ArbaQ´s Kennel
2001

2002

Nyheter- 2003

24 december
God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag alla riesevänner och speciellt alla med ArbaQ´s hundar. Ni är alla kanonduktiga, just för att ni älskar era hundar i medgång som motgång, vad är det man säger " i nöd och lust"....? Jag tänker då på allting, från den glädje man känner när man blivit uppflyttad eller att man får en riktigt blöt hundpuss mitt i ansiktet, till det att man har testosteronstinna pojkar med hybris eller tikar som är så livliga att de nästan nästan kryper ur skinnet eller hundar som tycker om att jaga efter vilt oberoende vad matte eller husse tycker. Tack allihop och lycka till i framtiden!!!
Detta börjar ju låta riktigt sentimental........:0))

14 december
Idag så var det Nordisk Vinnarutställning. Kerstin och Boss (Korad ArbaQ´s Team Leader) deltog i bruksprovsklassen och fick cert. Detta var Boss första cert, jätteskoj! Boss blev oplacerad i bästa handhundsklass. I veteranklass så deltog Heffa (Korad SUCH ArbaQ´s Unforgettable) fick CK och placerade sig efter Stablemaster´s Fabergé Design som även blev bästa veteran och BIM. Heffa blev oplacerad i bästa tikklass.

13 november
Idag så anlände Déjà vu v/h Sameritahof från Holland till Sverige. Hon verkar vara en glad positiv ung dam som har ett gott sjävförtroende. Snart får hon sig egen sida.

9 november
Idag så träffades fem valpar ur S-kullen för att träna och ha trevligt tillsammans vid räddningsverket i Rosersberg. Först lite lydnad och sen sök och spår. Tack alla ni som kom och ett speciellt tack till Per och Anna-karin för alla tips som ni gav!! Det var jätteskoj att få träffa alla "valpar" och se hur dom utvecklats

8 november
MUH-test av Ixi´s och Bengels valpar (ArbaQ´s S-kull). Av 8 valpar deltog 6 stycken och alla blev godkända på skotten. Dom två kvarstående flickorna får vi testa till våren. Tack alla hussar och mattar för att ni kom med era vovvar!

2 november
Tord och ArbaQ´s Titus gjorde debut i helgen på KM i Katrineholm (inofficiell). Med bakspår och nolla på krypet fick ekipaget ihop 502 poäng. Bra jobbat Tord! Du får ut på officiell tävling till våren!

25 oktober
Erica och Alva (ArbaQ´s Tussilago) tog idag sitt tredje första pris i lydnadsklass 2 på Nynäshamns BK. Ekipaget fick 161 poäng och kom på en fjärdeplats. GRATTIS till LPII!!!

5 oktober
Kerstin och Boss (ArabaQ´s Team Leader) var på utställning idag på Västerås BK. Boss fick en etta och placerades sig tvåa i konkurrensen.

4 oktober
Idag så blev ArbaQ´s Titus godkänd på korningens mentaldel (166 poäng) på Mjölby BK.Grattis Tord!

28 september
dag så blev Boss (ArabaQ´s Team Leader) godkänd på korningens mentaldel (159 poäng) och kan därmed titulera sig Korad.
Ixi (Vendela v Bergherbos), Tuva, GAzze, Annika och jag var på utställning i Åland. Ixi tog CACIB och BIM och blev därmed Internationell utställningschampion. Lilla Tuva fick en slät etta. BIR blev Stablemaster´s Northern Hope som hade 10 tidigare BIS i bagagen. Kritiken han fick var följande "Som en dröm rakt igen!".
För Gazzemannen (Explosiv´s For Freedom) gick det också bra, han tog cert, CACIB och blev BIR. Grattis Annika!

23 september
Äntligen så har jag återigen möjlighet att uppdatera min hemsida. Inte skoj med kraschande hårddiskar och alla problem det innebär....

21 september
Ixi (Vendela v Bergherbos) gjorde debut i högre klass sök och fick en 8:a på söket och en 5:a på uppletandet (endast 2 föremål) och lyckades skrapa ihop 422,5 poäng och placerade sig på en andraplats och blev godkända. En helt OK insats med tanke på den ringa träning vi gjort, stackars Ixi kan inte ens alla moment i högre...

14 september
Idag så ställdes Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) ut på Eskilstuna BK. Maja fick cert och blev BIR. Maja blev därmed svensk, finsk, dansk och Nordisk utställningschampion!! ArbaQ´s tredje SUCH, andra FinUCH och första DUCH. Grattis Maud, du är jätteduktig!!
Kerstin och Boss (ArabaQ´s Team Leader) och jag och ArbaQ´s Tuva gjorde ett misslyckat försök att ta oss runt ett lägre spår i Väsbyskogarna...Men lugn vi kommer igen...

13 september
ArbaQ´s Titus och Tord startade i dag i lydnadsklass 2 på Katrineholms BK och fick ihop hela 187 poäng, ett första pris och placerade sig först i klassen. Ja, Tord det är bara att gratulera!

