ArbaQ´s Kennel
2001 2002
2003 2004
2005 2006
2007 2008
2009 2010
2011 2012
2013 2014

Aktuellt - 2015


23 December
Dagen före dopparendagen. Alla julklappar införskaffade och möjligen har en liten smula julharmoni inträtt. I alla fall så pass mycket att jag försöker mig på att uppdatera hemsidan.Vi har ju fått vår första utställningschampion på dvärgschnauzer. För riesenschnauzer så skedde det ju redan år 1999 då Heffa (Korad SE UCH ArbaQ´s Unforgettable) blev champion. Heffa ägdes av Sylvia Åkerblom. Året därpå blev vår alldeles egna Lillan (ArbaQ´s Unexpected) champion. Världens största Lillan, en underbar hund som levde till hon blev 14 år gammal!
Hur som have är vi jätteglada åt vår Danska och Svenska Utställningschampinjon ArbaQ´s Sockervadd eller Socker som hon kallas till vardags. Vill vill också passa på att tacka Charlotta på kennel Riesenspass som handlade fram det danska championatet. Stort Tack!!!


Svenska championatdiplomet


Danska championatdiplomet


SE UCH DK UCH ArbaQ´s Sockervadd.14 December
Julen närmar sig med stormsteg och jag har varit jättedålig på att uppdatera hemsidan trots en händelserik senhöst. Hexa och jag har deltagit i ISPU-VM i Tyskland. Jag tycker att vi gjorde godkänd insats när vi fick 89 p på spåret och 83 poäng på lydnaden och skyddet. Det var en jättehärlig upplevelse med massor av trevliga människor och även några händelser som man kommer att minnas livet ut. En sådan händelse är när Hege lyckas med konststycket att låsa in alla hundar och nyckeln samma dag som hon ska tävla. Maria E lyckades klättra upp via balkongen och öppna så att Hege kunde komma till start. Bättre uppvärmning kan man dock ha.....

Ännu roligare var att det svenska laget kom på en hedrande tredje plats, vilket gjorde att jag och Hexa fick klättra upp på prispallen. Det kändes superhäftigt! Nedan följer några bilder från tävlingen som Johan Hallberg och Hanna Karoline Haarberg tagit.


Hexa och jag


Hopp över hinder!


Hexa på jakt efter figuranten.


Bevakning!


Gillar denna bild jättemycket!


Här är vi på pallen! Jag och Hexa, Maria och Zäppp, Lars och Tazz


Här har vi hela svenska laget!

14 September
En oförklarlig trötthet har spritt ut sig på Almvägen 2. I alla fall för de tvåbenta inneboende, de fyrbenta är på gång som vanligt...Vad har då hänt sen sist? Jo vi kan stolt konstatera att Camilla Flachsbinder med Tiller (ArbaQ´s Modesty) klarade arbetsprovet i specialsök narkotika hos Dog&People. Detta blir Camillas andra godkänd specialsökvovve, först mamma Kelly (Korad, sphIII ArbaQ´s Omega) och sen hennes dotter. Jättetort grattis till en duktig hundförare!

Inte nog med detta, sedan gick Camilla ut och tävlade Maggie (ArbaQ´s Magnolia) i öppenklass viltspår och tog hem sitt andra första pris. Så jätteduktiga! Nu ser vi fram emot ett tredje första pris och därmed ett viltspårchampionat!


Maggie och Camilla!

En annan rolig nyhet som nått oss är att Shanyas (Duvshanya From Spicy Land) pappa MultiCh Imbir iz Salskoy Stepi blev Europavinnare i Norge!! Ett stort Grattis till Imbir och ägaren Irina Janovski! Nedan en bild av Caroline Spetz


European Winner 2015 MultiCh Imbir iz Salskoy Stepi

Vi hann också upp en sväng till Högbo för att visa upp Socker (ArbaQ´s Sockervadd) och Maggie. Socker fick Excellent2 och Maggie EXcellent3.

1 September
Nu är det snart höst igen. Vad har då hänt sen sist? Jo lilla söta Socker (ArbaQ´s Sockervadd) har varit nere hos bästa Charlotta och visats på utställningar i Danmark och i Tyskland. Slutresultat av detta blev två danska cert med ett tillhörande BIR samt ett tyskt cerifikat. Vi är så stolta över vår lilla tjej och tackar Charlotta för att hon fått varit hos henne.


