ArbaQ´s Kennel
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010

Aktuellt - 2011

17 december
Oj, oj, oj vad tiden springer iväg. Jag inser att jag missat att gratulera min C-kulls fem-årsdag den 14 december. Ett stort grattis till er alla vovarna och deras hussar och mattar!

Jag lovar att återkomma relativt snart med bilder från Stora Stockholm. Roliga nyheter är att Kelly är dräktig. Läs mer om kullen under riesenvalpar.

7 december
Idag är det ett år sedan min L-kull föddes, Ixi och Ostins barn. Ett stort grattis till er alla! Just nu såpågår det lförberedelserinför helgens utställning, stora stockholm. Nedan kommertvå bilder på Ostin.


Mini.Maksi Ostin


Sen igår så var Dolly här eller snarare Liza Minelli, en ursöt tik med en kanonpäls som påminde mycket om Ostin. Jag tog några bilder som jag lovaratt lägga ut så fort jag laddad ned dom på datorn.

Vår kära Ozzy har ju flyttat till sitt nya hem i Uppsala tillsammans med Disa2. Ska bli spännande att se hur grabben utvecklar sig.

Just det, sen så harju Ostin sonen, La Leia´s Brilliant Bailey varit på utställning i Finland och tagit finskt cert och CACIB. Vi gratulerar Frida till dena tjusiga kille!


Frida med Bailey på bordet. En bild från i sommar! Nu har han både ett danskt och finskt cert och så snart han tar sitt sista cert blir han nordisk champion på en gång. SKoj!18 november
Ozzy växer och har full framfart överallt, inte rädd för någonting. Självklart så vägrar han befinna sig i någon valplåda så han är ute för fullt bland dom stora vovvarna. Och nästan rumsren oxå, ett riktigt litet A-barn säger mamma stolt....:0))Nedan kommer en nästan en vecka gammal bild på honom. Jag borde ha lagt ut den för längde sen men ni vet alla hur livet är....


Ozzy 6 veckor och några dagar


Sen har vi dessutom hunnit med att para Kelly. Ett stort tack till Sampsa och Hanna, Camilla och Sara!! Man kan ju återigen konstatera att livet aldrig blir som man tänkt sig men ändå helt OK. Vi ser mycket fram emot den här kombinationen och jag har spanat på Megas hundar länge men att det skulle bli just nu får man se som ett lyckligt sammanträffande av mindre lyckliga saker. Jag förstår att alla inte riktigt hänger med i svängarna, men strunt i det. Det kommer att bli en jättespännande kombination. Håll nu tummarna att det blir något. För mer info klicka här

8 november
Fullt ös medvetslös......eller vad är det man säger....Nu planeras för fullt för Kellys stundande parning. Mer info kommer på valpsidan. Ozzy växer och har en hejdans framfart bland alla mina vovvar, Vi testade ny objektivet på honom. Bilden blev väl sisär, han borde fiffas lite med innan fotograferingen men håll tillgodo ändå....


Ozzy 5 veckor och några dagar
6 november
Tiden springer och vi med dem, eller hur är det man säger.....Lilla killen Ozzy växer och frodas och härjar för fullt med sina extramammor, Maggie och Hexa. Jag tycker inte att han behöver busa med morfar Ostin ännu, det tar vi lite senare.

I går så var det skyddsträning på Knivsta BK. Alltid lika skoj och nu plötsligt ska man ha ordning på sin hund oxå.....!!!??? Va, plötsligt ska Hexa kunna kika på mig och inte vara totalfixerad på vadderad gubbe med kil. Ja, som ni förstår så innebär det en hel del träning vid sidan av eftersom Hexas lydnadsträning ligger lite efter. Men jag har gott hopp om att komma ikapp och för alla er som känner mig vet ni att jag måste ha något att sikta mot för att träna...Vissa tränar för att det är roligt, jag tränar för att komma till tävling. OBS, detta betyder inte att jag ser en tävling på kort horisont, men inser att ska jag komma dit så måste jag start vägen dit någon gång....

Idag så fick vi besök av Jocke och Daisy (ArbaQ´s Nevada). Jag har verkligen varit duktig på pälsvården av Daisy så jag tog dom kvarstående bitarna och ut kom en jättesötliten dam. Hennes huvud som jag tidigare sagt att jag inte gillat, blev efter viss formning och hårborttagning jättefint, superlångt och ädelt. Sedan så när vi skulle knäppa bilder på henne så visade det sig att mitt objeltiv gått sönder så ni får hålla tillgodo med två mobilbilder istället. Man ser att pälsen fortfarande inte är färdig, men det är på väg åt rätt håll!!


Lilla söta Daisy (ArbaQ´s Nevada) 5 månader gammalFick också roliga nyheter från Danmark. Ostinbarnet La Leia´s Brilliant Bailey ställdes ut i dag på Dansk Vinnarutställning och blev andra bästa hanhund med cert och CACIB. Ett stort grattis till Frida och Bailey!!!

23 oktober
Idag så har Kelly (ArbaQ´s Omega blivit korad med 410 poäng!! Vi vill skicka ett stort grattis till både Kelly och Camilla!!

22 oktober
Sitter här sent, nöjd och belåten efter en bra träning på Knivsta BK och mamma har precis kladdat i färg i mitt hår.. . Frida på kennel La Leia berättade att ytterligare två av hennes Ostinbarn nu är MH-besrivna och hade 1:a på skotten (dvs helt skottfasta). Nu har Ostin 7 stycken MH-beskrivna avkommor och alla är skottfasta. Skoj!! Vill också passa på att göra lite reklam för en kurs i viltspår hos Camilla, kan vara skoj att prova på. Jag och Maggie ska vara med! Är ni intresserade så ta kontakt med Camilla!

Lotta med familj var här och kikade på Ozzy som hunnit bli hela tre veckor. Nedan kommer två dagsfärska bilder på grabben och sen en bild på Disa2.


