ArbaQ´s Kennel
2001
2002
2003
2004
2005

Aktuellt - 2006

26 december
Idag så fyller vår lilla smällkaramell Amy (Silver Senator Amy) ett år. Grattis lilla "råttan"!!

24 december
God Jul och ett Riktigt Gott Nytt År önskar vi er alla!

16 december
I torsdags så födde Annie sina valpar. Det blev fyra stycken, tre flickor och en pojke. Allt gick bra och det var mycket tack vare Sylvia och hennes "erfarna händer". En valp låg nämligen lite fel och vi var tvugna att hjälpa Annie att få ut den. Så ett stort tack till Sylvia! Valparna äter och frodas, jag hoppas kunna återkomma med några bilder nästa vecka eller tidigare.

Jag börjar få ont om utrymme på hemsidan och har nu skaffat en egen adress med betydligt större utrymme som jag kommer att flytta till....Detta gjorde jag säkert för någon månad sen.....snart kommer jag att flytta filerna...uppstarten trod jag dock kräver lite handpåläggning från datageniet Charlotta...Jag hoppas att hon får lite mer tid när hennes valpar levereras....Usch nu låter det som om jag klagar på Charlotta, men så är inte alls fallet, utan jag hittar bara på egna dumma ursäkter till varför jag inte tagit tag i det.....Charlotta är alltid snabb av sig....

10 december
Så har Stora Stockholms utställningen gått av stapeln. Jag var där i går och visade Abra och trängades bland alla människor. Abra fick ett första pris och kom trea i konkurrensen. Får väl betraktas som ett helt OK resultat, framförallt som hon inte var tiptop i pälsen. I år blev jag helt matt på trängseln på shoppingturen, det kändes som om det var ovanligt mycket människor i år, eller annars var det så att jag tidigare inte sprungit runt och dragit en stor BIA-bädd med mig runt på shoppingturen. Hittade en mycket prisvärd BIA bädd på Citypet, köpte lite underullskappor m.m på Satchmos och de nya bruks- och lydnadsreglerna som kommit ut.

Förresten, Sara var och ögonlyste Vilja i fredags och allt var OK, känns bra!

26 november
Vilken natt, vi kom hem sent och trodde att vi skulle kunna sova länge, men se lille Vidar blev magsjuk och istället har vi fått städa spyor större delen av eftermidnatten. Det är då det är så roligt att få trevliga mail från sina valpköpare. Dels har Kerstin med ArbaQ´s Qvittra hört av sig och berättat att allt är bra, men även norske Jonny med ArbaQ´s Rixi berättade om sina starter i lydnadsklass 2.

Vilket ekipage! Den 11/11 startade dom i lydnadsklass 2 i Drammen och kom på första plats med 21 deltagare. Dom fick 182 poäng och ett första pris!
Den 17/11 var det dax igen! Den här gången i Vikingskipet Hamar, med en tredje placering utav 39 deltagare. 184,25 poäng och ett första pris
Det är bara att buga och bocka sig för ett sådant duktig lydnadsekipage. Prata om en stabil hög nivå! ÄN EN GÅNG GRATTIS!!!

Har nu även lagt in stamtavlan för de blivande små valparna, tryck här för att se för att se eller gå ut på valpsidan.

25 november
Erica och Stoja tävlade idag lydnadsklass 1 på Nacka BK. Ekipaget fick ihop 165,5 poäng, ett första pris och kom på en tredje plats. Jättebra jobbat!! Erica var jätteduktig som tävlade med sin stora mage...:0))

23 november
Idag så var Annie på ultraljud igen och finns fast där fortfarande valpar :0)) Annie håller nu på att bli rundare över magen, enligt Kristina så har hon inte längre någon midja. Hon är jättekelig och bara vill gosa hela tiden. Nu är det bara att vänta, ankomst för de små valparna beräknas någon gång vecka 50!

19 november
Så har då ännu en vecka passerat. Idag så var vi hos Elisabet och Kråkan där Vidar provade på lite polska rätter och Thomas och jag blev bjudna på oxfilé. Jag säjer då att det är inte varje dag som man äter oxfilé till lunch. Jättesmaskigt!!

Det var jätteskoj att träffa Kråkan. Hon var lite rund om magen, men i övrigt i god kondition. Det som var lite häftigt var att hon inte var det minsta grå, trots sina drygt 10,5 år. Lillan, hennes kullsyster, är däremot rejält grå i skägget och på huvudet. Det är lustigt, Kråkan måste brås på Bricka, som har nästan inte har några grå hårstrån alls, medan Lillan måste brås mer på sin pappa Harpo och sin farmor Kulan. Kulan var redan rejält grå i skägget vid sex år ålder.

12 november
Det har gått jättelänge sen jag skrev något i aktuellt, och detta trots att det hänt en hel del. Jag har gått ned i någon slags novemberdepression och har ingen lust att starta upp datorn när jag kommer hem, jag har nästan ingen tid till det heller för den delen....

Så vad har då hänt sen den 31 oktober? Jo, stentuffa Sara var ute och tävlade lägre klass sök med Vilja den 5 november tror jag att det var. Sara har precis blivit nybliven mamma till lilla Linnea (19 oktober) och visst är det tufft att så snart ställa upp i en tävling. Jag var med och tog hand om Linnea som skötte sig utmärkt hela tiden (= sov hela tiden, inget skrik alls). Vilja är ju på intet sätt genomtränad när det gäller sök, bla så hade inte Sara träna fasta påvis. Vilja hittade två figuranter och sen bröt Sara för att påvisen inte gick så bra...:0)) Jag tyckte att ni båda var duktiga ändå.

