ArbaQ´s Kennel
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008

Aktuellt - 2009

30 december
Ja snart så är året slut....I år har det varit ett fullspäckat år där mycket energi lagts ned på vår husflyttning. Gud vad apjobbigt det var att fixa sitt gamla hus så att det uppfyller alla "visningsnormer". Sen så ska man ju flytta, också det jättejobbigt, framförallt om man samlat på sig skräp under 14 år.....Men nu är vi här och kan starta på ny kula och samla på oss prylar.....

Här så har vi varit och shoppat material till Qwinzas valplåda. Ostin har haft dambesök och jag har försökt att börja trimma på mina flickor inför vårens utställningssäsong. Exit är nästan neddragen och nu återstor det evinnerliga underullsskrapande....

Nu ska vi öppna en vinflaska och ta det lugnt framför teven.....

Det blir så tråkigt med all denna text så nu slänger jag bara in en söt valpbild, på Omega eller Kelly som hon kallas till vardags.
Vill samtidigt passa på att önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

28 december
Ja, så är det dax med ytterligare ett födelsedagsfirande, nämligen H-kullen som idag fyller ett år! Kullen består av hela 7 dvärgvalpar och det kändes otroligt att lilla söta Chippi kunde härbärgera så många valpar. Men efter en helt okomplicerad valpning låg där sju valpar. Ett stort grattis till er alla! Hipp Hipp Hurra!

Idag så har vi bland annat varit och handlat på melland-dags rea. På eftermiddagen så drog vi till Stinsen och jag passade på att köpa massor av långärmade tröjor på rean. Vidar växer så det knakar och nu så köper jag tröjor i storlek 122 eller 128 cl. Sen så passade vi på att äta kvällsmat på Stinsen. Gott och bekvämt!

26 december
Idag så fyller vår lilla ungerska levnadsnjutare år, hela fyra år! Ja, det är förstås Amy, eller lilla råttan jag pratar om. Ett stort grattis till dig från oss!!

I övrigt så firade vi julaftonen och juldagen i Sala. Det blev en riktigt vit och fin jul. Tomten kom förstås med julklappar, framförallt till barnen.

24 december
Den bästa julklappen av dom alla....Qwinza är dräktig! Igår så var vi och ultraljudade Qwinza och visst fanns där små valpar i magen. Jätteskoj!

Jag vill samtidigt passa på att önska alla en riktigt God Jul! Tänk att vi fick en vit jul!

20 december
Här har det minnsan SNÖAT!! Jätteskoj med en vit vinter, synd bara att det blir så blött på golven då 20 hundfötter kommer in. Och för att inte tala om alla barnkläder, barnoveraller m.m...

På onsdag så ska vi ultraljuda Qwinza. Spännande ! Hoppas på en lagom stort kull, vill inte ha 14 riesenvalpar....det räcker med 5-7 stycken....

Appropå valpar, så har Ostin idag blivit pappa till tre stycken flickvalpar hos kennel Elofin. Ett stort grattis till Yvonne och till den kära nyblivna mamman Ofelia!

17 december
Julen närmar sig med stormsteg och idag har det snöat av bara sjutton. Rapporter från Hanna tyder på att Qwinza är draktig. Jättespännande! Nu måste jag bara boka til till ultraljud och få det bekräftat. Sen så måste valplåda byggas. Vi slängde den gamla när vi flyttade.

Därutöver så har vi nu en oisolerad friggebod på tomten. Den hann precis bli uppsatt innan värsta snöstormarna. Om allt går enligt planerna så kommer den att bli isolerad efter nyår.

13 december
Nu har vi varit hemma efter vår solsemester nästan en vecka. Min snälla mamma var här och bodde hos oss och tog hand om hundarna medan vi åkte ned till Lanzarote. Förra solsemestern resulterade i att alla våra förkylningar försvann efter en vecka i värmen. Jag hade tänkt mig att samma sak skulle ske nu. Istället så ökade intensitet i min hosta och jag tappade rösten helt i cirka 2 dagar. Inte så lätt att ropa på badande barn att vara försiktiga när man inte ens kan kraxa fram minsta ljud….Stackars Thomas verkade bli smittad av min hosta. Så när vi väl sen var tillbaka i Sverige så utvecklade Thomas raskt en lunginflammation och jag var väl inte mycket bättre. Thomas uppsökte läkare, jag kikade i mina gömmor och hittade samma medicin som Thomas fick…bara lite äldre……

Därefter så fick vi alla mag- och kräksjuka och var verkligen jättedåliga och häromdagen så sa Thomas att han nog hade bihåleinflammation. Så fy lede vilken vecka vi haft….

Igår så ägnades dagen till att trimma hundar inför stora stockholm och idag så har jag varit och visat tre dvärgar. Jag mår fortfarande uruselt och bara längtar efter att ”komma på topp igen”. Det var 50 dvärgar anmälda. Jag ställde ut Hekla för första gången, hon fick ett första pris och kom trea i konkurrensen i juniorklass. Ostin kom trea i öppen klass och fick Ck. Lilla Disa fick en tvåa, men skötte sig betydligt bättre i ringen än tidigare…..Nedan följer två bilder som vi tog på Hekla (ArbaQ´s Hekla on Fire). Jag tycker att hon utvecklar sig riktigt bra.


Passar samtidigt att passa på att slänga in två bilder på barnen från Lanzarote, den ena där dom lekte på stranden och den andra där dom tumlar runt med sina uppblåsbara leksaker Krocki och Ankan i barnpoolen.25 november
Lite skojjiga nyheter....Förra veckan så hade vi besök från Norrköping av Fredrik och Qajsa. Det var dax för omröntgen av Qajsas höftleder och vi ville göra det hos Audell. Av en ren slump så fick Camilla och Kelly (ArbaQ´s Omega) tid för Hd-röntgen samma dag och nästan samma tid. Så vi träffades först hos mig och åkte sen i gemensam trupp till Audell.

Nu har resultaten kommit och Qajsa som röntgades vid 1-års ålder och fick B/C fick nu B (jag antar att det är B/B). Jätteskoj! Då är 7 av 8 valpar röntgade och 5 stycken med A och 2 stycken med B. Känns helt OK.

Kelly fick B på höfterna, återstår att se om det är A/B eller B/B, men som sagt var så är jag glad!

I helgen så var jag dessutom och parade Qwinza med en trevlig pojke. Förhoppningsvis så kommer det att anlända ett gäng svarttroll om en sisådär 9 veckor. "Dumma" Qwinza började löpa på tok för tidigt, hon borde ha löpt i januari i stället, men det där kan man ju inte riktigt styra som uppfödare......:0)) mer info om de planerade valparna kommer inom kort....

9 november
Igår så var den femte vovven ur Q-kullen på mentaltest. Det var Rusa (ArbaQ´S Quiche) och Kent. Rusa skötte sig exemplariskt och jag måste då säga att hon är den behagligaste ur Q-kullen (av dom som jag träffat). Hon har alla fötterna på backen samtidigt under betydligt längre perioder än de övriga....:0)). Korningen gick bra, Rusa blev godkänd och fick 347 poäng. Ett stort grattis till både Rusa och husse. Nedan följer några bilder.

Här har vi lite inledande hantering. Titta hur Rusa lutar sig mot testledaren.

Här kampar testledaren med Rusa. Observera att testledaren har två bitstockar eftersom Rusa inte hade lust att dela med sig av den som hon vann i "ärlig" dragkamp. Varför ska man samarbeta och dela med sig när man väl fått något...:0))?

Full fart efter husse, strunt i någon figurrad!

Socialgubben var väl siså där, inte jätterolig men lite småintressant.

Och inte var dumpen så där jätteläskig och inga problem med några kvarstående grejer...

Kälken var lite småjobbig, hur än Rusa försökte tala om att den skulle sticka så gjorde den inte det. Rusa höll sig hela tiden framför husse....


7 november
Idag så har de tre dvärgmusketörerna flyttat hemifrån. Känns alltid lite halvvemodigt när det är dax för valpar att flytta samtidigt som det känns bra att dom får nya erfarenheter och ny stimulans. Så är liksom livet.....Thomas och barnen åkte till mormor och hälsade på. Imorgon så bär det av för att kika på Rusas korning. Ska bli spännande. Sen så måste Ostin päls fixas lite och Amy behöver totalrenoveras pälsmässigt...:0)). Hon har fått gå som avskräckande exempel på eftersatt pälsvård....:0)). Men jag lovar bot och bättring...

1 november
Halloj! Igår kväll så kom jag och Helena hem från Växjö. Vi var nere en sväng och visade upp Ostin och Disa. Ostin fick en slät etta och Disa-Pisa fick en tvåa, lite väl lång att åka 100 mil för men som sagt var men vet ju aldrig resultatet i förväg. Vi fick också tillfälle att träffa en söt tjej från Ostins första kull med Elli, Åkerblommans Ökenblomma!

Idag så fyller vår ryska grabb 3 år! Ett stort grattis till Mini-Maksi Ostin!

Fick ett trevligt mail från Kerstin och Qvittra där hon berättade att dom tävlat i lägre klass sök på Stenungsunds BK och fått 455,5 poäng och blivit uppflyttade. Ett stort GRATTIS från oss!!!

Nedan följer några nytagna bilder på dvärgvalparna.

Lite småskoj med en barnspade i det halvruskiga novembervädret.

Här kollar vi lite i trädgården.

Det är intressant att vara ute....

Att en torr och tråkig häck kan vara så intressant...

Här kollar vi av lite barnvagnar i carporten....ArbaQ´s Innventia, 7veckor.

ArbaQ´s Iggle Piggle 7 veckor.

ArbaQ´s Indian Spice 7 veckor.

25 oktober
I fredags så fyllde ArbaQ´s U-kull 13,5 år. Alla tre damer lever, men visst börjar dom bli gamla....

