ArbaQ´s Kennel
2001
2002
2003
2004
2005
2006

Aktuellt - 2007


30 december
Nääää, nu blir jag tokig. Nu är båda barnen sjuka, Vidar hade över 40 graders feber i natt, Emil var bara lite sjuk (men dock mycket gnällig...). Jag ser bara hur vår trevliga nyårsaftonskväll med middag hos kompisar försvinner i racerfart... Tusan också.... Ja, ja, bara dom hinner bli friska tills vi ska till Göteborg och bara jag får tid att fixa till Ostin lite. Förresten, Ostin har dambesök, en liten utvandrad finska, numera gotlänning som har kommit hit på en kärleksvisit.

Förresten igår så var Mats, Anna och Izor på besök och blev lite tillfixad av Sara. Han har utvecklats till en trevlig kille och enligt säker källa så skötte han sig riktigt bra på dagens sökträning. Därefter så fick han prova på spår och visade goda talanger. Jätteskoj! Hoppas att husse och matte blev stimulerade till mer och att dom skickar dom två bilder som Sara valde ut på Izor till mig....:0))


29 december
Sjukstuga...tänk att det aldrig tar slut. Nu verkar vi ha fått influensan. Thomas är sänkt sen juldagskvällen och har närmare 39 graders feber. Själv så är jag pigg som en mört och barnen också, men det innebär att dagsplaneringen får ändras. Jag hade tex tänkt åka till Maud och fila lite på Stina, det går inte....jag vill inte smitta ned Maud eller lämna Thomas ensam med våra två illbattingar.

Vill samtidigt passa på att tacka för alla julhälsningar från valpar när och fjärran. Ta tex Tord och Titus, dom två, eller åtminstonde husse Tord, är som vanligt otroligt hurtiga. Fick en liten semesterbild. Att tälta i smällkalla vintern är ju inte precis vad jag skulle kalla avkoppling.....:0)). Kolla vilken cool mössa och sovsäck Titus har. Det är alltid skönt att se när vi människor är måna om våra djur. Tack Tord!


Titus på vintertur

26 december
Idag så fyller vår älskade lilla råtta, dvs Amy, två år. Enligt Thomas så är Amy en superlat hund, hon vill mest bli kliad på magen och ligger och sover på diverse olika ställen, allt ifrån säng, soffan, kläder som råkat hamna på golvet eller som lilla råttan drar ned på golvet... Födelsedagen firade hon genom att följa med till min bror i Uppsala och käka mat och umgås med alla barnen. Amy älskar nämligen barn, och ja, faktiskt alla människor överhuvudtaget.....Men låt er inte tro att hon även är lat på promenaderna, nejdå, där är lilla Amy som en värsta furie och hoppar, biter och busar med alla de stora vovvarna. Fast kanske mest ändå med Ostin. Då finns det inget som kan stoppa henne och hon tröttnar aldrig. Svårt att tro det när man ser henne liggande drällande inomhus som en värsta livsnjutare. Puss på dig Amy!


20 december
Å jag som trodde att jag klarade mig från magsjukan, men se där bedrog jag mig. Måndag eftermiddag föll jag som en fura. Det gick visserligen ganska snabbt över, jag var nästan återställd på tisdag. Å det stora mysteriet med vattnet har vi ännu inte löst. Helt plötsligt och helt obegripligt så har vi vatten igen, vad det beror på vet vi inte förutom att vår granne spränger i berget hela dagarna .....

Pratade med Lasse igår och nu verkar allt ha löst sig med Busther. Jätteskönt Lasse och lycka till nu med allt, nya kärleken och nya jobbet!

Lilla Amy håller jag nu på att rycka ned, jag hoppas kunna visa henne på Lilla Stockholm. Ostin blev i natt pappa för första gången. Jättespännande! Rusas Hd-resultat har ännu inte kommit in, jag går ut på SKK hunddata och kikar varjedag. Vanligtvis så brukar ju avläsningen gå jättesnabbt.....??

Ha nu en riktigt God Jul!!


16 december
Puuh vilken helg. Kom ivarjefall till Stora Stockholm med Ostin utan barn. Ostin skulle in som hund 6 i ringen så jag var där redan 07.45 och han handla lite prylar innan det började i ringen kl 9.00. Sylvia visade Ostin och det var 12 anmälda i juniorklassen och vår lilla kille placerade sig på en andra plats och fick CK. En mycket bra insats eftersom vårt mål för dagen var ett första pris. Det kändes som om Ostin hade lite dåligt med benhår jämfört med dom andra vovvarna. Domaren dömde jättelångsamt. Det var 67 p/s dvärgar anmälda. Strax före kl 12.00 gick bästa hanhundsklassen och där blev Ostin oplacerade och jag kastade mig iväg för att stressa hem till Thomas, magsjukan och vattenbristen.....

Väl hemma, ut med långis med alla hundar och sen en tur till Toy´s R Us för att inhandla lite julklappar

Å sen är det kväller och vovvarna ska ut igen, vovvar mat, barn läggas, hemsida uppdateras och i bästa fall så orkar jag med att skriva några rader på mitt pek kring malning....:)

Camilla tog några bilder på Ostin. Nedan har ni en av dom. Själv så hade jag ingen kamera med mig. Tack Camilla!!


Vår lille ryss

15 december
Den vilda jakten på det försvunna vattnet.....eftermiddag

En tung dag. Det verkar som vår brunn sinat. Jag antar att jag tog knäcken på den imorse när jag satte igång en tvättmaskin. Det var inte fruset vatten som vi först trodde. Så nu har vi magsjuka och har nästan inget vatten. Prata om bra tajming va...Ska man skratta eller gråta? Dessutom så verkar nu Thomas och blivit sjuk och när karlar blir sjuka så blir dom ju så OTROLIGT sjuka....Blir ni inte avundsjuka på mitt liv....? :0))


15 december
Den vilda jakten på nyckelknippan.....

Gårdagen började bra, ändå tills jag skulle iväg till jobbet på ett möte. Thomas fick vara hemma med magsjuk Vidar och babis. När jag skulle kolla att jag hade nyckelknippan med mig så var den bara uppslukad av jorden. Min nyckelknippa är en gigantisk sak som inte kan trilla i golvet utan att "jorden skakar". Tusan, sen utbröt ett febrilt letande efter nycklarna. Till slut åkte jag iväg utan nycklar. Tack och lov så har jag nycklarna till bilen på en egen knippa....Väl på jobbet så fick jag be kolleger att låsa upp till mitt kontor. Väl hemma så fortsatte återigen jakten, till slut så gick jag på morgonpromenadsrundan för att se om nyklarna trillat ut då.....Vilken lycka jag hittade dom på åkern, gud vad glad jag blev...Jag lovar att skärpa mig och bli mer noggran med nycklar, plånbok och mobiltelefon......Det gäller ju att man åtminstonde har plånboken i behåll så att man kan idka lite shopping på söndag....:0))

Kvällen avslutades med att Emil la av en rejäl spya på hela mig. Jag blev blöt ända in på hela kroppen. Så nu verkar han också ha fått magsjukan. Vilken tur vi har, va? Sen dessutom så var det plötsligt slut med vatten, ja då förstås så hade vattnet fruset eftersom vi glömt att vrida på värmen i uthuset. Duktiga och ansvarsfyllda husägare som vi är....Bara jag kan bada Ostins underrede inför morgonddagen....


14 december
Idag så fyller ArbaQ´s C-kull 1-år!! Grattis på er alla sötnosar. Tiden verkligen bara flyger fram....Känns som igår när ni var i valplådan. Och tack Sylvia som hjälpte mig vid valpningen, någon valp satt lite extra hårt så det var fint att kunna få hjälp av en rutinerad hund(barn)morska. Mamma Annie var en fantastisk mor som vårdade sin barn otroligt bra. Lilla Chippy hoppas jag ska komma ut på utställning här till våren.


13 december
Lucia, stress på morgonen, iväg till dagis kl 6.30. Sur Vidar som inte alls ville vara stjärngosse eller släppa pappas hand. Iväg till Sylvia så att hon skulle få kika och fixa Ostin inför helgen. Han är inte helt OK i pälsen, lite för mörk på ryggen.... men va tusan...

Dessutom har Vidar fått magsjukan, skitroligt.....bara inte jag får det lagom till helgen.....


Några bilder på Ostin-Pustin.12 december
Dagen före Lucia. Imorgon så ska vi på lucia firande på dagis, kl 6.45 . Usch vad tidigt, hoppas nu bara lille Vidar vill klä ut sig till stjärngosse. Kommer precis hem från Audell, har varit med Kent och Rusa på höftledsröntgen. Rusa är en så trevlig och gullig vovve. Höfterna såg bra ut så nu är det bara att invänta det officiella avläsningsresultatet. Nu återstår bara Saga, Zorro och Busther i kullen att Hd-röntgas.Take care allihop, nu ska jag se på Heroes....


7 december
Jag säger bara ÄCKLIGA TUVA. Hade tagit min "nya" fina bil och åkt till Runby för en kvällspromenad på jogginspåret. Går och snackar i mobilen och har väl inte superstenkoll på alla vovvar. Plötsligt är Tuva och Lillan borta och nosar och håller på en bit in i skogen. Jag ropar och dom kommer tillbaka. Förstås så har dom hittat människoskit. Lillan verkar bara ha ätit, medan Tuva både ätit och rullat sig i det. En hel sida av Tuva är helt täckt med skit. Usch vad äckligt.....och hur ska jag få in henne i bilen utan att smeta ned bilen eller att hon smetar ned någon av de andra hundarna. Som för övrigt tycker att Tuva luktade jätteintressant.....Trött man blir på hundar....Fick till slut ringa efter Thomas som kom med papper, plastpåsar och handdukar så fick vi göra värsta saneringen på plats. När vi kom hem så var det direktspåret in i badkaret för tvagning av Tuva. Tur att min mamma var hos oss, annars hade Thomas aldrig kunnat komma. Nog med bajssnack.


