ArbaQ´s Kennel
2001

2002

2003

Nyheter- 200431 december
Gott Nytt År önskas alla Riesenvänner!

24 december
God Jul till er Alla!

14 november
Sara och Vilja (Déjà vu v/h Sameritahof) tävlade idag i Kungsörs BK och blev uppflyttade ur appellklassen med 256,75 poäng. Bra jobbat!

6 november
Idag så startade debuterade Per och ArbaQ´s Sacco i högre klass sök på Norrköpings BK. Under usla väderförhållande pep sig Sacco genom lydnaden. Sökarbetet gick betydligt bättre med en 9:a på söket vilet sammanlagt gav ekipaget 396 poäng och godkänt i högre klass sök.

16 oktober
Idag så startade Sara och Vilja (Déjà vu v/h Sameritahof) i lydnadsklass 1 på Knivsta BK. Ekipaget fick ihop hela 189 poäng och placerade sig på en andra plats. SUPER Sara!!

3 oktober
Idag så tävlade Tord och ArbaQ´s Titus högre klass sök på Eskilstuna BK. Tyvärr så blindmarkerade Titus ut sig. Hoppas det går bättre nästa gång.

2 oktober
Idag så var det dags för Camilla och Blaise (ArbaQ´s Surprice) att debutera i appellklass spår på Roslagen BK.Tyvärr så nollade ekipaget budföringen och apportering vilket medförde 213,25 poäng och blev godkända.Bra jobbat Camilla, nästa gång fixar ni det!

26 september
Tord och ArbaQ´s Titus tävlade i elitklass spår på Södertälje BK och blev godkända och fick 510,5 poäng och placerade sig på en fjärde plats. Bra jobbat Tord. Läs även Tords tävlingsrapport!. Vi ser med spänning fram tills nästa tävlingsrapport kommer...:0)).

Idag så debuterade ArbaQ´s Sacco i utställningsringen på Lindesbergs BK. Sacco deltog i bruksprovsklassen, fick ett första pris och placerade sig två i bkkl. Grattis!

25 september
Idag så var det utställning på Nynäshamn BK. Kerstin visade Boss (ArbaQ´s Team Leader) som deltog i bruksprovsklassen och fick sitt andra cert och blev BIM. Grattis Kerstin och Boss!
Grattis även till Annika och Gazze som tog cert och blev BIR!!

22 september
Ikväll så valpade Stina. Det blev hela sju valpar! Sex flickor och en pojke. Fantastiskt med tanke på att jag röntgade henne och veterinären sa att det skulle vara 4-5 valpar! Läs mer om kullen under valpar.

19 september
Camilla och Blaise (ArbaQ´s Surprice) debuterade idag i lydnadsklass 1 på Strängnäs BK. Ekipaget samlade ihop 166 poäng och fick därmed ett första pris och kom på en tredjeplacering. JätteBRA jobbat Camilla, speciellt att du var så flitigt att du spårade på morgonen innan tävlingen för att "coola ned" Blasise...:0)).

17 september
Idag så är ögonen öppna på alla valpar. Dom är jättesöta...

12 september
Idag tävlade Erica och Alva (ArbaQ´s Tussilago) på Waxholms BK i lägre klass sök. Ekipaget fick en 8 på söket, 247 poäng på specialen, 168,5 poäng på lydnaden vilket sammanlagt gav 415,5 poäng och ett godkännande.

11 september
Kerstin och Boss (ArbaQ´s Team Leader) tävlade idag lägre klass spår på Skultuna BK. Fullt på spårupptaget, en pinne bort gjorde att ekipaget kom på en tredje plats, samlade ihop 441,75 poäng, men blev tyvärr inte uppflyttade pga för få poäng på lydnaden.

10 september
Här rullar det på.....Idag så fyller S-kullen två år. Det känns inte så länge sen som dom härjade runt i vårt kök och gick lös på det mesta :0)). Och nu är en ny omgång odågor på väg... Hipp Hipp HURRA och ett stort grattis på födelsedagen alla i ArbaQ´s S-kull!!