I går så åkte jag till Östhammar för att spana in Hanna och Qwinzas korning. Qwinza var sista hund för dagen och det hade redan börjat skymma så jag hoppas att ni ursäktar om bilderna är lite mörka....I början av korningen var Qwinza ofokuserad och kändes splittrad vilket resulterade i dålig lek och kamplust. Allt efter som korning avlöpte så blev Qwinza bättre och bättre. Hon var super vid socialtanten, både svarade och uppmande till lek. Dumpen inget som helst problem, på släden blev hon riktigt förbannad...inga kvarstående minnesbilder. Qwinza blev godkänd på korningens mentaldel med 353 poäng och kan nu titulera sig korad. Nedan följer några bilder från korningen.


Uhh, vad är det här? Först försökte Qwinza skrämma bort figuren, när inte det funkade så gick hon runt....

Här kommer trumgubben, Qwinza var observant och koncentrerad hela tiden och samspelade med figuranten.

Här bjuder hon in figgen till lek...

Här dyker trumgubben upp, Qwinza hukar sig och tar hand om situationen....

....alldeles själv....

Släden blev qwinza förbannad på men tyckte samtidigt förstås att den var lite läskig......

Här kampar Qwinza med Hanna under skotten. Inget problem.


18 oktober
Vilken helg, ingen vila här heller...Det är bäst att jag börjar med att lägga ut några nytagna valpbilder.....


En liten leksaksbil kan vara rolig att busa med.

Man kan kanske tugga på den?

Här har vi mamma Amy, alla valpar och Vidar på köksgolvet


Idag så var det dax för Q-Bus och Zorro att genomgå mentaltest. Detta skedde på Bro-Håbo och jag lyckade tom att "lura" med mig Thomas en stund. Men prata om vilken tidsfördörjning. Zorro gick ut som hund nummer fem och då var klockan redan 14.45... Först ut var Q-BUs i sedvanligt högt tempo, positiv och glad men med ett stort mått av habegär på kampstocken. Q-Bus blev godkänd med 404 poäng och kan nu titulera sig Korad. Grattis! Nedan följer lite bilder på Sara och Q-Bus.Här har vi första kontakten, utmynnar till intensivt hälsande förstås i vanlig Q-anda.

Här kampar testledaren med Q-bus. Bra bett, men sen börjar tugget eftersom det är svårt att hålla fast bitstocken och samtidigt skälla...:0))

Här kampar testledaren med Q-Bus. Sara var lite oroliga att Q-Bus skulle intressera sig för hästarna i hagen alldeles i närheten eftersom den lille gossen har "lite" jaktlust....

Figurraden var lite halvläskig, men visst kom han förbi grabben...

Helt OK gensvar på trumgubben och tom lite lekinviter.


Sen var det Zorro (ArbaQ´s Quatro) och Peter som stod på tur. Denna gång var det om möjligt ett ännu mer intensivt hälsande, kamplekarna var inte lika intensiva (tack och lov) däremot så hade Zorro ett större intresse för trasan i röret och möjligen lite bättre koncentrationsförmåga än sin bror. Zorro blev godkänd med 345 poäng. Ett stort Grattis till er båda. Nedan följer lite bilder på Zorro och Peter,


Hej på dej du säger Peter lugnt till testledaren. Och vad gör Zorro, ja, inte säger han hej på dig du på ett lugn sätt utan hälsningen blir intensiv...

Här leker testledaren och Zorro.

Fint intresse för trasan i röret, bäst att försöka gräva ut den helt enkelt....tyckte Zorro.

En liten undamanöver och sen fram till dumpen utan hjälp. Jättefint att se och skoj oxå att det inte finns några kvarstående reaktioner....

Här har vi Zorro och kälken. Den var lite halvläskig, tyckte han. Att kälken inte fattade att passa sig när jag mullrade utan bara obönhörligt närmade sig, ja det hade Zorro lite svårt att förstå....dock inget kvarstående.....när man väl kollat vad det är......Helt OK gensvar på trumgubben och tom lite lekinviter.


Sen bar det iväg hemåt i ett raskt tempo och där väntade redan Ostins date...

17 oktober
Så har ännu en vecka förflutit i rasande tempo, jobb, hundar, barn..... Lilla Ostin fick träffa en dam här i veckan oxå...:0)). Valparna växer och frodas och jag tror mig ha hittat bra hem till alla valpisarna. Jag ska försöka ta några nya bilder på dom här i helgen....Min dator (den nya) har inte kännts bra utan det varit en hel del småstrul, men tids nog så hoppas jag att vi blir kompisar.

Idag så MH-beskrevs Kelly (ArbaQ´s Omega) på Märsta- Sigtuna Bk. Kelly är tredje vovven ut i O-kullen som MH-beskrivs. Det gick bra, Kelly är en pigg, social dam som gillar att kampa och har ett bra gripande. Ett stort grattis till Camilla som gör ett bra jobb med Kelly. Nedan följer några bilder från MH:t.


Här kampar testledaren med Kelly. Kelly har bra tillkämpande.

Avståndsleken gick kanon för Kelly, ett riktigt sökhundsämne som sin mamma sin pappa.....

Spöken var inte heller något problem. Här håller vi koll på dom........visserligen i liggande position, men dock inte pga att hon tyckte det var jobbigt..utan bara för att hon kände för det.....

På väg fram till andra figuranten, alldeles själv, matte Camilla han liksom inte med....:0))

Å så här glad blir man när man ser att det är en människa.

Lite avslutande kamplek på skotten. Både Camilla och Kelly gör ett bra jobb.

Lite mer kamperi kampera. Absolut inga problem med skotten.....


11 oktober
Jag har varit borta ett tag från min hemsida. Min hårddisk kraschade med allt vad det medför. Tack och lov så har jag nu en ny dator och hoppas kunna vara aktivare med uppdateringar, framförallt då med valpbilder. Helene och hennes två döttrar var här och hälsade på i lördags och Helene var så snäll att hon mailade över några söta valpbilder till mig. Det tackar jag för!


Nu har vi börja busa, en pojke har brottat ned tjejen...!


Gud vad jag är trött....


En fundersam valp...som kollar in morsan lite...


Här är grabbarna grus...

29 september
Jag var för trött för att ladda ned och lägga ut valpbilderna igår kväll, men här kommer dom.....


hane, kolla in attityden!


Ytterligare en grabb!


Och här har vi flickan.

Förutom det så är jag hemma idag, ena barnet förstoppning andra över 39 grader i feber. Visst är livet skoj.....:0)) Förhoppningsvis är förstoppning avhjälpt varjefall....

26 september
Idag så bar det iväg till Nynäshamn och utställning. "Lille Orkan" skulle ställas ut för första gången i officiell klass. Det gick bra, även om stackars domaren hade problem med att se rörelserna eftersom han studsade så hemst...:0)). Men söt är han och trevlig är han. Han fick ett första pris och kom etta i konkurensen. Tack för en trevlig dag, med trevligt sällskap. Förresten så köpte jag en sån här keramiktröja som ska vara bra för onda leder..Back on track heter den tror jag...till mig själv, eftersom jag lyckats att få ont i min högra arm/axel och det sitter envist kvar månad ut och månad in....borde ta tag i det ordentlig...men, men...

Nedan här vi matte AK och lill-söt pojken Orkan. Orkan kunde nästan vara med när vi fikade utan att trampa i fikakorgen och välta ut allt kaffe....positiva hundar.....


Matte och ArbaQ´s Orkan

Helena och hennes dotter Felicia och Disa (ArbaQ´s Ginger Bread) följde med på utställningen. Så jag passade på att trimma Disa lite och sen tog vi några kort utanför vårt hus. Hon är lite tufsig på låret och Helena hade verkligen ett järngrepp om svansen....men jag tycker att hon artar sig bra....


Disa (ArbaQ´s Ginger Bread)


23 september
Imorse när jag klev upp så hade ögonen på valparna öppnats! Jösses vad tiden går fort. Snart är dom väl uppe och hoppar och springer.

22 september
Idag så fyller ArbaQ´s A-kull fem år! Ett stort grattis till er alla! Min första dvärgkull blev något att bita i, sex töser och en grabb som kom till världen under lite halvdramatiska omständigheter. Än en gång GRATTIS!!

21 september
Så här kommer de första bilderna på dvärgvalparna. Söta knubbiga och välmående.

Här har vi Amy med sina valpar

Söta valpar

söta valpar...


18 september
Ett stort grattis till Camilla och Luva (ArbaQ´s Adrenalina) som förra helgen tog sin första pinne i agilityklass 2. Kanonbra jobbat av er! Här kommer en "gammal" bild på Luva....från en tidgare kanonhelg

Luva


Pratade även med Kent som berättade att Rusa (ArbaQ`s Quiche) fått tillbringa natten på Bagarmossens djursjukhus efter att ha blivit ormbiten. Stackars Rusa, men om jag fattade det hela rätt så kom hon ovanligt lindrigt undan (om det inte tillstöter några komplikationer..

Så har veckan gått, förra helgen så kom tre nya Amy-valpar till världen, två pojkar och en flicka. Och Amy var så duktig och kämpade på och den här gången slapp vi åka till Ulltuna för att få hjälp. Skönt! Men snacka om att man känner sig mosig efter att ha varit uppe en hel natt. Först så satt jag och skrev pek medans Thomas var på bröllopskalas (som jag då förstås missade....pga eventuell valpning...:0((.Sen lagom när jag nästan var "klar" så var det dax att ta hand om Amy.

11 september
Igår så fyllde Ixis första valpkull 7 år (ArbaQ´s S-kull)! Ett jättestort grattis till er och också en ursäkt till att jag är en dag försenad. Men vi skulle köra ett pilotmalningsförsök i går och det mesta som kunde strula strulade. Så vi höll på till långt in på kvällen så när jag kom hem så var det inte tal om att starta någon dator..