2 december
Första advent, vi har nu satt upp några ljusstakar i fönstren. Thomas var ute och plockade lite mossa bakom skogen, första ljuset är tänt. Thomas och mormor har bytt köksgardin och satt upp en röd julaktig sakt. Jag tar förstås åt mig all ära eftersom det var jag som stoppade ned gardinkappan i korgen på Rusta............:0)) Å ingen Abra som löper förstås.....

Däremot så fick jag ett roligt meddelande från Erica. Björn och Stoja (ArbaQ´s Selected Item) har tävlat i lydnadsklas2 på Österåkers BK på Lucia Cupen (är det inte lite väl tidigt med Lucia Cup). Dom kom på en andra plats, fick ihop hela 172 poäng och ett första pris. Ett stort Grattis från oss i Enebo

Flera valpköpare har ringt och berättat att höstens vinterkräksjuka börjat. Boss blev tom så pass uttorkad att han var tvungen att läggas in över dagen för uppvattning. Nu är han dock på fötter.


26 november
Inget är som väntans tider.Här går man och väntar och väntar...Varje gång Inger ringer så tror man "Nu har hon börjat". Men tänk vad man kan bedra sig. Vad är det jag väntar på? Jo att lilla Abra ska börja löpa...Så nu har jag i varjefall lagt ut parningen under valpar. Jag som adrig brukar lägga ut något förrän parningen är ett faktum.....

Jag har tänkt på stackars Helene och Troja här i helgen. Usch, vad hemskt och jag håller verkligen tummarna att Troja och matte återförenas snart.

I övrigt går livet sin gilla gång i Enebo, hundar, barn, hundar, jobb,forskarstudier, hundar, hundar.


16 november
Idag så var Sara här och var lite barnvakt åt Emil så att jag kunde plocka ut det värsta ur bilen. Joahn har lovat att hjälpa mig sälja den. Istället för att passa på att trimma sina egna hundar så fick stackars Sara trimma Ostin. Svansen, halsen och ned mot bakbenen. Alla dom värsta ställen TACK Sara!!

Här även lagt ut lite bilder från en helgpromenad då kameran råkade vara med. Gå gärna ut och kika på bilderna.

Förresten i måndags så var Hanna och jag hos Audell och röntgade Qwinza. Alltid skoj att träffa glada, galna Qwinza. Hon kämpade mot det lugnande medlet in i det sista, glatt viftande på svansen mot den andra hunden i väntrummet medans benen blev allt ostadigare och ostadigare på henne. Idag kom resultat, jättenabbt. Hom hade A på höfterna, känns bra.


11 november
Så har ännu en helg passerat. I fredags så var vi i Uppsala och hämtade min "nya" bil, en Ford Mondeo. Jätteskoj, nu är det bara att försöka få tag i en hundkärra så att hela familjen får plats när vi är ute och åker.....

Idag så hade jag besök av Annie och *Ottos valp Chippy. En urtrevlig dam som bor i Vasastan med sin matte Maud. Jag trimmade Chippy och hon är en liten behändig tik på cirka 32 cm, hon är som en liten kub, detta är positivt menat, även om hon för dagen kanske var en aningen, aningen lite för rultig i min smak...Dock i utställningsbart hull....En uttrevlig tjej som hur lätt som helst anpassade sig hos oss och alla vovvar. Ska bli skoj att ställa ut henne i framtiden. Jag gillar henne jättemycket!!

I går så stoppades skitiga Krux i badet. Idag så ska jag försöka se till att klippa av henne allt hår.......


4 november
FÖRLÅT FÖRLÅT Ostin att vi helt glömde din 1-års dag. Här går livet i rakfart, men hundar, ungar, jobb och pekskrivande. Det är verkligen typiskt, min mor var här i veckan så att jag skulle kunna vara med på ett heldagsmöte på jobbet, självklart var dom tvugna att rnga från dagis då och säga att Vidar fått ögoninflammation. Så det vara bara för Thomas att hämta Vidar....och därmed försvann min chans att kunna arbeta hela dagar med min mor passande Emil.....

Förresten, ett jätterolig nyhet, Björn och Stoja (ArbaQ´s Selected Item) har tävlat lydnadsklass 2 i Märsta och fick ett första pris på 169 poäng och placerade sig på en hedrande andra plats utav 11 startande. JÄTTEGRATTIS!!!


21 oktober
Det var ett bra tag sen jag skrev nu, men här rullar livet på ett rasande tempo känns det som.....Den gamla gästboken har lagt av och jag har nu skaffat en ny, eller snarare Charlotta har hjälpt mig att skaffa en ny.... Så kära ni alla som läser detta, hoppa in i gästboken och skriv en liten rad.....

Idag så fick jag kanonnyheter; Per och Sacco har idag tagit sitt andra sökcert. Dom vann av 11 deltagare och fick ihop 525 poäng. GRATTIS, ni är så jätteduktiga och jag är så stolt över er!!!

Har även lagt ut några nya bilder på Izor, tyvärr så missade vi varandra....men det viktiga var att Sara var här och fixade med pälsvården.

Ja,just det. Sara, Johan och jag tog ju även några fina bilder på Q-bus som jag lagt ut....

Sen då...ja, just det Ostin har haft sin första date, Sylvia´s tik Elly. Vi får väl sse vad det blir för resultat om en sisådär 63 dagar...:0))

Jag ska bara passa på att gnälla lite, gud vad bredbandsbolaget strulat med vår uppkoppling och sen dessutom har jag haft problem med mailen...dock inte bredbandsbolagets fel...troligtvis strul med någon jobbserver....


6 oktober
Jorå, nu är det avcheckat. Per och Sacco fick ihop 529 poäng på sin tävling och hade 9,25 på söket. GRATTIS Per och Sacco, ni är så duktiga. Även Sara och Vilja är duktiga. Dom tävlade lägre klass sök idag, det gick si så där, de första 25 metrarna så verkade inte Vilja fatta att det var sök, men sen släppte det och Vilja hittade 3 figuranter och gjorde sen jättebra ifrån sig. Tyvärr så räckte inte betyget till uppflyttning så Sara prioriterade att träffa sina föräldrar som var på besök från Falun.

Annars, ja Krux sår läker helt OK, men hon är supersnabb på att dra av bandaget och slicka upp det......I fredags eftermiddag så hade hon lyckats få av sig tratten och förstås vårdat sitt sår själv......


5 oktober
Idag så fyller ArbaQ´s B-kull 2 år. Tiden bara flyger iväg. B-kullen var Stinas andra kull och valparna föddes på morgonen, Thomas var på väg till jobbet och jag mammaledig med Vidar. Som tur var så kom Maud och hjälpte till med Vidar. Inte helt lätt att ha en 6 månaders babise som krävde uppmärksamhet samtidigt som man skulle hjälpa till att förlösa valpar. Tur att Stina har så lätt att föda, det bara säger plupp plupp så är valparna ute. Än en gång GRATTIS ALLIHOPA!!

Pratade med Per Wester tidigare i veckan och han berättade att han och Sacco varit ute och tävlat elitsök och återigen fått certpoäng. I den totala förvirring som rått i vårt hus i samband med Mh:t så skrev jag upp resultatet på ett kuvert som låg på vardagsrumsbordet och som Thomas nu lyckats städa bort. Jag ska kolla poängen med Per igen och återkommer

I dag så var jag söder om stan och ögonlyste fem vovvar. SKönt att allt gick bra, trots att man inte tror att det är något så är man ju alltid lite orolig...:0)) Jag vill tacka Maud som hjälpte till. Vi fick klämma in fem hundar, en skrikande unge och två vuxna personer i en liten skrubb där det var stekhett och inget syre alls på Haninge djurklinik. Men allt gick bra, tack vare Maud. Sen for vi till Camilla och jag klippte mig och återigen ställde Maud upp som barnvakt medan jag blev friserad.....Nu har jag kommit hem....klockan är 15.15. For kl 8.00, tur att Sara hjälpte mig med lunchrastningen.Ska bli spännande att se på bilderna på Izor. Ha nu en trevlig fredagkväll allihop, det tänker ivarjefall jag ha.....


4 oktober
Nu äntligen, så är bilderna nedladdade från kameran ochjag har tom lyckats välja och lägga ut bilderna. Nååå, vad tycker jag då? Egentligen så är de bästa att kika på siffrorna själv, men om jag ska göra en partisk bedömning så tycker jag att kullen består av mycket tillgängliga och lekvilliga individer. Dom är ganska högt temprerade och kan bli rädda men de flesta har inga kvarstående reaktioner. Det som är anmärkningsvärt är att trots att dom är så på bettet så kan dom slappna av, tom "värstingen" Zorro lade sig ned på passiviteten/aktiviteten. Helt otroligt. Prata att ha av och på knapp! Det var genomgående i kullen. Nu är det bara Busther i Göteborg som åtestår, annars har alla beskrivits.

Ett stort tack till alla som ställde upp som figuranter och till Susanne Lundin som testledare och Andreas Johansson som beskrivare. Andreas kom hela vägen från Gotland. Än en gång TACK!! och även ett stort tack till Hans Glamsare och Bertil Roden som kämpade på med MH-banan och sist men inte minst TACK SYLVIA för att vi fick vara hos dig!! Och tack för att du alltid är en optimist, även i den kraftigaste motvinden......Ja, just det, TACK Sara för pistollånet så att vi kunde skjuta. Take care allihopa!!!