Lilla söta och stabbiga Ozzy


En bild på Disa2

18 oktober
Nu har jag varit superdålig på uppdateringar.Vad har då hnt sen senast? Jo, Maggie (ArbaQ´s Magnolia), Toya (ArbaQ´s La Toya) och Musse (ArbaQ´s Muskot) har ställts ut i Sundsvall. Madde var där och visade dom. Alla fick Excellent och Maggie kom två i konkurrensen i junior klass och Toya kom på en tredje plats. Musse mannen kom på en andra placering i juniorklassen.


Maggie i ringen


Musse i ringen

Lilla valpen Ozzy har nu öppnat ögonen och är trind och go! Här visar han den runda goa magen!


Disa1´s trinda valp, Ozzy.


5 oktober
Idag så fyller min B-kull 6 år. Grattis alla söta dvärgar!

Skojiga saker därutöver är att Disa har fått en valp. Jo, ni läste rätt, tyvärr så blev det bara en valp. En trind mätt sak som ligger i valplådan och myser med sin mamma. Lovar att snart lägga ut bilder, men den här veckan har varit lite hektisk.

I söndags så var jag och tränande IPO på Knivsta BK. Både jag och Hexa tycker att det är riktigt skoj. Nedan två bilder på Hexa in action.


Sötaste Hexa


Gulle-bull ungen.


2 oktober
Jag har varit dålig med att uppdatera hemsidan. Jag lovar att skärpa mig. Att det varit tyst på hemsidan betyder inte att det hänt något. I dag så korades ArbaQ´s Orkan med fina 413 poäng på Södertälje BK. Orkan är en trevlig social kille med leklust, inga kvarstående rädslor och ett obefintligt aggressionspaket. Nedan kommer några bilder från detta.


Här kampar Orkan med testledaren


Social tanten, Orkan svarade med social kamplust, dock när figgen var relativt nära


Dumpen inga problem....


Inte skramlet heller....


Han var jätteduktig på kälken och tog sig fram helt själv


Hej på dig du, kälke! Jätteduktig kille!

Här leker matte med Orkan på de avslutande skotten

Förra helgen så var det klubbmästerskap i viltspår. Camilla och Ostin deltog. Ostin spårade väligt ojämnt och kom på en fjärde placering. Men han är söt ändå....:0)


Hela glada gänget som deltog i KMet

22 september
Jepp, så har nästan en hel vecka gått igen. Tiden flyger verkligen iväg. Idag så fyller min A-kull oxå 7 år! Hipp hipp hurra till er! Stinas (Kinorla on the move) och Åkerblommans Gramse Gangsters fick hela 7 valpar, sex flickor och en kille. Det var min första dvärgkull! Nedan har ni en bild på puppisarna när dom var 10 dagar gamla. Camilla och alla ni andra som har valpar ur den kullen, ser ni vilken av valparna som är er? .....Nää, mission impossible.


ArbaQ´s A-kull 10 dagar gammal

Idag så var Disa2 och blev trimmad, vilken kanonpäls och kanonfärg hon har!

18 september
Så är ännu en helg på väg att ta slut. Själv har jag varit förkyld.....och varit och ställt i Högbo båda dagarna. Ostin fick Excellent och kom trea i konkurrensen på lördagen och Very good idag. Lilla Toya fick Excellent båda dagarna och placerade sig två i konkurrensen.

Bättre har det gått för Camilla F och Kelly (ArbaQ´s Omega). Dom tävlade högre klass spår i dag på BroHåbo BK, Gjorde ett jättebra spår men med en missad pinne, 9 på uppletandet och fick ihop 499,25 poäng och vann och blev dessutom uppflyttade till elitklass. Ett jättestort GRATTIS till Camilla och Kelly! Camilla du har verkligen gjort ett gediget jobb med Kelly. Lycka till i framtiden!!!


En gammal men fin bild på Kelly!

Även Kellys bror Orkan har tävlat idag, i appellklass sök och fick jättefina betyg på söket men tyvärr så räckte inte lydnadspoängnen till uppflyttning. Ett stort grattis till ett bra sökarbete Annakatrin!!! Och dessutom så blev Orkan godkänd idag på exteriörbeskrivningen, Skoj!

13 september
Idag så vill jag gratulera ArbaQ´s I-kull en dag för sent. Jag hann ej helt enkelt uppdatera hemsidan igår. Det var full rulle från det att jag klev upp halv sex till det att jag somnade innan huvudet föll på kudden. Så en dag för sent, Hipp Hipp Hurra till er alla tre sötingar som igår fyllden 2-år!!

Idag har det hänt en kanonrolig sak. Ostin har blivit viltspårchampion!! Han tog sitt tredje första pris i öppenklass idag med Frida som förare och blev därmed champion. Tack Frida för att du spårade med honom och tack Camilla för att du har grundat honom så bra!!!


Såhär glad blir man när man hittar klöven!

10 september
Utställning i Gimo. 20 hundar anmälda. Domare var Patric Ragnarsson. Det blev en blandad kompott, OStin fick Very good och söta Toya som var med på sin första officiella utställning fick Excellent men fick i konkurensen se sig besegrad av Carros nästan 6 månader åldre tös. Och visst i förhållande till henne så var lilla Toya valpig i röreslse.

Altibo-Camilla tog några bilder både på Ostin och Toya. Tack Camilla för trevligt sällskap!ArbaQ´s La Toya


Mini-Maksi Ostin


På vägen hem från utställningen så pratade jag med Per Wester, Saccos husse. S-kullen fyller nämligen år idag, hela 9 år! Tiden verkligen springer fram. Minns det som igår allting och idag så sitter man här med ett barn barns barn till Ixi, nämligen galna Hexa-Pexa! Ett stort grattis till S-kullen!