9 september
Tack bredbandsbolaget, igår kväll så blev vi uppkopplade! Det tog "ju bara" en månad....det är tamefan skamligt att det ska ta så lång tid....Dessutom har dom också skickat en faktura på agusti månad, vi blev urkopplade den 10 augusti.....vilket bra företag..(obs ironi...)

Om vi nu ska bli lite vänliga igen så kan jag berätta att Amys mage växer och växer. Det ska bli spännande att se hur många valpar det blir. Känns som om det kan bli många samtidigt som jag på en hemsida såg en bild på en jättestor tik som "bara" fick tre valpar...så vi får väl se....Jag har börjat tempa henne, men som det ser ut nu så tror jag inte på några valpar förrän till helgen. Men vi får väl se...Det viktigaste är att allt går bra.

6 september
Idag så fyller Tomal-lopa år! Ett stort grattis till Thomas och till ArbaQ´s R-kull som fyllde fem år den 4 september. Jag ber om ursäkt att gratulationerna är två dagar försenade....Och vi har hitintills ännu inte fått något bredband utan kör med mobil långsam uppkoppling...:0(( Fy Bredbandsbolaget, det är ingen bra reklam...:0(( Funderar skarpt på att tvinga Thomas till att byta till Telia, då går väl uppkopplingen snabbare får man hoppas, dom bör väl ändå har tillgång till nätet s.a.s.

Idag så var vi iväg till Botkyrka BK och exteriörbeskrev Qwinza, Tjock-Sara var också där och exteriörbeskrev Q-Bus. Hon var oändligt graciös när hon sprang med honom...f-låt Sara, jag erbjöd mig....så ta det på rätt sätt...:0)). Thomas, Emil, Vidar och Exit var med. Lilla Exit tog Linnea hand om med stor hundvana...själv så blev jag titt som tätt helt omfamnad och neddränkt av pussar från Qwinza...

Orkan ställdes ut på den inofficiella utställningen som också skedde där och det gick bra. Han fick fin kritik och placerade sig 3 i konkurrensen.

På vägen hem så upptäckte jag att mitt telefonskrälle måste ha legat i fickan och jag på något sätt fått in flertalet felaktiga PIN-koder...Tur att man är en hamster för när vi väl kom hem så hittade jag min PUK-kod och kunde öppna telefonskrället igen. Vä hemma upptäckte jag att Tuva varit på kökssoffan där min datorsladd varit med tillhörande dator och lyckats dra ned den på golvet. Vår fina mobiluppkoppling (som ett USB-minne) var nästan avbruten och till råga på allt så trodde jag att jag körde punktering när jag åkte tillbaks med Qwinza. Kom åt en kant vid Fresta kyrka och med min tur så borde det ju blivit en totalpunka, men jag tror att jag klarade mig. Ska ut och kika på framdäcket senare i kväll. Adios amigos!!31 augusti
Halloj! Nu håller jag på att landa…..fy, vad det har varit jobbigt att flytta, kombinerat med semster, barn, utställningar, dräktiga icke-ätande vovvar…

Det är visserligen skoj att åka på hundutställningar men det tär ganska hårt på samvetet att lämna Thomas ensam med allt i kombination med alla flyttbestyr…

Hur som haver så nu är det slut på utställningsperioden. Nu i helgen så var jag i Frövi på trimkurs hos Ewa-Marie på kennel Falkendal. En givande och trevlig dag. Ewa-Marie gör så fina fronter på sina dvärgar och det var jätteintressant att få se och höra hur hon utställningsputsade till sina dvärgar.

Amy blir allt rundar och rundare. Tidpunkten för hennes nedkomst kommer allt närmre. Som vanligt så skulle jag önska lite bättre aptit på den dräktiga damen i fråga, men så länge godsaker (pannkakor, potatis, korv) glider när lätt så får jag väl nöja mig. Undrar just hur många små-amisar det finns i hennes mage. Kommer inte riktigt ihåg hur stor hon var förra gången och då blev det tre valpar

Här kommer de bilder som vi tog på Exit helgen innan. Lilla Exit har blivit en riktigt söt dam, jätterivig och tuff och hon påminner väldigt mycket om sin mor Stina....både på gott och ont...:0))


Exit-Pexit i vår trädgård


25 augusti
När Helena följde med mig hem efter utställningen så passade vi på att ta bilder på Frallan och Exit (eftersom jag glömde att ta med mig kameran..). Nedan här ni bilder på frallan (Super Play´s High Noon)


Frank-frallan 1 år gammal


23 augusti
Man känner sig rätt mör efter en helg med utställning båda dagarna. Speciellt om utställningen är nära får du hinner man ju fixa lite saker hemmavid också när man kommer hem.

Igår så var jag på Lida och ställde ut Ostin, han fick ett första pris och placerade sig fyra i konkurrensen. Fick även en chans att träffa Inger och Hekla. Jätteskoj!

Idag så var det utställning i Vallentuna och Frank-alias Frallan (Super Play´s High Noon) ställdes ut i unghundsklassen och fick ett första pris. Frallan var inte helt optimal i pälsen och det fåninga var att efter utställningen så skulle jag dra av honom lite mer och plötsligt så blev han mycket bättre…ja..ja man lär sig……

Ostin ställdes i öppen klass och fick ett första pris och placerade sig trea i konkurrensen. Lilla ArbaQ´s Exit ställdes ut och fick ett första pris och blev reserv i konkurrensen.

Därutöver så har ArbaQ´s Orkan och Opus genomfört MH i dag på Botkyrka BK och båda fick godkänt på skotten och skötte sig bra! Grattis till er alla!!

Peter och Hanna vet jag var och kikade på korning på Värmdö BK. Och förhoppningsvis så ska väl Q-vovvarna ut på korning här inom sinom tid…..

b 21 augusti
Jag är som vanligt lite förvirrad och nu känns det som mer än vanligt. Flytta från ett hus där man bott i 14 år och sen flytta in i ett annat hus med lite sämre förvaringsutrymme är inte det lättaste. Jag har verkligen lyckats samla på mig "nödvändiga saker". Jag vet inte hur många spår pinnar, kampleksaker, föremål som är bra för uppletande som har kommit fram. Jag äger också ett enormt förråd av allsköns fleecetröjor och har nu gett mig själv förbud att köpa några nya...åtminstonde på ett tag....

Jag glömde att berätta att ArbaQ´s Qvittra blev godkänd på korningen i helgen. Ett stort grattis till Kerstin och Qvittra som nu kan titulera sig Korad! Ja, hunden alltså...:0)) Take care alla vänner. Imorgon är det utställning på Lida och jag har inte ens hunnit kika på Ostin. Får väl upp i morgonbitti och "fila" lite på honom. Ciao!

19 augusti
Nu var det länge sedan jag haft tid att gå ut på nätet och att uppdatera sin hemsida har det inte bara varit tal om. Nu sover vi i nya huset och det gamla huset är i stort sett utrensat och trädgårdsarbete pågår som bäst där. Gräset växer som bara den när det regnar och solen skiner om vartannat. Gräsklipparen gick sönder så nu ar vi köpt en ny….

Förutom det så har vi varit på flera utställningar med varierat resultat. I helgen så var vi på lördagen i Norrköping på utställning. Där fick Ostin sitt första cert. Det kändes jätteskoj. Han vann öppenklassen och placerade sig som två i bästa hanhundsklassen efter ursnygga Motown´s Keep on Running. Ostin fick certet och R-CACIB, men kommer nog även att få CACIB eftersom Motown´s Keep On Running redan är Internationell champion. Även ArbaQ´s Qajsa Q ställdes ut, men tyvärr så fick hon bara ett andra pris….men lilla Qajsa är bra söt ändå……

På söndagen i Nyköping så gick det inte alls speciellt bra. Domaren dömde med raketfart och jag höll på att missa allting genom att komma lite sent…eller jag var inte alls sen men dömer domaren 39 hundar på 40 min så fungerar inte den vanliga regeln om 20-25 hundar i timmen…..Ostin fick en slät etta och kom på fjärd plats i konkurrensen. Lilla Exit gjorde också debut i utställningsringen och fick ett andra pris….

Här hemma växer magen på Amy. Jag skulle ha ultraljudat henne i fredags men har inte hunnit boka tid…men som sagt var nu ser man helt klart att det finns små valpar i magen. Hon är lite kinkig med maten och hennes tuttar är förstorade….Får se om jag ultraljudare henne eller kanske röntgar henne för att få ett hum om hur många bäbbisar det kan finnas i magen.

6 augusti
Igår kväll så hade jag besök av Jenny, Anders och Ronja (ArbaQ´s Pine). Ronja har vuxit upp till en rejäl tik, men bra front och framförallt en otroligt bra päls med bra svärta. Den är verkligen supersträv men hon har inte jättegott om benhår....Sen att Jenny är så duktig att trimma henne helt är förstås jättebra för pälsen. Den "fina" virveln på nosen sitter där den har suttit hela tiden...:0)). Vi passade förstås på att ta några bilder på henne. Tack Anders, du var en kanonfotograf och en kanon barnvakt när Jenny och jag var och "filade" lite på henne i hundhuset...:0)).


Ronja (ArbaQ´s Pinje) 2 år gammal


Hoppas att G-valparna hade en trevlig födelsedag. Hittade en bild på min dator på Disa (ArbaQ´s Ginger Bread) som togs när hon ställdes i Avesta (bilden togs dock i vår sommarstuga...). Ja, inte en superbra bild, men håll tillgodo. Jag fattar inte varför, men Thomas och jag blir alltid osams när vi ska ta hundbilder....:0))


Lilla Disa på golvet...