Vi går ju också i väntans tider, tyvärr så har Annie haft en släng av magsjukan, men är nu återställd. Hon är ultraljudad och visst fanns där små valpar i magen. Ultraljudet gjordes väldigt tidigt så jag tror nog att jag ska ultraljuda en gång till...vi får se.....

Idag så har jag klippt tre riesen eller snarare halvklippt två och helklippt en. Tuva blev ordentligt nedklippt, medan Krux och Lillan har lite tofsar kvar och allt hår på svansen. Förfärligt ser det ut, men det ska åtgärdas. Det som var viktigast var att få bort hår runt tassarna, hundarna drar in enorma mängder smuts när det är blött och regning ute....

Vill också passa på att gratulera Annika och Gazze till uppflyttningen idag till högre klass sök. Jättebra!! Det var er väl förtjänat!

31 oktober
Fantastiskt duktiga Jonny och ArbaQ´s Rixi tävlade i lördags lydnadsklass 2 utanför Oslo. 20 ekipage var anmälda i klassen och duktiga Rixi VANN klassen med hela 185,5 poäng. Fantastiska poäng, KANONBRA!!!

Här på hemma fronten har vi alla varit mer eller mindre krassliga. Vidar är nu bättre och är åter på dagis. Det krävdes dock både antibiotika och hostmedicin. I söndags var Elin här med Smilla och vi ryckte lite i hennes päls. Det slutade med att hon såg ut som en skabbsmittad hyena :0)). Förhoppningsvis så avslutade Elin jobbet när hon kom hem.

17 oktober
Ja, nu har det hänt saker. Annie har börjar löpa, vi tog progesteron prov på henne i fredags . Hon låg på 16,5 och hetsiga Bäckström var efter överläggningar med Charlotta tvungen att åka och försöka para henne med den tilltänkta kavaljeren. Nu gick det inte så bra så jag och Annie fick åka tillbaks till Heby i oförättad ärende och hämta upp Vidar och Thomas i sommarstugan för att sen åka tillbaks till Upplands Väsby.

Tillbaks till Hofors på söndagen och sen vidare till Cicci på kennel CC. Med Ciccis proffshjälp gick det hela betydligt bättre och det dröjde inte länge förrän de två "hittat varandra". Tack Cicci för hjälpen! Tillbaks till Sala och hämta upp Vidar och Thomas och sen vidare till Upplands Väsby. Den slutliga ändstationen var slutligen Tullinge där Annie fick återförenas med matte, husse och lillmatte. Nu är det bara att hoppas att det kommer att växa små valpar i Annies mage......Läs mer om kullen under dvärgvalpar.

Vill samtidigt passa på att tacka Kristina för jättegod lingonsylt och även hjortronen.

Fick även en fin bild på Luva (ArbaQ´s Adrenalina) från Camilla som jag ska uppdatera A-kullens sida med.

5 oktober
Idag så fyller Stinas andra kull, ArbaQ´s B-kull ett år! Grattis alla valpar!Den här valpningen kändes inte lika dramatisk som den första förutom det faktum att jag hade en 7-månaders babies att samtidigt ta hand om. Stina började valpa på morgonen och sen så var Maud så snäll att komma och hjälpa till att ta hand om Vidar så att jag kunde koncentrera mig på valpningen. Stina var som vanligt en duktig och lugn. Det blev fyra pojkar och en flicka. Så än en gång GRATTIS och ett stort fyrfaldigt Hipp Hipp Hurra!!

4 oktober
Så var det dags med lite uppdateringar igen. Jag skulle ha gjort det tidigare men har inte hunnit. Igår var jag i Skåne och tog fakirflyget dit, dvs planet som går kl 06.00. Klev upp 03.30, det var t.o.m för mörkt att gå ut på en rejäl morgonpromenad med hundarna. Å andra sidan så trodde inte hundarna att jag var klok som klev upp så tidigt. Tur att Thomas finns!..:0))

I helgen så har Jonny och ArbaQ´s Rixi klarat av uthållighetsprovet och kan därmed lägga till UHP framför namnet. Rixi som har gjort så fina tävlingsresultat i lydnadsklass 1, där två första pris tagna i Norge och ett i Sverige får tyvärr inte titeln LP1 eftersom alla tävlingar måste genomföras i Sverige. Tråkigt, men så är det enligt kennelklubben.

Dom har nu även tävlat lydnadsklass 2 och fått ett första pris på 174 poäng och vann sin klass. Det var 17 stycken tävlanden. Fantastiskt bra gjort, ett stort GRATTIS till Jonny och Rixi!!

30 september
Igår så var Annie (ArbaQ´s Annie Get your Gun) och ögonlystes. Allt var bra och om allt går enligt planerna så kommer Annie att paras nu på sitt löp i oktober. Läs mer under valpar.

