ArbaQ´s Kennel
2001 2002
2003 2004
2005 2006
2007 2008
2009 2010
2011 2012

Aktuellt - 2013


26 december
Annandag jul och jag har ännu inte kommit fram till nutid. Jag ställde ut Maggie och Anna på Stora Stockholm i jättehård konkurrens. Anna fick Excellent i juniorklass, Maggie fick Excellent och kom på fjärde plats i konkurensen och fick CK.

Lotta med Disa1, Ozzy och Kola var här på besök helgen före jul. Vi passade på att ta några bilder på henne ute på altanen i halvstormen. Det är ju ett sjukt väder vi har just nu, varmt, regn och storm....inte det lättaste att ta bilder i motvind och försöka få en liten galen vovve att stå på alla ben...


ArbaQ´s Qaramell, Kola 10 månader gammal.


Ungefär så här såg de flesta bilderna ut....


16 december
Nu har jag äntligen kavlat upp ärmarna och ska försöka uppdatera allt som hänt från dåtid till nutid. Ja lilla Sockervadd har ju kommit till världen och har utvecklats till en riktigt lovande tjej. Jag vill också passa på att ge Cattis ett stort tack för att hon lånade mig Farin så att Sockervadd fick en brorsa, en riktig halvbrorsa faktiskt. Sockervadd bor hemma hos oss än så länge, men egentligen så skulle jag vilja ha en pälsintresserad fodervärd i norrort. Nedan två bilder på henne.


ArbaQ´s Sockervadd 6 veckor gammal.


ArbaQ´s Sockervadd 9 veckor gammal.

Vad har då hänt mer? Hexa har varit ute på korning och blivid godkänd och kan numera titulera sig Korad. Vi har även hunnit med att debutera i BSL1 och där fick vi 95 på spåret och 74 på lydnaden.

Jag vill även gratulera alla ArbaQ vovvar som fyllt år under min frånvaro på hemsidan. Det är en hel radda kulla. Ozzy Osbpourne har fyllt år 2 år den 30 september, min B-kull fyllde 8 år den 5 oktober, den 7 december fyllde L-kullen 3 år, C-kullen fyllde 7 år den 14 december och M-kullen tre år den 19 december. Ett stort rungande grattis till er alla i efterskott!!
29 september
Nu har Toya valpat. Det blev en sockersöt tjej som kommer att heta ArabQ´s Sockervadd. Hon anlände i fredagskväll. Nedan en bild på sockervadden.


ArbaQ´s Sockervadd 2 dagar gammal.

Irene från Gotland varit här för nog en dryga vecka sedan och parade med Torsten (Riesenspass Absolut) och då hade hon med sig söta ArbaQ´s Qlura och jag passade på att ta ett kort på den unga damen. Synd bara att hon var alldeles blöt i skägget...Mamma till Qlura är ArabQ´s Exit och pappa är Super Plays High Noon.


Lilla söta Qlura som är alldeles blöt i skägget, 6 månader

Idag så fick vi besök av Robban eller ArbaQ´s Reza Shah. Jisses vad husse och matte är duktiga på trimning. Han var verkligen en välvårdad fröjd. Jag fiffade lite med honom och sedan tog vi några bilder på gatan utanför vårt hus. Robban är efter ArbaQ´s Hekla om Fire och Riesenspass Absolut.Robban Tugget (ArbaQ´s Reza Shah) 6 månader gammal.
23 september
Vi fortsätter vår uppdatering. Maggie (ArbaQ´s Magnolia) var ju sjuk i början av sommaren och fick frambenen avrakade, men hon ställdes ut på Solvalla den 1 september, fick excellent, ck kom 2 Ökkl och blev 4:de bästa tik. Lilla Anna, har också ställts ut, första gången den 21 juli i köping och fick excellent, vann junior klassen och fick ck, andra gången den 18 augusti, då fick hon excellent och kom två i juniorkonkurrensklassen och den sista gången så ställdes hon i Högbo och fick excellent, vann juniorklassen men fick inget CK (som för övrigt inga tik fick på utställningen).

Ja, just det min samägad tik med Marie-Louise på kennel Kissmeth´s visade sig på SSPK utställningen i Ulriksdalsslott och kom på en andra plats. På gubbängens inofficiella utställning blev hon BIM-valp. Laura är efter vår Torsten (Riesenpass Absolut) och SE UCH La Leia's Amazing Amira. BIR-valp på gubbängens utställning blev La Leia's Explosive Esco efter ArbaQ´s Ozzy Osborne och Kissmeth's Glimma Gloria.


Torsten-barnet Kissmeth´s Läckra Laura BIM valp på gubbängens utställning, välvisad av Jannika M.


Ozzy-barnet La Leia's Explosive Esco BIR-valp på gubbängens utställning här med Frida.

22 september
Nu börjar en tillbakadatering sen i i mitten av augusti. Har blivit så att jag inte hunnit/prioriterat uppdateringar av hemsidan. Först ut så börjar vi med att ArbaQ´s La Toya är dräktig och kommer att alldeles snart valpa. Ska bli spännande att se vad som kommer ut. Jag har redan bestämt att en liten tös ska heta Sockervadd. Det är väl sött?