Frida var nere på Sofiero och ställde bland annat Ostins son La-Leias Bailey på SSPK utställning. Bailey blev BIR-junior och BIS-3 junior. Ett stort grattis till båden Frida och Bailey!!!

4 september
Lilla skrutt-fian Disa1 är med barn! Eller snarare valpar ska man väl säga. Vi ultraljudande henne i fredags och visst kunde vi se små hjärtan som pickade på skärmen.

Därutöver så har det varit förhållandevis lugnt. Idag var Madde här och vi trimmade Musse. Han artar sig riktigt bra och Madde gör ett jättebra jobb med hans päls. Bra jobbat Madde. Har oxå hunnit med en sväng till Sala och kikat på Toya som utvecklar sig förbannat bra rent ut sagt, jätteskoj och hon ska ju ställas nästa helg i Gimo för första gången i officiell klass. Ulrika i Örebro med Sture (från min senaste kull) har varit på trimkurs och visat före och efter bilder på Sture. Vad duktig du varit Ulrika med hans päls!! Kanon!!

Har oxå hunnit med ett skyddspass med Hexa på Knivsta BK. Tack Claes och Jennie för att jag får vara med!

Jag vill även slå ett slag för en urtrevlig riesenschnauzervalp från kennel Altibo, dvs samma ställe som Toya bor på. Träffade sötingen när jag trimmade Toya i torsdags. Framåt, social, pussig och med sträv päls!!!! Denna valp har färgen svart och silver vilket kan vara lite småhäftigt förutom att det egentligen inte är en tillåten färg och därför så är den inte lämplig för utställningar.....Är ni sugna på en trevlig svart och silver valp med sträv päls klicka här för mer info

Ja just det, jag har startat en grupp på Facebook för alla med ArbaQ-hundar. Är ni på FB sök på ArbaQ och ansök om att gå med! Jag brukar bjuda in alla med vovvar från mig som jag har kommit i kontakt med på FB men jag har säkert finns det några till.....

26 Augusti
Idag så tävlade Ostin i viltspår och fick ihop sitt andra första pris. Ett stort grattis till föraren Camilla och självklart till Ostin! Nedan en bild på Ostin från riesnlägret!Vi har också fått en hälsning från David och Exit

Det bästa man har sätter man på bordet, eller hur?

Sen har vi fått några bilder på Exit barnet Toya, som ska debutera i officiell klass om några veckor. Nedan kommer en, obs hon är ej tillfixad på bilderna men ser väldigt lovande ut ändå tycker jag.


ArnaQ´s La Toya, snart 9 månader gammal


22 Augusti
Vidars första skoldag!! Allt gick bra och Vidar tyckte att allt var jättespännande. Emil var också jätteglad att vara på dagis igen och busa med sina kompisar. Själv ås är jag lite småsliten efter helgen två-dagars utställning och förstås jätteglad. Jag hade anmält Ostin och Hekla till Svensk Vinnarutställning i Norrköping på lördagen. Vädret var uruselt och det regnade och var grått. 48 stycken vovvar var anmälda och otroligt många fina vovvar och jättemånga champions. I stundens infall så bad jag Frida visa Ostin. Det var ett lyckat drag, Frida visade Ostin så att han fick Excellent, kom etta i öppen klass hanar och fick CK och kom på fjärde plats i bästa hanhundsklassen med tre champions före sig. Detta betyde att han fick sitt andra cert och att BÅDA certen är tagna i Norrköping!!! Fantastiskt och ett stort tack Frida! Nedan två bilder tagna i regnet.....


Här springer Frida med Ostin i regnet. Och jag hade bara med mig mobiltelefonen att knäppa bilder med..


Frida och Ostin igen


Även Hekla ställdes ut och hon fick Excellent men inget CK. På söndagen så bar det av till Eskilstuna. Denna gång hade vi även Maggie med oss. Ostin fick denna gång bara Very good, men vad gör väl det, jag är supernöjd över lördagens resultat. Det gick bättre för Hekla. Hon fick Excellent, kom trea i konkurrensen och ficj CK men blev oplacerad i bästa tikklassen. Lilla Maggie fick Excellent, hederspris och blev BIM-valp. Nedan följer några bilder från utställningen.


Frida och Ostin i ringen.


Ostin-Postin


Mattes Ostin-kille


ArbaQ´s Hekla on Fire


Hekla igen


ArbaQ´s Magnolia 8 månader


Maggie igen16 Augusti
Vi närmar oss nu slutet på vår semester. Vi har varit ute på en minitur till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby och även en sväng till Kolmården i samma veva. Kolmårdens nya safari där man åkte runt i liftar var jättehäftigt. Man kom kanske inte riktigt lika nära djuren som när man åkte runt i bilen men man fick en bra överblick över allting och kom relativt nära....

I fredags så var jag och kikade på valpar hos Kennel Hedenshös, jättefina och trevliga valpar. Bara att gratulera! Därefter så for vi iväg en tripp till mormors sommarstugan. Jag har nu uppdaterad min egen valpsida med parningen mellan Torsten och Disa.

8 Augusti
Jisses förlåt mig men jag har missat G-kullens födelsedag. Gick omkring och trodde att dom fyllde år den 10 augusti, när det faktiskt var den 5 augusti. Förlåt mig och ett rungande grattis till ni alla tre valpar i Amys första kull, Ginger Bread, Ghostbuster och Gigabite. Hipp hipp hurra!!!

Frida har mailat över bilder från Bailey´s succe i Svenstavik. På söndagens SKK utställning så blev han BIR och även placerad som BIG-4 i gruppen. Kanonskoj Frida. Bailey heter La Leia's Brilliant Bailey och Ostin är hans pappa. Bailey har gått från klarhet till klarhet och har idag 4 R-cert och 2 "riktiga cert". Jätteskoj tycker jag, men jag tror i sanningens namn att Ostin inte bryr sig...:0))!!!