Fick rapport från Sara att Vilja numera breddat sitt intensiva intresse för bollar till att även utsträcka sig till manliga individers sk "bollar". Vilja och Pirre busade i skogen och tydligen så måste Vilja ha huggit efter Pirres bollar. Stackars Pirres ”bollpaket” blev rejält rispat eller bitet eller vad man nu ska kalla det. Sara var tvungen att åka till Albano akut och det visade sig att en av Pirres bollar var skadad och var tvungen att tas bort. Tack och lov så har Pirre en boll kvar, tråkigt om Vilja skulle ha kastrerat honom……

Idag var jag hos veterinären med Bricka, i början av veckan så fick hon urinvägsinfektion och jag fick antibiotika utskrivet. Jag ville att Olle skulle kika på Bricka eftersom hon ändå börjar bli rejält gammal och jag tycker att hon flåsat en hel del i sommar. Men mamma Bricka var ett synnerligen gott exemplar för sin ålder. Hjärtat slog lugnt och bra, lungorna ”kändes fina”, visserligen så hade hon några små hårda klumpar som var juvertumörer, men dom var inte speciellt stora. Det värsta som skulle kunna hända är att hon får tillbaks sin livmoderinflammation som vi lyckade ”bota” här i våras.

27 september
Ja, hela veckan har hitintills varit hektisk, men nu ska jag äntligen försöka uppdatera. I helgen så var jag på Åland och ställde ut. Sylvia skulle egentligen följa med, men blev upptagen med en valpning. Så jag drog iväg ensam med Lillan, Tuva och Krux. Abra var också anmäld, men var i lite för gott hull och dålig päls för att få följa med. Bäst gick det för 10-åriga veteranen Lillan som fick CK och blev tredje bästa tik. Krux och Tuva fick nöja sig med släta ettor. Vill också passa på att tacka Maria Gradin för trevligt sällskap på utställningen.

Bättre gick det däremot för Saga (ArbaQ´s Quick Step) som ställdes ut hemma i Sverige, Rimbo. Hon blev BIR-valp och kom BIS-5. Jättebra gjort. GRATTIS!!

Förresten inför resan så tog jag nya bilder på Krux, Tuva och Lillan. Tyvärr blev inte bilderna speciellt bra, men jag har ändå lagt ut dom…

Nu i början på veckan så blev Ixi avskalad och badad. Skönt, nu slipper hennes skägg lukta som äcklig gammal disktrasa. Så nu är det bara Bricka och Amy kvar att fixa.

Nästa gång jag skriver så hoppas jag att jag lyckats få ihop en egen sida till vårt nytillskott Amy (Silver Senator Amy). Världens goaste tjej och huvudvärmare på kudden. God natt!!

22 september
Idag för två år sedan så kom vår första dvärgschnauzerkull till världen, ArbaQ´s A-kull. Det hela gick lite tumultartat till. Vi hade röntgat Stina på dag 45 bara för att få reda på exakt hur många valpar vi skulle förvänta oss, bara för att jag var lite halvnervös för min första dvärgvalpning. Dom är ju så små och det är så skönt att veta när alla valpar är ute så att man slipper undra om det finns någon kvar där inne i magen. Sagt och gjort, vi röntgade Stina, veterinären trodde att det var fyra valpar, veterinärassisten trodde på fem valpar....Alltså en typiskt normal kull. Prata om att vi blev förvånade när en den ena efter den andra valpen kom fram och bara tjejer! Det blev sex flickor och en pojke! Svårt att tänka sig att det gått hela två år sedan dess...

Men nu till saken: Jag vill utbringa ett stort Hipp Hipp Hurra till alla de sju födelsebarnen. GRATTIS!!!

18 september
Som så mycket riktigt Maud påpekade så blev ju Boss även finsk utställningschampion i och med att han tog sitt sista cert i söndags. Så GRATTIS Kerstin och Boss även till FinUCH!!!

17 september
Förutom att det är valdag idag så har Boss blivit utställningschampion och kan numera titulera sig Korad SUCH ArbaQ´s Team Leader. Utställningen var i Ljusdal och dömde gjord Tord Byström. Boss tog certet och blev BIR. Boss blev även BIS-Reserv bästa bruksmeriterade hund. Grattis Kerstin! Det var er väl förtjänt!!!

10 september
Idag så fyller ArbaQ´s S-kull fyra år. Hipp Hipp Hurra önskar vi er alla!

Idag så ställdes Hanna ut Qwinza på en inofficiell utställning. Det gick jättebra, lilla Qwinza blev BIR-valp och placerade sig som BIG-3 i finalen. GRATTIS!

Lilla söta Annie med stor matte och lillmatte var här på besök. Annie har verkligen blivit en riktigt tjusig dam. Jätteskoj att få se henne igen och även smaka på lillmatte Kajsas enormt goda äppelpaj. Supergott!

4 september
Idag fyller ArbaQ´s R-kull två år. Ett stort grattis till er Alla! Hoppas ni får en bra födelsedag!!

3 september
Idag så blir Vidar ett år och 6 månader. Tiden verkligen rusar, Vidar har nu börjat på dagis och inskolningen är precis genomförd. I fredags eftermiddag så ville han inte åka hem utan vara kvar och leka...

Så vad är då nytt? Jo, Sara och Vilja (Déjà vu v/h Sameritahof) blev i fredagskväll godkända på BH-provet vid Enköpings BK. Ett stort grattis till Sara som trots att magen nu börjar puta rejält, å det är ju bara 7 veckor kvar innan familjen får en ny medlem..., håller igång så bra. Nedan två bilder från provet.


Sara och Vilja under fritt följ och i gruppen.


I lördags så var Hanna och Qwinza på besök. Jag gjorde iordning Qwinza inför en inofficiell utställning nästa vecka. Jag passade på och tog några bilder på henne som ligger under Q-kullen.