Jag vill först passa på att gratulera alla kullar som fyllt år. Idag så fyller min allra första dvärgschnauzerkull( A-kullen) 9 år. Grattis alla ni valpari A-kullen!! Den 12 septemebr så fyllde I-kullen (dvärg) 4-år år, den 10 september fyllde S-kullen (riesen) 11 år och den 4 september R-kullen (riesen) 7 år. Ett stort grattis till er alla!!! Hipp hipp Hurra!!!

Sen måste vi passa på att berömma Elin Carlsson med sin Nemo (LP1 ArbaQ´s Nemo). Nemo har både hunnit med att bli uppflyttad till högre klass spår på Borås BK och fått första pris i lydnadsklass 2 (173 poäng) i Göteborg. Nu har ekipaget dessutom börjat träna sök! Önskar Elin all välgång med Nemo! Nedan en bild som jag lånat från BF, hoppas att det är OK Elin? :)


Söta Nemo i gröngräset

Madde har ställt ut Musse (ArbaQ´s Muskot) under sommaren och fått excellent ett flertal gånger och CK en gång. Bra jobbat Madde med trimningen. Nedan två bilder på Musse som togs på Solvallautställningen.


ArbaQ´s Muskot utanför mitt nya tält

ArbaQ´s Muskot i motljus på Solvalla

Tänkte även dela med mig några nya bilder på Anna (Starlings Anais).
Sötaste Anna (Starlings Anais)

Over and out för den här gången, men det kommer fler bilder som ligger i pipen.....Tjingeling

17 augusti
Första veckan efter semestern kändes lite halvtung, trots att jag hade semester på onsdagen. Samma dag som M-kullen fyllde 1 år. Ett stort grattis till er alla stor-skägg i M-kullen! Hoppas att ni hade en superdag. Jag ägnade dagen åt hundträning i Enköping. Skyddsträning med Jonas Wallen. Sååå bra och så nyttigt....Just nu är jag inne i en träningsperiod när det gäller Hexa. Känner att jag måste komma ut till start, får se om det bliri BSL1 eller något annat. Det får tiden utvisa!

Lite rapporter från Camilla och Toya säger att Toya inte längre har någon aptit på morgonen. Vi ser detta som lovande tecken och hoppas på Toya-Nick valpar i början av oktober. Ha det så bra alla! Over and Out.

11 augusti
Igår så var ArbaQ´s La Toya och ställdes i Askersund och fick Excellent med fin kritik.


ArbaQ´s Toya

Idag så fick jag rapport om att Musse (ArbaQ´s Muskot) har fått Excellent, Ck och tredje bäste hanne på Ronneby SKK-utställning. Stort grattis till Camilla och Madde!!


Musse (ArbaQ´s Muskot), April 2012

Själv så har vi varit på semester en vecka och besökt Legoland och även Ullared. Imorgon så börjar jobbet igen och detta år semester har gått till sitt slut.

4 augusti
Igår så fyllde min dvärg kull som börjar på P 1 år! Ett stort grattis till alla grundämnen på P; Potassium, Phosphor, Platina,Paladium och Polonium!! Hipp Hipp Hurra!!! Idag så fyller dessutom min dvärg kull på G fem år; Ett stort grattis till Ginger Bread, Gigabite och Ghostbusther!!

Den här veckan har bland till största delen ägnats åt parning och hundträning. Söta Toya började ju löpa och har i veckan fått träffa en date. En snygg amerikansk kille som heter Nick eller snarare Beauideal Pirates Of Penzance. Självklart så är han ögonlyst. Han har även ett certifikat på utställning. Nedan har ni en bild på honom. Visst är han en fin kille?


Beauideal Pirates Of Penzance

Mamma till valparna är ArbaQ´s Toya som är efter Ostin och Exit. Det är hennes första kull och vi ser fram med stor spänning på denna kombination och hoppas på fina valpar. Toya är ögonlyst och utställd med certifikatkvalitet. Nedan en bild på henne. Är ni intresserad av en valp ur denna kombination så hör av er!


ArbaQ´s Toya

ArbaQ´s Toya
2 augusti
Så fortsätter vi då vårt tappra försök att komma någorlunda ifatt med uppdateringarna. Veckan efter IPO-lägret så var det ju riesenlägervecka. Tyvärr så funkar det inte praktiskt för mig att vara på två lägerveckor i rad så jag var tvungen att avstå riesenlägret i år. Nyhet för året var att man hade appelltävlingar och i appellklass spår så deltog Hexas bror ArabQ´s Nemo med Elin. Det gick bra för ekipaget och dom fick 248 poäng blev uppflyttade och fick en andra placering. Ett stort grattis till dom!!! Lilla Nemo har dessutom 3 stycken första pris i lydnadsklass 1 med jättefina poäng och tävlar dessutom i rallylydnad. Jätteroligt!!!

Hexa och jag passade på att tävla i lydnadsklass 1 den veckan som vi var i min mors sommarstuga i Sala. Hexa var pipig, galen och okoncentrerad men vi lyckades få ihop 163 poäng, ett första pris och kom på en andra plats. Nu återstår ytterligare ett första pris innan damen får sitt lydnadsdiplom.

