ArbaQ´s Kennel
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009

Aktuellt - 2010

31 december
Jag vill önska alla ett riktigt Gott Nytt ÅR!!

Här nedan kommer några bilder på Exit-Ostin valparna.


Lite klumpegos i valplådan...


Nu har vi oxå börjar busa...vi har dock inte helt kontroll på kroppen ännu...


Valpar på upptäckstfärd


Närbild...


Huvudstudie

28 december
Grattis i dag alla ni vovvar i H-kullen. Idag så blir ni 2-år gamla. Tiden verkligen flyger fram. Lilla Chippi som hade hela 7 valpar hade en helt okomplicerad valpning som gick i ett huj. Lisa och Hekla och några till har jag träffat och jag hoppas att ni och alla andra i kullen har en trevlig födelsedag! Hipp Hipp Hurra!

26 december
Julefrid på er allihopa, här är det fullt ös med höglöpande tikar och hanhundar som gärna vill, ja ni vet vad....Alla leksaker som tomten kom med håller nu på att gås igenom...

Alla valpar mår bra, Filippa K och Zorro fick ju tillökning förra söndagen, det blev tre flickor och tre pojkar.Jag lägger snart ut några bilder på underverkan.

19 december
Imorse när jag vaknade hade två av mina puppisar öppnat ögonen. Jättegulligt. Sen så går vi också i väntants tider, Filippa K kan nedkomma en valpleverans när som helst. Ännu roligare är det att pappan till Filippas blivande valpar, SEUCH FINUCH DUCH Schnauzi-Hero's Zobra Zorro blev bäste hanne och BIM på stora stockholmsutställningen i går. Stort grattis till Maria L och alla hennes fina uppfödningar.

Jag ställde Ostin och Lisa, båda fick släta ettor och Lisa placerade sig 4 i konkurrensen. Det var 50 hundar anmälda. Samtidigt så passade jag på att agera sambandscentral, jag hämtade upp en stor beställning på Häromis, hämtade riskokare från Tuppeware av Marie-Louse och Aloe Vera dryck från Camilla....Stort tack till er!


En liten valp som precis öppnat ögonen

14 december
Idag så blir ArbaQ´s C-kull 4-år. Ett stort grattis till er alla! Jag minns så väl när ni föddes och hur duktig Annie var och även att hon i början av dräktigheten fick en svår magsjuka och låg inne på djursjukhuset ett par dygn. Då tänkte jag att sannolikheten att det skulle finnas några valpar kvar var liten, men utan minsta problem så föddes en en kull valpar och hon var verkligen en toppenmamma son vårdade sina valpar med stor omsorg och frenesi. Valparna fick namn på alkoholhaltiga drycker...:0))

13 december
Lussefirande och valpar och glögg och jobb, det var nog dagen i ett samlat extrakt. Har passat på att knäppa några nya bilder på underverken. Dom äter och frodas och mamma Exit vårdar de sina.


Detta är inte en arrangerad bild utan alla valpar somnade plötsligt på rad. 6 dagar gamla


Livet är så mysigt och man sover så bra på rygg.....6 dagar gamla


Morsan ger oss bra med käk, trots att viss tumult ibland råder....6 dagar gamla


Mums......

10 december
Nu har familjen utökats med lite vovvar. Exit fick valpar i veckan och det blev 5 stycken krabater. Alla livskraftiga och runda om magen, två flickor och tre killar. Jag funderar just nu lite på namn. Kullen ska heta på bokstaven L, Thomas föreslog genast att en av tikarna skulle heta Lady Gaga. Charlotta hade också bra förslag. Vi får se var vi hamnar...


En liten L-kullare, 2 dagar gammal

Sen börjar det också närma sig för Filippa K, bara hon har valpat till julaftonen, har inte så stor lust att förslösa valpar på julaftonen, men vad göra? Det är ju inget som man direlt styr över själv...bara att hålla tummarna alltså.....

26 november
Inget är som väntans tider. Lilla Exit är nu jätterunt om magen. Undrar just hur många valpar hon härbärgerar där? Beräknad nedkomst är någon gång runt den 5-8 december, eventuellt någon dag tidigare...Bara att hålla tummarna att allt går bra. Exits förra nedkomst gick ju galant.

Lilla Hexa, som numera är större än Tuva är en galenpanna i alla avseende. Sjövild, bra kamplust och jättesnäll men påminner mycket om Emil i Lönneberga....

14 november
Här kommer en bild på min skoätande älskling Hexa-Pexa "den långbenta". Hon är en tokig, glad, positiv med mycket energi. Jag passade på att ta en uppställningsbild på henne förra helgen och det var inte det lättaste, Det var som en stegrande unghäst...och bilden är ju inte den bästa...


ArabQ´s Narnia


Fick här i veckan också en Norge-hälsning från Arn (ArbaQ´s Ouvertyr) och Geir.


Geir och Arn


Som det ser ut nu så verkar både Exit och Filippa vara dräktiga...skoj!! Och igår så var jag på uppfödarmöte på Lidingö Bk inom dvärgschnauzerringen. Intressant och givande!

7 november
Vill passa på att gratulera Ostinbarnet Bailey (La Leia's Brillant Bailey) och Frida till BIR-valp idag i Växjö på SKKs Internationella utställning och slutade som BIS-valp!! GRATTIS GRATTIS!!Här kommer en gammal bild på Bailey, från SSPK i Kista.

La Leia's Brillant Bailey


Själv så orkade jag inte sätta mig i bilen klockan tre på morgonen och åka ned till Växjö. det är väl OK om det är mörkt, men jag har ännu inte vant mig vid eventuell halka. Så jag valde att vara hemma, käka god oxfile och ett gott vin och se på "Mördare okänd". Hann oxå med att tvinga Thomas att ta några bilder på Ostin. Tänk vad bra det är med bilder, så ser man allt man missat....front och lite buklinjer och sådär...:0))


Mini-Maksi Ostin, pappa till en av våra blivande valpkullar.31 oktober
Den här veckan har ivarjefall inte varit lika tung och under lördagen så blev det riktigt bra. Jag skickade in ändringar till ett pek som nu är i princip klart att publiceras. Känns bra eftersom min egen ambition är att försöka få ut ett pek per år på gamla arbeten som inte är publicerade sen tidigare i offentliga sammanhang. Ja, vi har ju alla olika fritidsintressen. Hur som haver så har jag inte publicerat något tidigare under året och jag är nu glad att jag hann med detta i år och känner redan inspiration på att angripa ytterligare gamla jobb och försöka fräscha upp dom så att dom kommer ut....

Har oxå börjat med en jobbrapport eftersom jag aldrig verkar få tid att samla ihop mig på jobbet....kan det vara koncentrationssvårigheter eller bara mycket att stå i...;o))

Fick en söt bild på Johnny B Good som nu blivit nedtrimmad och all valppäls borta. Påminner en hel del om Exit tycker jag....24 oktober
Vilken jäkla vecka det varit...får man säga så...men så är det ivarjefall.....Fullt upp på jobbet med experiment på vår pilotpappersmaskin (ja det är sånt som jag bland annat jobbar med...), parallelt med utländska gäster, samtidigt som vi har industrimöten för att redovisa pågående arbeten samtidigt som Vidar varit sjuk större delen av veckan (Tack Thomas för att du ställer upp!) och förstås en tik som löper och som ska paras....När veckan var slut kan man ivarjefall konstatera att det mesta gått i låst även om det varit en hel del strul....

Nu är ivarjefall Filippa K parad med den urtjusige och trevliga Schnauzi-Hero's Zobra Zorro. Ska bli jättespännande att se vad det blir. Nu håller jag alla fingrar och tår att det kommer att växa i Flipp-Flopps mage och att där kommer finnas en söt och snygg flicka till mig (ego-Bäckström...:0))


När jag ändå var hos Maria Landergård så passade vi på att ta några bilder på Flipp-Flopp.


ArbaQ´s Filippa K, en Ostin-Abra dotter10 oktober
Vilken helg, Tuva är nyopererad för livmoderinflammation. Jag har hunnit med en tur till Sundsvall och sen har Lisa varit på besök. Den damen utvecklar sig riktigt bra. Tur att min mamma är här och hjälper Vi har också haft besök av Frida och hennes matte och husse. Trevligt!


Lisa (ArbaQ´s Hawaii Forever)6 oktober
Jag ber om ursäkt, en dag för sent....jag vill ändå gratulera alla vovvar i ArbaQ´s B-kull på som fyllde 5 år den 5 Oktober. Hipp Hippp Hurra!
Exit har nu blivit parad med Ostin och förhoppningsvis så väntar vi tillökning om 9 veckor. Exit är verkligen en speciell dam med speciellt tycke för kärlekspartners...Jag vill också passa på att tacka Marile-Louise på Kissmeths kennel för all hjälp och vi syns imorgon igen!! Jag måste väl uppdatera valpsidan också, men just nu så vill jag hellre se ett inspelat avsnitt av Lie to me! Tjingeling!