Och idag, söndag, så var Camilla och Blaise (ArbaQ´s Surprice) ute och tävlade lägre spår på oxelösund BK. Dom hittade 7 av åtta apporter, men tyvärr så överskreds tiden. Lilla Blaise jobbade frenetiskt med att hitta den missade apportern och hade svårt att släppa den, dessutom så var det något litet tapp som gjorde att tiden sprang iväg. Bättre lycka nästa gång. Jag håller tummarna för er!!

28 agusti
En händelserik och trevlig helg. Var uppe en vända till Borlänge och på SM och hejade på Sylvia och Fuzzy. Hann även med lite shopping, köpte en stor plyschriesen till Vidar som egentligen var helt onödig. Som om gossen inte hade nog med hundar...Dessutom så gillar Amy att ligga och lugga vovven i skägget...Tillbringade sen helgen hos min mor i Nordsjö och bara latade mig, helmysigt. Mamma tog hand om Vidar och Thomas var på golftävling. Jätteskönt sa latmasken i mig :0))

I lördags så var det även SSPK-utställning på Lida och Annie (ArbaQ´s Annie get your Gun) debuterade i officiella sammanhang. Kajsa visade Annie med bravur och hon fick ett första pris. Grattis till er båda!

21 agusti
Fick mail från Therese och Sally (ArbaQ´s Tingeling) med glada nyheter. Dom hade i onsdags tävlat i lydnadsklass I på Stockholmsavd BK. Trots att Sally satte sig upp under platsliggningen så lyckades dom få ihop 166,5 p och ett första pris. Dessutom så fick ekipaget 10 på helhetsintrycket och har fått de på alla tre gånger dom tävlat i lydnadsklass 1. Det stod "charmig, arbetsvillig" och när Therese tog emot pris sade domaren att det var roligt att se en så pigg och glad hund. Jättebra Therese, helhetsintrycket är bland det viktigaste betyget! Inte illa att få det på alla sina starter!!

För 10 dagar sedan så tävlade dom i Bro och fick ihop 159 poäng....jätteirriterande med en ynka poäng som fattades.... Vi ser fram emot nya tävlingsrapporter från Therese och Sally.

Ett jättestort GRATTIS till er båda!! Keep up the good work!!

20 agusti
Jag vill skicka ett stort rungande GRATTIS till Per W och ArbaQ´s Sacco som idag blev uppflyttade till elitklass spår på Linköping BK. Ekipaget fick 492,25 poäng. Ni är jätteduktiga! Än en gång GRATTIS!!

I lördags så var Saga (ArbaQ´s Quick Step) här på besök och lite fix. Saga ska ställas ut i september så jag vill se om det var något som behövde göras pälsmässigt. Men hon var så bra och fin i pälsen att jag blev riktigt impad. Vi tog några fina kort på Saga som jag ska lägga ut.....ni vet.... så snart jag laddad ned dom...:0))

15 agusti
Nu har jag uppdaterat länksidan och lagt till schnauzer-pinsher klubben och dvärgschnauzerringen.

När jag träffade Jonny och Rixi på riesenlägret så visade det sig att dom tävlat i lydnadsklass 1 med stor framgång och att Rixi även genomgått BH-provet. Nedan är resultaten från lydnadsklass 1. Jättefina poäng, 188 och 186,5 poäng är verkligen jättebra.

Her er resultatene til Rixi så langt.
LP klasse 1 i Oslo den 30/4-06, 1 premiering, 1 plass, 188 poeng
LP klasse 1 i Oslo den 8/6-06, 1 premiering, 3 plass, 186,5 poeng
LP klasse 1 i Kopparbo, Sverige den 20/7-06, 1 premiering, 2 plass, 180 poeng

Jag med min dåliga norska tror även att dom klarat BH-provet. Se nedan:
Bestått ferdselsprøve utenfor Oslo den 3/6-06 ( Det er den prøven hunden må gjennom for å få starte i IPO programmet )

Når vi gjennomførte ferdselesprøven så lå Rixi i dekk mens den hunden vi gikk i par med prøvde alt for å få henne i lek. Jeg sto med ryggen til 25 meter unna mens dobermennpinscheren inviterte Rixi til lek og løp i full fart og hoppet over henne mens hun lå i dekk. full fart og hoppet over henne mens hun lå i dekk.

I lördags så var Abra (ArbaQ´s Abra Kadabra) på utställning i Askersund. Hon vann unghundklassen, fick CK och blev fjärde bästa tik. Tack Sylvia för att du tog henne med och visade henne!! Det finns några snygga kort på Abra i min digitalkamera som jag ska lägga ut på hemsidan så snart jag laddad ned dem.

Per och ArbaQ´s Sacco var också ute och tävlade i helgen, högre spår i Vadstena. Ekipaget gick en jättefin lydnad, men totalpoängen räckte inte till uppflyttning.

Det känns också jätteskönt att det verkar fungera bra för Jonas och jazz. Jag håller tummarna....

8 agusti
Puh igår så lyckade jag äntligen komma till skott och uppdatera min engelska version. Den har stått still sen i slutet på mars. Pinsamt dåligt, dessutom så har jag säkert lyckats få in tusen stavfel....ja..ja så är livet....

Vill dessutom skicka ett stort rungande GRATTIS till flockens överhuvud Bricka. Idag så fyller "tanten" hela 12 år. Visserligen så tycker jag att det börjar märkas att hon blivit gammal, men hon är fortfarande mindre grå än sin dotter Lillan. Själv så tror hon fortfarande att hon är i sin krafts dagar när det gäller.....Bobbo kan... Vad är det man säger, kärt barn har många namn? Bricka kallas för Bobbo, Bobbo Viking, Olli, Olli Bompa och Ulla. Kram på dig Bricka!!!