10 september
Idag så fyller S-kullen 1 år. Tiden går så himla snabbt, GRATTIS Stoja, Blaise, Speja, Nicki, Troll, Rizzo, Dusty och Sacco. Preliminärboka in den 8 november för MH!

7 september
Kerstin och Boss (ArbaQ´s Team Leader) blev i dag godkända i lägre klass spår med 392 poäng och en andraplacering på brukshundsklubben i Oxelösund. Grattis Kerstin, bra jobbat!!

17 augusti
ArbaQ´s Titus och Tord startade i dag i lägre klass sök på Katrineholms BK och blev uppflyttade. 9,25 poäng på söket resulterade i totalt 506 poäng. Vad ska man säga? Det är bara att GRATULERA än en gång!!

16 augusti
ArbaQ´s Titus och Tord debuterade i högre klass spår på Katrineholms BK. Ekipaget samlade ihop 494,5 poäng och blev uppflyttade trots bakspår och nolla på hoppet. Jättebra jobbat, både Titus och Tord!!! Ni är nu det första ekipaget i elitklass med kennelnamnet ArbaQ (men förhoppningsvis inte det sista!!!) GRATTIS!

8 augusti
Bricka (Stablemaster´s Brick-a-brace), flockens överhuvud, fyller idag 9 år. Grattulerar på födelsedagen!!Ny lätt grånad huvudbild på födelsedagsbarnet!

25 juli
Nu har vi återanlänt till Sverige efter att ha haft lite semester och hämtat hem vår lilla peppar och Salt dvärg Stina. Irland var himla vackert. Läs mer om Stina, klicka här!!

19 juli
Trött hemanländ efter Riesenlägret. Skoj att träffa så många andra riesenfantaster och speciellt roligt att få träffa vovvar man inte möter så ofta. Titus var som vanligt helpositiv till det mesta och Tord är som alltid väldigt noggrann och ambitiös i sin träning. Sacco hade vuxit till en ung glad spoling som verkade både glad och trevlig och inte heller såg så "pjokig" ut.
Sökträningen har varit väldigt givande och hundarna har varit pigga trots en "olidlig" värme hela veckan. Vill passa på att tacka arrangörerna för ett väl genomfört läger!

14 juli
Utställning i Örebro. Maud och Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) tog i dag sitt andra svenska cert och närmar sig därmed sitt championat.

13 juli
Idag så bär det iväg till årets upplaga av Riesenlägret. Hoppas att vädret kommer att vara bra och att det blir en givande träningsvecka! Ska bli skoj att träffa Tord och Titus, Erica och Alva och Speja som jag inte träffat på länge. Och sen så kommer ju forstås Kerstin och Boss att vara där (fast dom har träffat nyligen :0))

6 juli
Idag ställdes Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) i Bornholm, Danmark. Maja fick cert och blev BIM. Jätteduktigt Maud, och du visade Maja själv! Ha nu en trevlig semester i på Bornholm.

Idag gick det bättre för Heffa (ArbaQ´s Unforgettable) på SKK-utställningen i Visby. Hon ställdes ut i veteranklass, blev bästa veteran, fick CK och placerade sig som andra bäst tik.

5 juli
Idag var det SKK utställning i Visby och Heffa (ArbaQ´s Unforgettable) fick en etta i veteranklass med HP och blev bästa veteran, men oplacerad i finalen.Grattis!

4 juli
Veteranen Heffa (Korad SUCH ArbaQ´s Unforgettable) visades på SBK-utställning i Visby. Heffa fick CK och placerades sig som andra bäst tik, bästa veteran och kom BIS-3 veteran i finalen. Grattis!. Vill även passa på att gratulera Chottis vars "lilla riesenvalp" blev BIS-valp, Grattis!

15 juni
Erica och Alva (ArbaQ´s Tussilago) gjorde det idag igen!! Grattis till ett första pris i lydnadsklass 2, även idag på Kalmarsundslydnaden. Ekipaget fick 166,5 poäng och placerade sig på en sjätte plats utav 18 startande. Duktigt Erica!!

Vi vill även passa på att gratulera Annika och Gazze (Explosiv´s For Freedom) som idag blev uppflyttade ur appellklass spår på Knivsta BK. Grattis!!

14 juni
Erica och Alva (ArbaQ´s Tussilago) fick i dag sitt första pris i lydnadsklass 2 på Kalmarsundslydnaden. Ekipaget fick 171,5 poäng och placerade sig på en sjunde plats utav 29 startande. Vi håller tummarna för morgonddagen.

7 juni
Utställning i Österbybruk. 12 hundar var anmälda. Tyvärr fick inte Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) något cert utan fick nöja sig med ett första pris i bruksprovsklassen. Dagens enda CK tillföll den vackra hanhunden Skansen´s Ztarlight Express.

31 maj
Lilla Tuva och jag tävlade appellsök på Sala BK. 0:a på budföring, 8:a på söket resulterade i en totalsumma på 248,75 och därmed en uppflyttning och placering 4. Helt klart värt den stukning jag fick i samband med påviset. Nu har fem hundar i T-kullen blivit uppflyttade ur appellklassen. Bra jobbat alla mattar och hussar!!