28 september
Halloj i lingonskogen!
Eller vad är det man säger? Min röst har nu kommit tillbaka men istället har en rejäl förkylning kommit fram. Jag läste på FB (yes, no är jag också med….:0)) att Mattias beskrev att han behövde en hink som hängde runt halsen för att samla upp allt…riktigt så illa är det inte för mig,men…..

I helgen så hade vi besök av Disa2. Disa1 är ju en Amy-Ostin dotter och Disa2 är en Amy-Frankdotter. Tydligen är Disa ett bra namn till Amybarn…:0)). I stamtavlan heter Disa2 ArabQ´s Kulla Gulla.

Jag trimmade lite grann på Disa2, hon har en kanon päls och kanonfärg, öronen är möjligen lite lätta men vi hoppas att dom rättar till sig med lite limning….Men Disafisa är en dam av bestämda åsikter och det här med att trimma huvudet var inte populärt och sen när vi försökte ta några uppställningsbilder då var det viljornas kamp och det är väl bara att erkänna att Disa2 vann…mera envis och enveten vovve får man leta efter. Nedan är dock en bild som är någorlunda OK…… fast när jag ser bilden så inser jag att jag borde tagit bort betydligt mer hår....


Disa2

Nu borde jag fixa till alla länkar på min hemsida, men, men, det tar vi nästa gång. Jag har däremot uppdaterad valpplanerna lite under dvärgvalpar.

Tjingeling!!

22 september
Hjälp jag har tappat rösten....! Ni som känner mig och vet hur truten kan gå förstår hur förfärligt det kan vara....:0))

Snälla Charlotta (Kennel Riesenspass) har skickat mig bilder på Rusa som hon tog i samband med utställningen. Så här ser allts Rusa ut (ArbaQ´s Quiche). En rejäl dam som är supertrevlig och mysig och som gjorde sin utställningnsdebut i söndags....


RusaHar även fått en liten hälsning från Johnny B Good som verkar må toppen däruppe i norr....Tack för den söta bilden!!!ArbaQ´s Johnny B Good, 3 månader19 september
I lördags var Sara och Q-Bus ute och tävlade igen, denna gång i BSL2. Lilla Qubben spårade bra och fick 96 poäng på spåret och 85 på lydnaden och blev därmed godkända och uppflyttade till BSL3. Ett stort grattis!!
Nedan har ni en bild på Q-bus.


Q-Bus

Idag så var utställning på Botkyrka BK, Lilla Q-bus startade i bruksprovsklassen och fick tyvärr bara en 2:a. Däremot så gick det bättre för Rusa (ArbaQ´s Quiche). Hon fick ett första pris och kom trea i konkurrensen. Rusa exteriörbeskrevs också och fick därmed Titeln Korad! Nu är Rusa den femte vovven i Q-kullen som fått titeln Korad. Skoj!

På utställningen så fick jag även träffa 10-årige Oskar (ArbaQ´s Tudor) med familj! Han såg pigg ut och var fin i hullet och mycket välvårdad! Här på bilden nedan har ni Oskar och med sin husse!Husse och Oskar (ArbaQ´s Tudor) 10 år gammal12 september
Halloj,
Först av allt så vill jag gratulera Sara Peres och ArbaQ´s Q-bus till uppflyttning till högre klass sök. Ekipaget tävlade i Tierp Bk fick 524,25 poäng och vann sin klass och blev UPPFLYTTADE! Lille Q-ben fick 8,25 på söket, sprang på budföringen och fick fina betyg på lydnaden, bla en 10:a på krypet. Ni är sååååå DUKTIGA!!! Här kommer en bild från när dom blev uppflyttad till högre klass spår för några veckor sedan....


Sara och Q-Bus

Idag så fyller ArbaQ´s I-kull 1 år och jag fick en sån fin bild på Alfons eller Indian Spice som han heter…..Grattis till alla i I-kullen!! Hipp, hipp Hurra!!!!Alfons (ArbaQ´s Indian Spice) 1 år gammalEftersom mitt liv varit lite upp och ned så har en rad kullar hunnit fylla år och jag helt enkelt missat att gratulera dom. Så här kommer en försenad gratulation till ArbaQ´s G-, S- och R-kull! GRATTIS!!!

Fick en utställningsrapport från Frida (La Leia´s kennel) att Ostinbarnet La Leia's Brillant Bailey ställts ut och kom två i sin klass med Hp i Höganäs. Vi skickar våra gratulationer till Frida och grattar henne ännu mer till Jerrys cert!!!


La Leia's Brillant Bailey


11 september
Nu börjar jag precis få min näsa över vattenytan...det har varit rent ut sagt satans mycket nu en period. I och med att jag blev sjuk och var hemma så blev jag överhopad av saker som måste göras...och nu pratar jag alltså bara jobb....

De få hundsaker som jag hunnit med är att Ronja (ArbaQ´s Pinje), Jenny och Anders som bor i Gävle (Skutskär) har varit här nere och röntgad om Ronja hos Audell. Tyvärr så blev det samma resultat som tidigare, Hd C. Enligt Audell så var det precis på gränsen mellan B och C, men så är det....Ronja var dock ett riktigt muskelknippe och både matte och husse tog det riktigt bra att jag klagade lite på hennes "späcklager"...Jenny skickade sen en söt bild på Ronja på sin favoritplats, i sängen!Fick precis ett mail från superduktiga Camilla och Luva (ArbaQ´s Adrenalina) som berättade att dom idag tävlat och fick en nolla med en andra placering av 11 stycken och sin sista hoppinne och är där med nu uppe i klass 3. Vi alla här på Almvägen gör vågen för duktig vovve och duktig förare!!!!

Jag hade sällskap med Jenny och Anders på Högboutställningen och Jenny tog några riktiga fina bilder på Ostin efter att Maria L fiffat till honom lite. Visst är han fin Ostin-Postin? Fast jag kanske är jävig....:0))?


What´s else? Ja, idag så hade vi besök av Filippa K som blev lite trimmad. Förhoppningsvis så kommer jag att para henne när hon börjar löpa. Spännande!

6 september
Halloj, Jag ber om ursäkt att det varit väldigt tyst här ett bra tag, men jag har helt enkelt inte hunnit….. Det började med en krasch av min dator fredagen den 13 och sen var det massor av strul att komma igång igen….sen blev jag superförkyld, fick åka en sväng till Polen och lyckades bli ännu sjukare och nu har jag haft en ”helvetesvecka” på jobbet men börjar nu får näsan över vattnet. Jag är dock fortfarande småkrasslig av en ihärdig förkylning.

Förs så vill jag passa på att skicka min allra varmaste gratulationer till Camilla och Luva (ArbaQ´s Adrenalina). Detta duktiga ekipage har nu kommit till klass 3 i agility, genom att komma 4:a av 23 ekipage på Sala BK den 28 augusti. Dagen därpå tävlade dom i hoppklass två och kom 2:a av 16 med en pinne! ETT JÄTTESTORT GRATTIS!!!!!

På hundsidan så har jag hunnit ställa ut vovvar, träffat några trevliga Ostin-valpar. Elofins kennel hade en söt tik som blev BIR-valp i Norrköping och sen fick jag träffa ytterligare några valpar på SSPK utställningen i Kista. La Leia´s Brilliant Bailey blev BIR-valp och placerade sig BIS-4. Visst är han fin?

Vad sägs om systern, La Leia´s Beautiful Bessie, en riktig söt karamell!
Sen så kommer något lite äldre valpar, Schnauzi-Heroe´s Excellens EinsteinSen en kullsyster till, Schnauzi-Heroe´s Ester Williams. Vilken vacker dam...Här är ytterligare en liten pralin, Schnauzi-Heroe´s Ewitha Peron

8 augusti
I helgen har det hänt mycket! Först ett stort grattis till Camilla och Kelly (ArbaQ´s Omega) som i lördags blev uppflyttade till högre klass spår på Mjölby BK (??) med 482,25 poäng och en andra placering. Ett stort GRATTIS!!

Och ett stort GRATTIS vill jag även tillägna Sara och Q-Bus som idag blev uppflyttade till högre klass spår på Knivsta BK med 492,25 poäng och en tredje placering! Ni är så duktiga och speciellt eftersom jag vet att Sara har lite dålig erfarenhet av platsliggning (som det blev en 10:a på)

Lena och ArbaQ´s Osqa genomförde MH med bravur och 1:a på skotten. Bra gjort och ett stort grattis!!

Lilla ArbaQ´s Night and Day eller Kira debuterade på en inofficiell utställning på Gumboda Hed och blev BIR-valp och placerade sig BIG-4. Jätteskoj och jätteroligt eftersom Jennie själv hade gjort iordning Kira!!!

Ni har alla varit så duktig med era vovvar!!!!