Älskade söta ArbaQ´s Sockervadd tillsammans med Charlottas DkJV-14 Blackgalaxy Ultimate Moment *Monza två BIR vinnare i Danska Varde.


Å en till på Socker!!

Kola (ArbaQ´s Qaramell har också varit på utställning och fått Excellent och även Vg. Kola en supertrevlig tik med en kanonpäls!En liten smällkaramell eller supergod Kola!

Utöver detta har jag varit och sett på SM i bruks och IPO. Jätteskoj och givande. Håller på att avelsplanera lite och hoppas på en spännande framtid ! :)
10 Augusti
Herre jisses, hela senvåren och sommaren gått ut några statusuppdateringar. Jag hoppas nu att livet lugnar ned sig något och att jag därmed ska bli bättre på hemsideuppdateringar. Nedan följer en en kort sammanställning över nyheterna i vårt hundliv. Det som jag tycker är allra roligaste är att min söta Hexa (ArabQ´s Narnia) har under den här tiden både klarat sin IPO2 och IPO3.IP02 fxade hon på SK Enköping den 25 april med fina betyg (A:93, B87, C92). Sen startade vi i IPO3 den 14 juni på hemmaklubben Knivsta och fick (A:91, B:83, C91). FÖr er som inte är så van att se poäng så här kan jag berätta att A anger spårpoängen, B lydnadspoängen och C skydspoängen. Max är 100. Så här glad blir man när man klarat sin IPO3.


Älskade söta LP1 Korad IPO2 BSL2 ArbaQ´s Narnia. Mattes älskling!!!

Sedan har vi gjort ytterligare en start under väldigt icke-optimala förhållanden, efter femdagars skyddsläger uppe i Sollefteå när det var 30-35 grader varmt större delen av tiden. Både Hexa och jag var som en trasa. Detta påverkade bådas koncentrationsförmåga och vi fick A:82, B84, C71. Nu är vi en erfarenhet rikare.

Vad har då hänt på utställningsfronten? Jo ArabQ´s Sockervadd visats och fått en blandad kompott på valörerna. R-Cert och 2.a Btkl i Avesta, Ecxellent med CK i Borås på två dagars utställningen där, nåon Excellent och även något Vg. Vår älskade lilla Socker har även nu under helgen fått ett cert i Danmark, där hon även blev andra bäst tik.Socker igen !

Därutöver så har ju Kola också varit på några utställning. Nedan en bild på henne. Hon har utvecklats till en trevlig dam med en kanon päls. Vi kommer att para henne vid nästa löp, med vilken hane är ännu inte klart.Fina Kola (ArbaQ´s Qaramell) !Och sen så har ju Camilla Flachbinder tävlat vår Maggie (ArbaQ´s Magnolia) och tagit ett första pris i öppen klass viltspår. Jätteroligt och ett stort grattis. Nedan en bild på ekipaget väl genomförd tävling.


Camilla och Maggie (ArbaQ´s Magnolia)Sen så har vi också haft besök av några dvärgvalpar från våra senaste kullar. Nedan så är det ArbaQ´s Van Gils och Vanilla som hamnat i fokus för min kamera. Ser lovande ut tycker jag. Jag har säkert missat något blev lovar att återkomma inom en snar framtid. Over and out för den här gången.


Söta ArbaQ´s Vanilla (Frida)


ArbaQ´s Van Gils

12 April
Lov, lov, lov så känns det nästan. Nu är det påsklov och därmed har även Kistautställningen gått av stapeln. Tre hundar från ArbaQ´s deltog, Kepler, Robban och Socker. Resultatet var varierande. Kepler (ArbaQ´s Potassium) fick G eftersom han enligt domaren var både for stor, grov och tjock. ArbaQ´s Reza Shah fick Vg. Båda grabbarna deltog i öppenklass. I unghundsklassen så gick det bättre för Socker (ArbaQ´s Sockervadd), hon vann klassen och fick CK men blev oplacerad i bästa tikklassen. Nedan följer några bilder från utställningen.


Här har vi Kepler och Robban


Socker!


Socker igen !


En bild på Robban på vår veranda !

Nu så är helgen slut och alla dvärgvalpar har flyttat till sina nya hem. Jag önskar alla valpar och dess ägare ett stort lycka till och att ni vet att det är bara att höra av er om det är något ni undrar över.