Frida med Bailey på bordet. Vilken snygg kille han blivit och kolla in mattes bestämda min....:0))


Frida tog hem storslam på söndagen, hennes egenuppfödda Bailey blev BIR och hennes tik
Nova (SeUCH SeVCH KORAD Schnauzi-Hero's Bettina BossanovaLa) blev BIM! Grattis Frida!


6 Augusti
Idag så tävlade Sara Peres och ArbaQ´s Q-bus högre klass spår på Knivsta BK. Det var 10 stycken deltagare. Ekipaget kom på en andra plats med 506,5 poäng och blev UPPFLYTTADE till elitklass!! 9 på spårupptaget, 10 på spåret och 7 på uppletande och kanonbra 9,5 på fria följet. KANONBRA, ett stort grattis till er!!!
Har ingen bra bild så jag hoppas att du ursäktar att jag snodde en bild från din blogg Sara!!


Sara och Q-BusNu är det tomt igen hemma. Alla valpar är utflugna till bra hem, två i Stockhom, en i Örebro och en i Umeå. Det är den geografiska spridningen. 8 veckors valptid går himla snabbt. Dessutom så har äntligen Disa1 börjat löpa och nu är hon parad med Torsten, Riesenspass Absolut. Torsten kommer från Charlotta i Skåne och mamman kommer från Ukraina, den berömda kenneln Savali. Pappan till Torsten är dansk, men med amerikanskt påbrå. Det blir intressant att se vad denna kombination bär i sitt sköte...säger man så...????

Fick en hälsning från Kalle i Norrköping. Han växer upp till en stilig kille!


Kalle på bordet (ArbaQ´s Ludwig van Beethoven)29 juli
Borta från all ära och redighet eller prata om att man blivit beroende av IT-samhället. Denna vecka har varit trevlig, fast helt klart påvisat mitt beroende av mobilkontakter och Internet. Först lade min jobb-HTC mobil av, lite irriterande men ska man på semester så ska man väl klara sig med en enklare mobil utan sina mail och internetuppkopplingar? Dessutom så har jag min privata HTC HD telefon där jag har tillgång till samma information så visst borde jag kunna gå på semester ur arbetssynpunkt men även ur mitt ”privata” perspektiv. Men då keckar (=blir tokig) min nya HTC HD ut och vill antingen reboota sig vilket då innebär att alla mina kontakter försvinner alternativt så säger man shot power down. Jag valde det sista och sen gick det inte att gå igång teöefonj*keln…:0((. Ett trixande med SIM-kort hit och dit så nu har jag ivarjefall kontakt med omvärlden med en urgammal och omodern Ericsson. Nu har jag gnällt……

Därutöver så har jag fått SMS från Helena att Disa börjat löpa (och befinner sig i Norrland) men hon ska hinna komma ned innan höglöpet…och hennes tilltänkta kavaljer är på semester i fyra veckor….Skoj va? Nu får vi ta in en reservkille till henne och då utbryter en febril aktivitet att hitta mobiltelefonnummer eftersom inga av mina kontakter i telefonen är tillgängliga…..Men trevligt har vi haft ivarjefall. Vi har varit på Monster truck show och Vidar blev helt i extas. Idag så var vi på Gårdsjö Älgpark och fick klappa på älg och mamma blev i extas. Vi har badad och pysslat med vovvar och barn i solen…..Nu har vi kommit tillbaka till verkligheten på Almv 2…..

Vi har också varit och besiktigad valparna i N-kullen och i nästa vecka så kommer alla valparna att installera sig i sina nya hem….

Ja, just det jag passade på att våldgästa Altibo-Camilla och pussade på riesenvalpar och trimmade på en fin Toya. Hon har verkligen utvecklats bra och har en superpäls!! Nedan en bild på en avskalad Toya…


En naken Toya! Som grundar inför senhöstens utställningar!

20 juli
Valparna växer och det blir allt mer bus och ljud.....I måndags så var Madde och Frida på besök och vi passade på att ta de första uppställningsbilderna på valparna. Inte det lättaste men här kommer.....


Den något mörkare killen. Superpäls och supertrevlig!


Den något ljusare killen. En stilig grabb med fint uttryck. Båda killarna är väldigt lika varandra.


Den något ljusare tjejen. En liten söt brutta!


Här har vi den något mörkare tjejen. Hon är något mörkare och större än den andra tösen.

17 juli
Är nu hemma efter riesenlägret- Hexa skötte sig exemplariskt och jag känner mig nu peppad att börja förbättra vårt icke-existerande lydnadsarbete…..:0)). På lägret så träffade jag Qvittra, syster till Q-Bus, Qwinza och alla de andra i Q-kullen. Jätteroligt och vad fin och behändig hon var i formatet. Hade enligt matte Kerstin bra klös i sig med mycket social kamplust och kunde tyvärr ibland se lite snett på andra tikar..... Jag hade inte träffat henne sen hon var en liten valp på mitt senaste riesenläger för en herrans massa år sedan....Jag peppade Kerstin till att ställa henna någon gång. Hon är ju uppflyttad till högre klass och går då i bruksprovsklassen....

Jag hade med mig Hexa, Maggie och Ostin. Camilla passade på att viltspåra med Ostin. Han har ju nu fått ett första pris i öppen klass i viltspår och vi ser ju gärna att det blir två till…. Nedan kommer några bilder på Ostin och Camilla in action…Annars så var jag ganska dålig på att knäppa bilder på riesenlägret…


Här spårar Camilla och Ostin. Tänk att det kan vara så intressant att nosa efter blod....


Och tänk att man kan bli glad när man hittar en gammal rådjursklöv som sett sina bästa dagar...