3 augusti
Upp i ottan (kl 05.30) pinka vovvar, ge valpar mat, ge vovvar mat, städa åt valpar, hundpromenad, släppa ut valpar i trädgården, tack och lov varken lämning eller hämtning av dagisbarn, åka till jobbet utvärdera pilotmalning, hem, samma vända med vovvar och valpar, åka till Parma och lämna in krånglande klippmaskin (söder om stan….), hälsa på Camilla Flashbinder i Handenoch ge liten uppflyttningspresent, till Haninge djurklinik för ögonlysning och veterinärbesiktning, smidigt och bra, ej som Upplands Väsby där det tog två timmar för besiktning av en valp och vaccinering av ytterligare en vovve. Sådant har inte jag tid med. Städa upp spyor efter åksjuka Hexa. Glida iväg till Inger i Tullinge och med gemensamma krafter reda ut den tovigaste hund jag sett efter tre veckors pensionatsvistelse utan någon kam, fika, kika på Ingers nya vovve, hem, köpa kvällsmat på McDonald, utfodra och rasta vovvar och puh nu så sitter jag här och ska försöka natta två små barn medan deras pappa är och handlar mat……och så har vi förhoppningsvis spelat in Morden i Midsomer och sen är det en ny vända imorgon….kanske borde slänga in en tvättmaskin också…vi får se……

Förresten så hann jag förminska och beskära några bilder på K-valparna som togs igår. Visst är dom söta????
ArbaQ´s Kajsa Kavat, 6,5 vecka gammal


ArbaQ´s Kulla Gulla, 6,5 vecka gammal


29 juli
Fick ett mail från Camilla och Luva (Arbaq´s Adrenalina) om att ekipaget återigen tävlat med stor framgång på en kvällstävling i Dala-Floda och duktiga Luva med sin duktiga förare vann agilityklass 2 och fick en agilitypinne. Ett stort grattis Camilla!! du är så duktig!!!! I hoppklassen vann dom också men fick tyvärr 0,03 sek tidsfel!


en bild på luva (dock inte från tävlingen... men håll tillgodo ändå)


27 juli
Idag så blir Johnny B Good 8 veckor. Han är en urmysig, framåt och social krabat som tillsammans med sina "plastsyskon (k-kullen)" lever rövare i vår trädgård. Imorgon är det veterinärbesiktning, vaccinering och chippning för Johnny och på fredag så flyger han ut ur boet. 8 veckor går verkligen snabbt och speciellt om det är få valpar.

Förresten så blev Qajsa Q godkänd på exteriörbeskrivningen och kan nu titulera sig Korad. Nu inväntar vi Rusa (ArbaQ´s Quiche) vilket sker i september.

26 juli
Första dagen på jobbet efter semestern. Större delen av dagen ägnades åt att svara på mail och gå igenom post. Sen så måste jag sätta igång att skriva rapporter. Jag måste ibland ge mig en spark i rumpan för att komma igång, ibland så har jag svårt att samla ihop mig och transpirera. Jag inväntar inspiration men slutligen så måste transpirationen ta över.

I helgen så var vi i Köping och ställde ut vovvar. Jag klev upp kl 4 och utfodrade vovvar, rasade vovvar, schamponerade och fönade vovvar, bytte om och klädde på ett sovande barn och for till Köping. Kerstin och Frida på kennel La Leia's följde med och ett stort tack till Frida som handlade OStin. Ostin (Mini-Maksi Ostin), Frallan (Super Play´s High Noon) och Lisa (ArbaQ´s Hawaii Forever) visades och fick allaihop första pris men blev oplacerade i konkurrensen. Jag tror att det var 42 peppar och salt dvärgar anmälda.

Nedan kommer några bilder på Frallan som vi tog på honom dagen innan.

Super Play´s High Noon, 2 år.


Och så här kommer två bilder på riesentöser som förlustar sig i vår trädgård.


Flygande vovvar, ArbaQ´s Nokia och Narnia.

Käftarna glappar, vilka vilda söta småtöser, ArbaQ´s Nokia och Narnia.
21 juli
Sista semesterveckan och vädret är fortfarande jättefint. Jordgubbarna och trädgårdshallonen är mogna. Jättemumsigt! Barnen börjar nu bli lite uttråkade så det känns trots allt helt OK med dagisstart nästa vecka. Trots att dom var över och lekte med sina kompisar Anton och Calle idag på eftermiddagen så blev dom när dom kom hem snabbt uttråkade igen. Är det typiskt dagisbarn eller....??

Camilla Flaschbinder ringde igår från riesenlägret. För henne var det första gången hon deltog och berättade att det var supertrevligt, dvs så som det brukar vara….Nu känner jag att jag vill åka nästa år. Sista gången jag var på riesenlägret var 2006 och nu börjar det bli dags igen, men min kära Thomas är så tråkig att han inte vill följa med och han är väl inte superspicken på att ta hand om två barn och hundvalpar själv medan jag roar mig med hundträning…..

Hur som haver så har ivarjefall Kelly (ArbaQ´s Omega) blivit godkänd på korningen exteriör del, vilket är bra att den delen är avklarad. Idag så hoppas jag att Qajsa också blivit godkänd på exteriördelen så att hon kan titulera sig Korad. Fredrik, hör av dig och bekräfta att det gick bra.....!

Fick även höra från Yvonne på Elofins Kennel att Ostinbarnet Bossy-Bellatrixe blivit BIR valp i Tvåaker. Ett stort grattis och jag hoppas på fortsatta utställningsframgångar för henne.

Igår så hade jag besök av riesenvalpen Sarti (ArbaQ´s Nokia). Matte Tessan hade varit superduktig och trimmat kroppen och jag hjälpte till med den sista klippningen. Nedan har ni en bild av henne. Hon har potential att utvecklas till en riktig stilig dam och hon ser betydligt bättre ut än min långbenta Häxa….:0)) Jag måste väl sätta igång att trimma henne....ArbaQ´s Nokia, 6 månader
16 juli
Nu var det ett ta sen sist och vi har nu haft två veckors semester och kom hem ikväll sent och vad är det man gör? Jo sätter sig och uppdaterar hemsidan....Vi har varit nu en vecka utan någon uppkoppling och med heltaskig mobiltelefonuppkoppling. Jätteskönt med ledigt och att vara bortrest men också skönt att komma hem..... Första veckan så var vi i Åbo eller närmare bestämt i Nådendalen och besökte mumindalen. Det var skoj och trevligt. Väl på mumindalen så träffade vi på en gammal studiekamrat (tillika gudfar till Vidar och Thomas är gudfar åt deras äldsta barn) med sambo och barn. Hur stor är sannolikheten att man ska möta någon kompis i ett annat land på samma plats och vid samma tidpunkt? Skoj var det i varjefall! Som vanligt så fick min mamma ställa upp som hundvakt i Upplands Väsby. Tack mamma!

Nedan har ni en bild där Vidar hälsar på mumintrollet!Den här veckan som varit så har vi befunnit oss i min mors sommarstuga, men ungar, hundar, valpar mm…Det var trevligt, mycket bad och en tur till Furuvik. Thomas fick också passa på att måla om uthuset och kitta om alla fönster och sen därefter laga tvättmaskinen. Det var så fruktansvärt varmt att vi alla höll på att gå åt med jämna mellanrum. Det var supervarmt även för valparna. Nedan kommer lite bilder…Lilla söta jag (Johnny B Good)

Här försöker vi stå fint.....


Amys söta flickor på grönbete med morsan...:0))

3 juli
Vår första semesterdag, eller ja det är väl inte riktigt korrekt, på måndag är det vår första semesterdag. Skönt!!Fick ett mail från Östersund och Pivo. Tänkte dela med mig av denna mysiga bild. Kolla och då ska man komma ihåg att valpar kan ha "massa tänder".....:0))Pivo (ArbaQ´s Nietzche)


Idag så kom Lisa (ArbaQ´s Hawaii Forever på besök). Hon håller på att utveckla sig till en riktig trevlig tjej, dock lite tendenser till "krulliga behår"....men man kan inta få allt.....


Lisa


1 juli
Här kommer en rykand färsk bild på lilla Johnny B Good ute på liten kvällsrastning skuttandes i gröngräset. Hexa är jättenyfiken på honom. Man får dock vara lite försiktig eftersom en 5-månaders riesenvalp kan ju vara lite klumplig...ArbaQ´s J-kull
30 juni
Valparna växer och växer. Det är fantastiskt med dvärgar. Jag har båda mina enormt stora kullar gemensamt i ett rum...och inga problem whatsoever.....Just nu så fnular jag på namn till flickorna. Jag hade lite löst på förslag Kesella och Kefir men blev total sågad när jag gallupade lite....Nu så är förslaget Kajsa Kavat och Kulla Gulla.

Isöndags när vi tog bilder på Frank så lyckades vi undvika att få skärpa på bilderna. Och dessutom så kom vi åt en knapp på kameran så att den blev lite konstigt inställd. Här kommer ivarjefall ett suddigt kort på Frallan. Fokus verkar ha kommit på bakomliggande buskar.....det var dock inte jag bakom kameran, om jag nu skall skylla ifrån mig....Förresten attt bilden är suddig är kanske lika bra för då slipper man se dom värsta tussarna....:0)) Dom kan dock skönjas ändå om man kikar lite extra. Va bra att jag tipsade er va?