Förresten nu har jag lagt upp lite bilder, Tryck här och sen så kommer jag att skicka bilder till var och en via mailen......

Imorgon är dax för en liten tur till veterinären. Ska söder om stan och ögonlysa ett gäng hundar....och samtidigt passa på att hälsa på Maud.


30 september
Puuh, idag är jag helt slut. Hela helgen har ägnats åt MH. Jag har klivit upp 5.15 båda dagarna och satt mig i bilen och åkt till Enköping. I lördags så MH:ades Åkerblommans W kull och idag min Q-kull. Sex hundar ur kullen deltog. Jag återkommer mer när jag laddat ned bilderna och hämtat andan.....Men som helhet är jag mycket nöjd.........må så gott...nu ska jag diskutera livet med kudden.......


23 september
Idag så ställde Sara ut Vilja (Déjà vu v/h Sameritahof) och Pirre (Åkerblommans Pirat) på Ålands Internationella hundutställning. Pirre fick ett första pris och Vilja fick reserv-cert (jo det finns tydligen det i Finland) och CACIB. Ett stort Grattis!!


22 september
Hej och ett stort Grattis till Stinas alla "valpar" i A-kullen, idag fyller ni tre år. GRATTIS!!

I övrigt så stressar vi på som vanligt, försöker arbeta och plugga samtidigt som lilla Emil tar ju sin tid förstås och så alla vovvar. Ostin har etablerat sig fint här hemma, en riktigt trevlig gosse. Annars så har det varit en hel fix med nästa helgs MH. Tänk att hitta figuranter kan vara så svårt.......

Idag så har jag varit större delen av dagen och fixat med MH-banan hos Sylvia, man känner sig lite trött av all den friska luften.........Igår kväll så gjorde jag lite snabbfix på Krux, hon ser inte alls tokig ut den damen........


10 september
Grattis alla "valpar" i S-kullen, idag fyller ni hela 5 år. GRATTIS!!


9 september
Den här helgen har gått i sjukdomens tecken. Vidar hade 41,6 grader i feber natten mellan fredag och lördag. Sen blev pojken feberfri men åt ingenting och då är man inte speciellt pigg och glad....hoppas att humöret är bättre imorgon.....

Förresten, i fredags var Swinto på besök här och jag fixade till henne lite och sen så passade vi på att ta några kort....som jag äntligen laddad ned. Bilderna var som vanligt lite bättre när dom satt i kameran än när dom var nedladdade, men jag tycker ändå att damen ser ovanligt trevlig ut. Riesenvalpar brukar ju annars vara supergängliga och skrangliga och se ut som hej kom å hjälp mig........:0)) Gå till P-kullens sida och kika på korten.....

Sen så har vår familj utökats ytterligare, denna gång med en ryss! Jo, just det, en liten grå pojke från Saint Petersburg. Just nu pågår diskussiner om han ska heta Ostin, Osten eller Åskan. Hans ankomst var väldigt tajmad, Amy började precis löpa tre dagar innan han anlände så nu får man snabbt upptäcka alla nackdelar med att ha både tikar och hanhundar....:0)) Han ska väl så småningom få sin egen sida. Nedan är några bilder på grabben.


Ostin i Saint Petersburg.


En något lurvigare Ostin i Sverige.


8 september
Grattis Per och Sacco som idag tävlade i elitklass sök på Falköpings BK. Ekipaget fick 530 poäng ocg certpoäng!! GRATTIS, GRATTIS!


6 september
Grattis Thomas, synd bara att Vidar hade 40 grader i feber så det blev en ovanligt tråkig födelsedag....:0(( Arbetet med att hitta figgar till MH.t pågår, nu saknar vi bara en A-figge. Kom ihåg att anmäla er till MH:t. Jag har skickat ut info till alla i Q-kullen, är det någon som inte känner att dom fått info, hör av er omedelbums!

Nu till något roligare, Margareta och Razzi (ArbaQ´s Razzel)har tagit ett LP1. GRATTIS, GRATTIS ni är så duktiga!


4 september
Grattis ArbaQ´s R-kull till treårsdagen!


2 september
Oj, oj här har det hänt saker. Vi har varit på flera utställningar med ett myckert magert resultat. Amy fick ett första pris på SSPKs utställning i Täby förra lördagen, därefter så fick hon ett blått band i Stäket dagen därefter och idag i Högbo. Lilla damen behöver helt klart växa på sig, hon är betydligt spensligar än många av sina medtävlare, sen har hon också lite annorlunda linjer, lite längre i ryggen, lite mindre kroppad och lite benhår.....Men vi älskar vår lilla råtta ändå. I stäket visades också Zigge och Luva. Båda dessa fick också ett blått band, Zigge för att han var mörk på ryggen och Luva för utåtvridna armbågar.Ja, inga stora framgångar för dvärgarna......I dag i Högbo fick dock Luva ett första pris medans Smilla fick ett andra pris....Vi fick även chans att träffa Viljas valp Swinto, en härligt glad och fräsig ung dam!


Sarah och Luva.


Här har vi Elin och Smilla


Nu till något jätteskoj. Per Wester och Sacco tog går sitt första sökcert i går. GRATTIS GRATTIS jag gör vågen, ni är super. Tävlingen gick av stapeln i Strängnas, ekipaget fick 8,75 på söket, hittade fyra föremål, hade och samlade i hop 554,5 poäng. Jag säger bara grattis än en gång till!!! Detta var det första brukscertet med kennelnamnet ArbaQ´s.

Sen så fick jag en rapport från Erica. Björn och Stoja hade tävlat lydnadsklass 1 på Botkyrka i samband med SSLO´s utställning. De hade fåt ihop 180,5 poänmg och tagit sitt tredje första pris. Lilla Bojjan har därmed fått LP1. GRATTIS!!

Sara visade Vilja på SSLO´s utställning och tog sitt tredje och sista utställningscert. GRATTIS, nu hoppas vi bå framgång i sökskogen så att titeln SUCH kan läggas till namnet!!


Jag gör väl som Sara brukar göra, avsluta med en babysbild. Linnea skrattar ju alltid, det gör ju inte mina kids, men Emil är bra söt andå.....tycker ivarjefall jag....24 agusti
Så har en vecka till passerat. Söndagens utställningen i Nyköping gick inte bra för Amy. Hon fick ett andra pris. Domaren tyckte att hennes huvud och nos var för ädel......För Qwinza gick det bättre, hon fick ett första pris.

Lilla Alfons var på en mycket kort sejour här i Enebo. Mattarna och hussarna på Alfons jobb gjorde gemensamt slag i saken och beslöt att hyra egen lokal till sina älsklingar, så Alfons har återbördats till sin matte som fick göra 2x tor Väddö. Vad har då hänt mer? Jo i måndags var det värsta trimstugan här, Sylvia var här och trimmade Ullis, Ilon och Zigge inför helgens utställning. Jag fick besök av Tilly från P-kullen och Saga från Q-kullen. Tog kort på Saga som jag kommer att lägga ut....med min vanliga höga hastighet förstås....


18 augusti
Nu pågår för fullt förberedelser inför morgonddagens utställning. Det blir lilla Amy och Qwinza som kommer att visas. Qwinza var här i veckan, då passade jagpå att ta några nya bilder som jag ska lägga ut på hemsidan.....ni vet ju hur supersnabb jag är med sådant....

Dessutom så fick jag i går kväll en jätte tråkig nyhet, Mimmi, fd Barry (ArbaQ´s Drew Barrymore) finns inte längre med oss. Hon fick stora inre blödningar och avled igår på operationsbordet när man försökte stoppa dom. Mest troligt så har hon fått i sig råttgift. Det gick jättesnabbt och hos kommer att obduceras så att vi får reda på vad som egentligen hände. Livet är inte bara skoj som uppfödare....:0((

Därutöver så kommer jag snart att få tillbaka en valp från Viljas sista kull, Alfons. Efter ett hastigt infört hundförbud på mattes så tidigare hundvänliga arbetsplats havererade hennes hundplaner. Och jag tycker att det är bättre att placera om en ung hund än att vänta...Så vet ni någon som ni tror skulle vara intresserad, be dom höra av sig till mig!

Pratade med Erica häromdagen och det visade sig att hon och Alva (ArbaQ´s Tussilago) varit ute och tävlat lydnadsklass 3 i Nynäshamn den 7 och 8 juli. Det gick inte så bra, däremot så fick Björn som tävlar Ericas vovve Stoja (ArbaQ´s Selected Item) ihop ett förstapris på 172 poäng ena dagen och ett andra pris på 158 poäng i lydnadsklass 1. Väldigt nära två förstapris.....Ett stort Grattis, Grattis till er!!!

Nu har vi bestämt att MH för Q-kullen blir den 30 septemebr hemma hos Sylvia Åkerblom i Enköping. Jag har mailat till alla i Q-kullen och kommer att maila ut mer information om hur man anmäler sig!

Tack Sara för att du påminde mig om att lägga ut Vilja valparna bloggar under länkar. Det är nu gjort, Läs om Theas, Izors och Swintos äventyr!


7 augusti
Igår så hann jag aldrig med att berätta att Jon ringde från Norge och berättade att Rixi och han tävlat sök i maj och blivit uppflyttade. Dom deltog även på lydnadstävlingen i klass 3. Dom fick ihop 224,5 poäng och vann sin klass. Grattis!

Ja, just det, sen så har ju Fredrik i Norrköping visat Qajsa Q på utställning i början av juni, fått ett första pris i juniorklass, vann konkurrensen och fick ett HP. Grattis!