Idag så röntgades Stina (Kinorlas On the Move) och visst fanns där valpar. Nu ser vi med spänning fram mot vad som kommer att komma ut i slutet på september.

5 september
Idag så tävlade Per och ArbaQ´s Sacco i lägre klass spår på Norrköpings BK. Ekipaget hade fullt på specialen och fick ihop 518,25 poäng och vann. Ett JÄTTEGRATTIS!!

Idag så var det också Riesenspecialen på Märsta Sigtuna BK. Boss (ArbaQ´s Team Leader) deltog i bruksprovsklassen, fick ett första pris och placerade sig tvåa i konkurrensklassen efter Gloris Anton.

Annika och Gazze tog sitt första cert och Carolina och Tina blev bästa veteran. Grattis!

4 september
Idag så nedkom Ixi (Vendela v Bergherbos) med åtta valpar, fem pojkar och tre flickor. Läs mer om kullen under valpar.

15 agusti
Idag var det utställning i Nyköping. Tuva vann bruksprovsklassen, men fick bara en slät etta. Lilla Stina (Kinorla On the Move) ställdes ut i unghundsklassen och fick en slät etta och blev oplacerad i konkurrensklassen.

Vilja (Déjà vu v/h Sameritahof)och Sara genomförde MH-beskrivning på Falu BK med bra resultat och godkänt på skotten.

14 agusti
Idag så ställde Sara ut ArbaQ´s Tuva i Norrköping och Tuva tog cert och blev andra bästa tik. Tuva är därmed fullcertat. Jag vill tacka Sara för att hon tog med Tuva och även för att hon handlade fram henne till certet. Även ett stort grattis till både Sara och Ypso "Calypso". Ypso tog certet i Norrköping och blev därmed champion. GRATTIS!!

8 agusti
Idag så fyller mamma Bricka (Stablemaster´s Bric-a-Brace) 10 år. Bricka som kom från kennel Stablemaster´s i Finland när hon var 1,5 år gammal. Hon hade endast vistats i kenneln och aldrig bott inomhus. Bricka lärde sig snabbt att uppskatta livets "goda", dvs att ligga i soffan och sängen och att vakta huset mot främlingar. Hon är mattes förtrogna i alla sammanhang och "leader of the pack" för resten av hundarna i Enebo. Grattis Bricka på födelsedagen !!!

6 agusti
Ixi ultraljudades idag och det fanns valpar i magen. Vi ser med spänning fram emot vad som kommer att komma ut i början på september. Läs mer om Ixis kull under valpar.

4 agusti
Idag kom Stina hem från en Gotlandssemester där hon bland annat träffat en stilig kavaljer (Åkerblommans Gramse Gangster).Vi får väl se vad som sker om två månader...:0)). Tack Sylvia och Pauline för all hjälp med Stinas Gotlandsvistelse. Och ett stort tack till Erik som tagit ett nytt foto på Stina.

25 juli
Efter en kort sejour i Holland så vill jag hälsa välkommen kennelns nya tillskott. Hon saknar ännu namn, men vi får se vad det blir....Så snart digitalkameran kommit hem från fjällvandringen i Norge så kommer det bilder.

17 juli
Hemkommen från årets riesenläger. Det regnade i stort sett varje dag.Jag och Tuva tränade sök. Man känner sig lite trött och sliten efter veckan, samtidigt som det var himla skoj att träffa "valpar"- Som vanligt var Tord och Titus, Kerstin och Boss där. Nya för i år var Anita och Tony med Nicki.

3 juli
Idag så tävlade Per och ArbaQ´s Sacco lägre klass sök på Kumla BK. En 9:a på söket. 0 på budföringen och 257 poäng på lydnaden gjorde att ekipaget fick ihop 491 poäng, vann sin klass och blev uppflyttade. Ett JätteGRATTIS !!!

15 juni
Derby mot Flen och enligt Tord årets viktigaste tävling. Tord och Titus tävlade brukslydnadnen i elitklass och fick ihop 227 poäng och inga nollor. Och hunden var tyst större delen av momenten. Bra jobbat Tord!