Super Play´s High Noon


27 juni
Vi har haft en riktigt trevlig midsommarafton. Precis en sådan som vi önskade oss, dvs att barnen kunde busa och härja runt med andra barn samtidigt som vi vuxna hade trevligt. Här i Ekeby så ordnar villaföreningen partaj med start med sillluch och sen blir det brännboll både för vuxn och barn. Godisregn för barn och femkamp och sen grillat som middag. Kanongott!

Igår så öppnade Amys valpar ögonen. Dom är söta och ser ut att få fina färger.


Två flickor.
Johnny B Good växer och frodas. Igår kväll så fick han se Criminal Minds sovandes på mig samtidigt som han snusade mig i örat...:0)). Ja, som ensamvalp så får man ju lite extraprivilegier...

Idag så har vi varit och badat, handlat Ben10 klocka på Täby och ikväll så kom Kerstin och vi fixade lite med Frallan och Hugo. Ska ladda ned några bilder och hoppas att det finns någon som ser OK ut på Frallan.....Nu måste jag anmäla till Köping...adios...

23 juni
Jag vill tacka Frida på kennel La Leia som tog med Ostin på tredagarsutställning i Jönköping. Konkurrensen var hård och Ostin fick första pris och blev en av dagarna R-ökl. Frida hade också trimmat till honom jättefint. Man blir inspirerad…..fast ibland känns det som om tiden inte riktigt räcker till….

I helgen var Inger och Lisa på besök. Lisa (ArbaQ´s Hawaii Forever) börjar se riktigt bra ut i pälsen, det börjar nog dra ihop sig till att ställa ut henne på en utställning

I veckan som gick så valpade också Amy. Det blev två flickor som mår bra och växer och frodas.

15 juni
Lilla Amy gillar pommes frites. Jag vet att hon gillar kokt potatis, men i början av sin dräktighet så slutade hon att gilla det, utan smaken blev mera inriktad mot korv och dylika saker. Här i helgen så blev det lite pommes frites kvar och det slank då ned med ett huj i magen....

Nu närmar det sig, hon ligger på en låg temperatur och jag tror nog att det kommer att ske i natt eller kanske redan nu på eftermiddage eller imorgon....ha, ha som ni märker så har jag full koll på läget *obs ironiskt*. Amy parades under en veckas tid och det är därför ganska svårt att säga när man tror att bäbbisarna ska kika ut....det enda som är säkert är att det närmar sig......Jag återkommer med mer info senare....Take Care!

13 juni
Här är allt bra. Exits valp äter och frodas och har öppnat ögonen nu i veckan. Amy blir allt rundare om magen och mer och mer kräsen på käk. Det ska bli ett sant nöje att sluta upp att fjäska för Amy så att hon får i sig tillräckligt med mat. Oj, det där lät ju elakt, men så snart tiken börjat ge di till sina valpar och dom börjat tutta rejält så brukar hungern tillta även på den mest kräsna mamman. Så tids nog Amy kommer även du att käka hundmat......

Nedan har ni en bild på J-kullen, 12 dagar gammal. Är det månde Jerry Williams, Jesse James, Jussi Björling eller någon annan?


Visst är jag söt så säg?


Fick idag några fina bilder på Kira (ArbaQ´s Night and Day). Kolla in stilen när hon spelar fotboll, hoppar rakt upp....


Fritt hopp i luften....


Och här sitter vi och filosferar.....

6 juni
Det var ett tag sen sist och det har hänt mycket. Utställning i Österbybruk som jag tyvärr inte kunde vara med på, däremot så ställdes Disa ut och tyvärr så fick hon bara en tvåa. Och sen så ett akut veterinärbesök mitt i allt också....

Sen så har det varit lite halvhysteriskt på jobbfronten samtidigt som jag har väntat valpar. Tur att man har en mamma som ställer upp- om än dock något motvilligt eftersom hon inte vill bidra alltför mycket till mitt ”hunderi”, men ändå. Utan henne så skulle jag stå mig slätt. Tack mamma!

Under veckan så har det Exit valpat. Allt gick bra och Exit var superduktig. Det blev bara en liten valp, en söt liten kille. Synd bara att det inte blev en liten flicka till mig. Det hade inte varit helt fel.

Sen nu i helgen så har det varit utställning i Norrköping. Ostin fick bara släta ettor och placerade sig som R-öppen klass. Idag så var det 54 stycken dvärgar p/s anmälda, isch vilken konkurrens. Och alla är så duktiga på att trimma sina hundar…..Förresten i lördags så träffade jag Ostin-barnet Bella (Elofin Bossy-Bellatrix), hon utvecklar sig så bra och är så söt.

Amy börjar bli allt rundare om magen nu. I stort sett så kan hon valpa inom 1-2 veckor. I och med att hon parades flera gånger under ett längre intervall så är det svårt att veta vilken parning ”som tog”. Samtidigt så kommer det att bli lite lugnare på jobbet vilket känns bra. Eller lugnare och lugnare är väl fel uttryckt, men inte lika tidsbundet som det varit föregående vecka.

Ja, det var väl en snabbresume att mitt liv, förutom att Emil har lyckats haft klister i vår teflonstekpanna, haft ut en hel förpackning salt på golvet och varit allmänt ganska påhittig. Detta fenomen händer speciellt när han är trött, det blir som någon slags klåda i hans fingrar som gör att han måste hålla på och pilla och sabotera saker...Ja, just det, vi var på avlsutningsgrillning på dagis i veckan oxå. Alla sexåringar skulle avtackas och alla barnen hade fått t-shirts där man tryckt självporträtt som dom tidigare gjort under terminen.....

29 maj
Idag så fick jag ett så roligt telefonsamtal från Sara. Hon och Q-Bus var i Enköping på OG:et och tävlade BSL1 och hade fått 100 poäng utav maximala 100 på spåret. Jätteskoj Sara och jätteduktigt Q-bus eftersom du har en löpflicka hemma som också kan vara distraherande. På lydnaden så fick ekipaget 76 poäng och kan därmed titulera sig BSL1. Grattis och kanonskoj!!!

Här i veckan så har det varit avslutningskalas på jobbet och baby-shower (stavas det så???) för Ostinbarn och Tage på hos kennel Kissmeth´s och kennel La Leia. Jätteskoj att få se bäbbisarna och jag blev riktigt valpsjuk själv vilket är utmärkt eftersom jag har två dräktiga flickor härhemma..... Dom är ganska trötta och tar det förhållandevis lugnt, Amy är lite kinkig med maten men pannkaka glider lätt ned. Exit kommer att valpa först och valpar kan komma allt från onsdag till söndag.

Idag så var jag en sväng över till Peter och Helena och hämtade hem Disa. Vi ska på utställning imorgon till Österbybruk....Vi får väl se hur det går.. Lite olyckligt är det ju att Emil ska ha sitt tre-års kalas imorgon, men dvärgar p/s går först och om allt går vägen så bör jag hinna hem till kalaset som börjar kl 13. Vad gör man inte för att hinna med en utställning säj...:0))Söta Ostin-barn hos kennel La Leia (B-kullen)"

23 maj
Igår kväll strax efter kl 23 så kom jag hem från Rom. Jag och en kollega var på möte där och passade samtidigt på att besöka Colosseum och Vatikanen mm. Jätteskoj, tur att min mamma kunde komma hit och hjälpa Thomas med alla vovvar och barn.

Förra he lgen så var det MH för Vilda. Det gick bra, hon gjorde det på Värmdö BK. Vilda är en trevlig, glad tjej som gillar människor, blir inte rädd för säker och har inga problem med kvarstående grejer. Hon hade etta på skottet. Känns bra att det är avklarat.


Här kampar testledaren med Vilda.

Jippi jag har fått trasan och skuttar som en kanin. Totalt oseriös!

Här var det dumpen. Inga problem och ingen kvarstående. Skönt!

Och så var det dax för spöken.

Hexa fick träffa mamma Qwinza. Det var faktiskt skoj att se att dom kände igen varandra.

Att sitta fint bredvid varandra är inte alltid så enkelt.....


10 maj
Ja ibland så hinner man inte med liksom....Helgen har ägnats åt arbete och lite hundbesök. Jag inser att jag missat Q-kullens födelsedag den 7 maj. Ett stort grattis till er alla Q-hundar på 4-års dagen. Inte nog med det, idag så fyller O-kullen 2 år! Även här ett stort grattis till alla vovvar!

Jag pratade precis med Lena och Osqa och hon var på väg från Audell och hade varit där och Hd-röntgat Osqa. Enligt Audells preliminära bedömingen såg det bra ut, vilket känns betryggande. Imorgon är det Vildas tur.....Håll tummarna......

2 maj
Uscha, så då har man deklarerat. Jag tycker att det är jobbigt i vanliga fall, men i år är det ju hemskare än hemskast. Vi har ju sålt och köpt hus och allt detta måste bokföras korrekt. Blankett K5 är det visst och sen så ska det vara uppskjutande blanketter och gud vet allt. Men nu är det gjort och förhoppningsvis är allt rätt….