30 juli
I går så lyckades jag antligen ta mig samman och lägga ut några upptsällningsbilder på hundarna. Idag så lägger jag ut lite bilder från riesenlägret. Jag har även ändrat lite i menyraden och lagt till en rubrik som heter Galleri där lite allmäna bilder odylikt kommer att vara...
Jag har också lagt ut en rubrik som heter omplacering, med just den anledningen att jag just idag fått tillbaks en pojke från Ixi´s sista kull.Han kom på förmiddagen och han etablerat sig väl bland flickorna. Hitintills har han mest viftat på svansen och försökt att charma flickorna. Jag ska försöka ta några bilder på honom och lägga ut på hemsidan. Jag tror dessutom att han växt en del på höjden sen jag såg honom sist, han ger ett ganska litet intryck, men är faktiskt högre än krux. Han är kort och fin, har bra svärta.

23 juli
Nu är årets riesenläger slut och vi har kommit hem, packat upp och hunnit med ett besök på Eskilstuna Zoo. Vi hade kanonväder på riesenlägret. Kerstin och jag bodde i Särnastugan. Tuva löpte, men Boss klarade det hela riktigt bra. Krux och Boss kom bra överrens, "lilla" Krux fällde till och med Boss en gång när dom busade.

Jag tränade sök med Tuva och var i Håkan och Annas grupp. Trots att vi gjort ett rejält uppehåll så tyckte jag att Tuva var riktigt duktig. Sara och Ypso och Johan och Vilja tränade i samma grupp.

På lägret var även Anita, Tony och Madde där med Nicki, Kerstin och Eddie med lilla Qvittra och "norska" Rixi med familj.

På årets officiella lydnadstävlingar så utmärkte sig Sara och Vilja genom att vinna sin klass, ta ett första pris i lydnadsklass 2 och få ihop 181,5 poäng. Det gick även bra för Jon och Rixi, dom placerade sig som bästa riesen och kom på en andra plats, fick ett första pris och 180 poäng. Detta var Rixis tredje första pris i lydnadsklass 1. Ett jättestort grattis till er båda!!

Jag har förhoppningsvis tagit några bra bilder av Nicki, Boss, Rixi och Qvittra som jag kommer att lägga ut på hemsidan. Ja, och sen förstås några allmäna bilder från riesenlägret också. Bara jag kommer till skott att ladda ned bilderna...inom sinom tid.....

14 juli
Nu håller man på att packa inför riesenlägret. Vad är det man ska ha med sig? Ska vädret bli bra eller kommer det att regna? Strunt samma, det är bara att packa för alla vädertyper. Kestin kommer förbi vid lunchtid imorgon och vi ska åka gemensamt upp till Kopparbo.Ska bli skoj att vara på riesenlägret igen, förra året så var ju Vidar nyfödd och det kändes inte sådär jätteaktuellt att åka, men i år är jag taggad...Se upp kopparbo här kommer vi....:0))

10 juli
så har det lugnet återigen kommit till huset. det är tomt efter alla valpar samtidigt som flytten till de nya hemmen verkat gått bra för alla valpar. Jag har fått rapporter från alla valpägare och valparna verkar ha installerat sig bra i de nya hemmen. Lilla Qvittra (om hon nu kommer att kallas så) kommer jag att få träffa på riesenlägret.Lena skickade även några jättesöta bilder på Q-bus och en av dom har jag lagt som första bild på hemsidan.

Riesenlägret börjar nu på lördag, så man får väl mentalt börja fundera på vad man ska packa och ha med sig. Kerstin och jag ska dela rum. Hoppas inte nu att någon av flickorna börjar löpa.....Jag ska ta med mig Krux och Tuva. Ska bli skoj att åka på riesenlägret igen, träffa folk, träna, prata hund och dricka lite vin och ha det trevligt. Min kära mor kommer över för att hjälpa Thomas ta hand om Vidar och vovvarna som inte får följa med på riesenlägret.

Jag måste även försöka ta mig i kragen och uppdatera min engelska version av hemsidan. Den är ju pinsamt dåligt uppdaterad. Får väl försöka göra det någon gång när Vidar sover och det är dåligt väder.....

30 juni
Nu börjar även valptiden vara till ända. Idag så besiktigades valparna i Uppsala. Färden bestod till stor del av hundkräkor och hundbajs. Jag hade valparna i tre burar, en med fyra i och två med två valpar i. Lilla Qajsa Q skällde hysteriskt i sin bur så att vi var tvugna att stanna och låta henne sitta i knät, dessutom drog hon igång de andra valparna. Jag började bli orolig att Vidar skulle bli hörselskadad. När hon satt i knät på mig, då var hon minsan tyst.
Besiktningen gck bra, alla valpar uppförde sig väl och var ena riktigs små "A-barn". Vi var där i tid, veterinären var där, men tyvärr så var vi tvugna att vänta i nästan en timme på chipsmärkaren. Lite halvjobbigt. Sen åkte vi alla hem, lite småslaka.

Nu i helgen så är det dax, då försvinner alla utom två av valparna. Kommer att kännas konstigt....och man kommer att sakna di små......:0)) Ljudvolymen på morgonen av åtta små riesenvalpar kan bli ganska hög....
Valprummet ska städas ut och sängen ska flyttas in igen. Vidar tycker nog att det ska bli skönt att den stora klumpiga sängen försvinner från hans rum.