Häromdagen så var Izor (ArbaQ´s Pine) på en snabbvisit, pojken har vuxt till sig bra. Matte har skött pälsvården jättebra, han ser väldigt välvårdad ut, öronen är dock lite slarviga, så lite tejpning skulle inte vara helt fel. Izorhar nu börjat byta tänder.

För övrigt har väldigt lite hundigt skett. Vi har ägnat oss åt att flytta ut alla möbler från vardagsrummet för att vi nu äntligen ska kunna slipa om golvet. När vi flyttade in i huset för 12 år sedan så klagade vi lite på hur trägolvet sett ut. Sen har inget hänt.....:0)). Ni kan ju bara gissa hur golvet ser ut efter 12 års slitage av massor av raceande hundtassar, barna som åker traktorer på golvet m.m. För att underlätta för Thomas (som får göra allt arbete....:0)) flydde jag med ungar och hundar till min mors sommarstuga. Där är man i stort sett utan mobiltelefonkontakt och internetuppkoppling. Möjligen upp man går ut på bryggan så får man mobilkontakt och även uppkoppling på datorn. Det är så detta har kommit ut på nätet.......

Har nu äntligen kommit mig för att flytta Bobbo Viking till hundhimlen. Känns konstigt att "bara" ha tre stora svartingar hemma.....


4 augusti
Idag så åkte vi ut till modellflygfältet och träffade Sara. Hon hade lagt två spår till Krux där. Krux spårade riktigt bra, enligt Sara.....Själv är jag för mycket novis i IPO-spår för att kunna bedöma det själv. Vidar var väldigt intresserad av det här med spår. Igår kväll så sa han att han skulle träna med Lillan och Krux. Vaddå för någonting frågade jag, spår svarade han då.......Det ska ju börjas i tid. Nedan ser ni några bilder på hur intresserad han är när jag och Krux spårar. Han verkade även gilla Linnea. Tack Sara för hjälpen idag!

Vi trodde att Vidar skulle gilla det att kolla när Johan flög med sina modellhelikoptrar, men se det tyckte vår tuffe son var för äckligt......ja,jag säjer att det måste vara Hultmangenen......:0))
Här spårar Krux. Sara, Linnea och Vidar är med och kollar.


Sara visar Vidar hur man kan se hur vinden blåser genom att se åt vilket håll vimpeln går. Vindar lyssnar intresserat


Kolla vilka sötingar!! Linnea verkar vara mest intresserad av Vidars hatt...


Efter dagens spårövningar så tog vi alla vovvar och ungar på en långpromenade på Järvafältet.


Här här vi en liten amningspaus för att få tyst på en skrikande Emil.26 juli
Fick för ett dagar sen ett mail från Camilla F, Blaise matte. Hon berättade att hon och Blaise (ArbaQ´s Surprice & mamma till Q-kullen) ska vara fotomodeller i en ny bok som kommer ut snart. Hennes vän Lena Kerje hade tagit massa bra bilder. Boken har Maria Hagström skrivit och den heter "Nosarbete-spår och uppletande". Jag fick några underbara bilder som jag bara är tvungen att dela med er. Se och njut!! Ska bli spännande när boken kommer ut!


Blaise in action.


En stilstudie av ekipaget


Så här glad blir man när man hittat sin kära belöning.

25 juli
Här hemma har vi två stycken hndflickor som gillar att porra! Både Tuva och Krux är i höglöp och ägnar stor del av sin vakna tid åt att uppvakta varandra. Trött man blir......

Igår kväll så lade jag ett spår åt Krux. Tyckte inte att det funkade speciellt bra utan konsulterade Sara. Idag så träffades vi och spårade. Det här med att lägga IPO-spår är tydligen inte det lättaste.....förutom att man blir alldeles krum i ryggen och har svårt att gå med fötterna så tätt samtidigt som man ska böja sig ned och stoppa en korvbir under varje fotspår......Efter instruktioner från Sara så gick det riktigt bra. Nedan har ni bildbevis på att Kux spårat......:=))


Det här med att lägga spår är inte det lättaste. Sara inspekterar att allt går rätt till....

Här kommer bildbeviset, Krux spårar. Observera den tvåsidiga koppelfattningen, allt enligt Saras instruktioner.

Här springer vi säger Krux......


Efter förmiddagens spår så blev det 5-kilometers vändan i Ängsjö och nu slutligen en lång kvällspromenad med alla barnen, allt i syfte att få den ohängde aldste sonen trött....Imorgon tar vi kantarellerna vi såg.....:0)) Å nu är det dax för lite inspelad Miss Marple.


24 juli
Nää, det här är sanslöst. Nu börjar vi äntligen komma upp i verkligheten och det har gått över tre veckor. Usch, usch, usch!!! Thomas och Emil fick gå till läkaren i början på förra veckan. Själv är man ju av lite "tuffare" virke och klarar det ändå, förutom att man snyter ut hinkvis med snor ur näsan.....:0))

Förra veckan pågick riesenlägret, jag kände hur man hade ett sug att vara med, men det det får bli nästa år.....Vädret har ju verkligen varit upp och ned, jag undrar just hur de krakar som bodde i tält i Kopparbo har haft det. Förutom dagliga långpromenader och lite surfande på nätet så har jag lagt några spår till Krux. Visserligen en extrem mjukstart, men bättre det än ingenting. Lite fiffande me hundpälsar, skrapa underull på Amy, Tuva och Krux har blivit helt nedklippta

Detta är Thomas sista vecka, sen har vi semester. Känns lite konstigt med dom orden eftersom jag varit hemma sen Emil kom till världen.

Vill också berätta att både Swinto (ArbaQ´s Pumpkin), Thea (ArbaQ´s Pinea) och Izor (ArbaQ´s Pine ) har egna bloggar. Nedan följer adresserna:
Izor´s hemsida
Theas blogg
Swintos blogg
Jag ska lägga ut det på länksdan, men nu börjar morden i midsummer.......4 juli
Usch vilken helg. Vi var vid min mors sommarstuga, Vidar blev sjuk och nu har han lyckat smitta ned både mig och Thomas. Jag är jätteförkyld....:0(( Vädret är dåligt det regnar.....Det var dagens gnäll.....

Nu till lite roligare saker, när Sylvia var på Gotland i helgen så träffade hon Heffa och Barbro. Heffa är otroligt välbehållen, visseligen lite grå i skägget, men dethar man rätt att vara när man är över 11 år. Sylvia tog några bilder, kolla på nedanstående bild, visst är hon fortfarande fräsch?Det är skoj att alla tre flickor i kullen lever och mår bra. Kråkan opererades visseligen i veckan, hon hade en knöl på ryggen som hon lyckades få hål på när hon alltid rullade sig och den går hela tiden upp och blöder lite. Så det är lika bra att ta bort det....Lillan mår bra och busar med sin hundkompisar. Alla veterandamerna är grå, men verkar njuta av livet ändå......


28 juni
Vädret var marginellt bättre idag än igår, då var det regn hela dagen, det klarar vi oss utan......

Å så äntligen har P-kullen fått sin egen sida, som vanligt med foton i olikastorlekar och med en radda stavfel....man måste ju hålla stilen....:0))

Är också tvungen att slänga in en bild på Amy när hon ockuperat Emils barnstol. Hon är fenomenal, ligger i bilbarnstolar, kryper ned i öppna byrålådor om man inte passar sig....en riktig livsnjutare.....
27 juni
Puhh, det verkar gå vägen för Tuva. Igår var jag på Albano och tog stygnen på Tuva. Jag har inte riktigt gillat hur såret ser ut, visserligen torrt och fint men det har liksom putat ut hela såret så jag misstänkte att det kanske kunde vara något bråck. Men nejdå, allt var bra, inget bråck men svullet eftersom det var sytt i så många lager.

Tuva har blivit pigg och framåt igen. Jätteskönt!!

I Söndags hade jag för första gången besök av en kennelkonsulent. Ett rutinbesök och allt gick bra, vovvarna sprang omkrng och fjäskade för henne och hemska Krux stal en bulle från bordet när vi satt och fikade.... Ja, ja, det viktigaste för kennelkonsulenter är att hundarna har det bra, inte att dom är väluppfostrade vid matbordet......:0)) Och det vet ju alla som fikat hos mig att det är inte mina vovvar.....

Jag ber om ursäkt att P-kullens hemsida tar tid, men jag följer Anna-Gretas (Rizzos matte) råd och tar det lugn och njuter av lillbabisen och lugnet efter det att alla valpar försvunnit.


21 juni
Stackars söta Tuva. Att allting ska hända just henne, hon som är en så söt och snäll liten varelse. I fredags var jag tvungen att åka in med henne till Albano. Hon hade ont i magen. Det visade sig vara en bukhinneinflammation orsakad av att något skarpt föremål skurit upp tunntarmen. Akut operation, man var tvungen att skära upp tarmen på flera ställen och dessutom ta bort en bit av tunntarmen eftersom den var så illa däran. Hade jag inte åkt in med henne i fredags så skulle hon dött under natten. Stackars lilla Tuva. Nu är det en jobbig rehabilitering som gäller. Jag hämtade hem Tuva från Albano i tisdags eftermiddag. Hon är fortfarande dålig och det är för tidigt att blåsa faran av ännu. Just nu går hon på små portioner ID-mat. Jag tycker dock att jag inte får i henne tillräckligt med vätska, så jag har tvångsvattnat henne......Håll nu tummarna att allt går bra, en kritisk period vid såna här stora bukoperationer är cirka en vecka efter operationen....