Därutöver så har jag sovit, trimmat på Ostin, anmält till hundutställningar, åkt till plantagen och fiffat lite i trädgården….funderat om Exit är dräktig eller ej. Jag är nästan 100% säker på att det är bäbbisar i magen men ibland så känns det så skönt att ultraljuda så att man kan planera sitt liv…

27 april
Idag så damp det ned ett kuvert från kennelklubben. Ostins fick ett CACIB från Norrköpingsutställningen 2009. Eller snarare så fick han reserv-CACIB eftersom hunden före som var Internationell champion och därmed inte berättigad till CACIB tog emot CACIBet. Jag fattar ej varför man gör det? Man tar emot ett pris fast man vet att man inte har rätt till det...obegripligt eftersom den sedan hos SKK ändå korrigeras, är det rosetten man är ute efter eller?

Nåja, Ostin har nu två CACIB och ett cert och jag skulle så mycket hellre omvandla de två CACIBen till cert....men men det är väl bara att kämpa på....25 april
Utställning i Västerås. Jag ställde ut Ostin och Hekla. Ostin fick en slät etta. Hekla fick ett första pris, CK och kom fjärde bästa tik. Inte illa tycker jag....Nedan kommer två bilder på Hekla-Pekla...Hon var inte helt super i pälsen, lite ullig på låren och sidan, men resultatet är ändå helt godkänt tycker jag!


ArbaQ´s Hekla on Fire.


När vi tar bilder så är barnen väldigt deltagande och vill helst att vi tar bilder av dom. Här kommer en bild på Emil-Pemil-Klemil...

Emil H.


Vill även passa på att gratulera ArbaQ´s Qajsa Q och Fredrik till godkänd resultat på korningen med 416 poäng. Stort Grattis! Nu är det den sjätte vovven i Q-kullen som har blivit godkänd på korningens mentaldel.

23 april
Idag är det 14 år sedan min första riesenkull såg ljuset. Det var min U-kull och bestod av tre flickor, Heffa, Lillan och Kråkan. Samtliga av dessa små gryn uppnådde nästan 14 års ålder. Lilla söta Lillan fick somna in för ett par månaders sedan. Visst är det jobbigt, men ett hundliv är inte så långt och jag känner att jag får vara tacksam att Lillan nästan blev 14 år. Detsamma gäller Kråkan som bodde hos min arbetskollega. Hon fick komma till de sälla jaktmarkerna för cirka två veckor sedan. Och jag stödjer Elisabet till fullo i sitt beslut.
Jag har inte hört från Heffa och Barbro på ett tag men jag hoppas och tror att allt är bra med Heffa och att Barbro hör av sig när inte Heffa finns längre....Känns overkligt att tiden går så fort men jag får samtidigt vara glad att dom levt ett fullt och fullvärdigt hundliv. Min första riesen blev ju bara 6 år gammal och dog i cancer....så jag började verkligen dåligt men sen därefter så har mina hundar blivit äldre och äldre...

Här kommer en bild på 14-åringarna!

ArbaQ´s Q-kull med Sylvia som håller i dom. Bilden är från 1996.


Och här en bild på Lillan (ArbaQ´s Unexpected)


Lillan 10,5 år i solskenet i Enebo


21 april
Nu har det börjat lugna sig på löpfronten. Tack och Lov, för jag höll på att bli tokig på allt. Ostin vill para alla tjejer, men framförallt Tuva. Tuva ligger i BIA-bädden och Amy sitter på Tuvas rygg och rider på henne...snacka porr....

Passade på att ta några bilder av Disa när hon var här i helgen. Bilderna blev inte speciellt bra, men men...Det som stör mig mest på Disa är hennes öron som petar åt två olika håll...jätteirriterande....men håll tillgodo ändå...

Disa (ArbaQ´s Ginger Bread


20 april
Har haft en supertrevlig eftermiddag hos Maria Landergård och kikat på Olga-Ostin valpar. Det var supertrevligt och jätteskoj att diskutera vovve en hel vardagseftermiddag. Jag tog lite bilder på valparna som jag ska lägga ut. Fick även en chans att träffa ytterligare en Ostin valp från Yvonne, kennel Elofin. Gud vilken liten söt tikvalp, jag smälte totalt.....jag tog någon bild på henne....så ni får också en chans att se henne.Just nu så ligger jag lite efter...men här kommer ivarjefall bilden på Lisa (ArabQ´s Hawaii Forever) som togs i lördags. Lisa är på bilden nytrimmad sen tre veckor, men håll tillgodo ändå......


Lisa


18 april
Camilla och Kelly (ArbaQ´s Omega) har debuterat på tävlingsbanan. Starten gick av stapeln på Gnesta-Trosa-BK och ekipaget gjorde superbra ifrån sig. En dubbel tia på spåret med utropstecken, en förarglig nolla på budföringen och en bra lydnad gjorde att ekipaget skramlade ihop 277 poäng och vann!! Jätteskoj Camilla eftersom jag vet att du tränar och är så duktig....

Igår så var det i hundarnas tecken. Lilla Lisa från min H-kull var här och det var första gången sen hon var 8 veckor som jag såg henner. Vi passade på att ta några bilder som jag ska lägga ut. Sen kom Helena med Torsten och Disa så då fixade vi med dom och jag har nu äntligen gett mig själv en spark i rumpan och fixat Torstens sida.... Hexa och T-Rex lekte och härjade så att dom blev trötta.

Idag så har detgått i barnens och pelargoniens tecken. Simning på morgonen med Vidar och sen iväg med båda barnen till Mulle Meck och en liten avstickare till växthuset vid Ulriksdal där vi passade på att köpa lite pelargonsticklingar från Rocklunda.

Whats more up? Jo, jag åker varannan dag och parar Amy med Frank. Amy är så lösaktig att det är svårt att veta när det ska paras så nu ska jag para henne ända tills hon säger nej...vi får se vem som tröttnar först. Amy, Frank eller jag...:D. Har uppdaterat valpsidan, läs mer här!

Därutöver så har vi det himla jobbigt hemma just nu. Även Tuva löper och nu har det faktiskt nästan slagit runt i Ostins huvud. Stora, gamla riesentikar som höglöper förutom alla andra små grå tjejer gör att han nästan tappar fattningen. Ska bli skönt när allt lugnar sig, för nu är jag trött på löpflickor....

11 april
Idag så är det den stora dagen för ArbaQ´s P-kull! Idag så blir dom hela tre år gamla! Jisses vad tiden flyger iväg. Jag hoppas att ni alla vovvar med familjer får en riktigt trevlig födelsedag!! Än en gång GRATTIS!!!


En liten smakprov från den tid då P-kullen var 3 veckor gamla.
Vilka sötingar! Och vad grönt det såg ut på gräsmattan. Våren måste vara riktigt sen i år....


Nu är jag trött på löpande tikar.....och en trånande Ostin. I det ena fallet så skulle dom "få till det" och då ville absolut inte damen ifråga. Med den andra vovven, Amy, så får man leta efter lösaktigare dam, hon idkar uppsökande verksamhet och i detta fall är det tänkt att dom inte "ska få till det". Herregud, hon är ju bara på dag 7 och ställer upp sig som om jag missat de första löpdagarna med massor av dagar. Så mina hundpromenade består i att försöka undvika att Amy och Ostin parar sig och samtidigt hålla undan Hexas värsta bitlekattacker på koppel, andra vovvar, mina ben etc. Så jag har full förståelse att Thomas vägrar att gå ut med alla vovvar på en gång... Lämnar man Ostin hemma medan man går ut så ylar han som en idiot hela tiden och irriterar då de övriga två-benta familjemedlemmarna. Mitt i alltihopa så undrar jag om inte Tuva också löper mer eller mindre halvtyst. Detta är inte bra och kan vara ett begynnande tecken på livmoderinflammation. Typiskt, vi får hålla lite extra koll på det...

Vilket hundliv man lever...:0)) Dock faktiskt självvalt så man ska väl inte klaga alltför mycket...:0))

Har nu också lagt ut annonsen på Exits valpar. Passade på att ta några nya bilder på Elvis på lilla Stockholm. Synd bara att bakgrunden och färgen blev så tråkig....Kismeths Erik Viking

5 april
Sista dagen på påsken. Vad har hänt här då? Resa till mormor och i Sala fanns det ett litet gästande tivoli, Davids tivoli. Där fick barnen åka runt och ha skoj. Samtidigt så har jag försökt att para vovve, närmare bestämt Exit. Exit är en dam med bestämda åsikter och hon tycker att man inte kan bedriva otukt med sin plastbrorsa Ostin. Därmed basta. Ostin har förstås en något lägre moral och kunde visst tänka sig det, men maken till ovillig platsyrra får man leta efter.... Så matte var tvungen att leta efter en annan lämplig kavaljer och så där finns den supertrevliga och snygga NORDJV-07 Kissmeth's Erik Viking. En liten hjälpsam kille som verkligen föll Exit i smaken. Så tycke uppstod från båda håll och vi får väl se om det blir några telningar om en sisådär 9 veckor.