25 maj
Utställning på Östhammar BK. Maud och Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) deltog och fick sitt första svenska utställningscertifikat. Maja blev också bästa tik och blev BIM. Grattis!!

Glömde att berätta att Maja, Tuva, Boss och Gazze blev exteriörbeskriva. Maja och Tuva fick därmed titeln Korad.

24 maj
Tävling lägre klass sök med Ixi (Vendela v Bergherbos). Vi missade en figurant och fick en sjua på söket. Summa summarum slutade vi på 454,5 poäng och blev uppflyttade och placerade sig först av tre vovvar.

21 maj
Idag gick det bättre på lydnadstävlingen. Den här gången på Stockholmsavdelningens BK. Ixi (Vendela v Bergherbos) fick 184 poäng i lydnadsklass1, ett första pris och placerade sig första utav de 9 deltagarna.

20 maj
Ixi (Vendela v Bergherbos) och jag debuterade i lydnadsklass 1 på Märsta-Sigtuna BK. Ixi skällde vid varje halt under linförigheten och fria följet och nollade ställande under gång vilket resulterade i ett andra pris.

17-18 maj
Bättre helger har man haft. Det började med att ArbaQ´s Tummelisa fick 85 poäng på korningen i Göteborg och därmed inte godkänd. Maud och Maja trodde att dom skulle på utställning på söndagen, när det egentligen var på lördagen. Detta upptäcktes på lördagkvällen så Maud slapp åtminstonde att resa förgäves till Katrineholm (men missade utställningen). Själv så tävlade jag och Ixi (Vendela v Bergherbos) i högre klass spår och hittade 7 apporter, men missade slutet. Och därmed var det slut på den tävlingen och den helgen! Hoppas inte alla helger blir på det här sättet

9 maj
Nya bilder på Stina, ArbaQ´s kommande dvärgschnauzer. För bilder klicka här!! .

23 april
ArbaQ´s U-kull fyller 7 år och går därmed in i veteranklassen. Grattis till Lillis, Häffa och Kråkan.

20 april
GRATTIS, GRATTIS till Maud och Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) till uppflyttningen! Ekipaget tävlade på Väsby Bk i lägre klass spår. 10:a på upptaget och spåret, 9,5 poäng på budföringen gjorde att dom fick ihop 512,75 poäng och vann!! Än en gång grattis!!

19 april
Ixi (Vendela v Bergherbos) och jag gjorde en klen debut i högre klass spår. Vi hittade två apporter och sen var vi ute och villade runt bland viltspår för att slutligen hitta ytterligare en pinne och slutet. Tiden var ute så det var bara att packa ihop och åka hem. Tur att tävlingen var på Väsby, så att man var hemma på 5 minuter och kunde sussa vidare..... För att sen ut och träna.....

9 april
Ikväll så tävlade Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) lydnadsklass 1 på Haninge BK. Ekipaget fick 177,5 poäng, ett första pris och placerade sig som nummer 2 utav 8 tävlande. Maud och Maja har därmed fått sitt LP1. GRATTIS!!

4 april
Nu har jag fått dom första bilderna på min lilla dvärgschnauzervalp från Irland, vilken söting! På bilden är hon fyra dagar gammal.

16 mars
Resa till Internationell utställning i Tammerfors, Finland. Trots en del förvirring pga finnarnas nya bedömningssystem (from 1 jan 2003) slutade det med att Ixi (Vendela v Bergherbos) fick CACIB och kom 2 bästa tik. Lilla Tuva tävlade i öppen klass och vann sin konkurrensklass med fick se sig slagen i certklassen av juniortiken Gloris Science Fiction som därmed fick certet. Tuva fick något som kallades R-cert (vad nu det är...). Tuva fick också R-CACIB. BIM blev Gloris Science Fiction och BIR blev fantastiska Stablemasters´s Northern Hope.
För Annika och Gazze gick det ännu bättre! Gazze fick cert, CACIB och blev BIR. Grattis! Tyvärr kunde vi inte stanna till finalen utan tvingades åka tillbaks till Åbo för en båtfärd hem.

23 februari
Idag blev både ArbaQ´s Trick or Treat (126 poäng) och ArbaQ´s Tuva (103 poäng) godkända på korningens mentaldel vid Kungälv BK.

15 februari
Erica testade sin nya digitalkamera vid sökträningen. Tyvärr hamnade hon inte själv framför kameran. Se på bilderna själv! Se på bilderna själv!

13 februari
Vendela v Bergherbos fyller fyra år. Grattis Ixi!

5 februari
ArbaQ´s T-kull fyller hela tre år. Tiden går såå fort. Grattis Lisa, Sally, Maja, Tuva, Alva, Boss, Titus, Oskar och Kaxe!!!

1 februari
Sökträning och besök av ArbaQ´s Super Trouper, jätteskoj sen jag inte träffat honom sen han levererades. Han hade vuxit mycket och bestod till största delen av fyra långa ben.