ArbaQ´s Kennel
2001

Nyheter- 2002

24 november
God Jul och Gott Nytt År tillönskas alla riesenvänner!!

16 november
Nu var det dags för Ixi´s första sökträning efter valpkullen. Trots nästan 3 månaders vila arbetade Ixi som hon inte gjort annat. Vill även passa på att tacka sökgänget i Eckerö (Jonas, Hanna, Karsten mfl) för trevligt arrangerad träning och jättemysigt med korvgrillningen efteråt. Tack!

10 november
Maud och Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) tävlade i lydnadsklass 1 på Haninge BK. Ekipaget placerade sig först av 11 deltagare och samlade på sig hela 185,5 poäng och fick därmed sitt andra första pris i lydnadsklass 1. Grattis Maud, duktigt jobbat!

5 november
Valparna är nu 8 veckor och det är med blandade känslor som man står inför att valparna ska lämna boet. Samtidigt som man tycker att dom är så små så märker man att det är dags för dom att utforska välden på egen hand. Lycka till ute livet nu alla "puppisar"!!

12 oktober
"Vapparna" frodas och växer samtidigt som "kiss och bajssäsongen" slagit ut i full blom.

9 oktober
Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) tävlade lydnadsklass 1 på Haninge BK. Det hela slutade på 155,5 poäng och ett andra pris. Ju mer Maja "showade" desstå surare och desperatare blev matte. Bättre lycka nästa gång!

6 oktober
SBK-utställning i Västerås. ArbaQ´s Titus vann bruksprovsklassen där ytterligare två hanhundar deltog. Tyvärr delade inte domaren ut något certifikat.

29 september
Utställning i Nynäshamn. ArbaQ´s Titus gjorde utställningsdebut och kom på en andraplats i bruksprovskonkurrensklassen och fick Ck. I bästa hanhundsklassen placerade han sig på tredje plats. Lillis (ArbaQ´s Unexpected) fick Ck och kom på andra plats i bästa tikklassen. Lilla ArbaQ´s Tuva fick en slät etta.
Vi vill passa på att gratulera Carolina och Tina (Syster-Yster) till BIM-placeringen.

22 september
Lillis (ArbaQ´s Unexpected) blev idag finsk utställningschampion i och med att hon tog cert på utställningen i Mariehamn och blev dessutom BIR. ArbaQ´s Tuva placerade sig som tredje bästa tik och fick CK.

10 september
Idag så nedkom Ixi (Vendela v Bergherbos) med 8 valpar, 4 flickor och 4 pojkar.

7 september
Idag så tävlade syskonen Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) och Boss (ArbaQ´s Team Leader) i lydnadsklass 1 på Märsta BK. Maud och Maja gjorde debut i lydnadsklass 1 och placerade sig på en andra plats av 22 startande med ett första pris på 193 poäng. Vilket är grymt bra! Kerstin och Boss fick 113,5 poäng och ett tredje pris. Det gick däremot bättre för Kerstin och Boss på den inofficiella uställningen där han placerade sig som BIS-3.

1 september
Först ut i lägre klass av syskonen i T-kullen blev Tord med ArbaQ´s Titus som tävlade lägre klass spår idag på Norrköpings BK. Resultatet blev 509,25 poäng, en andra placering och uppflyttning till högre klass spår. Vilket duktigt ekipage, ett stort grattis!!

24 augusti
Vilken dag!
Både Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) och Alva (ArbaQ´s Tussilago) tävlade appellklass spår på Enköping BK och blev uppflyttade. Maud och Maja fick ihop 270,25 poäng och placerades sig på en andra plats utav de 11 deltagande hundarna. På tredje plats efter Maja placerade sig Erica och Alva med 259 poäng. Ett jättegrattis till er båda, jättebra jobbat!

13 augusti
Idag så ultraljudade jag Ixi (Vendela v Bergherbos) och det visade sig att det fanns valpar i magen.

11 augusti
Jippi! Idag så tävlade Ixi (Vendela v Bergherbos) och jag i lägre klass spår och blev uppflyttade med 500,25 poäng och en femteplacering på Katrineholms BK. Ixi blir därmed svensk och finsk utställninschampion.

8 augusti
Bricka, Stablemaster´s Bric-a-brace fyller 8 år idag.

4 augusti
Utställning i Södertälje. Ixi (Vendela v Bergherbos) tog sitt tredje raka cert och blev BIR. Dessutom exteriörbeskrevs hon så att hon nu kan titulera sig Korad.