Sen så har vi hunnit med en utställning oxå. Denna gång i Köping och jag är jättenöjd med resultaten. Lilla Anna (Starlings Anais) fick excellent, vann juniorklassen och fick ck med jättefin kritik. Toya (ArbaQ´s Toya) fick excellent i öppenklass, kom fyra i konkurrensen och fick CK. Daisy (ArabQ´s Nevada) fick excellent i öppen klass. En kanondag! Dessutom så passade jag på att köpa ett utställningstält som jag förhoppningsvis kommer att få nytta av här framöver. Nedan en gammal bild på Anna!


Starlings Anais, 10 månader

Jag har även fått en semesterhälsning från Alfons (ArbaQ´s Indian Spice) som med sin familj firat semestern vid Lofoten. Kolla in nedanstående härliga bilder


Ute på tur!


Vilken fantastisk vy!!

30 juli
Ännu mer bilder från den givande veckan i Eskilstuna. Denna gång är alla biler tagna av Johan Hallberg, en superduktig fotograf. Tack Johan för dina kanonbilder på Hexa!! Nedan följer en mängd Johan bilder.


14 juli
Min andra semestervecka som jag tillbringat i Eskilstuna på IPO läger med inriktning mot skyddet. Jätteskoj, givande och nyttigt. Nedan följer några bilder från vecka. Bilderna tagna på mig och Hexa har Ulla Mattson tagit. Tack Ulla!Här tränar vi på skyddslydnad, transport av hund för läggande till flykt. Som vanligt var jag och petatde lite för mycket på Hexa så mina händer blev placerade i ryggfickan på västen. Styrsel på hunden fick Reinhold hjälpa mig med, eftersom vi såg lite bristande kontroll....:) dvs mer skyddslydnad behövs....:)Och så här får Hexa-Pexa springa efter den flyende Jörgen...full fartHär kommer hon ifatt JörgenLite mer bitande.Här får mammas hjärta lite belastning.Här har Hexa vunnit ärmen och vi tränar rofasen som för matte innebär ett evinnerligt springande runt, runt, runt....Min underbart galna hund, vilken stil!!!...


' 7 juli
Imorgon så börjar IPO-lägret i Eskilstuna. Ska bli kanonskoj, ser verkligen fram emot det och hoppas att både Hexa och jag ska lära oss massor av nya saker.
Dessförinnan så ska vi hinna med ett återbesök för Maggie. Maggie har varit jättedålig, hon fick blodförgiftning och höll i på att dö ifrån mig, men efter intensivbehandling på Bagarmossen så hoppas och tror jag att hon är tillbaka på banan igen. Ska dock bara få det bekräftat av veterinär och provsvar.

Dessutom så fick jag en jätterolig rapport från Camilla Flaschbinder och Kelly (ArbaQ´s Omega) som i helgen startade i elitklass spår på Heby BK och fick ihop hela 537,5 poäng. Ett stort grattis till dem både. Kelly var jättefin på specialen, men hittade på lite tok under lydnaden.

Förutom sjuka hundar,så har vi hunnit med att Kola (ArbaQ´s Qaramell) varit på besök och lite småfix med henne. Lotta har som vanligt varit jätteduktig med pälsvåden och fin, sträv päls är på väg upp.

ArbaQ´s Qaramell, 4,5 månader gammal


' Idag så fick jag ytterligare valpbesök, denna gång från R-kullen, nämligen Robban (ArbaQ´s Reza Shah). Även denna valp hade duktiga husse och matte som skötte pälsvården exemplariskt. Det är så skoj och ni är så duktiga! Vi passade på att ta några foton men hade lite problem med ljuset och skuggorna, men håll tillgodo ändå...


Robban i skuggan, 3,5 månader


Robban i solen, 3,5 månader


Världens sötaste vovve...:), 3,5 månader gammal16 juni
Ännu en helg är snart slut. Först vill jag gratulera K-kullen på deras födelsedag, deras tredje årsdag. Var tvungen att dubbelkolla....Ett stort Hipp, hurra hurra till er två tjejer i kullen! På bilden är dom ute i min mammas sommarstuga och tultar runt.Har även hunnit med att ställa ut Maggie i Avesta i helgen. Det gick inte något bra, domaren gav henne endast VG, men hon placerade sig första av VG-hundarna....om man ska vara glad över det lilla ;). Totalt sett så delade han endast ut 2 CK:n till hanarna och två CK:n till tikarna. Men ett stort grattis till er som fick dom!

' Dessutom så har jag blivit delägare i en Torstenvalp "Kissmeth´s Läckra Laura". En bild på henne när hon var en tös på nästan 7 veckor. Ska bli spännande att se hur hon utvecklas. Hon kommer att bo med Selma (ArbaQ´s Månviva) och Evelina med familj. Jätteskoj!!


Kismeths´Läckra Laura, nästan 7 veckor gammal

Fick två jättefina bilder av Inger och Marcella när dom hade trimmat Daisy eller ArbaQ´s Nevada som hon hetter. Visst blev hon fin och vilket fantastiskt fint och sött huvud!