Vi vet inte vad hon ätit för något. Det skulle vara om hon hittat något kadaver ute, tex en död fågel och satt i sig.......Jätteknepigt.....

Jag säger bara att det är tur att man har sin hundar försäkrade. Tuvas vistelse på Albano kostade över 27 000 SEK. Tack vare min försäkring så behövde jag "bara" betala 8000 SEK. Så kära ni alla som läser detta, ha era djur försäkrade!!

I tisdags så flyttade den sista lilla riesenflicka upp till Skutskär. Lycka till Pinje!!


12 juni
Nu börjar livet återigen att få lite rutiner. Idag var andra dagen som jag lassade in vovvarna i bilen tillsammans med Emil. Vi tog en promenad på 5 kilometersspåret i Ängsjö. Jätteskönt! Krux och Amy var helt galna och sprang som idioter i skogen. Jag gick och njöt av att jag nu kan röra mig lättare utan den tjocka magen..........Vem vet, snart är det dax att sätta igång träningen igen.........:0)).

Allt går bra med valparna. Peanut har anlänt till Holland och har funnit sig väl till rätta där, precis som de övriga valparna. Ska försöka sätta ihop deras egen sida, har bara lite problem att hitta tid för det. Lille Emil är nämligen väldigt förtjust i sin mamma och vill helst att hon ska bära honom hela tiden......


7 juni
Måste återigen tacka Charlotta. Jag hade tänkt att uppdatera min hemsida redan den 3 juni, men lyckades inte ladda upp filerna. Nu har Charlotta hjälpt mig med det, TACK!!

Nu finns det bara 4 valpar, en försvinner imorgon och ytterligare en på söndag. Enligt rapporterna så har det gått bra för valparna i sina nya hem. Jag ska försöka se till att fixa en egen sida till dem. Imorgon eftermiddag försvinner min mor tillbaks till Sala och vi får väl se hur det går eftersom Vidar är ganska avundsjuk på sin lillebror och vill definitivt inte dela sin pappa med någon lillebror.

Var på SKK idag och lämnade in för att få en exportstamtavla på den hane som Rene ska ha. Imorgon så ska den hämtas.


3 juni
Ja, här har det hänt saker. I måndags eftermiddag så utökades vår familj med ytterligare en medlem. En liten killle på 4,1 kg och har gått under arbetsnamnet Emil och det får han väl också heta.......Han snittades fram, och man kan konstater att alla babisar är unika individer. Med Vidar så hade vi problem med amningen och jag hade blodbrist och måde pyton efter snittet. Denna gång så var det en liten kille med värsta sugklockan till mun samtidigt som jag själv mådde betydligt bättre. Skönt när man har en riesenkull hemma som väntar på en.......Tur att man har sin gamla mor som back-up och Sara som "kennelflicka"......

Den sista avmaskningen är nu gjord och besiktning av valparna kommer att ske på tisdag.

Mitt i denna röra så inser jag att jag glömt att gratulera Krux som fyller år samma dag som Emil föddes, dvs den 28 maj. Grattis Rockie....tiden verkligen springer på i ett rasande tempo.....snart har turen verkligen kommit till dig......:0))

Riesen-SM har ju också gått av stapeln denna helg. Per och Sacco tävlade och fick ihop 515 poäng. Har jag fel Per så ber jagom ursäkt. Vidar tog lappen som jag skrev upp poängen och rymde ut till sin traktor....Dom placerade sig på en fjärde plats efter "hela Norrköpingsligan" med Jörgen, Sussan och Ulla. Ett stort grattis även till dom!


24 maj
Vilken hemsk kväll. Kl 18.30 så upptäckte vi att vi inte hade något vatten. Inte speciellt bra när man har en 2-åring som tex vill ha kvällsvälling, inga fungerande toaletter, riesenvalpar som vill ha uppsvälld mat och som det även behöver städas till. Kort sagt KRIS. Som tur var finns en el-jour att ringa till och när klockan var cirka 21.00 hade vi vattnet tillbaks. Man inser vad beroende man är av el i ett hus som värms upp med el, el driver allt vatten (vilket innebär att spolningen på toaletterna inte funkar vid strömavbrott).

Därutöver denna hemska kväll så har alla dvärgvalpar flugit ur huset idag. Det verkar funka bra för alla valpar. Jag har nu lagt ut deras egen sida D-kull . Jag kommer även att uppdatera riesenvalpsidorna med några nya bilder.Blir imorgon.... Natti natti.....

22 maj
Idag så ser det verkligen ensligt ut i dvärgvalplådan, det finns bara tre små valpar kvar. En morgon åker en och på torsdag så så "försvinner" de två sista av mina poppcorn. Dvärgvalpar är verkligen supersöta.

Har uppdaterad med lite uppställningsbilder på riesenvalparna. Vet inte om bilderna blev speciellt bra, men det är i varjefall vad i lyckats åstadkomma.


20 maj
Just nu så råder uppenbarligen en total förvirring i min hjärna, jag klarar inte ens av att skriva rätt datum när jag uppdaterar hemsidan.....

Lite helgnyheter. Per och Sacco har återigen tävlat elitklass spår, denna gång på Nora BK, och fått 537 poäng och certpoäng. GRATTIS PER och SACCO. Ni är så duktiga!!!

Sen har en liten fåger kvittrat i mitt öra att Kerstin och Qvittra fick ett första pris i juniorklass och placerade sig som trea i konkurrensen. GRATTIS!!! Förhoppningsvis så får jag även något foto på Qvittar. Vill samtidigt passa på att gratulera Charlotta och Ymer till BIS i dag på Vårgårda utställning och framgång för alla hennes Riesenspass-vovvar. Som ni förstår så är hon fågeln som kvittrade i mitt öra.......:0))

Tusan bananer vad det är svårt att ta bra uppställningsbilder på icke-samarbetsvillliga valpar. Idag så försökte vi ta bilder på alla riesenvalpar, varmt var det, valparna var inte speciellt samarbetsvilliga, de flesta av pojkarna stegrade sig som ystra vild ponnyn och drog in halsen så att det ser ut som om huvudet direkt sitter på ryggen......Flickorna kändes lite lättare (eller man kanske ska säga att dom var tröttar och därmed något mer lätthanterliga. Får se vad det blir som hamnar på hemsidan....Förvänta er dock inga mirakel........


19 maj
Igårkväll så var det dax för besiktning av dvärgvalparna. Dom var jätteduktiga, inga spyor eller annat i bilen. Alla valpar blev godkända och kommer att under nästa vecka flytta hem till sina nya familjer. Namnen på valparna är Demi Moore, Darryl Hannah, Drew Barrymore, Dolph Lundgren, Denzel Washington, Danny Kay och Dustin Hoffman.

Riesenvalparna växerså att det knakar, häromdagen så vägde dom över 5 kg. Måste ta lite mer bilder på dom.....

Idag så kom valparna ut kl 5.30, fick käk ute och sen var riesenvalparna ute ända till kl 13.00. Dom busade och sov sen sött i sin koja. Vädret var kanon, tyvärr så blev det regn på eftermiddagen så att då fick dom vara inne.


14 maj
Nu finns det lite nya uppställninsbilder på dvärgvalparna. Ett stort tack till Anna och Mats som knäppte bilderna och skickade dom till mig. Dvärgvalparna är nu ursöta. Jag gillade Camillas beskrivning av dom som små poppcorn som poppade runt högt och lågt. Deras mor, kära Luva, har nu utvecklats till en riktig "racer-luva", jäklar vad hon springer i skogen, men ser riktigt hur hon njuter av att kunna hålla full fart igen, utan massor av bäbisar i magen. Och jag måste erkänna att jag har full förståelse för henne, speciellt just nu.....Det enda Luva klagar på är matransonerna, hon tycker att dom är för små och äter gärna upp sina valpars mat (eftersom hon själv får för lite anser hon...). Ja, Luva håller alltså på att gå ned i mjölkproduktion och då kan man inte äta som en "häst". Idag så avmaskades dvärgvalparna en sista gång. Får se om det är "något" som kommer ut därbak. Tidigare har det inte gjort det.......

Efter mitt mailstrul i helgen så droppar mailen in så sakta, tydligen problem med server på jobbet, har fått några bilder på Zorro som jag ska lägga in. Har även fått en rapport från Helena att allt går framåt och att Zorro nu är med på noterna på allting, han är visserligen samma galna glada hund, men nu finns det lite mera styrsel och kontroll över det hela, Jätteskönt och jättebra jobbat Helena!

13 maj
Så har ännu en helg gått till ända. Jag hade först tänkt att ställa åka till Österbybruk, men blev kvar hemma i Enebo. Valpbestyr, med allt vad det innebär, tar ganska mycket tid. Ändå har vi hunnit med att besöka Sylvia och hämta en CD-skiva med lite dvärgvalpbilder. Sara kom ju med en skiva som skulle innehålla alla bilder, men när man kikade lite närmre på den så visade den sig bara innehålla en enda bild, och det på Sylvia....!...:0)). Men tack ändå Sylvia, det är tanken som räknas och vi vet att du inte är en superhacker......:0)). Passade på i samma veva att kopiera bilderna på Zigge som togs på lilla Stockholm. Jag har lagt ut en av bilderna, zigge har blivit en riktigt stilig pojke!

Därutöver så har det uppdagats att min mail strulat i stort sett hela helgen. Inga mail har kunnat gå in eller ut och inget felmeddelande har synts, skitjobbigt....Man har ju blivit van att ha tillgång till mail.....Jag har kunnat maila till mig själv.....

Riesenvalparna växer så att det knakar, dom är rejält stabbiga och idag har dom först härjat ute i det fina vädret för att sen ligga helt utslagna som knubbsälar i gräset och i BIA-bädden......