5 augusti
Grattis ArbaQ´s G-kull på 1-års dagen! Mammay Amy hälsar så gott och önskar de sina små en riktig trevlig födelsedag!

Vi är nu inne på vår tredje semesterdag. Igår handlade vi en ny soffa till vardagsrummet. Idag har vi inhandlat nät för att inhägna tomten. Samtidigt så åker vi skytteltrafik med flyttkartonger. Ikväll så kommer min bror och ska hjälpa till med att flytta en soffa som vi fått av Kerstin och som mellanhärbergerats på Shurgaard. Den ska upp på andra våningen....På måndag går det riktiga flyttlasset när Råsunda flytt kommer hit och bär alla våra stora möbler.....Vilken semester man har va...?

2 augusti
Idag så bar det iväg till Södertälje, jag, Hanna, Vidar och Johanna och så Qwinza förstås. Vädret var kanon och vi satt i solen och väntade. Då dyker A-K och Ing-Marie upp. Jätteskoj! Jag fick en chans att träffa Orkan och Opus från O-kullen. Grabbarna har utvecklats bra och dom skötte sig exemplariskt på utställning. Jätteroligt att se dom och jätteskoj att se det fina samarbetet mellan hund och förare!

Kanon tänkte jag, nu har jag en chans att ta lite kort på dom...men Hanna upptäcker att Intelligent-Bäckström glömt att stoppa tillbaka minneskortet i kameran. Så där stod vi med en bra kamera utan någon nytta...:0(( Tack och lov så hade A-K med sig sin kamera och vi fick en chans att ta några kort på "Grabbarna-Grus". Ing-Marie, du var en kanonfotograf och tog jättefina bilder på Orkan, tyvärr så blev bilderna inte lika fina (läs dom blev jättefula) på Opus.....men det beror nog på fotografen (Bäckström igen förstås...). Vi får prova att ta nya bilder på Opus sen igen....

På utställningen gick det jättebra. Qwinza fick en kanonkritik och fick Ck och blev BIR. Tyvärr så blev inga kort tagna....men så är livet....ni får hålla tillgodo på bilderna på Orkan istället....skuggorna stör lite...men fatusan....


Orkan 1 år som blivit en riktig snygging!


Tack alla för en trevlig dag och ett extra stort tack till Johanna som var så duktig att hjälpa mig med Vidar!!

1 augusti
Ja, igår så blev vi då äntligen riktiga ägare till ett hus till....Nu är alla papper skrivna, pengar betalda och vi har nycklarna till vårt nya hus. Känns bra! Trädgården är jättefin, de tidigare ägarna var trädgårdsfreak, undrar just hur länge trädgården håller sig fin, för vi är inte alls lika noggrana....:0)) Just nu pågår förhandlingar hemma om var mitt hundrum ska vara, ska jag få det lilla rummet på bottenvåningen eller det stora? Om Thomas fick bestämma skulle det nog inte bli något...:0))

Vi har varit och kikat på en ny soffa till vardagsrummet, för det behövs....Thomas vill oxå köpa en ny TV, men det behövs inte (tycker jag...)

Imorgon så drar vi till Södertälje på utställning, Qwinza ska ställas. Det ska bli skoj, det var superlänge sen jag var på en SBK-utställning...

19 juli
Herrejisus, Tänk vad dessa ”aktiva” weekender är tröttsamma. Det började med att vi tog semester från jobben i fredags och tog barnen till Kvarnsjön och badade. Vidar kom på då att han saknade sin jättestora uppblåsbara Krokodil Pontus. Där badade vi och höll på ett par timmar. Sen var det dags att hämta upp Filippa för fix inför lördagens utställning. Ostin behövde också fixas. Sen var det bara upp på lördag morgon och bada och föna till benhår och sen sätta sig i bilen och dra till Köping. Thomas passade på att åka till mormor i sommarstugan och där badade och grävde barnen och hade det mysigt tillsammans med alla myggor. Lördagens utställning gick väl OK, första pris för Ostin och fjärde plats i konkurrensen. Filippa fick första pris och kom på fjärde plats med hederspris. Vill samtidgt passa på att tacka Caroline Brodd för dom jättefina kort som hon tog av Filippa idag och de fina kort hon tog på Ostin i Alfta.


ArbaQ´s Filippa K


Sen så idag så har vi varit på Gröna Lund. Jag känner mig helt spyfärdig efter att endast ha åkt dom lätta barnkarusellerna. Fy bubblan, men vad gör man inte för barnens skull. Däremot så gillade inte barnen lustiga huset eller kärlekstunneln. Dom aktiviteterna som var dom stillsammaste, undrar just om inte Vidar fick en lätt släng av klaustrofobi.

Nu är vi i alla fall hemma och ska bjuda Jessie och Maria på jordgubbstårta. Båda fyller år i dag! Och Kerstin, tack för att du lärde mig göra tårtan. Lagom nivå för en som mig i köket….

14 juli
I söndags gjorde vi en tripp till Blidö, hämtade hem en soffa och träffade Kerstin, Anders, Boss, Hugo och Troja. Amy och Hugo fick en date. Vilket då bekräftar att Amy är lite lösaktig. Jag tog ett nytt progesteronprov på Amy i igår och det visade på 17,2. I torsdag så hade hon 6,3. Ja, imorgon bär det iväg till Blidö igen.....

11 juli
Man kommer långt när man starta kl 05.00 på morgonen. Idag så bar det iväg till Alfta så bilen, Ostin och jag har sammanlagt kör 55 mil. Vi var tillbaks hemma i Upplands Väsby strax efter kl 13. Utställningen gick ju inte strålande, Ostin fick en slät etta och kom trea i konkurensen. Bättre gick det däremot för Carro B med sina två trevliga dvärgkillar; en pojke från Vidablicks kennel efter Tarras och en kille från Forsis kennel (Forsis Salte Ordet Fritt) efter Greve. Carros vovvar placerade sig som första och andra bästa hanne, och Vidalick Time for Some Trouble tog certet och blev BIR. Ett stort grattis från oss och hoppas att det gick bra i finalen! Carro passade också på att ta några bilder på Ostin. Ett stort tack!


BIR (Vidablicks Time for Some Trouble)och BIM (Virgin´s Needles And Pins) Alfta SKKOch så en bild på Ostin förstås, tagen av Carro


Efter denna mediokra insats av oss så inköptes en muta till Thomas i form av en softshell tröja och sen brände jag hemåt i full fart.

Förresten så fick jag en radda jätttesöta bilder på Kelly från Camilla! Tack Camilla, jag lägger ut några av dom snart.

Nu pågår sommarkrysset, vi har grillat och jag druckit två glas vin och båda barnen är uppe fortfarande. Undrar om jag inte ska ut och kissa vovvarna och sen gå och lägga mig med barnen. Då lägger dom sig garanterat…..:0)). Imorgpn så bär det av det Kerstin, Boss och Hugo på Blidö.

10 juli
Lösaktiga vovvar har jag gott om…:0)) Här hemma pågår porraktiviteter eller snarare mjukporr….Tuva är i slutet av sitt löp och använder Amy som sexleksak. Hon slickar henne blöt överallt. Amy är som en blöt tuss, Tuva är på intet sätt dom utan bara extremt vårdande på ett litet konstigt sätt och sen så småningom så försöker hon rida lite i luften. Amy tycker att alla dessa aktiviter är helt OK. Dessutom så söker hon upp Ostin och försöker förföra honom. Stackars Ostin börjar bli alldeles kollrig uppe i bollen efter alla löpflickor. Han är nu separerad från flickorna och går kopplad på promenaderna allt för att undvika olyckor.

Känslan är dock att Amy verkligen är på väg in i höglöpet så sagt och gjort, dags för progesteronprov. Iväg for vi till Ulltuna och förstås så var halterna jättelåga och det var inte alls dags för parning, hennes beteende till trots…..

Ja,ja, vi kanske tar en sväng till Blidö i varje fall och hälsar på Hugo och ser om det blir något på söndag. Nytt progesteronprov tas på måndag.

4 juli
Idag så var Sara och Q-Bus och tävlade BSP1 på OGet i Enköping. Dom fick ihop 80 poäng och blev godkända. Ett stort grattis till er! Ni är så duktiga! .2 juli
Herregud, jag lider fortfarande av sviterna efter magsjukan som jag fick av våra kära små barn. En konstig magsjuka, en kräk och sen har man ont i hela kroppen och har feber. Nu så börjar jag så sakteliga komma ut ur min koma. Jag blev förstås sjuk i Söndags på väg till Furuviksparken...jätteskoj....

Därutöver så har precis Amy börjat löpa och jag hade tänkt att para henne med Hugo.....och så löper Tuva förstås, och Qwinza, och Filippa, och Hekla....

24 juni
Har fått några söta bilder på Orkan, han liknar sin mor så mycket, kolla in nedan.....Igår kväll så var Kerstin här och vi passade på att grovtrimma Hugo och Frank. Frank har vuxit på sig, han har en kanonpäls, bra färg, vackert huvud men jag skulle önska mig lite mer kropp. Men jag antar att det kommer, lilla grabben är ju bara ett år!


Lilla Frankie boy


Och så passade vi på att ta några kort på Hugo oxå.....


Hugo

23 juni
Och så var midsommaren slut. Vädret var blandat, men övervägande regn. I lördags så blev Vidar magsjuk, han satt i bilen och sa att han mådde dåligt och sen kom det en stor fontän ut...trevligt och vi som inte ens hade något papper i bilen....Senare på kvällen så var det Emils tur att simulera Niagara-fallet på mig i soffan. Hela jag blev dyblöt och var tvungen att duscha, fräscht va....? Soffan klarade sig bra eftersom jag tog upp i stort sett allt....