Daisy (ArbaQ´s Nevada). (Foto Marcella Nilsson och Inger Johansson)


Daisy (ArbaQ´s Nevada). (Foto Marcella Nilsson och Inger Johansson)

9 juni
Nu har sommaren anlänt och med den regn, blixt och dunder. Vi har precios kommiot hem efter att ha tillbringat helgen hos min mamma i Nordsjö!

Sen som vanligt så vill jag gratulera J-kullen som bara bestod av Johhny Be Good som fyllde 3 år den 1 juni samt N-kullen som blev 2-årsdag den 7 juni. Stort grattis!!

Vill så vill jag dela med ytterligare några bilder från Österbybruk och sedan ytterligare en från från Norrköping. I Norrköping så ställdes Ozzy och Maggie. Maggie fick Excellent första dagen och Ozzy VG. På söndagen så fick Maggie EXcellent2 och CK och oplacerad i bästa tikklassen.


Ozzy på bordet.


Kepler och matte Patricia på språng


Kepler på bordet


En fin bild på Ozzy och Lotta


Maggie på språng i Norrköping

Sedan så har jag även hunnit med att vara på valptitt hos Marie-Louise, kennel Kissmeth´s och Frida, Kennel La-Leia. Marie-Louise har valpar efter Torsten (Risenspass Absolut) och Frida efter Ozzy (ArbaQ´s Ozzy Osbourne). Nedan kommer uppställningsbilder på valparna hos Marie-Louise. Pappa är Riesenspass Absolut och mamma är La Leia´s Amazing Amira. Återkommer sedan med bilder på Ozzy-barnen.


Kismeths´Läckra Laura, nästan 7 veckor gammal


Kissmeth´s Lyckliga Lotta, nästan 7 veckkor gammal


Rosa pojekn som jag glömt namnet på, nästan 7 veckor gammal


Orange kille, nästan 7 veckor gammal


Röd kille, nästan 7 veckor gammal

26 maj
Solen sken i Österbybruk men det spöregnade hemma i Upplands Väsby. Idag for vi på utställning. Kepler (ArbaQ´s Potassium) gjorde debut i utställningsringen i juniorklass. Han fick Excellent och kom två efter Fridas juniorvärlsvinnare som tillika blev BIR idag. Det får man väl ändå säga är helt OK.

Ozzy (ArbaQ´s Ozzy Osbourna) visades i unghundklass där han fick Excellent, kom två i konkurrensen efter Maria Landersgårds fina argentinska kille. Han fick CK men blev oplacerad i bästa hanhundsklass. Också det en helt godkänd insats.

Sist ut av ArbaQ-vovvarna var Maggie (A Magnolia) som hade käkat något skit igår kväll så att hon såg ut som en tunna. Fast imorse så såg det OK ut och hon mådde bra. Maggie fick Excellent och kom två i klassen med CK. Hon kom på fjärde klass i bästa tikklassen. En trevlig dag med trevligt sällskap. Tack alla!!

Nedan några bilder på Kepler som vi tog när han var här och trimmades.

Kepler, 10 månader.


Kepler igen


Kepler


Kepler


Med språng sa Kepler

Måste avsluta detta med två helt underbara bilder jag fick från Jennie. Kolla in dessa två underbara bilder....påminner om en reklam, är det pedigree-reklamen?

Hera (ArbaQ´s Nebraska) med det "utmärkta bettet" *ha,ha*


Lilla söta Qarusell kollar in Heras fantastiska tänder!

18 maj
I torsdags så var det skyddsträning på Knivsta BK. Hexa och jag håller på att träna in bevakningar och jag råkade ha med mig kameran denna gång så här följer några bilder från träningen. Se och håll till godo.


Vi börjar med lite lydnad för att få någon slags kontroll med ivriga Hexa.


Full fart mot skjulet...visst är hon söt min lilla tös?


Här rundas skjulet i högt tempo, kan det stå en lekfarbror där tro?


Jepp, där fann han.....


Ärmen är en så mysig sak....det där med rofas har vi dock inte hittat helt ännu....;)


Skydds är ganska skoj tycker Hexa---.


Den där tänker jag ta säger Hexa.


Här har vi en söt Åkerblommans hund, Mischa som bevakar lekfarbrorn Daniel.


En flygande Aino med Sara Peres....

17 maj
Här kämpar vi på med uppdateringar. Det går väl si så där, Har lagt ut Q-kullens egen sida med en del fel på, sorry....och även uppdaterat Ozzys egen sida med några bilder.

Har även fått roliga nyheter från Patricia och Kepler (ArbaQ´s Potassium) som ställdes ut på Haninge Brukshundsklubbs inofficiella utställning här i början på maj. Jätteskoj och nu ska även Kepler ställas ut för första gången på en officiell utställning nästa helg i Österbybruk. Nedan har ni en bild på Kepler och Patrica!


Kepler med matte i ringen!

11 maj
Jag vill först passa på att gratulera Q-kullen på sin 7 årsdag. Gänget fyllde år den 7 maj. Ett stort grattis till er alla dårar säger jag med en stor portion kärlek! Den 10 maj så fyllde Viljas första kull 5 år. Ett stort grattis till er alla underbara vovvar!