Igår var det utställning, Lilla Stockholm. Det var mördande konkurrens på hanhundssidan så jag är jättenöjd att Ostin fick en fjärde placering i öppen klass hannar med CK. Placeringen var för övrigt direkt efter världsvinnande hunden Super Play´s Ricardo...:0)) Kändes faktiskt helt OK. Ostin blev oplacerad i bästa hanhundsklass.

Även lilla Hekla ställdes ut och fick fin kritik och en slät etta och kom på en fjärde plats i unghundsklassen.

Och nu jäklar snöar det här. Jag är aptrött på snö och att plocka hundbajs i trädgården eftersom all bajs som gömts i snö kommer upp i tö.....:0))

Samtidigt som jag skriver detta så hittar jag årets första fästing. Blää...på halsen på lilla Hexa...

Ikväll ska vi på cirkus med grabbarna och imorgon så är det en vanlig arbetsdag som står på agendan och därmed var det slut på påsken. Adios!

2 april
Grattis ArbaQ´s F-kull på 2-års dagen! Och Grattis också till Frank (Super Play´s High Noon) på 2-års dagen. Hipp Hipp Hurra!!

28 mars
Ha, nu har jag sparat arbete. Genom att aldrig ändra om klockan i bilen när det blev vintertid så slipper jag ändra om idag....smart va...**obs ironisk**:0))

Idag så ska vi på mobiltelefonjakt till mormor, en Doro 410, röd ska det bli.

Sen så måste vi komma ihåg att anmäla till Västerås utställningen. När brevet från Lilla Stockholm damp ned i brevlådan så fick jag en chock, jesus, vad tiden går fort och jag har helt tappat greppet om Ostins päls. Detta framförallt eftersom hundrummet var total ockuperat av riesenvalpar och Thomas är sisådär överförtjust om jag vill stå någon annanstans i huset och håra ned...Tydligen så tycker han inte att jag är tillräckligt duktig att städa efter mig....Men nu är ordningen återställd och jag kommer förhoppningsvis även att få en Friggebod att kunna trimma i. Inte för att trimning är min favoritsysselsättning utan snarare ett tvång. Har man dvärg och riesen så ingår liksom lite pälsvård i kittet.


27 mars
Idag så fyller ArbaQ´s D-kull tre år. Ett stort grattis till alla valparna i kullen! Må ni ha en trevlig födelsedag!

Detta och just att det snart är påsk får mig osökt att påminnas om att påskliljor är giftiga. Lilla söta Drew Barrymore blev så pass illa förgiftad av påskliljor att hon dog. Hon var inte många månader gammal, var det fyra eller så....Så var försiktig ni som har valpar med just påskliljor. Vackra men giftiga för bla små oförståndiga valpar......


22 mars
Jag ber om ursäkt att det varit lite tunnt med uppdateringarna, men det betyder inte att livet varit händelselöst, utan snarare tvärt om.Tiden har inte räckt till för allting.

Alla valpar förutom min egen tös är utflugna. Allt verkar ha gått bra och nu håller jag på som bäst att rensa ut efter valplådan.....

Jag har en del fina bilder som jag ännu inte lagt ut och sen så förstås måste jag fixa en egen sida åt valpkulen....Ge mig lite tid bara så ska det bli fixat. Just nu så påkallar jobbet min uppmärksamhet så att jag sitter och jobbar sent in på kvällarna...

Exit har börjat löpa så förhoppningsvis så kommer jag att kunna återkomma till er med nyheter om att det kanske blir små dvärgbabbisar här framåt sommaren....Förresten så har Exit fyllt två år här den 18 mars och hon stackarn blev aldrig gratulerat på hemsidan. F-låt mig Exit..Nää, nu måste jag åter till jobbet, adios!


11 mars
Herrejisus vad Qwinza hade kul med valparna ute i trädgården. Hon klättrade upp på den sista snöhögen på alten och sen gjorde hon världens race runt hela tomten. Vi skrek lite lätt hysteriskt "Qwinza ta det lugnt, spring inte på några valpar". Qwinza parerade eller snarare flög över valparna och hade totalt riesenfnatt...

Igår så vägde jag valparna, alla vägde runt 5 kg. Imorgon blir det avmaskning och idag så har jag hämtat ut stamttavlorna....

Jag fick några urfina bilder från Peter och Helena som har Disa och Torsten (Riesenspass Absolut). Jag var över runt nyåret och drog av all valppäls på Torsten och sen så har Helena gjort ett jättejobb och nu börjar pälsen arta sig riktigt bra på honom. Bra jobbat Helena!Torsten på brygganTorsten-borsten9 mars
Livet som hunduppfödare....idag så blev jag väckt kl 0.500 av ett gäng vilda valpar som busade och skällde så väggarna bångnade på överväningen....Jag klev upp, plockade bajs och gav valparna mat i hopp om att dom skulle lugna ned sig.....och inte väcka hela övriga familjen...

Tröttheten efter barnkalaset sitter fortfarande i eller om det är en kombination av valpar, jobb och barn som sliter på krafterna.....

Idag så var valparna ute och härjade på altanen. Thomas har skottat undan hur mycket snö som helst från altanen. All snö från taket rasade ned på den öppna altanen....Hela gänget ute på altanenIntressant med snö...Gänget ute på viftBusa är alltid skojBlå pojke i springtagen7 mars, kväll
Snacka om att ett barnkalas kan ta ut en totalt. Idag så var det Vidars 5-års kalas och det samlade ihop 11 barn och 8 vuxna. Jag vill verkligen uttrycka min största beundran för dagispersonal. Mitt huvud, ja hela jag, är helt slut efter ett barnkalas mellan kl 13-15.....

Min bror var här och vi passade på att nå några fler filmer på valparna....Observera att valparna togs fram efter att alla andra barn gått hem, men det kändes fortfarande som ljudnivån var hög och så var det en jäkla speldosa som gick i bakgrunden hela tiden... Tryck här för filmen7 mars
Det blev aldrig någon parning med Filippa K. Cét la vie!! Vi hoppas på större framgång nästa löp. Jag ska ivarjefall para Exit när hon börjar löpa med Ostin....

Idag så blir det barnkalas här i huset. 11 barn och ett antal vuxna....Det är Vidars 5-års kalas det handlar om. Får se om jag lägger ut några bilder senare....

Valparna växer och blir större, äter mer och bajsar mer. Igår så var dom för första gången ute farstukvisten. Här kommer några färska bilder på dom.En sopborste är alltid lite småskojVisst är jag söt?Riva runt bland skor och hundkoppel är skoj!Vi fortsätter på skotetemat. Här har vi tagit Vidars toffla...Lite valpbusBusa med mamma är alltid skoj!Här attackerar vi morsan!Tänk vad Qwinza gillar att busa med sina valparOch så börjar det bli dax att komma ut...tänk att det ska vara så mycket snö....

1 mars
Igår kväll så försökte få till en parning med Filippa K och hennes kavaljer, men var ute i ogjort väder. Filippa tyckte att något sådant ska man väl ändå inte göra på sin första date...så idag så blir det en tripp till Ulltuna för progesteronprov och beroende på vad detta visar så provar vi igen ikväll och har tom förbered lite extra....

På begäran så kommer nu några uppställningsbilder på flickorna......RegnbågeflickaBlå glitterflickaRosa glitterflickaRödflickaOrange flicka

28 februari
Igår kväll så försökte vi för första gången att ta uppställningsbilder av valparna...det gick sisådär...se själva...det är bara grabbarna...som idag är fem veckor och 3 dagar gamla.Rödrandig pojkeLilarandig pojkeGrönrandig pojkeBlåarandig pojke

För övrigt flyter allt på här med valparna, nu har dom kommit in i saboteraråldern. Idag har dom finfördelat en äggkartong och ett wellpapp paket för barnvälling. Bra träning för tänderna som nu är uppe och sylvassa...Jag återkommer senare med lite mer bilder.26 februari
Vilken vecka! Det började med att Vidar hade en lätt febersläng på söndag och sen fortsatte det hela veckan av och till. Han klagade på huvudvärk och var allmänt blek och hängig och ville inte äta mat. Typiskt eftersom jag var upptagen tre hela dagar på konferens. Visserligen bara i Stockholm men det är inte så där jättepoppis att be Thomas att vara hemma hela dagarna….Normalt sett så brukar vi kunna dela upp dagarna med sjuka barn så att man får ihop det hela ganska OK ändå….Vidar hade dessutom 38 grader i ena örat och 37 grader i andra örat. Har aldrig hört talas om något liknande…..men så var det….

Idag så var det en ”vanlig” arbetsdag på jobbet, men då blir det så himla stressigt och man försöker vara supereffektiv eftersom man missat ett antal dagar under veckan. Cést la Vie!....

Imorgon så kommer valpspekulanter på besök och på söndag så ska vi försöka se om vi kan få till en parning mellan Filippa och Zobra Zorro…..

