valiant Hero Mengo Celebration närmar sig med stormsteg 8 veckor. Nedan några bilder från fotosessisionen. Supersträva pälsar, fina huvuden, bra fronter och fina toplines. Jag känner mig nöjd och det ska bli en glädje att följa dessa valpars utveckling.ArbaQ´s Xlnt Xtark, 7.5 veckorArbaQ´s Xlnt Xotisk, 7.5 veckor


ArbaQ´s Xlnt Xerxes, 7.5 veckorArbaQ´s Xlnt Xstas, 7.5 veckor


ArbaQ´s Xlnt X`Mary, 7.5 veckor6 mars
Idag har det varit värsta slappardagen. Vädret har varit omysigt så jag har varit inne och myst med dvärgvalparna förutom en långpromenad i naturreservatet, ett spår till Hexa och lite trimning av dvärgar.
Däremot så har Jennie och Qarusell och Ultima haft en spännande dag. Qarusell fick idag sitt tredje kvalificerande resultat i rallylydnad nybörjarklass med fantastiska 94 poäng av det maximala 100 på Örnsköldsvik BHK. Hon kan alltså nu titulera sig RLD N ArbaQ's Qarusell


RLD N ArbaQ's Qarusell5 mars
Mycket har hänt sedan senaste uppdateringen. Tyvärr så visade det sig att Hexa gick tom så det blir inga riesenvalpar i vår. Däremot så ska vi para henne igen på nästa löp- Jag vill ju så gärna ha en egen tävlingshund efter Hexa.
Den 4 februari så fick jag den bästa tänkbara födelsedagspresent, ett gäng med valpar efter Anna och Oskar. Valparna är nu fyra veckor gamla och är riktigt söta. Det finns en hanvalp som ännu inte är bokad. Nedan några bilder från valparnaHela gänget


En söt valpmage
Även Maggie är ju parad, denna gång med den fantastiskt snygga och trevliga hanen Messi. Det är ännu lite för tidigt att med bestämdhet säga om det finns några valpar i magen, men alla tecken tyder på det så vi håller tummarna för Maggie och Messi valpar i slutet av mars.