Fick en rapport från säffle om att Moses (ArbaQ´s Mirakel) , en valp ur vår senaste riesenkull varit på inofficiell utställning och att det gått riktigt bra, grabben blev BIR och blev BIG-2. Ett stort grattis till Moses och husse och matte!


Här med husse på utställningen.


Här på jobbet!

Det börjar bli tomt här hemma. Nu har fyra av fem valpar flyttat. Rickard Lejonhjärta ligger vid mina fötter och sussar. Känns alltid lite småjobbigt bör valparna flyttar samtidigt så har man bra valpköpare så blir det lite enklare. Jag ska försöka göra iordning valpkullarnas egna sidor. Tiden ska bara räcka till! Ha det så gott alla!

1 maj
Vilket väder vi har haft, kanonfint. Valparna har varit ute i trädgården och hoppat runt och skuttat och haft det bra. Nedan här ni bilder från gårdagens uppställningsövning i halv storm. Idag har vi även hunnit med valpbesök, spår, långpromenad och hårfärgning. Det känns som om det är söndag idag!Rataxes som har åsikter.


Ramses, den fryntlige.


Richard Lejonhjärta, en riktig guldklimp.


Reza Shah som gillar att ta tag i saker.


Regina, tösen som inte fattar att hon är minst utan tror att hon är ett lejon :)

30 april
Tiden går i ett huj. I helgen som var besökte vi utställningen i Västerås. Maggie ställdes ut i öppen klass, 10 tikar var anmälda till klassen. Maggie fick Excellent och placerade sig trea vilket jag tycker är helt godkänt. Vann gjorde en snygg tik från Motowns, andraplaceringen fick en snygg Falkendal´s Front Page och sen mattes lilla Maggie gryn.

Iso och Inger var där och Iso ställdes ut för andra gången. Förra gången fick han Excellent, denna gång fick han nöja sig med VG!Xtravaschnauza Isotope, med en päls lika sträv som en mellanschnauzer!


Här viftar vi på svansen så att det inte blir någon skärpa...Xtravaschnauza Isotope


En gammal bild på ArbaQ´s Magnolia


Slutligen en söt bild på en liten kungavalp

Efter utställningen så följde Jennie och Peter från Umeå med hem till oss och hämtade lilla Qatapulten Qarusell. Allt verkar gå bra och Hera har väl lite blandade känslor inför sin nya familjemedlem.

I dag så lyckades jag lura ut herr Thomas på altanen i stormen och vi tog uppställningsbilder på valparna för första gången. Resultatet blev varierat och jag hoppas kunna lägga ut bilderna imorgon. Ha det så gött kära vänner, nu är det mörkt ute och brasan har brunnit ned,

24 april
Här kommer lite bilder på mina gullegryn. Se och njut!Första gången ute på altanen (ArbaQ´s R-kull 5,5 veckor)


Skönt att man har morsan med, så här på äventyr.... (ArbaQ´s R-kull 5,5 veckor)


Vi erövrar altanen.....(ArbaQ´s R-kull 5,5 veckor)


Visst är jag söt? (ArbaQ´s R-kull 5,5 veckor)


Varje skrymsle ska undersökas


Här har vi Anna med tre valpar. (ArbaQ´s R-kull 5,5 veckor)


Självklart så var även de större valparna med ute i det fina, men ack så blåsiga vädret. Här har vi söta Qarusell

Fick även en rapport från Camilla att hon och Kelly (ArbaQ´s Omega) debuterat i elitklass spår och är nu godkända där. Ett stort Grattis från oss!! Nedan en bild på Kellys som valp! det är något år sedan men hon är lika söt...;)Kelly (ArbaQ´s Omega)15 april
Här kommer lite bilder på mina gullegryn. Se och njut!Apan och gänget (ArbaQ´s R-kull 4 veckor)


Visst är jag söt? (ArbaQ´s R-valp 4 veckor)


Apan och R-valpen, 4 veckor)


Här har vi Q-kullen ute på altan i det fina söndagsvädret, 8 veckor


Qlura i full fart, 8 veckor


Här utforskar vi världen så det blev bara rumpor för matte att fota (ArbaQ´s Q-kull 8 veckor)

Ikväll så flyttade vår lilla Qaramell till Uppsala till Lotta med familj. Förutom Qaramell eller Kola som hon heter bor där även Ozzy och Disa2.

13 april
Så är det helg igen, tiden flyger iväg och i dag ska vår första valp levereras. Det blev pojken ArbaQ´s Qkrut eller Kurt. Vi önskar honom all lycka och väl tillsammans med sin nya familj! Ytterligare en valp ska flytta hemifrån på måndag. Vi har fortfarande kvar ArbaQ´s Qarausell som ännu inte är bokad.Är ni intresserade av henne, en toppen tjej framåt och full fart. Vi skämtar och säger att hon fått fel namn, borde vara Qatapult istället så hör av er!!!ArbaQ´s Qarusell, 7 veckor.