Några roliga nyheter, Kerstin och ArbaQ´s Qvittra har varit och tävlat i lägre sök och fått 9,25 på söket, jätteskoj och grattis! Tyvärr så räckte inte lydnaden till för uppflyttning...men väl till godkänt. Fredrik och ArbaQ´s Qajsa Q har varit och tävlat appellsök, men Qajsa prioriterade spåret (läs inte markerat apporterna...). Men som sagt var, går det inte första gången så får man pröva igen.

Sen så har Camilla och Agility-Luva (ArbaQ´s Adrenalina) visat framfötterna igen och tävlat i helgen och tagit sin första pinne i hoppklass 2 och fick en andra placering. Jätteskoj Camilla, ett stort grattis från oss!


9 juni
I söndagskväll var Thomas och golfade och jag kom osökt att tänka på en bild som jag fått på Freja (ArbaQ´s Honolulo By Night). Lilla Freja är en riktig golfvovve, får följa med husse Lasse på golfrundorna. Visst är det sött? Tror ni att man skulle få Tompa att ta med sig någon vovve på golfrundan tro?


7 juni
Mental stress....ja, det är nog så att jag har haft det den senaste tiden. När man säljer hus nuförttiden i Stockholm så blir det vanligare och vanligare med en öppen klausul vilket innebär att säljaren kan kliva av utan någon anledning 14 dagare efter det att man skrivit köpeavtalet. Under den tiden ska teknisk besiktning bla utföras. I fredags när kl gick över tolvslaget till lördagen så var försäjningen 100%.
Kanonskönt, det skulle vara så jobbigt att behöva fixa till en visning till......dom som har sålt hus i Stockholm, vet hur eländigt läget är. Huset ska i stort sett strippas på saker. Vi har ju bla fått hjälp av en designer som kom hit och talat om vilka saker som ska bort och hur möblernas ska placeras om...:0)). .

Igår morse klev jag upp jättetidigt och åkte ned till Norrköping och rastade Ostin...:0)). Det var alltså utställning, Ostin fick fin kritik ett första pris, kom på tredje plats i öppen klass. Jag var åter hemma i Upplands Väsbly kl 12 och vi hann luncha på Mac Donalds, tvätta och vaxa bilarna. Nåja, nu ska jag vara helt ärlig, så var det Thomas som tvättade båda bilarna och sen vaxade min bil. Sin egen bil hann han aldrig vaxa innan det började regna. Grabbarna grus tvättade Emils stora traktor och lyckades blöta ned sig totalt.


30 maj
Idag så har vi varit hos mormor och firat Emils två-årsdag i sommarstugan. Det är inte ofta vi tar och luftar vår hundkärra, men ibland händer det....... Skönt att ha den när man ibland ska stuva in mycket saker. Gamla lillan gillar inte alls att åka i den så hon får åka bak i bilen medan vi lastar in saker i en hundbox. Denna gång blev det tex en plasttraktor, lite väskor mm.

Har förresten glömt att berätta att Hugo (ArbaQ´s Dolph Lundgren) blvit pappa till en kull på fem valpar på Gotland hos Irene. Jätteskoj!!

Nu kommer bilden som jag lovade att sätta ut på Disa.


Disa (ArbaQ´s Ginger Bread) på vår altan.
När man tar kort på vovvar så ser man vad som behöver fixas till....:0))
Alltså efter sen kortet är taget och bilden är nedladdad....28 maj
Ja, så gick det lite för fort igen. Det var så att Luva och Camilla tävlat båda dagarna och att det även på lördagen hade gått bra. Tänk vad fantastiskt det är när man har superflyt. Jag måste säga att jag tycker det är jätteskoj att Camilla och Luva är så aktiva på tävlingssidan.

Igår var Fisa-Disa (ArbaQ´s Ginger Bread) här och blev lite tillfixad. Tänkte ställa henne i Avesta. Hon är verkligen en blandning av Ostin och Amy. Har mammas huvud och sätt men har pappas färg och struktur på pälsen.....Jag tog några halvdåliga bilder på henne som jag bara ska ladda ned från kameran....

Idag så fyller vår tvåbenta minsta guldklimp två år. Tiden bara springer iväg. Nu pratar han för fullt - även om man inte begriper allt han säger....0))

24 maj
Hej Alla! Nu var det länge sedan det blev något skrivet.....Vi har inte försvunnit från jordens yta utan bara haft häcken full....med husförsäljningar....datorhaverier.....jobbgrejer.....doktorera grejer...trimma hundgrejer...and you name it....Om allt går vägen så är vårt hus nu sålt. Vi skrev på kontrakt idag, men teknisk besiktning ska ju oxå genomföras innan allt är i hamn. Fast jag tror inte att det blir några problem.

Förra helgen när vi var i sommarstugan hos min mor så fick vi superskoj nyheter från Camilla och Luva (ArbaQ´s Adrenalina). Camilla och Luva sopade rent på agility-tävlingen på Bro-Håbo.
Ekipaget fick tre pinnar och två uppflyttningar enligt nedan!
Hoppklass 1a 0 fel placering 1 av 22 och pinne!
Hoppklass 1b 0 fel, placering 1 av 20, pinne och uppflyttning!!
Agilityklass 1 0 fel, placering 1 av 20, pinne och uppflyttning!!
Så nu är Luva en klass 2-hund!
GRATTIS GRATTIS!!

Luva med alla sina priser och rosetter


Igår så fick jag min mords-dags present i förskott. Alltså en utställningsresa till Österbybruk med Thomas och alla barnen. OStin och Filippa ställdes ut. Ostin fick ett första pris, placerade sig på andra plats i konkurensen efter Smart de Pichera (som för övrigt är pappa till vår Frankie), fick CK och kom på fjädre plats i bästa hanhundsklassen. Filippa Flipp Flopp fick ett första pris och placerade sig etta i sin klass. Hon är en riktig söting!!


Lilla söta ArabQ´s Filippa K

10 maj
Igår så blev Kerstin och ArbaQ´s Qvittra uppflyttade från appellklass sök. Det hade en 10:a på söket. Kanon! Ett stort grattis från oss i Enebo!!

Idag så blev alla "valpar" i O-kullen 1-år! Tiden går så snabbt, det kändes bara som igår när jag och Vilja besökte Bagarmossen för gröna flytningar. Jag var övertygad om att det skulle bli ett snitt eller att det åtminstonde skulle bli någon komplikation. Vi ultraljudade och såg att valparna levde. Jag tog mitt pick och pack och åkte hem och var superorolig. Morgonen därpå, så födde Vilja sin valpar utan minsta problem och alla valpar levde och mådde bra. Man skulle ju annars kunna misstänka att det var en död valp som gav upphov till dom gröna flytningarna...som sagt var...man lär sig nya saker hela tiden...

Vill oxå gratulera Sara P och Åj (Åkerblommans Å´fan) till ett första pris i lydnadsklass 1. Bra jobbat Sara!

I övrigt så fortskrider vårt fiffande av huset. A never ending story som förhoppningsvis snart är över!!


7 maj
Puh, idag så var det dax för fotografering! Ett steg närmare försäljning...ska bli spännande att se hur bilderna blir. Fotografen verkade jätteduktig och vi hoppas förstås att hon kan göra underverk med vår kåk...:0))

Jag vill samtidigt passa på att gratulera alla vovvar i ArbaQ´s Q-kull som idag fyller tre år! Ett stort grattis på er!!!


5 maj
Så är vi inne i maj månad. Här sliter vi för fullt med att slänga saker...vi har i stort sett bara jobbat med att slänga saker hela helgen och sopa tak. Nu är detju så att har man fem jyckar och två småbarn så kan man inte vara riktigt så där supereffektiv jämfört med utan barn och hundar (framförallt barn skulle jag säga...:0)).

Fick även en del tråkiga men även roliga nyheter i helgen. Det tråkiga var att Qwinza (från Q-kullen) lyckades när hon och matte och Vilda var ute på en promenad i skogen få in en pinne i halsen/bogen. Det stod en fontän av artärblod från henne och hade inte matte handlat så rådigt hade garanterat inte utgången varit lika lyckliga. Matte Hanna fick stoppa in båda sina strumpor och försöka stoppa blodflödet, hon ringde efter sina två systrar som kom körande på en ridhästväg i skogen för att komma så nära som möjligt, en systern hade med sig en 10 månaders babis. Qwinza kunde inte gå och Hanna var tvungen att hela tiden pressa in handen och strumpor i såret för att inte blodet skulle spruta ut. Sen kom dessutom en bonde i skogen som var ute på fälten och bar Qwinza 700 m till sin traktor och sen körde han Qwinza och matte över åkrar och ängar fram till bilen. Dagens HJÄLTE!!! Väsby veterinärklinik var förberedda när en helt nedblodad Hanna och en mycket svag hund anlände till kliniken. Qwinza kördes in på bår och det konstaterades snabbt att hon hade förlorat mycket blod och behövde en blodtransfusion genast. Vilken tur i oturen att Vilda var med och att hennes blod passade perfekt! Så Vilda fick bli bloddonator och räddade troligen livet på Qwinza. När läget stabiliserats kunde man operera och försöka stoppa blödningen. Enligt rapporter så mår Qwinza bra trots att hon har ont och förhoppningsvis så kommer hon att återhämta sig helt!

Nu till den roliga nyheten! Fick ett mail från Camilla där hon berättade att hon tävlat agility i helgen med Luva (ArbaQ´s Adrenalina) och tagit en pinne i hoppklassen. Jätteskoj Camilla ni är så duktiga!Duktiga Camilla och Luva (ArbaQ´s Adrenalina)28 april
Igår så fick jag ett mail från Heffa 13 år. Skönt att höra att allt är bra med henne! Tack Barbro och Heffa (förstås) för mailet och bilden. Kolla in vad fräsch hon är!