12-13 juni
Riesenspecial och ISPU show i Helsingfors. Skoj att komma iväg och kika på snygga hundar och bara gå runt och njuta och inte visa någon egen hund. Tack för trevligt sällskap Annika, Camilla, Carolina och inte minst "plåtslagarlärlingen" Gazze!

6 juni
Idag så tävlade Tord och Titus i lydnadsklass 2 hemma på Katrineholms BK och samlade ihop 170 poäng och ett första pris och placerade sig även på en första placering. Grattis Tord och till "sjöngsjungande Titus" ..:0))!

5 juni
Idag så tävlade Kerstin och Boss lägre spår i Sala. Bra upptag, en apport borta och så blir det strul på slutapporten. Jättesynd Kerstin, kämpa på!

29 maj
Utställning i Österbybruk. Kerstin och Boss (ArbaQ´s Team Leader) fick en slät etta i bruksprovsklass. Lilla Tuva (ArbaQ´s Tuva) fick också en slät etta.
Stina (Kinorla On the Move) gjorde utställningsdebut i juniorklass fick ett första pris och placerades sig som fyra med HP i konkurrensen. Tack Maud för det enorma arbete du lagt ned på pälsvård!

23 maj
Per och ArbaQ´s Sacco var först ut att tävla i S-kullen. Ekipaget tävlade idag på Trollhättans BK i appellklass spår och fick ihop 260,5 poäng och blev uppflyttade. Ett jättestort GRATTIS!

21 maj
Idag så var lydnaden på Riesen-SM. Tord och ArbaQ´s Titus fick ihop 173,25 poäng, Titus hade varit uppe i varv och istället för att krypa rullade han runt på ryggen ...:0)). Jag återkommer mer när jag vet totalpoängen!

20 maj
Idag så var det specialen på Risen-SM. Tord och ArbaQ´s Titus tävlade. Bakspår och lite snurr på upptaget och alla apporter. Sjua på uppletande är resultatet inför morgondagens lydnad. Lycka till Tord!

Utställning på Sala BK. ArbaQ`s Tuva tog cert på utställningen och blev andra bästa tik.

Kerstin och Boss (ArbaQ´s Team Leader) tävlade i lägre klass spår på Roslagens BK. Istället för att spåra käkade Boss gräs som en värsta ko. Det blev direktspåsläpp, ekipaget hittade en apport men sen verkade det komma viltlukter i Boss näsa. Så en besviken Kerstin fick se dagen avslutad tidigt. Det visade sig senare att ut av 12 spår så var det endast 2 hundar som klarade spåret, så Kerstin var i gott sällskap, trots besvikelsen.

Vi vill passa på att gratulera Sara och Ypso till uppflyttning till högre klass spår och Annika och Gazze till BIR-vinst på Sala utställningen!

16 maj
Idag var det utställning på Katrineholms BK. De gick bra för hundarna. Vilja (Déjà vu v/h Sameritahof) fick ett 1:a pris och HP i juniorklass. I unghundsklass debuterade Blaise (ArbaQ´s Surprice) och Nicki (ArbaQ´s Spectacular). Båda vovvarna uppförde sig exemplariskt och var inte lika vilda och galna som man kunde befara. Mattarna Camilla och Anita gjorde båda ett gott jobb som handlers! Båda fick 1:a pris. Blaise kom etta i konkurrensklassen och fick HP, Nicki kom på tredje plats i konkurrensen.

ArbaQ´s Tuva fick cert i bruksprovsklassen och kom på andra plats i bästa tikklassen.

Lillan (ArbaQ´s Unexpected) fick etta och CK i veteranklass, blev BIR- veteran och BIR och bästa bruksmeriterade hund.

Kenneln hade också sin första officella uppfödargrupp och fick ett första pris med HP.

I finalen placerade sig Lillan som BIS-4 Veteran, BIS-R bästa bruksmeriterade hund och det blev BIS-1 på uppfödargruppen.