Camilla kampar med Ostin om den gamla äckliga klöven som dessutom något annat djur verkar ha varit på medans det låg på spåret...fräscht va....;0))


9 juli
Nu var det länge dsedan hemsidan uppdaterades. Surftown har bland annat legat nere pga översvämningar... Nu saker är att Ostin startat i öppen klass i viltspår och fått sitt första pris. Two more to go! Alla valparna har fått bra hem och alla har varit här och kikat på valparna, till och med Peter och Jennie ända från Umeå. Dom var här med sin häftiga amera och knäppte bilder. Håll tillgod!!

Nu har jag äntligen tagit några bilder på Lisas valpar.


Här busar valparna från N-kullen, 4 veckor och 1 dag gamla.

Här spanar lilla Maggie in valparna och vill komma in i valphagen.


Jag fick två fantastiska bilder som Peter tog, nedan är en och den andra ligger på framsidan....


Vidar och Tuva.

22 juni
Lisas valpar har nu öppnat ögonen och börjar så sakteliga utforska livet i valplådan genom att halvkrypa/gå. Mamma Lisa är en duktig mammas som pysslar med sina små och vårdar dem ömt. Nedan kommer några bilder på valparna som togs i går kväll.

Nu har jag äntligen tagit några bilder på Lisas valpar.N-kullen 14 dagar gamla.


16 juni
Idag så fyller K-kullen 1 år! Qmy och Frallans två tjejer! Ett stort grattis till er och tack för de fina som Lotta skickat på Disa när hon fick sin ett-års tårta!!!


Det finaste man har sätter man på bordet!!! Disa2 när hon får sin födelsedagstårta!!


Nu har jag äntligen tagit några bilder på Lisas valpar. Dom äter och frodas och mår bra.Gänget i vår N-kull 9 dagar gamla.


12 juni
Förresten så glömde jag berätta igår att jag också fick träffa Dolly (Ostin-Exit valp). Hon var en liten söt trevlig tjej med en lite mörkare päls än Toya. Bra pälskvalite. Sen dök Selma upp (Filippa-Zorro). Även hon söt och jättetrevlig. Jätteroligt. Fick även låna en bild från Brackets kennel där Maggie och Brackets Sixten Redlös springer om BIR och BIMet. Tack Anneli för lånet av bilden!


I tävlan om BIR valp 4-6 månader. Brackets Sixten Redlös och ArbaQ´s Magnolia


Nedan följer lite bilder på valpar från kennel La Leia som Ostin är pappa till. Fina puppisar allihopa. Stor tack till Frida för valptitten och den goda salladen och pajen...:0)).Lisa har också nedkommit med valpar. Det blev fyra valpar, två flickor och två pojkar. Alla mår bra. Återkommer med valpbilder i veckan. Ciao!!!

11 juni
Här här det hänt mycket, vi har fått valpar, varit och kikat på Ostinvalpar och även varit på hundutställning. Hundutställningen var idag på SSPKs utställning i Stockholm, domare Margareta Skogsberg. Maggie blev BIR-valp 4-6 månader och blev sen BIS-2 valp! Toya gjorde motsvarande bedrift, dvs blev BIR-valp 6-9 månader och blev BIS-2 valp. Jätteskoj! Ostin fick exellent och blev 4 i konkurensklassen. Madde ställde ut Musse och han fick Excellent med HP och kom tvåa i konkurrensen. ett stort tack till Cattis för att jag fick låna lite skugga av henne....det var stekhett.....


BIR valp ArbaQ´s La Toya BIM Kissmeths Idol Ivar

ArbaQ´s La Toya

ArbaQ´s Muskot
Jag återkommer igen med lite ostin-lisa valpbilder. Tjingeling från en trött Bäckström

6 juni
Nationaldag och en tripp till Frida för att spana in söta puppisar. En jättefin och jämn kull. Jag kommer att lägga ut några bilder senare…

Igår så hade vi besök av Alfons (ArbaQ´s Indian Spice) efter Hugo och Amy. Vilken kanonpäls, jättefin struktur och färg på den. En stor eloge till matte som är så duktig med pälsvården. Nedan kommer några bilder på killen


Alfons (ArbaQ´s Indian Spice)


Det är lite skoj, inom loppet av fem dagar så har jag träffat valpar ur Amys alla tre kullar och man kan känna igen henne i valparna, framförallt har hon nedärvt en god pälskvalite med fin peppar och saltfärg. Mattes lilla snutta! Senare samma kväll svängde Madde förbi och vi fixade lite med Musse.

5 juni
Tiden springer och vi med den, eller vad är det man säger? Jag tycker alltid att maj och början på juni är jobbiga månader eftersom dom alltid är uppbrutna med röda dagar och är det så att man är bortrest på jobbresa en vecka så försvinner ännu fler vanliga arbetsdagar,,,vad betyder det? Att man förutom dogoholic även är joboholic…:0))

Det känns så himla bra att Disa1 (ArabQ`s Ginger Bread) ställts ut och fått excellent och att hon utvecklats så bra.Nu vänta vi bara på att damen ska till att börja löpa…. Häromdagen så var det dags för Disa2 (ArbaQ´s Kulla Gulla) att komma på besök. Hennes päls har blivit så jäkla bra, rak, bra struktur, bra färg. Hennes uttryck påminner så mycket om kära pappa Frallan (Super Play´s High Noon). Kroppen är mer Amys (Silver Senator Amy). Måste ta ut henne på en utställning till hösten. Båda tjejerna är jättesöta och otroligt behändiga!

Passade på att ta några bilder av Fisa Disa. Tyvärr så är inte buklinjen och benhåren helt till sin fördel, men håll till godo ändå……


DIsa2 (ArbaQ´s Kulla Gulla)


Förresten, igår på SSPKs utställning i Norrköping så fick Leia och Ostins barn La Leia´s Brilliant Bailey sitt första cert. Bailey deltog för andra gånger i juniorklass. Ett stort grattis till Frida och Bailey!

1 juni
Idag så fyller lille Johnny B Good 1 år. Han som min mamma hjälpte till världen och kom ut i världen med ett plopp (det betyder att det gick hur lätt som helst). Vi gratulerar på födelsedagen!