Dvärgvalparna har nu blivit reggade och heter skådespelarnamn på D. På fredag är det veterinärbesiktning. Ska väl regga riesenvalparna här också och har fått tips från valpköpare om att nöt-tema skulle vara skoj. Så blir det nog..... Jag hoppas bara nu att mitt fina tidsschema vad gäller valpleveranser och barnleveranser håller. Sitter nu som på nålar och inväntar remissvar från KS, det känns inte som om det går så där supersnabbt, men vad vet jag.....dom kanske har häcken full......ska slå en pling till dom på måndag.

Har nu kikat lite mer på uppställningsvalpbilderna från Sylvia och begriper aldrig varför jag inte blir nöjd......nu såg dom ut som håriga små monster, jag hoppas att dagens nytagna biler av Anna& Mats är bättre.....Tack för all hjälp vid fotograferingen, i kameran såg bilderna kanonbra ut...jag håller tummarna att så även är fallet när dom kommit in i datorn....


8 maj
Idag så har vädret varit sisådär, valparna har varit ute ett par gånger, men det kom lite regn så då fick dom flyttas in. Vill passa på att tacka för alla mail och valprapporter från Q-kullen, Ett stort tack även till Hanna, vars bild jag nu lagt på framsidan där Qwinza sätter i sig sin födelsetårta. Skoj att höra att träningen går bra för Kerstin och Qvittra. Qvittra som både ska på träningsläger och ställas ut. Vi håller tummarna och hoppas att matte mailar över några "häftiga" bilder.....Sköt om er allihop.

Valpköpare var här i dag. Dvärgvalparna var i sitt esse, gud vad det är gulliga. Imorgon så får Luva storfrämmande från Sala, dvs matte med familj kommer. Dessutom så kommer Gävle-besök till riesenvalparna och Vilja-Pilja. Nu är klockan mycket, ska börja runda av kvällen och så småningom krypa till kojs.


7 maj
Idag så fyller Blaise och Ekis valpar ett år (ArbaQ´s Q-kull). Ett jättestort grattis till alla valpar! Och nu sitter man här ett år senare med ytterligare ett gång små svarta lakristroll.

Vädret har inte varit speciellt skoj idag, regn och rusk och valparna har fått varit inne, förutom den korta stund som dom var på altanen medan Sara skurade valplådorna. Tack Sara, du är en ängel, vad skulle jag göra utan dig? Sara hjälper mig med att skura valplådor och gå på långis med mina vovvar. Helt kanon helt enkelt.... Valparna mår bra och nu har bajshysterin börjat, den har dock inte blommat ut till fullo, det blir värre......

Själv så har jag varit på ultraljud och kikat på "Emil", det verkar bli en stor best även denna gång....:0)) Fyra veckor kvar och beräknad vikt nu är 3,6 kg.........Jag börjar känna mig rejält stor och tung nu.....Bajsplockning går dock fortfarande, även om jag inte är supersnabb eller smidig....men vad har man för val...:0)) Sylvia var här idag och förhoppningsvis så har vi tagit några bra uppställningsbilder på dvärgvalparna med hennes "superkamera". Tyvärr så kunde jag inte ladda ned bilderna på min dator på en gång, får åka hem till henne och hämat bilderna på en CD, men lugn det kommer......Imorgon så blir dvärgvalparna hela 6 veckor.


30 april
Vidar har varit halvdålig hela helgen. Lite tråkigt. Därutöver går livet sin gilla gång. Dvärgvalparna har nu börjat varit ute. JAg har uppdaterat med nya valpbilder. Idag har klorna klippts och dom ska återigen avmaskas. Riesenvalparna växer och froda och snart är det dax för dom att smaka på annan föda än mamma Viljas mjölk. Jesus tiden går verkligen fort. Imorgon så kommer både riesenvalpspekulanter och blilvande små dvärgägare. Hoppas att vädret blir fint så att valparna kan vara ute.


25 april
Idag har dvärgvalparna varit ute på altanen för första gången. Vilket kanonväder vi haft 22 grader!!G

Igår kväll så öppnade riesenvalparna ögonen, vilka sötingar och vad mycket ett par ögon gör för uttrycket!

23 april
Grattis ArbaQ´s U-kull som idag fyller 11 år! Hipp hipp Hurra Lillan, Heffa och Kråkan. Gammal är bäst!!!

Sorry att det blev lite fel när jag lade ut bilderna på riesenvalparna. Det är nu åtgärdat.

22 april
Vilken frustration, Thomas är på golfkurs hela helgen och min gamla mor är här och är kombinerad Vidar och valpvakt och jag kommer inte ut på Internet. Typiskt. Thomas går inte att nå, finns ingen mottagning där han är. Igår kväll när jag skulle bänka med vid datorn så kom jag inte ut.....Tusan bananer alltså.....Tack och lov så har han nu kommit hem och fixat det hela..... Nedan följer en liten veckorapport.

Allt är bra med dvärgvalparna, i tisdags så avmaskades dom för första gången. Dom har nu bytt till en större valphage och har även börjat äta "riktig mat". Dom äter riktigt bra, och har börjat att småbusa och att leka och nu har dom även börjat "springa runt så smått".

Allt är bra med riesenvalparna, dom växer och frodas och nu har även Vilja börjat käka bättre. Jag har lagt ut några bilder på valparna under valpbilderna

Därutöver så har det hänt en del sorgligheter, gamla mamma Bricka har lämnat oss, i torsdag. Ett jättesvårt beslut. Bricka blev nästan 12 år och 9 månader. Min gamla Bobbo Viking.

Har även pratat lite med Inger Lindqvist på Märsta BK som skvallrade att Margareta och Razzi tävlat i lydnadsklass 1 och fått ett första pris! GRATTIS, GRATTIS!!

I lördags s¨å var vi på hundutställning i Västerså, Sylvia är som alltid snäll och visade Amy och Abra, eftersom jag börjar bli rejält tjock och tycker inte att det skulle göra sig speciellt bra i ringen...:0)). Amy fick ett första pris i unghundsklass och fick ett hederspris. Synd bara att jag var lite iväg utanför ringen och störde Amy....Abra fick ett första pris och kom trea i konkurrensen. Än en gång TACK SYLVIA!!

13 april
Det har varit en hektisk tid, det är alltid mycket pysslande med valpar. Vilja födde i onsdagskväll ett gäng valpar. Först ut en var en rejäl klump på dryga 550 gram och som dessutom låg felvänd. Därefter så pluppade valparna ut, om än då i någon långsamt takt. Jag fick ut och promenera med Vilja en hel del under natten eftersom jag ville att di små skulle ut. Sista valpen kom kl 06.00 på morgonen och då var nog både Vilja och jag rejält möra... Jag har inte fått upp aptiten på Vilja ännu, men jag jobbar på det.....Valparna och modern mår bra.

De små dvärgvalparna försöker nu att börja gå på ostadiga ben, dom jättesöta, försöker stå upp och sen rullar dom runt som värsta skalbaggar som hamnar på rygg. Jag vägde dom idag och alla väger grovt mellan 500-650 gram. Har tagit några bilder som jag lägger ut på hemsidan.

Tänkte bara passa på att berätta att nu verkar Helena och Zorro gå framåt med rejäla kliv. När Helena återigen fit for fight och aktiverar sin gosse samt tar hjälp av Thomas Mohlin så verkar allt gå åt rätt håll. Se där vad motion, aktivering och lite dressyrhjälp kan åstadkomma. Fantastiskt! Bra jobbat Helena med din sjövilda och urtrevliga buse.......Kämpa på, det är den enda man kan göra här i livet......

8 april
Återigen upp i ottan, rasta vovvar. Kl 8.00 var Sylvia och Irene här och vi drog till Älvsjö. Det gick väl helt OK på utställningen. Zigge fick en etta och kom tre i kokurrensen i unghundsklassen. Abra en slät etta i öppen klass och lilla Amy vann sin unghundsklass och fick HP (jag som först trodde att det var ett CK pga de rosa bandet....:0)). Ett jättestort tack till Sylvia som visade alla vovvar med bravur (och dessutom stod ut med min och Ingers ibland tola förvirring....:0)). Enligt domaren så är Abra 31 cm hög och Amy 32 cm hög. Trodde nog att båda var lite högre, men där ser man.....Sylvia tog även några jättefina kort på Zigge som jag hoppas hon mailar över till mig. Förresten har nu lagt ut nya bilder på Amy och Abra som jag tog hos Sylvia.

Tiden går verkligen fort, nu har Luvas småvalpar börjar öppna ögonen, man ser lite små springor på vissa av dom. Alla mår bra.


7 april
Fullt ös i Enebo. Upp kl 6.00, ut med alla vovvar i diverse omgångar, ge käk till alla. Det är så skoj nu att se att Luva verkligen äter som en häst......Från att före valpfödelsen äta som en mygga. Nu är det på precis samma sätt med Vilja. Dålig aptit, och lite slött tittande på den serverade maten....

Thomas skulle iväg och golfa tidigt, under tiden åkte Vidar, jag, Krux och Amy hem till Inger och hämtade Abra. Stackars Thomas åkte förgäves, golfbanan skulle vara öppen, men var stängd pga att det var för kallt.....skulle kanske öppna senare under dagen....Är inte golfare riktiga tunnisar?...:0)). Fiff, med dvärgarna, badning av benhår för att slutligen åka till Sylvia som fick ta en sista titt på "skönheterna". Vi passade på att ta några kort också som jag ska försöka ladda ned...Natti Natti, nu kryper jag snart till kojs....