Hej!
Här kommer ett livstecken från mig.
Jag lever jag, och det har jag tänkt göra ett bra tag till.
Visst känns det att man börjar bli lite till åren, men än hänger jag med och kan till och med leka lite ibland.
Hörseln är mkt dålig, men det är bara en fördel, för då kan jag vara olydig och stjäla kattmat och undersöka soppåsen utan att matte kan bli arg på mig.
Skickar med ett nytaget kort.
Hälsningar Heffa


Korad SUCH UHP ArbaQ´s Unforgettable alias "Heffa", 13 år gammal!26 april
Så är ännu en helg slut. Det har varit kanonväder hela tiden. Igår så debuterade Peter och Zorro (ArbaQ´s Quatro) i BSP på Enköping OG. Zorro var alldeleds fnoskig i bollen eftersom både Vilja och Disa (hans två hemmavarande tjejer) löpte så Zorro hade andra saker mer i fokus än att spåra....Men nästa gång, utan löpflickor, så går det bättre!!!

Idag, söndag så var det utställning i Västerås. Upp kl 5.15 och bada och föna Ostin och Filippa K. Dra upp Vidar och iväg till Västerås. Man hade delat upp dvärgarna så att Patric Ragnarsson dömde juniorklassen kl 9.00 på morgonen och sen startade inte de andra bedömningen av dvärgar p/s förrän ja, hur många timmar senare som helst....typ kl 13.30 så tror jag att dvärgarna var färdigbedömda.... Det gick jättebra för lilla Filippa K, hon fick en kanonkritik, ett första pris, placerade sig tre i juniorkonkurrensklassen och fick ett CK. Jag är helnöjd....det var 11 anmälda i juniorklassen...

Sen började det långa väntandet.....jag vill tacka både Kerstin och Camilla för att ni hjälpte mig att dels hålla Vidar på bra humör, men oxå så att han inte försvann i "vimlet".

Dax för öppen klass hannar, både Hugo (ArbaQ´s Dolph Lundgren) och Ostin fick ett första pris i öppen klass (10 stycken anmäld i klassen). Ostin placerade sig på en andra plats i konkurrensen och fick ett CK men blev oplacerad i bästa hanhundsklass.

Sen var det Camilla och Luvas (ArbaQ´s Adrenalina) tur. Dom fick ett första pris i öppen klass och placerade sig på en tredje plats i konkurrensen. Lilla söta Luva är en riktig söting, med det längsta skägget jag sett....:0))

Därefter så skulle en trött Filippa K in i bästa tiklassen. Där hade vi inget att hämta utan fick snabbt gå ut igen...."That´s life"....Men som sagt var. Första pris på alla vovvarna är enligt mitt tycke ett helt OK resultat och speciellt skoj för Kerstin och Hugo, eftersom inte Hugo´s päls var i topptrim. Tyvärr så hade jag glömt kameran hemma så det blev inga bilder....:0((. Hugo ska ju förresten bli pappa här om ett par veckor, spännande!


23 april
Idag så fyller min första riesenkull 13 år! Ett stort grattis till era alla tre flickor, Lillan, Kråkan och Heffa!! Det var ett tag sen jag hörde av Heffa men jag hoppas att hon lever och mår bra. Kråkan och Lillan lever i högsta välmåga. Lillan och Tuva fick tillbringa förra veckan hos min mamma i Sala,dvärgarna hos Sylvia och vi övriga tvåbenta varelser var på Kanarieöarna och förlustade oss. Fint väder och framförallt skönt att ta en "break" innan allt jobb med att fixa till huset inför visningen startar, Uscha......:0((

Än en gång GRATTIS ArbaQ`S U-Kull!!13 april
Gick lite snabbt igår...vi var utkastade från huset för att Thomas skulle kunna måla om köket och slippa få vita hundar som förstörde allt. Vi tillbringade dagen i Sala hos mormor. Jättetrevligt och barnen hade superskoj. Vi var och matade änderna vid dammarna, fast jag undrar just om det inte var fiskmåsarna som fick mest av brödbitarna. Tuva och vovvarna försökte också stjäla bröd så gott dom nu kom åt.

Förresten så har både Lego (Arbaq's Pinocchio) och Izor (ArbaQ´s Pine) blivit Hd-röntagde med Hd A och Hd B. Känns bra, nu återstår fortfarande några vovvar från P-kullen....men som jag sa tidigare, så nu är det dax att röntga dom...

Förresten, jag passade på att knäppa några bilder på Amy i samband med att jag fixade henne inför utställningen. Se nedanstående bild....tänk att denna vovves favortmat är kall kokt potatis. Smaken är verkligen som baken.....


Råttan, Amy eller Silver Senator Amy.


Idag på förmiddagen så var Helena här och jag trimmade Disa (ArbaQ´s Ginger Bread). När hon kom så såg hon ut som en tax men efter lite pälsvård, framförallt bak och fram så kom en liten söt dvärgflicka ut. Hon är ganska liten, typ 31 cm hög. Bättre kroppad än sin mor Amy, men någe lite halvknas blev det ändå med fotovinkel....hon påminner både om sin far och sin mor.... Kolla in bilden nedan....


Disa 8 månader


Sen så har Rocko varit här på en snabbvisit. Han har utvecklats till en riktigt trevlig kille med bra pälskvalitet och glimten i ögat. Han passade på att busa lite med Exit och Amy. Mest road var Exit, medan mamma Amy försökte nita honom lite......Senare ikväll så ska jag iväg och hälsa på Filippa och se hur hennes päls växt....


12 april
Herrejesus vad tiden hinner flyga iväg. Igår så fyllde P-kullen 2-år och jag missade att gratulera dom på hemsidan. Ber tusen gånger om ursäkt! Kom hem från "lilla Stockholms utställningen" och kände mig som en urkramad disktrasa...helt slut.....det har varit mycket nu...vi håller på att sortera ut 13 års gamla ihopsamlade prylar och ska försöka få ihop huset till presentabelt skick till i mitten på maj.

Igår så var vi på utställning. Resultatet var varierande. Ostin var i dålig päls eftersom jag inte hunnit trimma honom i tid, pälsen var för kort och färgen var lite för varierande för att vara bra. Domaren gillade inte mörka hundar och sa att det var svårt att känna pälskvaliteten, vilket jag tyckte nog var anses vara en grov överdrift.....så resultatet var ett andra pris....
Det gick bättre för Amy, hon fick en slät etta och blev oplacerad i konkurrensklassen. Det som var ännu roligare var att Luva (ArbaQ´s Adrenalina) fick en etta i öppen klass och placerade sig på femte plats i konkurrensklassen. Luva ska ställas ut i Västerås också och sen är enligt matte Camilla hennes utställningskarriär slut och hon ska satsa helhjärtat på agility.....Nedan har ni en bild på henne.


Söta Luva, mamma till vår D-kull.


Fick också möjlighet att träffa på en Ostin-Elli dotter som såg himla trevlig ut. Hon fick en etta i juniorklassen.


Söta Alva, en Ostin och Elli dotter (Åkerblommans Ögonsten).2 april
Idah så fyller ArbaQ´s F-kull 1 år. Vi vill önska er ett stort grattis och hoppas att er födelsedag är bra!

Jag vill även passa på att önska Frankie (Super Play´s High Noon) ett stort grattis på födelsedagen, även han fyller ett år idag!!

Gud vilken förkylning eller vad det nu är, jag har haft ont i halsen i över en vecka och är täppt i näsan och det rinner snor konstant. Det var länge sedan jag hade en sådan här ihärdig förkylning.

Vill även påminna alla som har riesenvovvar från min D-kull att det är tid att röntga dom. Boka helst tid hos Lars Audell i Upplands Väsby. Är det något ni undrar över så slå en pling!


27 mars
Grattis ArbaQ´s D-kull på 2-års dagen. Tiden verkligen flyger iväg.....Här nedan kommer en bild på Frida (ArbaQ´s Demi Moore) och husse. Ett stort grattis till alla ni vovvsingar i D-kullen!För övrigt har den här veckan varit jättetung, jag har varit två dagari Göteborg eländig och trött. Undrar just om jag inte har influensan....


22 mars
Gud vad det är lätt med dvärgar.....dagsplaneringen för lördagen var barnkalas hos min bror i Uppsala och sen så skulle Kerstin, Hugoo, Irene och Toucha komma på visit och jag skulle agera som "hopkopplerska"...säger man så...?

Det där visade sig vara helt onödigt. Är bruden villig och pojken likaså så får man till det ändå.....så det tilltänkta besöket uteblev. Istället passade jag på att hämta hem lilla Filippa tidigare och på det sättet kunna trimma henne lite på kvällen efter första avsnittet av Robinsson. Sagt och gjort, efter att ha pratat med Cecilia så drog Thomas iväg och hämtade Filippa. Väl hemma så var det bara att ta en liten gemensam pinkrunda bakom huset och sen så var det bara att släppa ihop alla. Vad skönt...Sen trimmades Filiipa och låg därefter och myste i soffan i vardagsrummet. Thomas konstaterade en gång till att "tänk vad dvärgar är otrogna, ungefär som wherever I lay my hat, is my home..." (för er som kommer ihåg den gamla låten....fast sångaren har jag glömnt namnet på....) Åter till Filippa, jag vill säga till Inger att du hade helt rätt. Gud vad fint hon blivit...Hör ni, hur var det här med att bli hemmablind....ha, ha...:0)). En riktig kalaspingla, bra päls, bra struktur, bra toppline, bra vinklat. Möjligen så skulle jag vilja ha ett något smalare huvud....Man ser ut att återstår en del fix med pälsen, men jag tycker att hon är himla fin ändå och påminner mycket om både sin far Ostin och sin mor Abra.
ArbaQ´s Filippa K nästan 1 år gammal.