Ska försöka också att skriva lite pek, känner att jag behöver få till ett pek så att jag kan stryka det från listan…

Igår så avmaskades valparna. Nu är det full härjning ute. Ikväll så försökte en valp knapra i sig en kontakt med vidhörande sladd. Jag har fått höja ingången till valplådan lite eftersom dom konstant rymmer ut….Så livet är som vanligt ungefär….fullt kaos…eller vad ska man säga……Ska försöka ta lite nya bilder i helgen.

21 februari
Den här veckan har verkligen bestått av både roliga och mindre roliga saker. Min mamma kom förra söndagen. På måndag for jag och en kollega från mitt jobb till Mittuniversitetet i Sundsvall. Jättetrevlig och intressant. Precis innan jag for så blev lilla Emil magsjuk, och sen så blev vi allihop i rad magsjuka. Jag kräktes på X2000 och trodde först att jag kanske bara var åksjuk, eftersom det har man ju hört talas om att man ska kunna bli...Tågen ska ju gå närmare 200 km/t...men sen när alla andra i familjen också blev dåliga så förstår man ju att man inte kan skylla på det. Det var ivarjefall en magsjuka light....Tack för det....

Åså har Filippa K börjat löpa så om allt går enligt planerna så har vi hittat en söt kavaljer till henne som hon kommer att få träffa lagom till nästa helg....spännande....

Nu i helgen så har det varit trevligavalpspekulantsbesök, barnsimning, hemfärd av mormor, snöskottning, hundpromenader, melodifestival m.m m.m

Innan mormor for hem hann vi ta huvudbilder på alla valpar. Halvsömninga små sötingar...som vi i ett raskt tempo fotograferade....se och njut....Minstingen med några valparRegnbågeflickaBlå glitterflickaRosa glitterflickaRödflickaOrange flickaRödrandig pojkeLilarandig pojkeGrönrandig pojkeBlåarandig pojkeJippi, jag tror att jag lyckats lägga ut videosnutten som min bror tog förra veckan på valparna. Obs valparna är idag en vecjka äldre, men filmen är söt ändå. Se och njut! Tryck här för filmen

14 februari
Söndag igen, veckan går så fort att man knappt hinner med. Nu har jag ivarjefall skaffat jättesöta katthalsband till valparna. Jag har varit lite halv emot att dom ska ha halsband eftersom jag är så rädd att dom ska fastna, å andra sidan så har nästan alla andra det så jag tänkte att jag provar....med katthalsband som det bara är att dra isär ifall dom fastnar....Grabbarna fick randiga halsband i olika färger och flickorna fick glitterhalsband, regnbåghalsband och enfärgat. Dom blev urgulliga....

Idag så var min bror på besök här med sin dotter. Jätteskoj tyckte valparna. Jag passade på att knäppa en del bilder och brorsan tog även en söt videosnutt som jag hoppas jag ska lyckas lägga ut....Lite mingelbilder från vår korridorLitet mellanmål på morsan, synd bara att vi inte når upp riktigt...Mingel igen!Ännu mer mingel...!Åh så har vi mamma Qwinza med förstås...!!Rödrandig hane och regnbågeflicka!Orange och röd flicka!Rosa glitterflicka och grönrandig pojke!Blå glitterflicka!Blårandig pojke!Rödrandig pojke!Lilarandig pojke!Grönrandig pojke!Grönrandig pojke!Jippi, jag tror jag lyckades.....vaddå jo att fatta hur jag ska lägga ut filmen....Nu är den en vecka gammal...men håll tillgodo ändå.....

Tryck här för 1 veckas gammal film!

11 februari
Nu har valparna börjar käka mat så snart börjar väl det stora bajsplocket, men än så länge är Qwinza en duktig mamma och tar hand om det....:0)). Valparna mår bra och tultar nu runt i lådan och börjar till och med försöka leka så smått. Tiden går verkligen fort, fattar ej att det var tre veckor sedan dom anlände till den här världen. Nedan följer några bilder på vapparna...se och njut!!Skönt att ha en apkompis att sova mot!Här käkar vi!Åh en finns lite krubb kvar...Efter maten så busar man liteVisst är jag gullig sa en liten grabb!Pussgurka!9 februari, lunchtid
Fick ett mail från Camilla på kennel Altibo. Luva (ArbaQ´s Adrenalina) hade blivit årets agilityekipage på Sala BK. Ett jättetsort grattis både till Luva och till Camilla. Well Done!!ArbaQ´s Adrenalina

Helgen bara sprang ifrån en i ett rasande tempo. Ikväll så har valparna ätit köttfärs för första gången. Det är så sött när dom får smak på det och blir alldeles tokiga. Efter att ha fått i sig sin "klutt" av köttfärs utbryter ett febrilt användande av nosen när dom försöker hitta lite köttfärsrester i lådan...urgulligt...och efter ett tag så somnar dom mätta och utmattade.....Jisses vad man är söt och trött....Bus i valplådan


Bus i valplådan7 februari, lunchtid
Idag så kissade Emil för första gången på pottan och kissade. Han har ju sprungit av och till på pottan tidigare men aldrig lyckats prestera något...:0)) Förhoppningsvis så kommer han att bli torr nu till sommaren...

Igår så var jag och kikade lite valpar som Ostin är pappa till och som Schnauzi-Heroe´s Optimala Ofelia är mamma till. Galna Yvonne på Elofins kennel åkte en himla lång väg bara för att Maria Landergård (uppfödare av mamman) skulle kunna hjälpa henne att välja "rätt" tik. Det blev tre tikar och idag så är dom 7 veckor gamla. Jag hade med mig kameran och passade på att knäppa några bilder. Alla flickorna såg riktigt fina ut men tik nummer 2 är min favorit....:0)).

Tik 1

Tik 2

Tik 3


Riesenvalparna växer så det knakar och Qwinza äter nu fyra gånger per dag enorma lass mat och hon bajsar ut enorma mängder. Här i veckan kommer valparna att smaka på köttfärs. Det brukar vara kul att se när dom får smak på maten...och bara slukar den....:0)) Senare ikväll så ska jag lägga ut några nya bilder...


5 februari
Idag så fyller ArbaQ´s T-kull 10 år! Ett stort Grattis!!

Nedan följer några nytagna bilder på valparna. Nu är ögonen öppna och dom har till och med börjat små busa lite, allt sker dock i ultra-rapid och är urgulligt....:0))

1 februari
Mina små "sötgrisar", dvs riesenvalparna växer så det knakar och mamma Qwinza är en så duktig mamma. Jag tror nog att ögonen är på väg att öppnas...kika noga på nedanstående bilder så ser ni. Imorgon bitti så är dom nog öppna....Och dom kan ju nästan gå...
30 januari
Utslängd från sovrummet. Ja så går det om man lämnar sin säng hemma hos oss. Jag har sovit på bottenvåningen i gästrummet brevid valprummet där Qwinza med sina valpar håller till. Helt omöjligt att få plats med en säng i hundrummet, men gästrummet ligger vägg i vägg. Perfekt, då har man koll och kan gå upp och göra lite checkar under natten. Idag så hade jag tänkt att flytta tillbaks till min vanliga säga, men då säger två killar (obs de små...:0)) att jag inte får plats och att dom tagit över sängen.....Ja, tydligen så måste man bevaka sina platser...:0))

Jag hoppas att lägga ut nya valpbilder imorgon. Dom är så himla söta valparna och jag inser att det var länge sen jag hade riesenvalpar (våren 2008). Riesenvalpar är så himla mycket rörligare och alertare än dvärgvalpar i samma ålder.....Nu kryper valparna runt i valplådan och kan tom bli lite småupprörda över all trängsel vid tuttarna. Urgulligt! Ger man lite stöd åt huvudet så kan dom gå...! Riktiga små A-barn....:0)) Ha, ha ni hör hur självkritiskt man är...:0/


28 januari
Igår så hade jag tänkt skriva att inte var det något märkvärdigt med den här snöstormen som alla varnade för. Men idag så var det jobbigare...Vi har ju flyttat till ett villaområde som ligger cirka 2 km från Vallentuna vägen. En ganska smal och slingrig väg. Och förstås så kom aldrig någon plogbil och plogade bort alla snön. Alla bilar fick sladda fram och det är helt otroligt att ingen bil hamnade i diket. Och tur att man inte mötte någon bil...då hade man mer eller mindre åkt av vägen....

Idag så fyller valparna 1 vecka. Jessus vad tiden går. Dom är pigga och glada och är ursöta. Nedan följer några bilder på "underverken"


Här har vi några sötingar som idag är precis 1 vecka gamla.


24 januari
Allt är bra med valparna och mamma Qwinza. Dom är välmående och ökar i vikt. Däremot så har jag problem med mina utgående mail. Jag kan ta emot mail, men inte skicka ut mail. Knepigt, men jag hoppas att det ordnar sig imorgon....Prata om att man blivit beroende av sin mail....och sin dator....:0))


23 januari
Så kom dom då, dom efterlängatde Qwinza valparna. Jag hade ju gått och kikat på Qwinza och ju mer jag tittade på henne dessto mindre blev hon. Hon var helt klart dräktig men så många valpar trodde jag inte på, trots att man på ultraljudet sett en normalstor kull.