Det allra senaste är nog att Noa och Major tog en bronsmedalj på Lilla Haipmag Draget. Stort grattis till både förare och hund!!!!

3 april
Tiden bara springer iväg och mycket händer dessemellan. Vi har hunnit debutera på utställning i år. Socker ställdes ut i Strängnäs den 13 mars i unghundsklass, vann klassen och slutade som bästa tik och fick därmed sitt första utställningscertifikat, CACIB och blev BIM. Jätteroligt! Robban (ArbaQ´s Reza Shah ställdes också ut och fick ett excellent och kom två i sin klass. Nedan några bilder på Socker och Robban från Strängnäs utställningen.


Socker fick cert, CACIB och blev BIM.


Här är det Socker igen.


ArbaQ´s Reza Shah med matte!

Sedan drog vi iväg en sväng till Malmö och kom två i juniorklass med CK och blev oplacerad i bästa tikklass.

Samtidigt så var Noa ute och tävlade i Skåndedraget med ArbaQ´s Major. Dom är så himla duktiga.

Lite senare när jag kom hem så fick jag ett meddelande av Elin att ArbaQ´s Nemo blivit uppflyttad till elitsök i Halmstad med 510 poäng utan kryp! Ett fantastiskt ekipage och dessutom bror till min älskade Hexa.

Utöver detta så har nästan alla valpar flyttat till nya hem. Kvar finns underbara Unika som söker nytt hem och ArbaQ´s Vanilla som eventuellt blir kvar eller söker en halvfodervärd. Nedan några bilder på Unika. Supersträv päls, jätterolig och framåt och ser riktigt fin ut.


Sötaste ArbaQ´s Unika ute i trädgården.


Unika igen!


Och så slutligen en liten uppställningsbild.9 mars
I helgen så blev valparna 8 veckor, men nedan så har ni bilder på dom när dom är 7 veckor. Jag ber om ursäkt att jag inte uppdaterat hemsidan ofta. Jag har bytt till en ny dator och då uppstår alltid diverse problem. Jag hoppas att ni har överseende med detta- Det finns ännu en hane och två tikar som letar efter nya hem där dom kan bli älskade familjemedlemmar.


ArbaQ´s Uma Ultima 7 veckor efter Maggie och Iso.


ArbaQ´s Ultima efter Maggie och Iso


ArbaQ´s Unichi efter Maggie och Iso.


ArbaQ´s Unika efter Maggie och Iso.


ArbaQ´s Ultimatum, 7 veckor efter Maggie och Iso.


ArbaQ´s Ultimate Fighter, 7 veckor gammal efter Maggie och Iso.


ArbaQ´s Unikum, 7 veckor gammal efter Maggie och Iso.

Detta var Maggies alla sju valpar. Nedan kommer Anna och Musses fyra valpar


ArbaQ´s Vanilla, 7 veckor gamla efter Anna och Musse.


ArbaQ´s Venezia, 7 veckor gammal efter Anna och Musse.


ArbaQ´s Valention, 7 veckor gammal efter Maggie och Iso.


ArbaQ´s Van Gils, 7 veckor gammal efter Maggie och Iso.

18 februari
Här springer tiden verkligen snabbt. I lördags blev valparna hela 5 veckor gamla och nu börjar det kissas och bajsas för fullt. Valparna härjar vilt i hallen och hittar på egna lekar men undersöker intresserat allt som kommer i deras väg. Nedan kommer några färska bilderfrån idag. Håll tillgodo!


En pipleksak som piper hysteriskt och ser ut som en julgran är intressant tycker vappen.


Ja det tycker ju alla valpar... :)


En sopkvast är också spännande.


Asså jag gillar ju en pipande plastjulgran bättre än en mjukisdinosarie...


Fast OK då, lite intressant är den ju ändå....


Och jag är en söt grabb som sitter och filosoferar lite över livet...


När vi är trötta så har vi klumegojs i en av hundkorgarna, alla får plats om man tränger ihop sig......

9 februari
Här växs det så det knakas. Valparna börjar bli rörliga och småbusiga. Äter och tar för sig ällmänt. I lördags så fyllde dom 4 veckor, dom små sötingarna!


Samling vid pumpen eller snarare samling vid matskålen. Bordskicket blir bättre och bättre. Här är det u-kullen som frossar.


Här är också några söta U-valpar som äter så att magen står ut!


Här är det Annas valpar som sover så sött!


Hallåååååå, jag vill ut!!!