29 maj
Söndagkväll, barnen ligger och sover. Jag är trött efter en hektisk helg. Thomas skjutsar tillbaka min mamma till Sala. Förra veckan var jag i Barcelona på konferens och i helgen så har det varit två utställningar. I lördags bar det av till Österbybruk. Ostin fick excellent, kom tvåa i öppen klass och fick CK. I bästa hanhundsklassen kom han på en tredje plats och fick reserv-certifikat. Disa1 eller ArabQ´s Ginge Bread ställdes ut och fick Very good.

Idag, söndag så var vi i Vallentuna och Ostin fick excellent och kom trea i öppenklass utan CK. Disa1 fick Excellent och blev oplacerad i konkurrensen. Ostin hade också sin allra första avelsklass (tik eller hane som har 4 stycken avkommar på utställningen). Gruppen fick första pris och hederspris. Jätteskoj! I klassen deltog Schnauzi-Hero´s Excellens Einstein, Schnauzi-Hero´s Elvira Madigan, La Leia´s Brillaint Bailey och ArbaQ´s Ginger Bread. Jätteroligt att Ostin har fått så fina barn!

Ingen stor finalring här inte, istället hem som en skottspole till Almv 2 och hjälpa till att fixa Emils 4-års kalas!

Lilla runda Lisa (ArbaQ´s Hawaii For Ever) blir allt rundare runt magen, än är det dock en stund kvar innan det är dags för valparna att kika ut.

Ja, just det idag så genomgick också dvärgkillen Hugo (ArbaQ´s Dolph Lundgren) MH med 1.a på skotten. Tack Hugo och tack Kerstin!

I går så fyllde Krux, eller Rockie år. Stora skruttan blir hela 7 år gammal! Grattis Krux, denna urpositiva trevliga hund!

Det var i runda slängar min helg!

Over and out från Upplands Väsby

15 maj
Ännu en hleg till ända. I lördags så MH-beskrevs fyra Ostina barn, två vovvar från La-Leia´s kennel och två vovvar från Schnauzi-Heroe´s. Alla vovvar fick godkänt på skotten! Skoj!!

Har haft besök av Lisa (ArbaQ´s Hawaii Forever) och visst ser det ut att finnas valpar där. Dom kommer att kika ut i början på andra veckan i juni. Ska bli spännande och skoj! Lisa hade verkligen ändrat beteende, normalt sett är hon matglad men usch nu smakar ingenting och trött är man oxå. Precis som när man var med barn själv, otroligt trött och kaffe som normalt konsumeras i stora mängder smakade inget bra!!! Och rund om magen började hon bli också, detta till trots att hon åt så dåligt....Tjejer livet är inte lätt när det blir tillökning....;0))

10 maj
Idag så fyller ArbaQ´s O-kull tre år. Ett stort grattis till er! Jag minns så väl när vi parade Vilja med Kaizer och hur det var lite strul vid valpningen, eller snarare strax före valpningen. Sen när detväl satt igång så pluppade det ut valpar för fullt. Det var även den sista riesenkullen som jag hade i Enebo. Valparna var underbart goa men samtidigt mer självständiga än vissa andra kullar. Gick upp själv bakom huset i skogen och tog en promenad när dom tyckte att dom ville det.....Vilja en snäll och fridmodiga mamma....en toppentid helt enkelt. Ibland så saknar jag Enebo. Vi bodde så mycket bättre ur hundsynpunkt, men dåligt ur barnsynpunkt. Nu är det tvärtom......men så är det väl här i livet. Allt har sina tider......


Ove och Emil i golfartagen


8 maj
Nu har jag hunnit prata med Camilla F igen. Kelly (ArbaQ´s Omega) tävlade i går på Finspångs BK högre klass spår och fick ihop 477,5 poäng. De fick 10-10 på spåret men hade lite strul på lydnaden. Ekipaget är därmed godkända. Ett jättestort grattis! Camilla du är sååå duktig!

Störred delen av dagen har ägnats åt jobb, inte alls speciellt roligt men ibland måste man. Kl 16 så blev det ivarjefall lite sökträning. Jätteskoj och skönt att komma igång lite med Hexa. Idag så var hon uppbunden ute i skogen för första gången när vi gjorde läger. Bara det tröttade nog hennes lilla hjärna....

7 maj
Igår kväll så flyttade La Toya hem till Camilla på kennel Altibos. Känns både vedmodigt och skönt. Att ha två jämnåriga valpar är inte helt optimalt. Vi önskar Toya lycka till i Sala. Som för övrigt är min hemstad...:0))

Jag vill oxå gratulera ArbaQ´s Q-kull på 5-årsdagen. Jag sitter här och minns hur jäkla kallt det var i Helsingfors när jag och Blaise var där. När hundarna hängde så var det säkert minst -20 grader kallt och man frys som bara den. Vi hade inte förbokat något hotel utan hamnade slutligen på ett superfint hotell nära flygplatsen. Och sen efter 9 veckor så damp ett antal söta svarta valpar upp.....

4 maj
Jisses tiden räcker inte till. Intensiva dagar på jobbet som bland annat innebär personsamtal med alla medarabetare parallellt som man försösker fixa allting annat....Strunt i det...nu till roligare saker. I lördags så for Madde och jag till Gävle på SSPK-utställning. Ostin fick excellent och Torsten (Riesenspass Absolut) fick very good. Debut gjorde också Toya och Musse i valpklass 4-6 månader. Lilla söta Toya blev BIR valp och Musse BIM valp. Jag hade kameran med mig men inget minneskort...då blir det inte mycket med bilder...tusan också. Madde och jag for hem och bytte vovve med Frida, vi tog med en Leia-Ostin valp till Stockholm medan Toya blev kvar i Gävle och visades i BIS-finalen. Min lilla ärta blev BIS1-valp. Skitroligt och ett stort tack Frida! Eftersom jag inte har några nya bilder så kommer några gamla bilder på valparna....