Natten mellan onsdag och torsdag så började Qwinza valpa. En helt komlikationsfri förlossning där valparna kom i relativ snabb tempo. Först kom en hane och sen fyra tikar. Och sen så tänkte jag att nu är det nog slut. Men icke sa Nicke, ytterligare fem valpar fanns där inne och när morgonen kom så hade Qwinza klämt fram fem flickor och fyra pojkar. Jag måste ju säga att ju äldre man blir dessto mer sliten blir man när man är uppe en hel natt. Tänk när man pluggade och var ute och härjade fram till morgonstund. Det skulle man inte orka med alls nu.....:0)) Och förresten inte ens ha lust att göra det.... Alla mår bra och dom äter och växer. Nedan kommer dom allra första bilderna som jag tog idag. Ser väldigt svart ut, men jag lovar det finns valpar på bilderna....
17 januari
Så är snart helgen slut. Barnen är badade och sover. Eftermiddagen ägnades åt julgransplunding på mitt jobb. Barnen dansade och hoppade, fikade, såg på bio, käkade korv för att slutligen nå själva höjdpunkten; fiskdammen och heliumballongerna....:0)). Thomas fick vara hemma hos vovvarna och efter dryga 2-timmar så åkte vi hem, barnen trötta och nöjda. Skönt! Därefter utfodrades vovvarna och vi tog en halvlång långpromenad. Kan man säga så...? Det ser ut som om Qwinzas valpar sjunkit något, men ännu inga tecken på någon valpning. Och det ska det ju ännu inte vara heller, vi vill åtmindstonde vänta till i mitten av denna vecka.

I torsdags så var jag och snackade med min handledare om mitt senaste pek. Efter samtalet så fick jag lite inspiration att omformulera och stuva om i ett draft. Måste sätta igång med det....Tänkt att allt ska ta så förbannat lång tid....eller är det möjligen så att jag alltid har lite bråttom med allt....:0))

Påminner lite om när jag fick mitt första jobb och personen som anställde mig tvingade mig att karaterisera mig själv som antingen "långsam och rätt" eller "fort och fel". JA, vad tror ni att jag sa? Ja, jag kände att jag inte kunde ljuga om ett sådant uppenbart karaktärsdrag att jag svarade "fort och fel". Samtdigt så tänkte jag att "nu var det adjöss med det jobbet...vem vill ha en slarver till forskare....".Men jag fick jobbet och har förhoppningsvis gjort ett bra jobb samtidigt som jag måste säga att jag har haft det jäkla skoj under alla år...annars så skulle jag inte vara kvar.....


16 januari
Nu är allt förberett. Thomas har byggt en jättefin valplåda som nu är uppsatt. Ikväll så ska jag börja tempa Qwinza. Detta eviga mätande av temperaturen. Jag tycker oftast att det är bra och man får en känsla för när det är dags, men ibland så tycker man inte att det funkar alls....

Qwinza mår bra, hon är inte jättestor men helt klart dräktig (vilket även är konstaterat på ultraljud...:0)). Men ibland så lurar man sig, vissa förstagångsföderskor kan bära sina valpar långt upp och kan även hålla inne dom bra. Man tror då att det är färre valpar än vad det egentligen är och blir jätteförvånad när den ena valpen efter den andra kommer ut... typ 10 valpar eller fler..... Sen andra gången när dom ska valpa så verkar oftast muskulaturen vara mer uttänjd och dom blir snabbare större...Ja, visst känner man igen sig. Första barnet inte så stor i början....andra barnet så säger det bara boom så är man "jättestor och jättefet" på en gång....:0))

Ja, i slutet på denna vecka så kommer vi ivarjefall att få tillökning....spännande...jag ska försöka återkomma och berätta mer om allting....Tjolahopp.....


11 januari
Igår så hade vi besök av lilla Innventia eller rättare sagt Elsa från min senaste dvärgkull. Jag måste då säga att husse Micke har varit otroligt duktig med Elsas pälsvård. Han ringde före jul och undrade om jag kunde tipsa om någon som trimmade och jag svarade då att jag tyckte att han skulle prova på att trimma själv och sen fick han gärna komma till mig så kunde jag fixa till det sista. Och vad är det som kommer? En otroligt prydlig och vältrimmad liten dvärgflicka utan tillstymmelse till en tova. Vilket fantastiskt jobb du lagt ned Micke. Jättebra! Skoj att se att Elsa också håller på att ljusna. Hon var väldigt mörk som valp, men nu håller det gråa på att tränga igen. Efter ytterligare ett par trimningar så kommer hon nog vara fint mörkt peppar och salt pigmenterat. Dessutom så var hon en jätteglad och trevlig tös, svansen viftade hela tiden....

Jag passade också på att knäppa några bilder på damen....som ni ser sä är det här med uppställning på köksbordet inte det enklaste....


Varför skall man stå på alla fyra benen när man kan hoppa...?

Usch, nu verkar hon fått ett riktigt stadigt tag i mig. Vad hände med min handlingsfrihet.....?

Men sitta är OK, men stå fånigt på ett bord känns inte speciellt givande.....9 januari
Så nu har det satt igång igen på jobbet full fart...skoj!

Det känns fortfarande okristligt kallt när man är ute och promenerar med vovvarna. Jag måste säga att jag tycker att dvärgarna tål kylan bra. Lilla Exit är halvnaken men får gå utan täcke och inte verkar hon tycka att det är kallt....Men kryper temperaturen ned ännu mer så får jag nog slänga på henne ett täcke....

Samtidigt så går vi i väntans tider. Qwinza blir allt rundare och rundare om magen. Ska bli riktigt skoj med riesenvalpar igen. Jag hade ju ingen valpkull 2009 och det var väl egentligen en himla tur , jag har svårt för mig att se hur vi skulle kunnat fixa till en visning av huset med massor av små riesenvalpar skuttande och bajsande runt.... det räckte som det var.....

Ikväll så ska jag på bio med några studiekompisar. Ibland så sätts en liv i rätt perspektiv. En gammal studiekamrat ringde upp mig och frågade hur mitt 2009 varit. Jorå, lite halvjobbigt med husflytt och allt svarade jag. Hon sa då att hennes livet också varit tufft, hon fick i november operera bort ena sin lunga eftersom den var full med cancer....Ja, då blev jag tyst...herregud att ha en lunga mindre.....och tydligen så hade hon uppsökt läkare två gånger utan att komma till lungröntgen trots att hon för dryga 10 år sedan opererat bort ett sarkom i armen...Ja, mitt liv är faktiskt väldigt lättsamt i förhållande till det....och jag kände mig plötsligt väldigt tillfreds med mitt liv....

Avslutar med nedanstående bild. Visst är den fin? Det är Vidar på vovven och lillkillen Emil försöker hänga med.....precis som i verkligheten. Lilla Emil är verkligen Dagens EKo...


Visst är det trevligt när man har begåvade kolleger på jobbet (och tillika gudmor till Vidar)6 januari
Helg igen! Idag så var vi hemma i Sala och gratulerade mamma på födelsedagen. Det var svinkallt i Sala, hela minus 28 grader när vi kom....Vi åt god mat och barnen härjade runt och jag och vovvarna passade på att ta en snabblur....Nu är vi hemma igen och imorgon är det dax för dagis....

Jag har redan varit och "tjuvjobbat lite...:0)) Jag är inte van att ha ledigt så länge och gillar mitt jobb....

I övrigt så har julen och nyåret varit lugnt. Vi firade nyårsafton hos ett par gamla studiekamrater i Älvsjö. Vovvarna lämnades hemma med neddragna persienner och radio på för fullt. Inte för att någon bryr sig om skott men hur det är med smällare har jag ingen aning om eftersom jag försöker undvika att dom direktkonfronteras med det......
När vi åkte hem från Putte och Vivvi med två barn som var vakna och hade i stort sett lekt ändå fram till 23.45 så blev Vidar i extas över alla nyårsraketer som smällde över Stockholm och även runt bilen. Roligt att se hans enorma glädje över något som jag som hundägare inte är speciellt förtjust i......

Har även passat på att trimma ned Torsten (Riesenspass Absolut) helt. Det är hög tid att börja arbeta med hans päls....Torsten bor hos Helena och Peter i Åkersberga. Han borde oxså få en egen sida...skäms Bäckström för din lathet....Nedan följer ivarjefall några bilder på nedstrippad Torsten...ska bli spännande att följa hur den här grabben utvecklas. För er ordentliga dvärgschnauzerägare så är jag fullt medveten om att benhår och betydligt mer borde plockas bort, men återigen så är jag lat(och kan även vara slarvig...)....vi börjar med att få stil på kroppen och sen så går vi lös på extremiteterna (heter det så....?)...:0))


En "naken" Torsten (Riesenspass Absolut), 6 månader gammal1 januari
God fortsättning på det nya året!!