28 januari
Lite frosseri i valpbilder :) . Dom blir bara sötare för varje dag som går. Ögonen är öppna och dom börjarta in mer och mer av sin omgivning. Vissa hartill och med börjat småbusa, dock i ultrarapid eftersom kroppskontrollen inte är den bästa. Dom äter mycket och sover ännu mer. Den aktiva sömnen som både barn och hundvalpar har när dom är tillfreds med livet :)


Ormgrop av valpar


Gosig valpmage!


Sova skönt och sträcka på sig i sömnen är mysigt.....tycks den här valpen tycka.....


Huvudstudie av sovande Maggievalp


Sova är skönt, spelar ingen roll om man puttat undan fällen och sover direkt på tidningarna :)!

25 januari
Idag kommer så utlovat en liten fotosessin på Maggies valpar. Alla mår så bra och är trinda om magen. Ha det gott!


En söt Maggie valp


Ännu en söt Maggie valp


Ytterligare en söt Maggie valp!


Here we go again, en söt Maggie valp :)


Oh så en till En söt Maggie valp till!


Och här är den sjätte söta Maggie valpen!


För att slutligen det ska bli sju söta valpar eller är det de sju dvärgarna som i Snövit ?

24 januari
Idag så blir valparna 14 dagar. Alla ögon är öppna och dom är superduper söta. Både Anna och Maggie tillbringar stor tid med sina valpar och som extra nanny har vi haft min kära mor här som har tillbringat hela dagarna i valprummet och sett till att de två minsta valparna haft en grädddfil till tutten. Detta är en förutsättning för att det hela ska fungera. Är man liten vid födelsen och ens syskon är dubbelt så stora då är det väldigt lätt att bli bortskuffad vid tutten. Då spelar det ingen roll att man är jättepigg och jätteframåt. Det är ju som om jag skulle börja brottas med Hulken och tro att jag skulle vinna :). Annas valpar är lite större än Maggies valpar vilket är helt naturligt eftersom Maggies alla valpar fick trängas på samma utrymme som Annas fyra :). Nedan några bilder på Anna valpar. Imorgon ska jag försöka lägga ut Maggievalpar. Ha det gott!


En söt Annavalp


Här gäspar vi stort!


En söt trött Anna valp !


En söt Anna valp till !

21 januari
Världens bästa Hexa fyller idag 5 år. Ett stort grattis till henne och alla kullsyskon i N-kullen!! Hipp hipp hurra!! Sä här söt kan man vara och så här utslagen kan man tydligen bli av att fira sin födelsedag!!!Hexa eller ArbaQ´s Narnia som ser lite sliten ut efter sitt firande


Hexa eller ArbaQ´s Narnia

I valplådan växer valparna så att det knakar och de håller redan nu på att öppna ögonen. Nedan är lite bilder på gänget.


en liten välfylld valp


När man är så här liten så sover man mycket.


Söt vappe.15 januari
Här händer det mycket. I helgen så fick Anna och Maggie valpar. Samtidigt !!! Tur att min kära gamla mamma var här och kunde bistå mig. Anna fick 4 stora rejäla klumpar, medan Maggie fick 7 mindre valpar. Detta är sig precis som det bör, ju fler valpar en tik har dessto mindre brukar de vara, alla ska ju få plats! Återkommer snart med söta valpbilder på underverken.Läs gärna mer om kullarna under Dvärgvalpar.

Sedan har Inger (Hekla och Isos matte) påtalat att jag ännu inte lagt ut T-kullens egen sida. Detta hände i samband med att jag bröt armen och sedan försvann från ut min skalle helt enkelt, men sen när jag började kolla så såg jagatt jag gjort en sida för T-kullen, men inte laddat upp den. Jag ber om ursäkt, men här kommer den nu ivarjefall sent om sider T-kullen.

Önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Själv har jag blivit sjuk och ligger hemma med feber :(

3 januari
I år är ett nytt år och jag lovar härmed att jag ska uppdatera hemsidan oftare.

Ett stort grattis till alla valpar som jag missat att gratulera pga mina dåliga uppdateringar på hemsidan.

Just nu så går vi i väntans tider. Både Maggie och Anna ska ha valpar och dom är verkligen jättedräktiga. Läs gärna mer om kullarna under Dvärgvalpar. Nedan kommer ett foto på Kola eller ArbaQ´s Qaramell


ArbaQ´s Qaramell