Senare på eftremiddagen så fick jag besök av kärleksparet med mattar. Lilla Toucha ska få en sista träff med sin nya kille innan hon far tillbaks till Gotland nu ikväll.Så om allt går vägen så kommer det ett gäng dvärgvalpar till världen om en sisådär 63 dagar. Jag återkommer med länk till Irenes hemsida....

Förresten, nu har nog vi köpt ett hus....vi ska skriva på fredag.....

Och förresten igen, nu har Vidar blivit sjuk, nästan 40 graders feber....typiskt och stackars gosse...:0((


20 mars
Sjuka barn. Är hemma med en sjuk Emil. Typiskt! Det enda bra är att jag fick tid att skicka in ett pek samt att hämta hem och lägga ut nedanstående bild. Visst är den fin! Bilden fick Vidar av sin gudmor Elisabt på sin 4-års dag. Det är Veronica, hennes dotter som ritat den. Kolla in lilla Emil som håller sig i svansen och försöker hänga med. Kolla även vilket underbart uttryck som vovven har samt vilka glad benrörelser. Tänk om man kunde rita så bra sjäv...eller överhuvudtaget för den delen....


Vidar, Emil och en riesen på utflykt.18 mars
Grattis lilla Exit, idag fyller du 1 år. Gud vilken väntan det var på dig. Du kom först ut på den 67nd eller 68nde dagen från sista parningsdagen och jag var i stort sett i upplösningstillstånd. Var det något som var fel? Varför kom inga valpar? För visst fanns väl där valpar? Typiskt, jag som alltid brukar ultraljuda gjorde inte det....och Stina parades på dygn 12 och dygn 14. Typiskt normala dagar....dock tog jag inget progesteronprov....Med facit i hand så måste jag ha parat på tok för tidigt, så man får väl vara tacksam att det ivarjefall blev en valp. Och Stina hade som vanligt en jättelätt valpning. Och ut kom lilla ensamma valpen. Först hade jag planer på att kalla henne ensam, men det lät det så deprimerande att det blev Exit istället. Exit växte och frodades och fick så småningom sällskap av F-kullen. Så helt ensam blev hon ju inte...:0))


15 mars
Trimma, trimma, trimma, en never ending story.......Usch vad jag känner mig oinspirerad att trimma hund, men jag måste bara.....Jag har anmält Ostin och Amy till Lilla Stockholm. Ostins päls håller på att gå mig ur händerna...jobbigt.....

Amy´s päls är under kontroll under devisen så mycket päls som mycket, desstå mer hund kan man inbilla sig.....

Tovan Exit håller jag på att reda ut. Gud vilka ulltovor hon har på benen. Man får verkligen skämmas....Det är väl si så där med hennes päls, den tar sig så sakteliga, men eftersom jag koncentrerat mig på hennes kropp så har benen och låren blivit ohjälpligt efter....passade på att ta några bilder av henne efter en snabbtillfixning. Jag är verkligen jätteförtjust i hennes typ, synd bara att jag inte får riktig ordning och struktur på hennes päls. Exit annars är ju en dam som utstrålar självsäkerhet och påminner mycket om sin kära mamma. Skulle nästan vilja påstå att Exit har samma stora ego som sin mor, dvs dom tror att dom är världbäst på allt dom företar sig.

Exit på bordet


Idag så hann vi kika på två hus, gå till optikern. Jag är nu trött på att ha glasögon och har förlikat mig med det faktum att jag har fått åldersförändringar på ögonen så idag skulle jag till optikern och diskutera progessiva linser. Det finns två alternativ, antingen just progressiva linser eller att man har olika styrka på linserna, det dominerande ögot har man en lins för långseende medan man på det icke-dominerande ögot har en svagare styrka passande för läsning. Jag ska prova både alternativen i två veckor vardera och se vad som passar mig. Jag har ju också brytningsfel på mitt dominerande öga så det är möjligt att jag skulle skaffa linser som korrigerar detta...Vi får se...just nu så har jag uppenbara problem med att se på datorn vad jag skriver och känner mig allmänt handikappad.....undrar just hur det ska gå att ut och "fila" på Ostin....


14 mars
Nu var det superlänge sedan jag uppdaterade hemsidan. All energi sedan dvärgvalparna försvann har gått dels till att fixa barnkalas och städa och åter städa. Sen så har jag prioriterat mitt jobb och mitt doktorerande. Ett nytt pek kommer ut här i dagarna och sista hand ska läggas på ytterligare ett som sen ska skickas in för publicering. Sen går jag och funderar på diskussion upplägg på ytterligare ett. För att sen så kommer slutligen den stora utmaningen, dvs att få ihop en röd tråd i mina vetenskapliga arbeten och ha någon slags hypotes/mekanism som ska förklara alla mina observationer. Så det har slukat upp mig en hel del.

Det har gått bra för alla valpar och Chippi är nu åter hemma hos sin matte Maud. När Lizzie var här och hämtade sin valp så passade jag på att ta några nya kort på sonic. Eva är så duktig på att hålla Sonics päls i form.

Lilla Sonic (ArbaQ´s Gigabite) på besök


Här äter Sasha (ArbaQ´s Hollywod) mat tillsammans med sina ny kompisar. Hampus (ArbaQ´s Halifax Checkpoint) säger att han också är hungrig...

23 februari
Vilken snöig helg det varit.....visserligen har jag inte varit ute och sprungit speciellt mycket. Jag har mest suttit på rumpan och pratat vovvar. Alla dvärgvalpar har nu flyttat till sina nya hem. Lite små nostalgiskt eftersom man är så van att pyssla om dom. Enligt dom första rapporterna så flyter allting på bra. Jätteskönt! Jag känner mig trött, inte klokt klockan är bara kvart i nio, och jag ska gå och sussa. Jag hoppas att det inte är alltför många fel på h-kullens hemsida....Natti-natti!!


15 februari
Man kan ana sig till att det börjar bli ljusare och det känner jag att det behövs. I fredags morse så var jag så in i bomben trött att jag var som en zoombie....Allt är bra med valparna, dom växer och blir altmer busiga. Just nu är favoritstället att vara lös ute i köket och härja. Tuva tycker att dom är så där lagom äckliga och hoppar upp på kökssoffan medan dom övriga hundarna tycker att dom är riktigt intressanta. Nyttigt för valparna. Kullen är fortfarde otroligt jämn. Ihelgen så var det dax för avmaskning igen.

För några dagar sen så fick jag jättefna bilder på Krux/Rockie, hon har flyttat till Dalarna och har ett otroligt mysigt liv med sin nya familj. Jättebra, nedan följer några snöiga bilder på Krux och sin nya lillmatte som Krux formligen avgudar....

Typiskt nog så var jag i Chile när Harry, Krux nya husse, hade vägarna förbi. Jag hoppas att dom har vägarna förbi någon mera gång....


Ett snömonster, Krux formligen ÄLSKAR snö!!

Krux och sin nya lillmatte. Visst ser dom ut att ha mysigt?8 februari
Så nu är denna helg till ändå. Idag så var vi bara tvugna att byta ut valplådan till dvärgvalparna. Nu hade alla fått snitsen på att hoppa ut och tyckte att det var mycket roligare att vara utanför lådan än inuti. Så idag på förmiddagen efter att ungefär tusen gånger ha stoppat tillbaks uthoppande valpar kom den nya valplådan på plats....Nu måste vi bara se till att bygga en liten trappa upp så att Chippi kan hoppa in i lådan. Att hon kommer ut har hon redan visat.

Helgen har i stort sett gått i valpens tecken. Olga, matte till valparnas pappa, var här och kikade på dom i lördags och sen idag så har vi fått besök av "blivande" mattar och hussar till valparna.

Förresten så hittade jag ett fint kort på Sacco när jag rensade min mailbox. Jag tänkte att jag skulle dela det mer er som läser hemsidan. Å vad han påminner om Ixi i uttrycket, plötsligt så blev jag sentimental. Snart så är det hennes födelsedag och hon skulle bli 10 år...


SBCH ArbaQ´s Sacco som har så lika ögon som sin mamma Ixi...
Ska nu gå till kojs efter att ha kikat på en Beck-film där en stackars fem-årig flicka blivit inlåst i en källare och sen dött av svält. Satt samtidigt och kammade ut tovor på Exit. Usch, usch vad jag misskött mig där. Däremot så tycker jag att hennes päls på kroppen börjat bli riktigt bra, nåja inte riktigt superbra, men ändå OK så nu gäller det att se till att hela hunden blir OK. Jag har hitintills bara koncentrerat mig på kroppen....men nu kanske det kan bli någon utställning under våren. Vi får se....Natti natti...


6 februari
Nu har jag laddad hem valpbilderna. Inte superbra, men så är det....


Här har vi alla flickorna


Å har har vi de två grabbarna


5 februari
Idag så fyller ArbaQ´s T-kull 9-år och jag vill önska ett stort grattis till er alla. Ni föddes samma dag som min mormor begravdes, när väl sista vapen kommit ut så kom Elisabet och Olle Jepson hit och var babisvakt medan jag och Thomas trötta satte oss i bilen och åkte till Heby och tog farväl av mormor. Herregud att det gått 9-år sen det....Tuva känns fortfarande som en tonårsslyngel, svart, smidig och pigg. Idag så fick jag oxå mail från födelsedagsbarnet Oskar. Kolla vad söt grabben är och att han fortfarande kan vara som en yster unghäst. Grattis Oskar och tack Paulina för de fina bilderna!


Oskar, ArbaQ´s Tudor 9 år gammal


Idag så fick jag en chans att träffa Kråkan, snart 13-år på jobbet. Tänk vad hon är välbevarad, svart och fin och i bra hull. Elisabet säger att hon är lite stel i bakpartiet ibland med det kan man inte se då där rakt av, hon var inte avmusklad på något sätt.