Måste lägga till några bilder på R-kullen. Söta, runda goa valpar som nu har börjar utförska valplådan och även omvärlden. Jag lovar att jag ska bli duktigare på att ta fler valpbilder. Känner själv att jag skulle försökt uppdatera hemsidan med fler valpbilder...men här kommer två ivarjefall...Här ligger gänget, 4 veckor gamla, ute på mattan och vilar efter att ha påbörjar utforkningen av världen.


Närbild på en R-valp, 4 veckor gammal.

Förra helgen så passade vi på att ta några bilder av vår söta dansk yrväder Anna, Starlinga Anais. Visst är hon söt?


Starlings Anais, 10 månader.


Starlings Anais, 10 månader.

Sen så harvi också fått besök av Rocko, ArbaQ´s Ghostbuster. Han är kullbror till Disa1 som är mamma till Ozzy, Hänger ni med? det är inte det lättaste. Passade på att ta en bild på grabben när han var på besök. Håll tillgodo...


ArbaQ´s Ghostbuster, eller Rocko.

Jag vill slutligen avsluta med att gratulera P-kullen dom den 11 april fyllde 6 år. Det var Viljas första kull och Sylvia var så vänlig att åka ned med henne till Tyskland och para henne. Känns verkligen som tiden går fort....Ett stort grattis till er alla i P-kullen! Hipp Hipp Hurra!!! Hurra!! Hurra! Hurra!!

7 april
Helgen går för fort...swoosh och sen är den slut. Vi hann ivarjefall med en fotosession på Q-valparna som nu är 7 veckor gamla och sen även på kära Anna-Panna (Starlings Anais). Tack för ett trevligt besök Frida, Marie-Louise och Kerstin!

Vill även passa att gratulera Maggies mamma Filippa K och hennes bror Fritiof Piraten på deras femte födelsedag den 2 april. Jag ber tusen gånger om ursäkt att jag är glömsk, sorry....Nedan bilder på valparna. Bilderna på Anna kommer i morgon eller övermorgon....


Här har vi den enda killen, ArbaQ`s Qkrut 7 veckor


ArbaQ´s Qaramel, 7 veckor.


ArbaQ´s Qlura,7 veckor.


ArbaQ´s Qarusell, 7 veckor.

6 april
idag så blev Hexa och jag godkända på BH-provet i Enköping. Kändes jätteskönt även om det blev en bekräftelse på att en hel del arbete kvarstår. Bara kavla upp ärmarna och ut och träna....:)

För en vecka så tog vi de första uppställningskorten på Q-valparna när dom var 6 veckor gamla. Osamarbetsvillig valpar och en osamarbetsvillig karl (= Thomas) gjorde att bilderna inte blev så bra, men håll tillgodo ändå....


Här har vi den enda killen, Qkrut 6 veckor


Tik 1, 6 veckor.


Tik 2, 6 veckor.


Jag vill inte säger tös 3, jag backar istället, 6 veckor.

2 april
Igår så avslutade vi påsken med en härlig promenad i Hagaparken tillsammans med Kepler (ArbaQ´s Potassium) och matte Patricia och husse Cortwa. Kepler är 8 månader gammal och matte Patricia trimmar honom själv. En välkroppad, glad och trevlig kille med fin färg.


Kepler8 månader


Kepler 8 månader


Kepleri full fart i det fina vädret.


Kepler hoppar som värsta rådjuret.


Här hittade vi ett snöfritt ställe i Hagaparken. Mysigt!


Hopp och studs½
31 mars
Idag så är påskdagen, igår så var jag på Kista utställning, dock utan hund. Två söner till Torsten ställdes ut, dels ArabQ´s Ozzy Osborne som tävlade i unghundsklass och sedan Kissmeth´s Kalle Karlsson i valpklass. Ozzy fick Excellent på utställningen och kom trea i konkurrensen. Nedan har ni några bilder från utställningen.


Söta Kissmeth´s Kalle Karlsson efter Riesenspass Absolut


Här har vi Kissmeth´s Kalle Karlsson eller Enzo som han kallas för igen.


ArbaQ´s Ozzy Osbourne på trimbordet före utställningen


Jag och Ozzy i ringen.

Idag så har det varit valpbesök, jättetrevligt. Nu har R-kullen öppnat ögonen. Dessutom så har det varit katastrofliknande lydnadsträning på Knivsta BK. Bra, jag fick en spark i rumpan och ska nu fokusera på detta. Nedan en bild från dagens övning.


Och den jäkla snön försvinner aldrig.....här Marie-gamnacke och Hexa-vad är det vi håller på med....28 mars
Idag så är det skärtorsdag. En kortare dag som nedvarvning inför påsken. Känner dock inte attjag kommer att bli så nedvarvad eftersom jag kommer ha fullt upp med diverse olika hundbestyr.Jag har dock kommit fram till att jag inte ska ställa Maggie på Kista utställningen pga smittorisken. Tydligen så härjar kennelhostan helt vilt och jag har ingen lust att dra hem något smitta till valparna. Däremot så ska jag passa på att köpa underullskarpor och kammar från Parma. Försöker alltid se till att kunna skicka med något av de viktigaste verktygen för dvärgschnauzern. Jag gillar inte kardor utan föredrar kammar...