25 juni
Ja så så har midsommarhelgen nästan gått till ända. I år så var vi på midsommaraftonen hos Sylvia. Vi är ju båda "fast" med valpar och att ta någon längre svängom är det inte tal om. Vidar trivdes med alla dvärgvalpar och gillad studsmattan jättemycket. Lara var förtjust i cheesecaken som vi hade till efterrätt.

Valparna växer och mår bra, dom har avmaskats ytterligare en gång. Nu har dom dessutom lärt sig att rymma från valphagen och brukar leva rövare på hela tomten. Jag är bara orolig att dom ska försvinna under altanen. Till nästa helg är det dax för valpleverans, känns både skönt och vemodigt. Det är ett himla jobb med riesenvalpar, samtidigt som det är himla roligt. Mina två tidigare riesenkullar har ju varit vinterkullar och det är en jättestor skillnad mellan att ha valpar på sommaren kontra på vintern. Kan inte riktigt kvantifiera det förutom att mängden bajstidningar minskar radikalt. Det märker man när man ska åka till miljöstationen....

Förresten, Razzi fick A på höfterna. Känns jätteskönt!

Nedan så är det några bilder från midsommaraftonen: Vidar på studsmattan, Vidar på promenad med dvärg och Sylvia och Lara i efterrättstagen.14 juni
En liten kort valpuppdatering. Valparna är nu ute i stort sett hela dagarna, eftersom det har varit ett sådant toppenväder. Det är dock viktigt att se till att dom kan komma undan i skuggan. Igår var de ute för första gången i vår lilla skog bakom huset. Jätteintressant tyckte valparna. I söndags så avmaskades dom en andra gång, men jag har inte sett några maskar i avföringen.Nu har dom börjat att busa riktigt ordentligt, och det kommer bara att bli värre... :0)) Mamma Blaise leker så smått med sina valpar och trycker till dom lite med jämna mellanrum när hon tycker att dom tar sig för mycket ton.

Igår var vi och röntgade Razzi hos Audell, det såg bra ut, nu får vi ju hoppas att SKKs avläsande veterinär tycker detsamma. Det är bara att hålla tummarna. Jag vill samtidigt passa på att påminna de som ännu inte röntgat sina valpar i R-kullen att göra det. Razzi blev den fjärde i kullen som röntgades, tidigare har Rixi, Nelson och Jass röntgats, alla med Hd A.

Bara för att jag skrev att det var ett toppenväder så blev det störtregn på eftermiddagen. Ja,ja det är alltid bra med lite regn för grönskan och gräsmattan. Hann även förbi SKK och hämta upp stamtavlorna för valparna.

10 juni
Idag så verkar jag kunna uppdatera min hemsida. Har lagt ut bilder tagna den 6 juni på valparna. Allt är bra med dem och dom är nu ute större delen av dagen. Jag återkommer med mer "vapinfo" senare.

1 juni
Jag ber tusen gånger om ursäkt att jag inte uppdaterat hemsidan med nya valpbilder eller nyheter.Jag har slitit med två ansökningar som gick iväg i går och trots att jag tagit kort på valparna har jag haft ett motstånd mot att ladda ned bilderna i datorn...Men äntligen nu är det gjort och det är bara att konstatera att nya bilder borde tas.
Vad har då hänt? Förutom att valparna och Blaise mår bra, har valparna blivit avmaskade, börjat vara ute i köket och även smakat på mat i "icke flytande form".
I Söndags var det korning i Basta Nykvarn, tyvärr så klarade inte Stoja korningen, hon var skottfast men fick bara ihop 91 poäng. Hon kändes ganska oengagerad, blev inte rädd och hade inte problem med några kvarstående rädslor.....
Och sen så fyllde Krux två år i söndags. GRATTIS!

21 maj
Ja, idag så skulle egentligen Rizzo och Stoja genomgå mentaltest, men i fredagskväll kl 22 SMSade Erica att söndagens korning hos Briarklubben blivid inställd pga domarvakans och att briardklubben precis mailat ut info om det hela. Verkligen i senaste laget.... Det enda positiva denna regniga helg är att alla valpar mår bra och de har börjat knata runt i lådan. I veckan så fick vi också besked om att Jazz och Nelson hade Hd A. Även Rixi i Norge har Hd A. Så en uppmaning till alla er som har "valpar" i R-kullen. Det är nu dags att röntga dom.

20 maj
Idag så skulle Sara och Vilja tävla. De hade äntligen kommit med på ett lägre spår. I östhammar också, en rejäl bit att fara. Efter att ha haft lite strul på upptaget här i veckan, visade Vilja att träning ger färdighet. 10:a på upptaget, men sen gick det sämre. Vilja hittade en apport och sen måste hon ha tagit en gigantisk genväg, för plötsligt km slutet. En pinne och slutet, inte så där jätteskoj...Och till hon är 10:nde reserv till en lägre spår tävling imorgon.

19 maj
Valparna mår bra, de äter och frodas. Idag så har de börjat öppna ögonen. Jag såg visserligen lite små springor på dom igår, men idag så har dom öppnats. Mamma Blaise är jätteduktig, hon har bra med mjölk och vårdar och tvättar valparna bra. Här finns inget valpbajs som inte mamma Blaise slickar i sig, sen vill hon gärna komma och slicka mig i ansiktet och tala om att hon gillar mig....