6 april
En jätterolig nyhet! Per ringde och berättade att Sacco i dag tävlat elitklass spår i Norrköping på den traditionstyngda Påsksmällen. Ekipaget fick ihop 527 poäng och därmed certpoäng. JÄTTESKOJ!! Dom placerade sig på en hedervärd andraplats! Jättebra, ni är SÅÅÅ duktiga!!!

Här hemma i Enebo går livet sin gilla gång, Vidar och Thomas åkte till Sala idag för att hälsa på mormor, jag fick vara kvar här hemma och vara valpvakt....Helt OK, nu hann jag äntligen klippa ned Tuva som jag tänkt göra så länge, även lilla Amy fick sig en "omgång". Imorgon så ska jag hämta Abra och fiffa lite med henne inför utställningen.....Snart blir det många vovvar i Enebo.....:0))

4 april
Puh, så äntligen har jag lagt ut de första valpbilderna på Luva och Reines valpar. Iförgår kväll startades en jakt på vår försvunna digitalkamera. den var helt uppslukad, till slut hittade vi den på altanen. Tur att vi hittade den, i kameran fanns bland annat bilder från Vidars 2-års dag. Allt är bra med valparna och deras mor, Luva är nu stabil i magen och verkar tycka att det är jätteskoj att galoppera runt lite i skogen i samband med rastningsvändorna.....

Vilja har tjockat på sig ganska rejält, hon är kanske inte supertjock, men helt klart finns där valpar. Det kanske är som med Sylvias Bea, där stod jag och så att Bea inte var speciellt tjock och att det inte skulle bli många valpar, men visst blev det åtta stycken.

2 april
Liten valprapport. Valparna mår bra och växer och frodas. Jag har nog i min iver att se till att Luva fått käk att äta (eftersom hon åt så dåligt innan valpningen och jag vill ha igång mjöken när hon har så många valpar och dessutom så var hon lite tunn...) orsakat att hon blev lös i magen. I lördags införskaffandes Canikur och sen har hon ätit ris och fisk med pyttelite royal i. Men nu verkar allt vara rätt igen.....

Det kan vara lite småknepigt när man har en vovve som kallas för Luva och en annan vovve som kallas för Tuva-Luva. När jag har ropat på Luva så har genast "fjäskhögen" Tuva kommit....

Ikväll så har Tuva och Amy badats. Amy för att hon ska ställas på lilla Stockholm. Tuva får att hon ser ut som ett utegångsfår som ska få sig en avskalning med klippmaskinen.


30 mars
Vill gratulera Stina (Kinorla On the Move) på födelsedagen. Stina blir fyra år, GRATTIS Stina!!

Här har det hänt massor i veckan, lilla Luva har gått och blivit sjubarnsmor. Alla mår bra och valparna kom ut i huj, det gick 25 minuter från första krystvärken tills att första valpen var ute. Efter ytterligare trettio minuter hade fem valpar kommit ut, sen gick det lite långsammare. När det hela var över så hade sju småluvor kommit till världen. Fyra pojkar och tre flickor. Luva har ju varit så dålig att äta i slutet av dräktigheten, men så snart valparna var ute så fick det tydligen plats med mat i magen, för nu äter hon med god aptit.


25 mars
Här går livet sin gilla gång- Tjocka Luva och jag flämtar ungefär lika mycket. Fast hon är pigg och glad, men äter inte jättebra, äppel- och korvbitar slinker lättare ned är torrfoder. Luva följer ut på morgonpromenad, men får vara hemma tillsammans med Bricka när vi är ute på långpromenader.

I helgen har jag varit över till Sylvia två gånger och hälsat på Zorro. Zorro, Sylvia och jag har gjort Enköping by night....Tänk vad häftigt med alla bilar och deras billjus och alla fantastiskt trevliga människor och mycket intressanta skyltfönster som man kan försöka få närkontakt med....:0)) Zorro tyckte att det var lika jätteskoj och drog i kopplet som en galning....Att göra Enköping by night var tydligen något som föll pojken i smaken.....:0))

På söndagen så fick vi besök av Saga. Saga är en riktigt välvårdad och fin ung dam. Hon busade och härjade med Krux. Jag passade på att ta några bilder av Saga som jag kommer att lägga ut på hemsidan så snart bilderna är nedladdade.....

Passade även på att anmäla Amy och Abra till Västeråsutställningen. Hopppas bara att pälsen inte blir för lång till dess.


18 mars
Idag så gör vi då ett nytt försök: GRATTIS VILJA (Déjà vu v/h Sameritahof) på 4 års-dagen. Hoppas du får en trevlig dag och mycket godis!

12 mars
Idag så var det ultraljuddax för Vilja. Jättespännande, fast Sara var övertygad om att hon var dräktig, hon hade tom börjat bli tjock (obs enligt Sara...:0)) dessutom så hade hon fått några flytningar. Här kunde jag hålla med Sara, dräktighetsflytningar är ett ganska säkert kort på att tiken är dräktig. Kanske jag skulle avboka ultraljudet? Nää, nu var det ju inbokat och jag hade ju inte sett Vilja på ett tag men när jag såg henne så tyckte jag inte att hon var speciellt tjock....Tur att jag inte avbokade....

Ultraljudet gjordes på Norrtulls djursjukhus. Det var första gången jag var där, men det var ett trevligt ställe. Dessutom så ultraljudade veterinären Vilja stående, vilket är betydligt trevligare för hunden än att bli nedslängd på rygg. Helt klart så kommer jag att återvända dit och dessutom är det ju så nära mitt jobb.

Jorå, veterinären hittade massor av blivande småvalpar i Viljas mage, jätteskoj. Nu är det bara till att vänta...

Förutom att uppdatera valpsidan och aktuellt så har jag även uppdatera några länkar på länksidan, Sara har ju fått en ny hemsida som kommer att uppdaters JÄTTEOFTA....:0)), sen har ju Annika och Gazze haft fel till sin hemsida jättelänge. Jag ber om ursäkt Annika. Annika har ju dessutom också fixat nytt utseende på sin hemsida, det är bara "tråkiga Bäckström" som inte orkar med sådant. Jag är jättetacksam att Charlotta la upp strukturen och sen har jag bara att fylla på.....och någon gång ska jag också fixa ett program där man kan göra hemsidor och inte bara skriva i HTLM- heter det så eller är det HTML-kod...ja inte tusan vet jag. Jag bara skriver.....Ha det så gott, nu måste jag ägna lite tid åt jobbet och förbereda morgonddagens möte..

3 mars
Idag så fyller lilla Vidar två år och vi hade besök av mormor, gudmor Elisabet, gudfar Putte, Vivvi, Alma, Olle, Sara, Johan och Linnnea och så Sara och Johans senaste tillskott, Ilo. En jättetrevlig dvärgschnauzerpojke. Vidar lyckades inte blåsa ut ljusen på tårtan och Alma 3 år skulle hjälpa till. Det slutade med att Putte och Thomas båda stod och blåste och frustade och försökte släcka ljusen. Ljusen slocknade och sen tändes igen....jättekonstigt. Det gick inte att blåsa ut ljusen... Till slut kikade vi på förpackningen och det visade sig att Thomas tagit några magiska/skämt ljus som tändes igen efter att man släckt dom.......Inte undra på att Vidar och Alma hade problem....

Förresten, Sara berättade att Vilja inte ville äta sin frukost igår, ytterligare ett tecken på att hon skulle vara dräktig. Vi håller tummarna...

1 mars
Igår var Luva och blev ultraljudad och visst fanns där småluvor i hennes mage. Jätteskoj! Nu börjar den riktiga nedräkningen.....Snart så är det dvärgvalpar i Enebo!

Har pratat med Sara och även Vilja verkar vara dräktig. Hon är lite röd runt runt tuttarna på juvret och kanske lite lugnare. Vi ska väl ta och ultraljuda henne också inom loppet av någon vecka. Jag återkommer i saken när jag vet mer, men ett hett stalltips är det det även där kan vara smått....:0))


25 februari
En synnerligen händelselös helg. En sådan där typisk helg som är jätteskön att ha med jämna mellanrum. Visserligen så har vi "besök" av Fritiof från C-kullen här den här helgen. Hans matte är i Alingsås och kommer hem imorgon. Visserligen så är det ju alltid extra jobb att ha en 10 veckors valp hemma, kräver ju en hel del spring ut och kissa. Fritiof har varit superduktig, endast en gång så har det hänt att en "olycka". Därutöver så har vi handlat en ny matstol till Vidar, vilket vi gjorde istället för att hejja på Sara och Pirre som tävlade i lydnadsklass 1. Fy, fy på dig Marie, men jag tror ändå att Sara förstår....Eller hur...? Det gick jättebra för Sara och Pirre, dom fick ett första pris och skramlade ihop hela 171 poäng. GRATTIS Sara!

Idag så har vi städat och åkt till miljöstationen med sopor. Ja som ni förstår så har helgen varit lugn.....Men det behöver man ibland.....Ja förresten lugn och lugn, Lilla Fritiof och AMy busar för fullt på köksgolvet. Amy har förresten börjat löpt, det känns bra eftersom hon nu är över året.....


18 februari
kl 12.45. Det är helt klart att total förvirring råder i min hjärna. Vilja fyller inte alls år idag. Hon fyller först nästa månad. Ibland lyckas man snurra till det mesta....Bra att det finns rediga människor runt omkring en som håller koll på en...(Tack Sara igen...:0))

Idag så fyller Vilja (Déjà vu v/h Sameritahof) 4 år. Grattis Vilja!!