Hittade förresten en bild från Strängnäsutställningen som jag ej tidigare delat med er. En bild på en Torstenavkomma som ser mycket lovande ut, även om denna bild inte blev speciellt bra....men här är Kissmeth´s Kalle Karlsson...Torsten är pappa till vår yngsta dvärgschnauzerkull.


Torstenbarn från kennel Kissmeth, som dessutom blev BIM-valp på SKKs utställning i Strängnäs

23 mars
Igår så passade jag på att ta lite bilder på Q-kull, som idag fyller 5 veckor. Tidigare så harjag bilder med min mobilkamera, men nu funkar inte det längre. Bilderna blir suddiga eftersom valparna rörs sig hela tiden....:).


En jättesrolig orange apa som dessutom piper!!


En gemensam attack på apan!


Det ska börja kampas i tid!!


En blå mjukishund är oxå OK att busa med!


Söta valpar!!


Här är hela gänget!


Hexa och dvärgvalparna.


Hexa är så snäll mot dvärgvalparna!


Lite vårdande av valparna!


Näää, håller hon på att käka upp vår mat den där stora vovven ser valpen ut att säga....

19 mars
Tiden springer iväg. Här har det hänt mycket. Exits valpar fyllde fyra veckor nu i helgen. Jag ska försöka ta några fler bilder på dom och lägga ut på hemsidan. Hekla har också hon fött valpar. Det blev hela fem stycken, fyra killar och en tjej. Alla jättefina, trinda och pigga. Nedan har ni två bilder på det nya gänget.


Här har vi ArbaQ´s R-kull nyfödda.


Här är sötnosarna hela fyra dygn!

Jag fick också några uthärliga bilder på ArbaQ´s Mysig från Mattias J. Se och njut!


Här busar Mysa med sin "storebror" Yxxe som inte ser så där jätteimponerad av hennse fina vita bissingar


Full fart, kolla in bruden har ju till och med benhår...:).


ArbaQ´s Mysig, en otroligt liten söt tjej, mmmmmm!

11 mars
Ibland blir det inte som man hoppats. I helgen så skulle vår lilla söta Disa nedkomma med valpar. Disa hade endast en valp i magen och tyvärr så var den död när den kom ut. En fullgången liten tikvalp. Vi väntade och hoppades att det skulle finnas en valp till i Disas mage, men tyvärr så fanns det inte det. Disa mår dock bra, men visst känns det himla tråkigt.

I helgen så var det utställning i Strängnäs, jag var verkligen ur gängorna och det var kallt i hallen och någon tog av misstag min väska med alla stamtavlor och pass och dylikt. Prata om att man blev hysterisk....Nog med gnäll för på utställningen så gick det ju bra. ArabQ´s Ozzy Osbourne ställdes ut, fick Excellent,vann unghundsklassen och fick CK. ArbaQ´s Magnolia ställdes ut i öppen klass och fick Excellent och kom tvåa i konkurrensklassen. Ingers Xtravaschnauza Isotope ställdes ut i junior klass och fick excellent och kom trea i konkurrensen.

Ännu roligare var att vår kära CH Mini-Maksi Ostin också numera är pappa till tre stycken championhundar urtre olika kombinationer. Denna gång var det Schnauzi-Hero's Excellent Einstein som fick cert och blev därmed Svensk Utställningschampion. Jätteroligt! Einstein är verkligen en snygg kille! Stort grattis till Maria L och Einsteins ägare! Nedan en bild på en ung Einstein!


Ostinsonen Schnauzi-Hero's Excellent Einstein som blev champion i helgen!

Nedan har ni några bilder på ArbaQ`s Magnolia fotograferad i det fina solskenet. Lills söta Maggie, världens underbaraste tjej.


ArbaQ´s Magnolia


ArbaQ´s Magnolia.9 mars
Vilken hemsk influensa period. Jag hoppas att influensan nu äntligen håller på lämna vårt hus. Valparna fyller nu tre veckor i helgen och har blivit relativt rörliga och är ursöta. En tik viftar så himla glatt på svansen när man stoppar ner hela huvudet i valplådan. Idag har dom blivit avmaskade för första gången och smakat köttfärs. Mums filibaba!


Här ligger vi hos morsan och myser (20 dagar gamla).


Rejäla välnärda valpar som har klumpegos (20 dagar gamla).

Nu till helgen så är det ju utställning i Strängnäs och igår var Lotta här och vi trimmade på ArbaQ´s Ozzy Osbourne. Ozzy är verkligen en positiv och läcker grabb och vi passade på att ta några bilder ute i det fina vädret.


Ozzy ute på solen på altanen.


En bild till på grabben.