7 maj
Igen lite senare på kvällen så började Blaise att valpa. Allt gick bra, det kom ut 8 valpar, fem flickor och tre pojkar. Blaise är en duktig mamma och alla valpar mår bra.


7 maj
Idag så tävlade Kerstin och Boss (ArbaQ´s Team Leader) lägre klass spår i Enköping och blev uppflyttade med 473 poäng och kom på en hedrande tredje plats. Ett jättestort grattis till Kerstin och Boss. Ni är JÄTTEDUKTIGA!!

Här hemma så går vi i väntans tider. Blaise blir allt flåsigare och flåsigare och äter mindre och mindre. Hon försöker gömma köttbullarna jag gett henne i korgen och håller på att böka och bädda hur länge som helst. I natt så sov jag inne hos henne och hade en flåsande jättedräktig hund sittande på min mage större delen av natten. Vi får se om det sker i natt eller går ytterligare några dagar. Inget är som väntans tider....:0))

2 maj
Nu har även Ixi blivit nedskalad och det är bara Tuva som återstår. Hon ska in i badet först för att spara på mina skär. Krux trimmar jag och kämpar för att ta bort en otrolig mängd underull som dessutom har en grånyans som inte är så där jätteskoj….

Lilla Vidar växer och frodas, det är skoj att se hur förtjust han är i hundar. På utställningen i Västerås så fick man verkligen passa honom. Han bara remmar iväg och kastar sig över hundar eller stoppar in fingrarna i främmande hundburar. Han är jätteförtjust i Abra som han tycker har en lagom storlek.

Gamla mamma Bricka verkar ha återhämtat sig från sin livmoderinflammation. Tre antibiotika kurer hjälpte. Vi får väl se om det kommer tillbaks i samband med nästa löp.

Lillan är som vanligt i toppform. Igår när vi kom hem så hade hon stulit den nästan fulla vällingpåsen och kletat ned överallt i köket. Vem som var den skyldige var inte det minsta svårt eftersom pulverklet fanns i hela hennes skägg och på frambenen. Trött man blir....

I helgen så gjorde Lille Pelle MH och blev godkänd på skotten.

Nu har vi även satt upp valplådan till Blaise. Mest intresserad av valplådan var Vidar som bevakade intresserat Thomas övningar med borrmaskinen.

23 April
En riktig hundhelg. Bäst gick det för Sara och Vilja (Déjà vu v/h Sameritahof) som tog sitt andra cert på Västerås SKK utställning. Grattis Sara och Vilja. Även Abra (ArbaQ´s Abra Kadabra) ställdes ut och tyvärr fick ett andra pris....

Kerstin och Boss (ArbaQ´s Team Leader) tävlade lägre klass spår på Danderyd Täbys BK. Ekipaget kom runt spåret med bra betyg, men tyvärr gick inte lydnaden riktigt lika bra...Dom blev "bara" godkända....

Idag så fyller ArbaQ´s U-kull hela 10 år! Grattis Lillan, Heffa och Kråkan!

16 April
Idag så var det utställning, Lilla Stockholm. Stina (Kinorla On the Move) och Abra (ArbaQ´s Abra Kadabra) ställdes ut. Dömde gjorde Janeiro Francisco. Lilla Abra var först ut. 10 stycken unghundstikar var anmälda i klassen. Lilla Abra fick ett första pris och placerade sig som andra tik i konkurrensen efter Kaspelix Bubbel Gum. Hon fick även Hp. Ett stort tack till Charlotta som hjälpte mig med putsen igår och Sylvia som visade Abra. Jättetack!

Sen var det Stinas tur, även för henne gick det bra, hon fick ett första pris och placerade sig som nummer två i konkurrensen efter Benny Blids fina tik Maximin Moon Song. Tyvärr fick hon inget CK. Endast två tikar fick Ck. Maud, du visade Stina jättebra!!

Det gick även bra för Gina som cert, CACIB och blev andra bästa tik.

När Charlotta var här igår så tog vi lite bilder på Abra som ni kan se under A-kullen. Jag lägger ut bilderna snart.

10 April
Ja så har då nästan våren kommit. På promenaderna i helgen hade jag med digitalkameran för att försöka förverkliga den första tussilagon, men inte hittade vi någon sådan… Helgen har innehållit både bra och dåliga saker, men så är det väl alltid…Jag kommer att lägga ut lite bilder så snart jag laddad ned dom från kameran. Då kan ni bland annat se hur Lillan och Krux saboterar en bunker på Bonniers ”lyxgolfbana”. Jag tror dock inte att någon av vovvarna bajsade på någon green….

Jag har bla hunnit klippa både Lillan och mamma Bricka. Om Annika fick se dom nu så skulle hon storkna, hon som är så petig… Snabbt avskalade på en halvtimme vardera.

Idag så var Luva (ArbaQ´s Adrenalina) på Strömsholm och blev ögonlyst utan anmärkning. Jätteskönt. Nu väntar vi bara på blodprovssvaret.

Majas sår läker fint och Maude berättar att hon avskyr sin tratt och är duktig på att låta bli såret. Stina var på tillfixning hos Marcella.

Förresten, nu har jag äntligen lagt ut bilderna på Annie, se under A-kull.