3 augusti
Idag så tävlade Ixi (Vendela v Bergherbos) och jag lägre klass sök. Tyvärr missade vi en figurant oh fick endast betyg sex på söket. Eftersom vi redan är godkända så bröt vi tävlingen.

15 juni
Idag så blev Maud och Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) klubbmästare i appellklass på Haninge BK. Maja fick ihop 253,5 poäng och placerade sig först av sju ekipage. Tyvärr var tävlingen inte officiell, så Maja och Maud kommer återigen att starta i appellklass. Ett jättestort grattis!!

11 juni
Stekande värme ena dagen och skyfall andra, en typisk svensk sommar. I störtregn tävlade Erica och nysnaggade Alva (ArbaQ´s Tussilago) i lydnadsklass 2 på Flens BK och fick ihop 142 poäng och ett andra pris. Inte illa med tanke på att Alva reste sig på platsliggningen.

9 juni
Maud och Maja (ArbaQ´s Trick or Treat) gjorde debut i appell klass spår på Knivsta BK och fick trots sol och stark värme ihop 219,25 poäng och blev godkända. De placerades sig som nummer 7 av 17 startade.

18 maj
SKK utställning i Österbybruk. Ixi (Vendela v Bergherbos) deltog i bruksprovsklassen och fick cert och blev andra bästa tik. Detta var Ixi´s andra svenska utställningscerifikat. Boss (ArbaQ´s Team Leader) deltog i öppen klass och kom två i konkurrensklassen.

11 maj
Ixi (Vendela v Bergherbos) tävlade i lägre klass spår. Tyvärr kom vi inte runt spåret utan Ixi hittade istället ett halvätet rådjurskadaver som var mer intressant än människospår.

28 april
Ixi (Vendela v Bergherbos) ställdes ut på Västerås Internationella utställning och fick cert, CACIB och blev BIR. Detta var Ixi´s första svenska cert.

24 april
U-kullen fyller 6 år. Tänk vad tiden går fort. Grattis till Lillis, Kråkan och Heffa!!

21 april
Tord och ArbaQ´s Titus tävlade återigen i lydnadsklass 1 på Flens BK och fick 184,5 poäng och ett första pris. Titus har därmed fått sitt lydnadsdiplom. Ett jättegrattis önskar vi både till Titus och Tord.

20 april
Ixi (Vendela v Bergherbos) och jag tävlade i lägre klass spår och fick ihop 440,5 poäng och blev godkända. Tyvärr lyckades vi inte få ihop tillräckligt med poäng på lydnaden för att bli uppflyttade.

14 april
Tord och ArbaQ´s Titus tävlade i lydnadsklass 1 och fick 181 poäng och ett första pris. Ett jättegrattis!!

7 april
Kerstin och Boss (ArbaQ´s Team Leader) tävlade i appellklass spår på Nynäshamns BK och blev uppflyttade med 226,5 poäng. Ett jättegrattis, det har ni båda kämpat för!

6 april
Ixi (Vendela v Bergherbos) tävlade i lägre klass sök på Enköpings BK med betyget godkänd.

30 mars Ixi (Vendela v Bergherbos) ställdes ut på Lilla Stockholm och fick en andra placering i bästa tikklass samt CK och R-CACIB.

17 februari
Ixi (Vendela v Bergherbos) var i Kungälv och blev godkänd på korningens mentaldel med 245 poäng.

Erica och Alva (ArbaQ´s Tussilago) tog sitt tredje första pris i lydnadsklass 1. Hon fick 164,5 poäng och placerade sig som nummer fyra. Detta trots att Alva inte ville lägga sig ned på den kladdiga appellplanen och fick en 0:a på läggande under gång. Alva har nu fått sitt lydnadsdiplom. Grattis!!!

13 februari
Ixi (Vendela v Bergherbos) vår kära flygande holländare fyller tre år.

12 februari
Kerstin och Boss (ArbaQ´s Team Leader) gjorde "dubbeldebut" i lydnadsklass 1. Det resulterade i 120 poäng och ett tredje pris.

5 februari
T-kullen fyller 2 år. Tiden går verkligen fort, känns som om dom alldeles nyligen var valpar.

27 januari
Ixi (Vendela v Bergherbos) och Lillis (ArbaQ´s Unexpected) deltog i utställning i Åbo, Finland.
Ixi kom två i öppen klass efter Stablemaster´s Nom de Querre.
Lillis kom också hon tvåa i bruksprovsklass efter Stablemaster´s Jinglebell.