Här måste jag åbäka mig lite sa Ozzy

6 mars
Influensan har slagt till hårt hos oss. Hela familjen har varit däckad och jag är nu inne på min andra vecka i sjuksängen. Känns jobbigt och ingenting som man direkt har tid med.Valparna växer och frodas, jag ska skicka in registreringspapprena till SKK och namnen blir; Qarusell, Qaramell, Qlura och Qrut. Nedan har ni några bilder på dom. I lördags blev dom 2 veckor. Tiden går fort och valparna är pigga och framåt, till och med så att en valp lyckade kravla sig ut ur valplådan...redan...det känns lite väl tidigt. Jag hade inte tänkt att byta valplåda riktigt än. Vi får se hur det utvecklar sig. Idag är valparna 18 dagar gamla.


Några valpar på golvet utanför valplådan.


Här ligger vi alla i valplådan och myser.


Hej på dig du kompis!


Vad är detta för stil? Ta sig runt halvdragandes på detta sätt.


Här har vi en krallig tjej, tycker att hon påminner lite om sin farfar ;)

Sen väntar vi ju också på Disas valpar. Disa går mest runt och verkar oberörd, ligger i soffan, ligger i sängen, ligger vid mina fötter så att jag är rädd att jag ska trampa på henne. Skulle tippa att det blir valpar i helgen.


Disa ihopkurad i sängen. Hennes favorittillhåll.


Maggie har känts så vuxen efter sitt sista löp. Plötsligt är hon inte lika galen längre. Möjligen kan hon vara lite skendräktig eller så plötsligt så känns hon så mogen medan clownrollen har intagits av Anna. Maggie har också hunnit med att vara en sväng på kollo hos Camilla Flaschbiner. Detta ska förhoppningsvis leda till att Maggie kommer förfölja döda klövar och blod i skogen, dvs viltspår. Enligt Camilla så är Maggie riktigt duktig. Har även i feberdimman börjat trimma Maggie inför helgens utställning även om jag på kortet ser att en hel del återstår att fixa...;)


ArbaQ´s Magnolia.

25 februari
Nu är det synd om mig och hela familjen. Vi har drabbats av influensan.Tack och lov så har jag hållit mig frisk till och med idag så vi hann med lite saker i helgen. Ozzy Osbourne var här på trimning inför vårens utställningar. Jag passade på att ta några bilder.


Ozzy på trimbordet.


Ozzy på trimbordet.

Sen på söndagen så fick vi besök av Camilla Flaschbinder och Tiller (ArbaQ´s Modesty). Lilla damen har vuxit på sig och uppvisade mycket leklust, bra gripande och vilja till tillkämpande. Allt i den fina cerisa skinntrasan från Tajanis Läder ;)


Huvudbild på Tiller.


Sittande Tiller. Observera gamla utslängda julgranen i bakgrunden ;)BR>

Lite bus.


Vill ha säger Tiller.

I helgen så blev Exit och Frallans valpar en vecka. Jag avslutar denna gång med en bild på valparna. Håll tillgodo!


ArbbaQ´s Q-kull 8 dagar gamla.

20 februari
Vintern fortsätter. Jag längtar nu efter våren. Här hemma har Exit nedkommit med valpar, det blev fyra stycken små underverk, tre flickor och en pojke. Kullen ska heta något på Q, Qaramell tycker jag är självskrivet, sen tryter fantasin. Nåja, jag har ju lite tid att fundera på, men alla förslag mottages tacksamt. Nedan har ni en bild på en valparna


ArbaQ´s Q-kull, 0,5 dagar gamla.Träningen med Hexa går framåt även om det sker i långsammare tempo än när man var 25 år....Nu j*klar så måste vi ut på tävlingsbanan i vår, minimum är BH-prov. Daniel fortsätter att kämpa med mig och Hexa på skyddsträningen. Det är himla skoj. I söndags så hade jag lite bråttom att komma hem till nyfödda valpar och missade när Sara Peres tog ut Q-Bus på ett litet skyddspass. Q-Bus blev så glad och "busade" lite med Daniel. Nedan har ni en bild på en nöjd Q-Bus med sitt bästa byte.


ArbaQ´s Q-Bus bitandes i en skyddsärm.


13 februari
Japp, inte känns det som om vi går emot våren ivarjefall. Vad har då hänt här sedan nyåret?

Jo alla valpar i N-kullen har fyllt år, min mamma har fyllt år, min bror har fyllt år och även jag har blivit ett år yngre :0). Jag har dessutom äntligen kommit ut på tävling med Hexa. Visserligen bara i lydnadsklass 1. Hexa och jag fick ihop ett första pris med 169,5 poäng. Nu gäller det att vi håller uppe ångan...

Sen går vi i väntans tider. Exit ska valpa vilken dag som helst. Kan komma i natt och kan komma i helgen...min kära mamma är här och babysitter. En spännande kombination som jag hoppas mycket på. Exit har lämnat bra valpar med Ostin och jag ser framför mig att det kan bli både trevliga och fina valpar efter Frallan och Exit. Men det får tiden utvisa. Det ser även ut som om vi kommer att få fler dvärgvalpar under våren, läs gärna mer under dvärgvalpar.


Lilla Exit, snart spricker hon...skruttan

Vi har ju också hunnit med skyddsträning i Laggaridhus. En gång glömde jag att ta med täcke till Hexa så hon fick istället ta husses dunjacka på sig...söt-hexa


Hexa i bilen i väntan på skyddsträningen i det kalla vintervädret