Musse (ArbaQ´s Muskot)


Toya (ArbaQ´s La Toya)

På söndagen så var Madde och ställde ut Musse på inofficiell utställning i Enköping. Där blev killen BIR valp och oplacerad i finalen. Stort grattis till Madde och Musse!!

Fick också en rapport från Inger och Lisa, så att Lisa hade mått lite illa på morgonen och kräkts vilket får ses som positiva tecken....Vi ser med spänning fram emot små valpar!

Hittade också en bild på en luddig Maggie. Ska jobba på med pälsen och försöka ställa henne i juni!


Maggie (ArbaQ´s Magnolika), 4 månader23 april
Idag så fyller min allra första kull, ArbaQ´s U-kull 15 år. Alla tre flickor har gått över till andra sidan, men de blev alla runt 14 år. Jag tänker på er ofta, Heffa, Lillan och Kråkan! Ni min tjuvparningskull, men trots det ack så välkomna!! Lillan gick bort i Januari förra året, Kråkan och Heffa några månader därefter. Mina tjejer!


ArbaQ´s U-kull, 1996

Igår så var Frodo (ArbaQ´s Leonardo da Vinci) här och blev trimmad för första gången. En riktigt söt liten läckerbit.


Frodo (ArbaQ´s Leonardo da Vinci), 4 månader


Lite senare på dagen så kom Madde och Musse (ArbaQ´s Muskot)


Musse (ArbaQ´s Muskot), 4 månader
22 april
Långfredagen och jag känner att jag varit jättedålig på att uppdatera min hemsida. Förra helgen så var det utställning i Västerås. Torsten debuterade i unghundsklass och fick ett excellent och placerade sig som fjärde hund i konkurrensen. Jätteskoj! Ostin ställdes också ut och även han fick ett excellent och placerade sig som fjärde hund i konkurrensen. Nedan en bild på Torsten som jag tog dagen innan utställningen.


Torsten (Riesenspass Absolut).


Fick en hälsning från Kalle, som varit nyligen och friserats hos Britt-Marie. Kolla vilken fin kille det blivit!!


En nytrimmade Kalle (ArbaQ´s Ludwig van Beethoven).


11 april
idag så är det förhoppningsvos den 11 april och P-kullen fyller 4 år. Ett stort grattis till dem alla!! Åren går så snabbt att det är svårtatt tänka sig att det var fyra år sedan Sylvia åkte ned til Tyskland på en kombinerad parnings- och träningsresa. Ett resultat av denna resa är alltså min P-kull!

Fick en hälsning från Nisse, som precis trimmats för första gången. Vilken söt gosse han blivit!!!


En nytrimmade Nisse (ArbaQ´s Mistel).


10 april
Fullt ös mevetslös eller vad är det man säger...? I veckan har Maggie och Torsten varit på trimbordet och nedan är några bilder på dom. Hittade även en fin bild på Maddes Musse som jag helt sonika "stal"....:0)) Därutöver så har även Lisa parats. Ni kan läsa mer om den planerade kullen under Dvärgvalpar.

Ostin är för tillfället hos Camilla och tränar viltspår vilket är en utmärkt tajming eftersom vi har höglöpande Lisa här medan matte är på Madeira.Maggie (ArbaQ´s Magnolia). Lite tussig och lite mörk, men fin päls är på väg...det är bara att fortsätta att knida på...;0))


Riesenspass Abosolut eller Torsten-Borsten som han kallas.Här har vi ArbaQ´s Muskot.


27 mars
Idag så fyller ArbaQ´s D-kull fyra år!Ett stort grattis till er alla och hoppas att ni firats rejält! Vi fick även en hälsning från Berit och Frida!


Söta Frida (ArbaQ´s Demi Moore)


Idag så var Disa2 här och blev trimmad.En jättesöt och näpen tös med kanonpäls på 9 månader efter Frallan och Amy. Det enda som vi skulle önska oss är att hon inte hade så lätta öron. Vi provade att tejpa på en 50-öring för att tynga ned dom. Vi får se hur det går....

Dolly (ArbaQ´s Liza Minelli) efter Ostin och Exit har varit hos Marie-Louise på Kissmeths kennel och blivit trimmad för första gången. Kolla in vilken pärla!Ärtan Dolly nästan 4 månder (ArbaQ´s Liza Minelli)


18 mars
Grattis Exit på din 3-års dag! Du som var den enda valpen i Stinas sista kull. Tuff,orädd och framåt precis som sin mor. Ett stort grattis till dig!

Madde var här och hälsade på i helgen och vi passade på att trimma lite på Musse som blivit en riktigt stilig gosse.Söta Musse-man (ArbaQ´s Muskot)


13 mars
Full fart i Upplands Väsby, barnsjukdomar blandas med intensivt jobbande och trimningar och gud vet vad.Ja, så har jag hunnit med ett besök till Marie-Louise på Kissmeth och sett på hennes fina valpar. Jättetrevligt och otroligt goda pajer fick vi smaka. Stort tack Marie-Lousie!..

Alla valpar har nu sedan några veckor flyttat till sina nya hem och allt verkar funka bra. Nedan kommer en hälsning från Kalle i NorrköpingFull fart! Ludwig van Beethoven


Skönt att mysaSen har jag trimmat till lilla Toya och Helena hjälpte mig att ta några kort på henne. Tack Helena!Toya 3 månader

Det var också jätteskoj att få se Torsten igen (Riesenspass Absolut). Helena har gjort ett bra jobb med underullskrapningen på kroppen. Vi fiffade även till Disa men då var vi så trötta att vi inte orkade fotografera henne....

Torsten-Borsten, en fena att dansa på trimbordet...