7 April
Jag är sååå GLAD. Ultraljudet visade att det finns små valpar i Blaise mage. Jätteskoj, nu är det bara att fortsätta att spara tidningar till den kommande bajsorgien. Camilla meddelar att Blaise midjemått ökat något och att hon är så hungrig att hon kan stjäla mat när tillfälle ges. Till exempel stal hon kaninens morot som låg på bordet. Hon tyckte väl att hon behövde den bättre än kaninen, nästa steg är kanske att "knipa" kaninen.....

Inger var här och vi gjorde iordning Gina till Lilla Stockholm. Jag passade samtidigt på att kika på Abra. Abra ser bra ut i pälsen, möjligen lite väl gul....Vi får väl se hur det går...Dessutom var det domarbyte såg jag.

Jag fick också jättefina bilder på Annie (ArbaQ´s Annie Get your Gun) som hade varit på frisering hos Marcella. Tack för bilderna Kajsa och Kristina. Nu får vi börja leta efter en lämplig utställning till Annie. Jag ska lägga ut bilderna, eventuellt senare i kväll eller imorgon.

6 April
Ja, så har ytterligare en dag gått till ända. Dagen började bra, vi alla, vovvar och människor tog en långpromenad på Järvafältet. Vidar ”åkte ryggsäck” i sin bärryggsäck. Heter det så? Väl hemma igen så stack jag till jobbet efter att ha kollat läget med Maud. Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) opererades i går för problem med ett juver. Tutten togs bort. Maja hade sen svårt att komma till ro med en stor platskrage runt huvudet. Hon stod upp i flera timmar innan hon till slut insåg att det var nog bara att sova med tratten på…

Mamma Bricka har fått en ny antibiotikakur i hopp om att hon ska bli av med sin livmoderinflammation. Jättetråkigt eftersom hon börjar bli till åren. I början på augusti så fyller hon hela 12 år.

Jane med Nelson ringde och pratade lite. Det börjar ju nu dra ihop sig till höftledsröntgen på R-kullen. Allt var bra med Nelson, han kanske hade börjat lugna ned sig lite…. bara kanske……:0)).

Fick mail från Camilla att Luvas ögonlysning var framflyttat till måndagen så det är bara att vänta.

4 April
Ja, det här med datum är inte lätt. Det är förstås den 7 april som Blaise ska ultraljudas. Jag hoppas verkligen att hon har några valpar i magen. Samma dag så ska även Luva (AbraQ´s Adrenalina) ögonlysas om jag fattat Camilla rätt. Jag hoppas att ögonen kommer att vara bra eftersom jag har planer på att para henne när hon börjar löpa.

Lilla Vidar växer och frodas. Thomas hade en tuff dag häromdagen när jag var på jobbet. Han glömde att stänga dörren in till vardagsrummet. Någon av vovvarna hade vält ned två blommor, någon annan vovve hade kollat vad som fanns på köksbänken och bland annat käkat upp Vidars vällingpaket. En bia-bädd var nedkletad med vällingpulver. En gång tidigare så har Lillan blivit ertappad på vällingjakt, bevisen satt helt klart kvar i skägget så hon är misstänkt även denna gång. Medan Thomas städade undan förödelsen så tultade Vidar omkring. Och se den lilla pojken kan. Han hittade sina två Baby-watchar (skriver man så?) som var på laddning, plockade ut båda två, promenerade ut i köket och stoppade ned båda två i hundvattenskålen. Thomas hittade pojken doppandes dessa saker upp och ned i vattenskålen. Jätteskoj sa Vidar. Elektrisk utrustning i vatten är dock inte så bra… så just nu är vi utan Baby-watch.

2 April
Nu har hemsidan ändrat lite menyrader, istället för Nyheter är rubriken Aktuellt.Nyheter låter mer pompiöst, så heter det Aktuellt så kan jag skriva lite mer allmänt om aktiviteter och händelser. Jag har även delat upp valpar i riesenvalpar och dvärgvalpar.Får se om jag gör detsamma med den engelska varianten. Den släpar alltid ohjälpligt efter och innehåller även tusen stavfel (som i och för sig också finns på den svenska varianten....).
Elin mailade över jättefina bilder på Smilla, vilket gjorde mig glad.
Stina och Abra är anmälda till Lilla Stockholm. Nu gällder det bara att dom är i päls oxå :0)).
Camilla är övertygad om att Blaise är dräktig. Den 9 april så får vi veta det för då är det dax att ultraljuda henne och leta efter små valpar.

30 mars
Idag så är det Stinas tur att fylla år, hela tre år! Grattis Lilla Stina (Kinorla On the Move), du är en pärla!!

18 mars
Idag så fyller Déjà vu v/h Sameritahof eller Vilja som hon kallas till vardags tre år! Grattis Vilja!!

12 mars
Idag genomgick Dusty (ArbaQ´s Stardust) mentaltest på Örebro Bk. Dusty blev godkänd med 136 poäng och kan således titulera sig Korad. Grattis Dusty!

3 mars
Idag så fyllde Vidar ett år. Tiden går verkligen snabbt. Vidar fick fira sin födelsedag med att åka till Ulltuna och ta progesteron på Blaise. Livet är tufft i Enebo, tur att mormor och kusin Jessie kommer imorgon....:0))

13 februari
Idag så fyller Ixi (Vendela v Bergeherbos) hela sju år! Grattis!

5 februari
Grattis till alla i ArbaQ´s T-kull. Nu har ytterligare ett år passerat och ni har nått den aktningsvärda ålderna av hela sex år! Grattis och ett stort Hipp hipp Hurra!!