Idag så var min bror och hans dotter här och kikade på valparna. Nu börjar det studsa rejält i valplådan. Vi tog några bilder som jag hoppas lägga ut senare ikväll, om det inte blir för sent eller imorgon....Till helgen så kommer bla Olga som har pappan hit. Det ska bli himla skoj och spännande att diskutera valparna med henne.


3 februari
Hemkommen från Chile och lite allmänt slutkörd. Stackars Vidars sjukdom tog om och vi var tvugna att hämta honom i lunchtiden på dagis i måndags. Hitintills har jag mest jobbat med att få ihop "Chile-projektet " men har även på hemma-plan börjat småkika lite på valparna. Det är en fin och jämn kull. Ikväll så avmaskades dom igen. Jag ska försöka se till att få ut några bilder på valparna....jag lovar att försöka....I dagsläget så är alla valpar, förutom en tikvalp som jag vill ha på halvfoder, bokade. Tiden verkligen rusar iväg, nu till helgen så blir dom 6 veckor, jag ska skicka in registreringspapprena och boka valpbesiktningstid imorgon. Å sen så måste jag oxå ringa till BVC, vår stackars son Emil har ännu inte gjort sin 1,5 års kontroll (inklusive vaccinering) på BVC och han blev 18 månader den 28 november. Usch, dax för skärpning...Nää, nu ska jag sluta upp att skriva om allt jag ska göra och gå iväg och kika på House och sen ut på en sen långpromenad på Bonniers golfbana. ...


30 januari
Återigen en fullspäckad dag. Prat med olika personer som arbetar på de olika massabruken och som kommer att delta i "vårt" projekt, som dom förhoppningsvis köper...:0))

Vad har jag då lärt mig i dag om Chile? Jo, att Chile bland annat precis ligger under ett ozonhål, så att man under sommaren hela tiden ska smörja sig med solskyddscreme innan man går ut! Helst så kan man vara inne mellan kl 10.00-16.00, men om man är ute så ska man smörja sig med solskyddsfaktor 50! Andelen hudcancer har dubblerats här i Chile det senaste året pga den ökade UV-strålningen. I chilenska tv-kanaler så uppmanar man folk att smörja in sig. Det ska finnas (speciellt i södra Chile) ljus som varnar när UV-strålningen är för hög. Arbetar man utomhus så måste det finnas solskyddcreme placerad med jämna mellanrum så att man har möjlighet att smörja in sig.

I Patagonien (stavas det så?) finns ett annat ozonhål och där har tydlien lamm blivit blinda pga den ökade UV-instrålining...Usch....nu är det inte alls lika skoj att kliva ut i det fina vädret...

Rapporter hemifrån meddelar att nu när lagom Emil blivit frisk så har Vidar insjunkat...typiskt...hoppas grabbarna är på fötterna när jag kommer hem...


29 januari
Lillskrutten (Emil) har varit sjuk, hela veckan har han haft feber, men nu verkar det ha lagt sig. Annars så jobbar vi på för fullt här i Chile. I Chile arbetar man 45 timmar per vecka och har tre veckors semester. När man får barn så har man två månader barnledigt och sen så ska barnen på dagis, från kl 6.30 till 18.30. Tänk er stackars 2-månaders babisar på daigs. Jag brukar inte vara blödig, men i det här fallet så tyckte jag att det synd om babisarna....

Idag så kom vi faktiskt ut till havet på lunchpromenaden, jättehäftigt. Chile är ett otroligt vackert land!

Här på området så finns det fyra stackars hundar som arbetar som vakthundar, dom sitter kedjade vid en koja på dagen och sen är dom tydligen lössläppta på natten. Vilket hundliv....ja, ja världen är bra annorlunda.....

Adios från Chile!!


26 januari
En liten uppdatering från Chile. Efter en jättejobbig flygresa så anlände vi efter att ha varit närmare trettio timmars på resande fot till Concepcion i Chile. Här är det sommar och 25 grader varmt. Blommorna står full blom och det är kanonfint. Nu kommer det ju visserligen bara vara så att vi kommer att joba häcken av oss...igår efter att ha anlänt till hotellet sent på söndageftermiddag så kom en taxi och hämtade oss på hotellet 07.50 på morgonen och sen så satt vi i arbetsmöte och utformade och diskuterade med kunderna projektets utformning fram till 18.30. Tack och lov så fick vi en kort lunch-paus när klockan närmade sig 14...

Om vi ska ha samma tempo hela veckan så kommer det att vara tre "trasor" som sitter på flyget hem....but thats life....enligt rapporter hemifrån så är allt bra med valparna. Emil har tyvärr varit sjuk idag. Nu måste jag krypa till kojs för ytterligare manglingar imorgon.


19 januari
Igår så blev vappisarna tre veckor, dom kan nu stabbla sig framåt på ostadiga ben som små teknologer på väg hem från tentapuben....eller som en ettåring som precis lärt sig gå.... Dom kan också vifta på svansen när man pratar med dom och dom har även börjar småbusa med varandra. I söndags så blev dom avmaskade för första gången....och ikväll så fick dom för första gången smaka väl svälld valpmat.....Nedan följer några nya valpbilder, kolla jag har försökt att få till bildbevis på att dom faktiskt kan stå......:0))


Bildbevis, vi kan gå nu!


Och även busa!


Första måltiden på tallrik, mumsigt att glida runt i käket....
I did it, igår så skickade jag in de förhoppningsvis sista ändringarna på ett pek. Jag vill bli av med det innan jag sticker iväg en vända till Chile. Tur att man har sin mamma som kan komma hit och hjälpa till......Vad säger man, hundar, ungar och hembryggt äppelvin...de både första finns det gott om, men det sistnämnda var det länge sen.....Nu så ska jag äntligen skicka iväg min torsdagspresentation...som vanligt är jag ute i god tid...:0))


17 januari
Ja, det här med att ta kort är inte det lättaste,,,jag fattar ej varför men det har hänt ett par gånger att jag aldrig lyckats få till skärpan när jag tagit bilder på dvärgar. När man tar bilder på riesen så blir det bara en svart klump och på p/s så bara sudd....Ja,ja idag så var Sonic (ArbaQ´s Gigabite) här på besök med sin familj och kikade även på de nya valparna. Vi passade på att idka lite pälsvård på honom. Eva har varit duktig på att dra hår på ryggen, men det fanns en del underull som gick att ta bort, och vips vops från att vara en ullig glad skit med punkfrilla så dök en liten pojke upp. Han har en fantastiskt bra päls på kroppen för att vara att vara så liten. Den är redan färdig på kroppen och påminner mycket om Ostins päls, rak och sträv, förutom då att Sonic inte ärvt sin pappas svarta sadel....men det är ju inget vi gråter över. Idagsläget antar Sonic olika skepnader varje vecka, en gång ränner benen iväg, en annan gång så ser han ut som en tax. Nedan har ni några usla bilder som vi tog ute, fattar ej....men han såg bättre ut i verkligheten.....eller är det hjärnan som lurar ögat?...:0)) Oh så kan man se att han förstås är lite slarvigt iordninggjord av slarvmoster själv...(dvs jag !)


Här har vi Sonic, 5 månader. En bild tagen med blixt och en utan....
.11 januari
Igår när jag vaknade så hade valparnas ögon börjat öppnas...gud vad tiden går snabbt. Nedan har ni några nya bilder på valparna tagna idag då de precis är två veckor gamla.


Här ligger hela gänget och trynar.

Kolla vi har öppna ögon...


Utöver detta så har vi fått ägna en stor del av tiden med att rensa ut Thomas mammas lägenhet. Det är supermycket saker att ta hand om.....Förutom detta så har vi haft besök. Snart är helgen slut och min dröm är att få sova jättelänge en natt,men det konstiga är att när kvällen kommer så går man in en konstig dvala och kommer sig inte för att gå och lägga sig...mysko....för helt klart så ligger antalet sömntimmar på minusflexen...

Fick även lite söta bilder från Helena och Peter i Åkersberga där Zorro, Disa och Vilja camperar ihop med tre barn. Kolla in nedanstående.


Vilken underbar riesennos, en riktig gorillanos som tillhör Zorro (ArbaQ`s Quatro)


Här har vi lilla Disa eller ArbaQ´s Ginger Bread. Vilken liten söting!


Här har vi hela Åkersbergaligan.

9 januari
Fredag och så ännu en vecka till ända. I måndags och tisdags så var jag nere i Göteborg och ställde Ostin. Det gick ungefär lika bra som förra året...Vi fick en slät etta ena dagen och en tvåa andra dagen. Andra dagen så upprördes domaren över Ostins svarta rygg. Ja, ja, det var ivarjefall trevligt att umgås med Charlotta&Co på hotellet och sen att få sova ostört en hel natt.

Chippis valpar växer och frodas, dom är ursöta och har börjat kravla runt i valplådan. Jag måste ta nya bilder här i helgen och lägga ut på hemsidan. Nu kryper jag till kojs, natti, natti...


3 januari
Så har det nya året börjat. Idag så ska vi till Uppsala och hämta hem mormor från brorsan. Hon kommer att vara här några dagar eftersom jag tänkte bränna ned till Göteborg på hundutställning och Thomas tycker att det blir lite mycket med två små barn, hundar och sen dessutom 7 valpar...Så så ställer mormor upp...

Allt är bra med valparna, dom är så söta där dom ligger i sin valplåda. Mamma Chippi mår också bra, direkt efter valpningen så var hon lite lös i magen men det har nu stabiliserat sig sen några dagar. Nedan är några bilder på valparna som jag tog idag.


Här ligger vi och sover hos vår kära mamma.

Visst är vi söta?1 januari
God fortsättning på det nya året!!