ArbaQ´s Titus blev också godkänd på korningens exteriörbeskrivning och kan därmed titulera sig Korad. Mamma Bricka (Stablemaster´s Bric-a-Brace) får därmed ett korningsdiplom.

Vill även passa på att gratulera Sara och Ypso (Calypso) till cert och andra bästa hane! Tack Sara för all hjälp!

Tack alla för en trevlig dag!!

15 maj
Idag så debuterade Tord och ArbaQ´s Titus i elitklass spår på Strängnäs BK. Ekipaget fick ihop 526,5 poäng, men för lite poäng på lydnaden för att få certpoäng. Jättebra jobbat trots allt Tord. Vi önskar dig lycka till nästa helg på Riesen-SM!

På Eskilstuna BK så tävlade Kerstin och Boss (ArbaQ´s Team Leader) lägre klass spår. Boss fick 9,5 på spårupptaget, spårade bra hittade alla apporter förutom slutapporten. Det var synd eftersom Kerstin och Boss hårdtränat lydnaden. Men nästa gång så går det bättre....

25 april
Utställning i Västerås. Kerstin visade Boss (ArbaQ´s Team Leader) i bruksprovklass. Boss fick en slät ett och placerade sig som andra hund i konkurrensen.

23 april
Idag fyller ArbaQ´s U-kull 8 år. Grattis Lillis, Heffa och Kråkan!!

18 april
Återigen upp i ottan. Dags för högre spår med Ixi (Vendela v Bergherbos) på Södertälje BK. Den här gången var motivationen dock något lägre eftersom vi tävlade igår och blev godkända och känner oss inte helt redo lydnadsmässigt för uppflyttning. I höst blir det dock två år sedan Ixi blev uppflyttade och vi vill inte riskera att bli nedflyttade ...:0)) Dagens spår resulterade i ett bakspår och en saknad apport, vilket gjorde att vi åkte hem och vilade två timmar på altanen istället för att fortsätta provet.

17 april
Jag och Ixi (Vendela v Bergherbos) tävlade idag högre klass spår på Väsby BK. Lite strul på spårupptaget, alla apporter, nolla på uppletande gjorde att vi skrapade ihop 415,5 poäng och blev godkända.

11 april
Idag ställdes ArbaQ´s Tuva ut för första gången i bruksprovsklass. Tyvärr så fick hon endast ett andra pris. Vi får hoppas på bättre resultat nästa gång.

3 april
Erica och Alva (ArbaQ´s Tussilago) debuterade idag i lägre klass sök på Enköpings BK. Det blev 8,5:a på söket och ekipaget fick ihop 407,75 poäng och därmed godkända. Jättebra jobbat Erica!!!

30 mars
Lilla söta Stina (Kinorla On the Move) blir idag ett år gammal. Hipp Hipp Hurra!

18 mars
Idag så fyller Déjà vu v/h Sameritahof eller Vilja som hon kallas till vardags ett år! En stor om än något försenad grattiskram!

15 februari
Idag debuterade ArbaQ´s Tuva i lägre klass sök på Uppsala BK och blev godkänd med 410,5 poäng. Det blev en 9:a på söket, 0:a på budföringen och sen så avstod vi från platsliggningen eftersom vi inte tränat det på evigheters evighet....:0)) Det är nogs dags att börja träna lite lydnad.

13 februari
Idag fyller Ixi (Vendela v Bergherbos) hela fem år! Tiden bara rusar, det var inte länge sen hon var min helvilda och galna unghund.

7 februari
Idag debuterade Déjà vu v/h Sameritahof (Vilja) på inofficiell utställning i Stockholm. Vilja blev BIR och placerade sig BIG-4. Grattis!!

5 februari
Grattis till alla i ArbaQ´s T-kull. Nu är det fyra år sen ni kom till världen. Grattis Maja, Alva, Sally, Lisa, Tuva, Oskar, Kaxe, Titus och Boss!! Hipp hipp Hurra!!