22 februari
Idag har 75% av familjen varit magsjuka. Första gången som jag leverat en valp och varit tvungen att gå ut och kräkas...jisses---tur att det då var Madde. En gammal kompis sedan nästan 20 år tillbaka. Visserligen så har vi inte haft någon direkt kontakt de senaste åren men jag tycker att det är jätteskoj att hon har tagit sig an Muskot eller Musse som han kallas. Nu är alla valpar utflugna ut ur boet, förutom La Toya och Magnolia.

I söndags, före magsjukan, så var jag på Grand och fick se Ostinbarnet La Leia's Brillant Bailey gå och bli andra bästa hane i en utslagningstävling för alla valpar som blivit BIS på någon av SKKs utställningar under året. Jätteskoj och Bailey skötte sig exemplariskt!Frida och Bailey på scenen.


Bailey


Bailey igen!

13 februari
Idag så har tre valpar ur M-kullen flyttat, Månviva, Malva och Mistel. Jag önskar dom tre och sina nya familjer all lycka och välgång och hoppas/förväntar mig att höra hör dom utvecklas.
Lite genomgång av valparna av Hexa. Dom måste inspekteras..


Hela gänget på farstukvistena!


Myrtel undersöket trappan!


Vår kryddstarke grabb muskot spanar in några gamla krukor (som borde städats undan förstås...:0))

10 februari
Veckorna flyger fram i ett huj. Imorgon är det dax för veterinärbesiktning av Zorros och Filippas valpar. På söndag flyttar några av valparna till sina nya hem. En kille söker dock fortfarande ett bra och kärleksfyllt hem. Därutöver så är det jobb, sjuka barn, valpkiss och jobb. Cést la vie!. Ska försöka hinna ladda ned några bilder från besöket vi hade av Maria, Marie-Louise. Cattis, Inger och Kerstin.

5 februari
I dag så fyller Tuva och alla hennes syskon 11 år. Ett stort grattis till er alla!

Idag så har vi haft valphämtning av Kalle och Dolly, så nu känns det nästan lite ensligt i valplådan. Bara 7 stycken kvar....:0)).

I onsdags så var Frida här och vi passade på att knäppa lite bilder. Nedan så har ni dom, 6,5 vecka gamla.Lilla fråsiga rödhättan...


Lilaglitterflickan, en riktig pärla!


Söta gröna tiken


Blå hane, en cool grabb


Världens fräckaste och mysigaste vovve


Ytterligare en cool kille

3 februari
I måndags så levererades de två första valparna ur L-kullen, Frodo (ArbaQ´s Leonardo da Vinci) och Torsten (ArbaQ´s Luciano Pavarotti). I helgen passade jag också att ta några bilder på sötingarna ute.
På väg ut och kollar in trappan

Nu i helgen så var jag på ett IPO-läger med Hexa. Jätteskpj och intressant. Nedan kommer två bilder från tillfället.
Den där vill jag ha sa Hexa!


Ooops, jag kommer visst inte åt den så lätt..

24 januari
Nu är jag trött efter att ha suttit och skrivit jobbprotokoll men jag tänkte ändå försöka lägga ut bilderna på l-kullen. Här kommer dom ...
Här har vi Torsten!


Karle-Erik, alltid redo är hans motto!


Frodo, den ljuvlige....kort som den i kroppen!!


Fräsiga Dolly!


La Toya

>

23 januari
Är det den 23.de i dag? Herregud man blir alldeles dagvill. Igår var vi hos brorsan på öppet hus, han fyller 50 år. Tänka sig! Vad betyder det? Att jag är en sisådär tre år yngre? Nää, inte riktigt än..... Idag har jag tvingat Thomas till en fotosession med valparna. Vi började med Filippas och Zorros barn eftersom jag varit så dålig på att fotografera dom. Idag så fyllde dom 5 veckor och det betyder avmaskning. Avmaskning nummer 2, den första kommer redan vid tre veckor. Här kommerlite bilder på sötingarna. Dock var det lite si och så med viljan att stå, men håll tillgodo ändå....
Här har vi fröken grön


Här är lillaglittertösen.


Och slutligen lila näpna fröken röd.


Förste pojken ut är herr orange.


Därefter kommer herr Blå.


Och slutligen vår lilla allerta herr mörk.

>

21 januari
idag så fyller min senaste riesenkull 1 år, N-kullen. Jag hoppas att ni alla vovvar får en riktigt bra och trevlig födelsedag. Här hemma så har vi långbenta och gängliga Hexa som är superpositiv till det mesta.

Nu är alla valparna i L-kullen bokade, det kommer att bli en Karl-Erik, Frodo, Torsten, Dolly och La Toya. Jisses vad tiden springer iväg. Nedan kommer några bilder på valparnaHel gänget hängandes över pallkragekanten...


Positiva vovvar


La Toya


8 januari
Nu har Exit-valparna tagits upp på bordet och fotograferats, dom var cirka 4,5 vecka gamla vid fototillfället och det blir aldrig bra när man tar bilder inomhus...men håll tillgod ändå


Här har vi stora fröken vit


Här harvi lilla fröken mörk


Här har vi herr Orange, en riktig toppenkille


Här är herr rosaglitter hane, en otroligt positiv grabb!


Och slutligen herr lilarandig en frejdig grabb!

Tack Camilla för hjälpen med fotograferingen!


1 januari
Ett nytt år och nya förhoppningar. En av mina förhoppningar är att våra barn ska somna lite snabbare och utan att man ska behöva vara med dom......

Har nu knäppt några nya bilder på Exit valparna och för er som vill se dom gamla å finns dom här


Samling runt matskålen (L-kull)


Liten kontemplatorisk valp.....(L-kull)


Visst är jag söt? (L-kull)


Luktar intressant ur mattes pjuck (L-kull)


Huvudstudie (L-kull)

Och så slutligen dom första bilderna på Filippas valpar som blir hela två veckor idag

En krypande valp.(M-kull)


Bildbevis på att ögonen öppnats...(M-kull)