Ber även om ursäkt till Sara för att jag glömde skriva på valpsidan att Vilja är godkänd i lägre klass och även har utställningscert.....Sorry...:0))


17 februari
Vilja är nu hemkommen från sin tyska boyfriend Junior. Allt har gått bra och nu hoppas vi bara att Vilja blir tjock och rund om magen och att hon nedkommer med små svartingar om nio veckor. Vill även passa på att skicka en stor kram till Sylvia, du är en KLIPPA!! What should I have done without you.....:0))

Har nu lagt upp lite information på hemsidan om valpkullen. Gå gärna ut och kika där.

Har även fått rapport från Camilla i Sala och det verkar vara som om Luva kan vara dräktig. Hon är ovanligt avslagen, har haft ökad aptit för att nu plötsligt käkat lite dåligt....Bara goda tecken. Vi får väl se vad ultraljudet visar, men vi har gott hopp om småluvor.....

Det verkar som om Enebo kommer att bli crowded inför sommarsäsongen....:0))


13 februari
Idag så skulle Ixi fyllt 8 år och det känns tung att hon inte kan vara med oss. Inte trodde man att Ixi skulle vara först ut att "falla" ifrån när hela hundbeståendet mer eller mindre består av pensionärer....(förutom Amy ock Krux då....) Men som jag sagt tidigare, man vet aldrig vad livet har i sin linda. Jag ska väl ta och flytta Ixi från "mina hundar" till "hundhimmel", har bara inte riktigt orkat "ta tag i det".......


9 februari
Idag så åkte även lilla Fritiof och valplådan har blivit tom. Rapporter ifrån flickorna som blev utflugna igår säger att allt går bra för dem i sina nya hem. Har nu även lagt ut C-kullens egen sida.

Vilja nu är parad. Jag återkommer med mer info senare.


8 februari
Idag så fyller mamma Bricka (Stablemaster´s Bric-a-Brace) hela 12,5 år. När man är så pass gammal så gäller det att ta till vara på tiden och fira halva år. Grattis Bobbo Viking, fast nu börjar det märkas att du börjar bli gammal, men att du trots allt har glimten kvar i ögonen! Det är småkrämpor lite här och där men du är fortfaranade en "glad skit". Vi är glada så länge du är med oss.

Idag så var det valpleverans av tre av valparna ur C-kullen. Jag vill önska alla valpar lycka till i sina nya hem. Imorgon så kommer Agneta och ska hämta sin pojke. Lilla Amy får vara sällskaps dam till honom eftersom han annars känner sig ganska övergiven...

Jag kommer att lägga ut C-kullens egen sida så snart alla valpar har hämtats och jag laddad ned bilderna från kameran.


6 februari
Igår så var alla valpar och besiktigade och blev godkända. Valparna klarade sitt livs första biltur jättebra, inget pip eller gnäll och inga spyor eller annat....:0)) Alla valpar blev "godkända" och på torsdag och fredag så kommer "gänget" att lämna Enebo.

Fick även en rapport från Rusa (ArbaQ´s Quiche) som genomgått examination i sin kurs Allmän lydnad för unghundar. Av 11 moment fick hon väl godkänt i 9 och godkänt i de övriga 2. Bara buga och gratulera!


5 februari
Idag så fyller ArbaQ´s T-kull 7 år gammal. Tiden bara flyger iväg. Deras födelse var ganska dramatisk, ja inte själva valpningen, den gick utmärkt, men däremot omständigheterna runt den. Min mormor hade precis gått bort i gallgångscancer och skulle begravas i Heby kyrka. När jag sa att i värsta fall så skulle jag inte kunna komma om Bricka valpade så visade min mor en liten förståelse för denna omständighet. Jag förväntadas absolut bara att VARA DÄR. Begravningen ägde rum den 5 februari, PUNKT SLUT! Som tur var nedkom Bricka med valpar på morgonen den 5 februari. Sen ställde min kära arbetskollega Elisabet Jepson och hennes man Olle upp som hundvakt så att Thomas och jag kunde kasta oss in i bilen och komma i alldeles lagom tid till mormors begravning i Heby. Visserligen var jag lite hålögd, men som tur var hann jag dit, valparna föddes utan problem och jag hade en person som Bricka gillade skarpt som hundvakt. Ibland ska man ha lite tur för att få allt att gå ihop....:0))

Oj det spårade ut helt, jag ska förstås gratulera alla vovvar ur T-kullen på deras födelsedag! GRATTIS, GRATTIS! Mamma Bricka önskar också sina barn ett stort grattis!!


3 februari
idag så var vi alla (utom dvärgvalparna) på en trevlig förmiddagspromenad. Alla vovvar var med och Vidar satt för första gången stilla en hel promenad. Detta berodde främst på att han fick åka pulka, vilket tydligen är superskoj.... Extra skoj är att pulkan välter och man trillar ur....Därefter bar det iväg till hundaffären och köpa hundmat i parti och minut.

Har nu lagt ut mer info om den kommande dvärgkulllen efter Luva (ArbaQ´s Adrenalina) och Reine (Cycorn´s Rainman). Kika under dvärgvalpar! Snart så kommer också C-kullen att få en egen sida!!


31 januari
Igår var en hektisk dag. Sara ringde på morgonen och berättade att nu äntligen så hade Vilja börjat löpa. Så arrangemangen för hennes date i Tyskland sattes igå¨ng på en gång. Samtidigt så skulle lilla Luva komma hem till Sala efter sin Östersundsdate. Jag kommer alldeles strax att uppdatera valpsidan.

Och förstås man får inte glömma jobbet, jobbet är som vanligt skoj och man skulle vilja kunna klona sig själv så att man kan vara överallt.....Tur att Thomas finns....:0))

Idag så har det varit valpbesök från Norrtälje. Den blivande matten till pojken, ArbaQ´s Calavados var och hälsade på sin lille grabb igen.


28 januari
Idag är det söndag och vad har då hänt den gångna veckan. Luva och jag tog en sväng till Östersund för att träffa en pojke. Luva var verkligen superduktig på flyget. Hon låg i sin väska hela tiden. Hon sov rejält, när vi landade så lyftade hon inte ens på huvudet. Supercool!! Väl där så tog oss Göran till Luvas fäsman, Reine eller Cycorn´s Rainman som han egentligen heter. Luva blev upp i öronen förälskade i honom, trots att hon inte var i höglöpet..... Lilla Luva fick vara kvar i Östersund och jag tog sista flyget hem till Stockholm igen. Enligt raporterna går allt bra och vi förväntas små-luvor om si så där en 9 veckor....:0))

Annies valpar växer och blir allt vildare. Dom blir nu strax 6,5 vecka. Tiden verkligen flyger fram. Nu är dom ute och härjar i hundrummet och expanderar sitt territorium till att även omfatta köket. Annie är en superduktig mamma, och Amy är den bästa tänkbara extra lektanten som har ett otroligt tålamod med valparna. Det är väl dax att ta lite nya valpbilder. Får bli till veckan.....

Sara börjar bli allt mer frustrerad över att Vilja inte börjar löpa. Hennes två grabbar håller på och småtjafsar när dom båda väntar på att "deras tjej" ska in i löpet....


21 januari
Den här gången klarade vi snöoväder och halvstorm utan något strämavbrott. Skönt!

Idag så var Vidar och jag och hälsade på mormor i Sala. Mormor fick roa Vidar medan jag försökte läsa lite pek inför doktorandkursen som är på fredag. Vi passade samtidigt på att hämta lilla Luva som har börjat löpa. Det här med hundar är alltid lite svårplanerat, här går man och väntar på att Vilja ska börja löpa, jag trodde att hon skulle börja i början av januari. Men icke sa Nicke. Ingenting händer. Istället så börjar Luva löpa, jag trodde inte att Luva skulle börja förrän kanske i mars eller april. Ja, livet blir aldrig som man planerat. Luva ska nu på en date till Östersund och träffa en superstilig kille. Hoppas att tycke uppstår. På tisdag flyger vi upp och kollar in honom "live". Så snart "dom fått till det" så ska jag uppdatera valpsidan. Jag törs dock inte tidigare....kanske fånigt, men så är det...livet är oförutsägbart......

Annies valpar växer och frodas. Jag måste skärpa mig och uppdatera med bilder lite oftare. Ska försöka tvinga Thomas att få till några uppställningsbilder. Vi får se hur det går. Det finns fortfarande en lite dvärgflicka kvar som tänkt att sätta ut på halvfoder.


14 januari
Idag så var vi på Julgransplundring, Vidar dansade runt granen och hade riktigt skoj trots att det inte blev någon lunchvila.

Valparna växer och frodas och har nu börjar smaka på annan mat än "mammas mjölk". Vi har också haft besök av valpköpare som fått titta på de små underverken. Alla vapar, utom en flicka som jag tänkt sätta ut på halvfoder har fått nya hem. Vem vet kanske det ska bli ytterligare en liten dvärg i Enebo, då tror jag att Thomas och min mor storknar.....:0))

Gud vad trött man blir, nu har vi haft strömavbrott här, från cirka kl 8.30 till kl 11.30. Det är då man inser hur extremt strömberoende man är. Har vi ingen el i huset, har vi ingen värme, inget vatten, ingen toalett. Jätteskoj när man har en liten kille på knappa 2 år och småvalpar. Strömmen kom som tur var tillbaka när vi som bäst satt och tjabbade med E-on om huruvida strömmen skulle komma tillbaka 11.30 ikväll eller kl 8.30 imorgonbitti. En himmelsvid skillnad för oss.....Ja nu måste jag kila in i duschen medan strömmen finns.....om nu inte allt varmvatten försvunnit, men så illa ska det väl ändå inte vara...


1 januari
God fortsättning på det nya året!!